fbpx

Šarec v svojem stilu o bodoči vladi: “Če sedeš v avto, moraš vedeti, da lahko tudi ne boš prišel domov, ampak v bolnico” – Je komu že slabo pred samo vožnjo?

Marjan Šarec. Foto: STA

“Če sedeš v avto, moraš vedeti, da lahko tudi ne boš prišel domov, ampak v bolnico,” je povedal Šarec v odziv na sodelovanje Levice v manjšinski vladi, a še vedno vztraja pri sestavljanju nemogoče vlade, ki bi jo tvorilo kar pet strank in Levica iz opozicije. 

Kot tele v nova vrata, bi lahko opisali napore predsednika LMŠ Marjana Šarca, ki, kot kaže, želi za vsako ceno zasesti mesto naslednjega slovenskega premierja. Ta farsa je šla tako daleč, da ni niti več važno, ali bo vlada funkcionalna, večinska, manjšinska ali skregana med seboj.

Vse gre, dokler bo le Šarec postal premier. Pa četudi mu vlada petih strank + Levica razpade po nekaj tednih ali nekaj mesecih. “Če sedeš v avto, moraš vedeti, da lahko tudi ne boš prišel domov, ampak v bolnico,” je pojasnil Šarec svoje občutke o odločitvi Levice, da podpre manjšinsko vlado. “Tudi če greš v neko takšno sodelovanje, takšen projekt, moraš pričakovati vse opcije.”

To lahko jemljemo tudi kot Šarčevo priznanje, da je naslednja vlada, ki bi jo vodil sam, polom v nastajanju. Navsezadnje, kako drugače razumeti primerjavo z bolnišnico? To kaže, da Šarec nima zaupanja v funkcionalnost manjšinske vlade, v kateri bi bila vlada v vsakem pogledu vedno odvisna od Levice.

A. B.