fbpx

Šarec jezen zaradi razkritja pogovorov z Janšo, ta mu odgovarja: “Raje se zamislite, da novinarji problematizirajo pogovor in sodelovanje, vsiljujejo in hvalijo pa izključevanje!”

Predsednik SDS Janez janša (vir: Demokracija)

Včerajšnje razkritje Bojana Požarja na predvolilnem soočenju na RTV, da se je predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec nekoč že sestal s prvakom opozicije Janezom Janšo, je Šarca precej spravila iz tira, nato pa je na Facebooku objavil zapis, v katerem problematizira to razkritje. Na zapis se je odzval tudi Janša na Twitterju, kjer mu je odgovoril, naj se ne zapleta ob neresnične navedbe in se raje zamisli nad dejstvom, da novinarji problematizirajo pogovor in sodelovanje, ki je bistvo vsake politike, ter raje vsiljujejo izključevanje.

“Spoštovani g. Šarec, tu ne boste našli nobene zarote. In prosim, ne zapletajte se še bolj, kajti tudi tole spodaj napisano ne drži. Zamislimo se raje nad dejstvom, da novinarji problematizirajo pogovor in sodelovanje, vsiljujejo in hvalijo pa izključevanje,” je Šarcu odgovoril Janša na Twitterju.

Da je povsem normalno, da se politiki med sabo pogovarjajo, sestajajo in dogovarjajo, je zapisal tudi nekdanji minister in profesor na ekonomski fakulteti Matej Lahovnik in dodal, da “ni normalno, da zdaj sam iz tega dela problem”.

C. Š.