fbpx

Šarec zabil avtogol: “Ko smo Damijana najeli za neko analizo, ga ni motilo, da ni vsebine, namreč plačali smo mu 18 tisoč evrov.”

Marjan Šarec in Jože P. Damijan (Foto: STA/kolaž)

Splošno znano je, da je slovenska levica precej sprta med sabo. Vseeno se vidijo v vlogi rešiteljev države. Realnost priča drugače, saj so se že pokazala prva nestrinjanja med kandidatom za mandatarja, ki mu ni uspelo zasesti stolčka, Jožetom P. Damijanom in prvakom LMŠ, Marjanom Šarcem. Damijan je v eni izmed oddaj Studio City razkril, da sredinske stranke v Sloveniji nimajo pravega programa, pri tem pa je izpostavil tudi LMŠ in SAB. Omenjena izjava pa ni bila povšeči Šarcu, ki se je Damijanu odzval na Twitterju: “Ko smo Damijana najeli za neko analizo, ga ni motilo, da ni vsebine, namreč plačali smo mu 18 tisoč evrov.”

Stranke v koaliciji KUL počasi razkrivajo svoj obraz in kakšno bi bilo dejansko njihovo delovanje, če bi prišli na oblast. Kot smo bili vajeni že iz preteklosti, je levica bila vedno združena s ciljem prevzema oblasti, a ko je oblast dejansko prevzela, pa se je zalomilo. Spomnimo se izstopa Levice iz koalicije, nenazadnje pa je v javnosti odmeval tudi spor med takratnim premierjem Marjanom Šarcem in Karlom Erjavcem.

Kot smo že večkrat napovedovali tudi tokrat situacija ne bi bila nič boljša. Dokler je boj za oblast močan, ostajajo njihovi interesi močni, vse dokler ne pride do vsebinskih vprašanj. V prvem poskusu so poskusili na oblast postaviti Jožeta P. Damijana, ki je bil velik favorit v njihovih očeh. A poslanci so spregledali in videti, da v ozadju ni popolnoma nobene konstruktivne in strateške usmeritve, temveč le poskus, da nekdo prevzame njihovo vodenje, saj nihče od njih ne bi prejel zadostne podpore in si želijo, da se izpostavljajo drugi namesto njih.

Potem, ko je izvisel kot potencialni mandatar nove leve vlade, Damijan ostro nad levosredince
Spregledal pa je očitno tudi Damijan, ki je v oddaji Studio City dejal: “Sredinske stranke pri nas so brez vsebine. Poglejte SMC, LMŠ, SAB, to so stranke brez vsebine.” Precej jasno je bilo, da KUL sam po sebi nima dejanskega strateškega plana, kako bi vozila stvari med in po epidemiji, kot priznava sam Damijan, pa sta kar dve stranki znotraj KUL-a, brez pravega programa in se zanašata na ideološko ter čedalje bolj radikalno usmerjeni Levico in stranko SD.

https://twitter.com/StudioCity_/status/1366485703815811075?s=20

Prva nesoglasja, ki bi se pojavila znotraj KUL-a, če bi mandatarstvo prevzel Damijan pa je razkril Šarec, ki se je odzval na Damijanove besede. Njegov odziv je bil precej vsebinsko prazen in z njim dejansko potrdi, da je njegova stranka brez pravega programa. “Ko smo Jožeta P. Damijana najeli za neko analizo, ga ni motilo, da ni vsebine, namreč plačali smo mu 18 tisoč evrov,” je pojasnil Šarec. Pri tem je zanimivo tudi to, da so opozicijske stranke tako “bogate”, da si lahko privoščijo precej drage analize za 18 tisočakov, pri čemer ni znano, za kakšno analizo je šlo.

https://twitter.com/StrankaLMS/status/1366784470754467845?s=20

Tudi, če bi Jože P. Damijan dobil mesto mandatarja, bi se se slej kot prej prikazale razprtije med strankami, njihovo nestrinjanje pa bi tako še bolj destabiliziralo politično stanje v Sloveniji. Podobno bi se po vsej verjetnosti zgodilo tudi, če bi mandatarstvo dobil Erjavec, ki s Šarcem nista nikoli gojila simpatij in sta precej odkrito obračunavala tudi v javnosti.

Sara Rančigaj