fbpx

Šarec “prodal” LMŠ za Svobodo

Šarec, Golob (foto: sta)

Zbor članstva LMŠ je na današnjem glasovanju s 97 odstotki glasov podprl predlog za pripojitev k stranki Gibanje Svoboda, so sporočili iz LMŠ. Izvršni odbor LMŠ je pobudo za pripojitev h Gibanju Svoboda podprl 12. maja, teden kasneje pa je o tem razpravljal še svet stranke in odločitev dokončno danes potrdil zbor članstva.

Z današnjim dogodkom so stekli še zadnji koraki pred pripojitvijo LMŠ in SAB h Gibanju Svoboda. Marjan Šarec rešuje svojo stranko LMŠ pred propadom. Tako se je za ceno ministrovanja in nekaj služb po katastrofi na volitvah prodal Gibanju svoboda in uničil še tisto malo, kar je od stranke ostalo. Robert Golob pa je tako s svojo stranko pridobil celo dva evropska poslanca in nekaj mestnih svetnikov v občinah. Tako stranke LMŠ ni več.

V SAB bodo o tem odločali na dopisnem kongresu prihodnji teden, med 13. in 15. junijem, z odločitvijo obeh strank pa se bo nato seznanil še kongres stranke Gibanje Svoboda. Formalno združitev vseh treh strank je pričakovati še do konca meseca, združitveni kongres pa pred jesenskimi lokalnimi volitvami. Vse tri stranke so sicer uradne postopke združevanja sprožile kmalu po aprilskih državnozborskih volitvah.

Sara Kovač