fbpx

Šarec je grdo obračunal z Janšo zaradi njegovega obiska Kijeva – sedaj je Ukrajino obiskal tudi sam!

Se Šarec bolj navdušuje nad požganimi ruskimi oklepniki, kot prepotrebnimi boxerji? Če bo slovensko vojsko še naprej zanemarjal in "stradal", bo podobne prizore lahko občudoval kar na domačem pragu. (Foto: STA)

Marec 2022, Marjan Šarec: “Če je Janši toliko do reševanja vojne, naj povleče uniformo iz leta 91, jo obleče, če mu je še prav, gre tja z orožjem kot posamezna oseba brez varovanja in naj se bori za Ukrajino. Slovence in Slovenke pa naj pusti pri miru,” je ministra spomnil univerzitetni profesor dr. Miro Haček.  

Da ima levica dvojna merila in da je prežeta z dvoličnostjo, dokazuje zadnji obisk obrambnega ministra Marjana Šarca v Kijevu. Portal MMC poroča, da je Šarec pričel obisk v Ukrajini z ogledom Kijeva in Irpinja. V prestolnico je prispel v nedeljo pozno zvečer. Naslednje jutro pa je sledilo snidenje s pomočnikom ukrajinskega ministra za obrambo Oleksandrom Poliščukom na Mihaelovem trgu.

Državnika sta napasla oči (radovednost) na uničeni ruski vojaški mehanizaciji (tankih in oklepnikih). Na potovanju ga spremljata državni sekretar (poznan tudi kot stric iz ozadja) Damir Črnčec ter načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš. Ob Zidu spomina na ukrajinske borce, ki so dali življenje za domovino, so položili cvetje.

Obrambni minister je tokrat sam obiskal Ukrajino. Spomnimo, da je bil še marca ciničen in kritičen do ravnanja tedanjega premierja Janeza Janše. Slednjemu je celo predlagal, naj si obleče uniformo iz leta 1991 in odide na ukrajinsko fronto, Slovenk in Slovencev pa ne obremenjuje s svojim početjem. A če sodimo po njegovih lastnih besedah, jih tokrat obremenjuje sam. Dejansko se je najedel zarečenega kruha in “okalupil” samega sebe.

Janša bo večno v srcih Ukrajincev!
Spomnimo, da je podobno ravnala tudi Tanja Fajon, ki je nekdanjega premierja ob obisku Kijeva ostro kritizirala, zatem pa se je v ukrajinsko prestolnico podala sama. Toda priznanje za srčnost je prejel le Janša, ki je Kijev obiskal, ko je še obstajala življenjska nevarnost. Ukrajinci so nagradili njegov iskreni pogum, ne pa tudi “cenen plagiat”. Fajonova in Šarec ostajata brez odlikovanja, Janša pa bo na veke vekov vpisan v zgodovino in srca ukrajinskega ljudstva!

Spominska plošča na aleji pogumnih v Kijevu, ki bo za vedno spominjala ukrajinski narod o prvem obisku treh evropskih voditeljev. Fajonova je ostala brez spominskega obeležja. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg