fbpx

Šarec zamudil priliko, da bi ostal tiho: Skrbijo ga plaže, njegova stranka pa podpira petkove anarhosocialistične proteste?!

Marjan Šarec je kot predsednik vlade v javnosti izrekal, v katerih medijih državna podjetja ne smejo financirati. (Foto: STA)

Nekdanji predsednik vlade je ponovno izpustil dobro priložnost, da bi ostal tiho. Na Twitterju se je namreč odločil pametovati o nevarnostih, ki naj bi jih prinašalo sončenje na plažah, medtem, ko ga ne skrbijo petkovi protesti, na katere pozivajo pripadniki njegove stranke. Prav tako je vlado obtožil neskrbnosti, prav v času Šarčevega vladanja pa so se zdravniki s smučanja v Italiji vračali naravnost na delo v domove starejših. Šarčeve trditve je ovrgel tudi novinar Luka Svetina: “Danes je Jelko Kacin za Nova24TV povedal, da jih polne plaže, kot je bilo minuli vikend na obali, vlado skrbijo.”

Namesto, da bi preostali čas v vlogi poslanca nekdanji premier Marjan Šarec izkoristil za prepotreben razmislek o svoji nadaljnji karieri, je zopet zapravil dobro priložnost, da bi ostal tiho: “Smučanje v Italiji je zamenjalo plavanje na hrvaških plažah.”

“Ob manjšem številu okuženih je bila marca velika panika in očitki, kako je vse prepozno, danes pa natrpane plaže nikogar ne skrbijo. Ob dejstvu, da so rekli, da smo država brez virusa,” je še zapisa na družbenem omrežju Twitter.

“Ne drži. Danes je Jelko Kacin za Nova24TV povedal, da jih polne plaže, kot je bilo minuli vikend na obali, vlado skrbijo,” pa je Šarcu odgovoril tudi novinar Nova24TV Luka Svetina. “Da Slovencem sporoča, da se lahko kopajo tudi v sladki vodi. S tem je bržkone mislil tudi na bazene. Tiste, v katerih je voda, kakopak,” je še dodal in tako spomnil na Šarčevo izjavo o skakanju v prazen bazen.

Velja dodati še, da bi bila katerakoli vlada težko manj skrbna od Šarčeve, ki je za seboj pustila prazna skladišča, v času njegovega vladanja pa so se oboleli zdravniki s smučanj v Italiji vračali naravnost v domove starejših. V primeru, da bo prišlo do takšne potrebe, bo trenutna vlada uvedla omejitve na meji s Hrvaško, pri čemer bodo vsi potniki, ki bodo od tam pripeli morali v karanteno.

Šarca skrbijo plaže, neprijavljeni protesti pa ne
Velja spomniti tudi na Šarčevo hinavščino ob izražanju strahu glede sončenja na plažah, medtem, ko njegova stranka javno podpira petkove anarhosocialistične proteste, ki potekajo v času prepovedi zbiranja več kot 500 oseb, nadalje pa sploh niso prijavljeni. Protestov se je med drugim s svojim kolesom že pred več tedni udeležil Šarčev oproda Damir Črnčec.

Rok Krajnc