fbpx

Šarec pravi, da nima časa za državljane! Na Facebooku je namreč odgovoril Stanetu, ki je bil zaradi medsosedske pomoči oglobljen s 1.000 evri: „Stane, časa nimam, veliko stvari je … komaj folgam“!

Šarčevo besedičenje o skrbi za državljane in nični toleranci do korupcije je pokazalo svoj pravi obraz. Javnost je razburjena zaradi Jankovićevega odpisanega dolga in je obupano iskala podporo vsaj vlade. Ne le, da je naletela na gluha ušesa, naletela je na najhujši možni scenarij – Marjan Šarec brani Zorana Jankovića. 

Na svojem Facebook profilu je Marjan Šarec zapisal “Dobro jutro. Mnogi ste se obrnili name v svojih zasebnih sporočilih, nekaj pa tudi javno, zaradi zadeve odpisa dolgov podjetjem v lasti družine Janković. Prvo dejstvo je, da je odločilo sodišče, ki je neodvisen organ. Drugo dejstvo je, da je razsodilo po črki zakona, ki je bil sprejet, če se ne motim, leta 2013, in za katerega so glasovali skoraj vsi v parlamentu. Tudi glasni iz današnje opozicije. Tega seveda nihče ni dolžan razumeti, so pa to dejstva in jih samo pojasnjujem. Si pa tudi sam želim enakost pred zakonom, kajti če tega ni, potem težko govorimo o pravni državi.”

Stane Povšič, o katerem smo tudi že pisali, da je dobil kazen, ker je pomagal prijatelju pri obnovi strehe, je na Šarčevo objavo podal komentar, zakaj kot pošten državljan ni vreden njegovega odgovora: “Marjan Šarec, mene je gnila država po gnilem zakonu kaznovala s 1.000 evri globe, ker sem prijatelju Jožetu pomagal pri obnovitvi dotrajane strehe na 40 let stari hiši. Vse sem vam obelodanil v zasebnem sporočilu, kakšen gnil je bil tudi postopek državnih organov ( financpolicajev), ki jih vi vodite. Kot pošten državljan nisem vreden vašega odgovora.”

Odgovor, ki ga je Šarec podal Stanetu, je naravnost nesprejemljiv. Medtem ko ima čas in “folga” braniti svojega nekdanjega strankarskega šefa Zorana Jankovića ter zraven še lagati, kdo je glasoval za zakon, ki je odpisal milijone Jankoviću, nima časa za “navadne državljane”. Zares nična toleranca do korupcije in prav gotovo se državljani lahko počutimo zaščitene.

Lana Božič