Šarec se na veliko spreneveda: Kadrovanje Šoltesa je Kralju sam ukazal, ali pa je zanj nedvomno vedel!

Brane Kralj in Marjan Šarec (Foto: Facebook)

Premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec od generalnega sekretarja stranke Braneta Kralja do četrtka pričakuje pojasnila glede očitkov o političnih pritiskih pri kadrovanju,” so včeraj sporočili iz vladnega kabineta. Toda v resnici gre še za eno sprenevedanje premierja Marjana Šarca. Brane Kralj, ki so ga dobili, ko je izvajal pritiske na nadzornico Ireno Prijović, je namreč Šarčeva desna roka. Torej je Šarec za kadrovanje na evropskih volitvah poraženega Igorja Šoltesa direktno ukazal, ali pa je zanj vsaj vedel. Kakršnekoli izjave Šarca, da bi se oddaljil od odgovornosti, so čisto sprenevedanje. Šarec je na novinarski konferenci po pričakovanjih najavil, da Kralj ne bo več generalni sekretar LMŠ.

Režimski mediji po izbruhu afere zdaj pospešeno delujejo v smer, da od zadeve oddaljijo premierja Šarca in žrtvujejo le generalnega sekretarja LMŠ. Ta je sicer pritiske nad nadzornico Uradnega lista izvajal direktno po Šarčevih navodilih, gre namreč za nekdanjega hišnika, ki pa je sicer Šarčeva desna roka že od njegovega samega začetka v politiki. Kot je v preteklosti razkrila nekdanja občinska svetnica, Šarec dosledno uporablja načelo vodenja “po uporabi zavrzi”, ki ga je zanj izvajal tudi Kralj, ki bo zdaj sam postal žrtev tega načela.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, Marjan Šarec od generalnega sekretarja LMŠ Kralja pričakoval pojasnila o očitanih pritiskih pri kadrovanju. In Brane Kralj je takoj za tem preko STA lansiral v javnost: “Poklical sem gospo Ireno Prijović in ji omenil, da bi bil dr. Igor Šoltes lahko dober kandidat za direktorja Uradnega lista. Obžalujem, da je gospa razumela to kot pritisk, kajti namen mojega klica je bil zgolj povedati, da je nekdanji predsednik Računskega sodišča in kandidat Desus na evropskih volitvah po moji oceni dober kandidat za to mesto.” Toda vse skupaj je le sprenevedava predstava za javnost, ki so ji nasedli vsi režimski mediji.

Nekdanji hišnik Kralj po vsej verjetnosti in sposoben samostojno koordinirati in vršiti političnih kadrovanj
Da se Šarec spreneveda in to, da naj s situacijo ne bi bil seznanjen po vsej verjetnosti to ne bi moglo biti dlje od resnice priča dejstvo, da Kralj tesen Šarčev zaupnik in njegov politični sopotnik že z začetka njegove politične poti. Prav tako Kralj po vsej verjetnosti sam sploh ni sposoben koordinirati in vršiti političnega kadrovanja samostojno, gre namreč za nekdanjega hišnika iz Vrtca Antona Medveda Kamnik, od koder se je po Šarčevi zaslugi povzpel direktno v visoko politiko. Šarec se kot kolerik, ki brezkompromisno uveljavlja svoje ideje rad obdaja z nizko izobraženimi ljudmi, tak primer je tudi Igor Žavbi, prav tako tesen Šarčev sodelavec, ki je po izobrazbi gostinski tehnik.

Še pred predsedniškimi volitvami se je Nina Irt hvalila, da je Šarčeva teta iz ozadja (Foto: Facebook)

Včasih Kralj uveljavljal Šarčevo načelo vodenja “po uporabi zavrzi”, zdaj bo sam žrtev tega načela
Po vsej verjetnosti bo zdaj Kralj žrtvovan, da odgovornosti ne bo treba prevzeti Šarcu in tudi mediji že delujejo v to smer. Kot je razkrila nekdanja občinska svetnica Nina Irt je Šarec še kot župan in vodja stranke izkoriščal bolj aktivne svetnike, hkrati pa izražal nezadovoljstvo nad manj aktivnimi, pri svojem ravnanju pa naj bi dosledno uporabljal stil vodenja “po uporabi zavrzi.” Kot je še povedala, je prav Kralj takrat izvajal takšna zavrženja, katerih žrtev bo zdaj postal sam: “Ko sem Braneta Kralja, generalnega sekretarja LMŠ in vodilnega v kampanji za predsednika, večkrat prosila, da naj imamo otvoritev prostorov v Stolu (ker ne nazadnje tudi svetniška skupina plačuje del najemnine) in predstavitev poteka predsedniške kampanje in naše vloge v njej, mi je zabrusil, če se nam gre ‘samo za tist pir’. Nekako sem se naveličala tistih sarkastičnih pripomb glede vas in sem zato navrgla, da je dovolj, da postavi pred nas cedevito ali vodo, ker je namen čisto drugje – da vas skupaj z županom seznanita o poteku kampanje. No – po skoraj 2 mesecih mojega prigovarjanja je vendarle sklical svetnike – v času dopustov, zato je ta sestanek odpadel …”

Rok Krajnc