Šarec, Židan in Pikalo, če ne ukrepate, pomeni, da se s Štromajerjem strinjate!

Foto: STA

Državni sekretar je druga najpomembnejša funkcija posameznega ministrstva, pomeni, da je državni sekretar, prvi za ministrom v posameznem ministrstvu ali predsednikom vlade v njegovem kabinetu. To pomeni, da gre za funkcijo, na kateri posameznik, ki jo zaseda, dejansko predstavlja državo, tako doma kot v tujini. To funkcijo sem na notranjem ministrstvu opravljal leta 2000 in 2005 v kabinetu predsednika vlade, pa sem to funkcijo opravljal leta od leta 2006 do leta 2008. Na šolskem ministrstvu, ki pokriva šolstvo, znanost in šport, to funkcijo trenutno opravlja Jernej Štromajer. Kdo je Jernej Štromajer?

Ne morem reči, da se osebno poznava, ker sem ga le srečeval v Državnem zboru v zadnjem poslanskem mandatu. Bil je strokovni sodelavec SD in pogosto se je oglašal tudi na družbenem omrežju Twitter. Tam sva imela nekajkrat “bližnje srečanje”, bil je vulgaren, žaljiv, če pa k temu dodam še podatek, da je 32 let mlajši od mene lahko rečem, da je bil tudi nespoštljiv in verbalno nasilen. Več ali manj se z njim nisem hotel prepirati, a ne zato, ker ne bi imel dobrih argumentov, bolj zaradi tega, ker se mi je zdelo nesmiselno in ponižujoče, da bi se s takim človekom prepiral. Imel sem boljšo taktiko in orožje s katerim sem ga lahko utišal. To je bil običajno klic, SMS sporočilo ali elektronsko sporočilo, ki sem ga poslal njegovemu takratnemu šefu Matjažu Hanu. Uro ali dve za tem je Jernej Štromajer običajno svoja žaljiva in vulgarna sporočila izbrisal.

Nanj sem postal pozoren iz več razlogov. Prvič je doma iz Slovenskih Konjic, pomeni, da je doma iz okolja iz katerega izhajam tudi sam in tamkajšnji volilci so tudi moji ožji sorodniki. Drug podatek, ki je pritegnil mojo pozornost je bil podatek o tem, da je bil Fulbright-ov štipendist in da je relativno zelo mlad tudi doktoriral. Človek bi pričakoval, da gre za uglajenega mladega gospoda, ki je vrhunski intelektualec. Toda nič od tega pri njemu ni bilo zaslediti, prej vse nasprotno in skrajno levo ekstremistično.

Bo Šarec discipliniral Štromajerja, tako kot je Črnčeca?
Štromajer je v sedanji Šarčevi vladi postal državni sekretar na šolskem ministrstvu, ki ga vodi Jernej Pikalo iz SD. Torej je postal drugi človek tega ministrstva. Na to mesto se je zavihtel po politični liniji z mesta strokovnega sodelavca poslanske skupine SD. Nenavadno, hitro in drzno bi rekel za tiste, ki so ga tja postavili, to pa so Jernej Pikalo, Dejan Židan, oba iz SD in seveda Marjan Šarec iz LMŠ. To so torej njegovi politični botri, ki prevzemajo vso odgovornost, tudi za ravnanja in dejanja Jerneja Štromajerja.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo in državni sekretar Jernej Štromajer. (Foto: STA)

Se še spomnite Damirja Črnčeca, ki je pred nastopom funkcije državnega sekretarja v Šarčevem kabinetu, imel zelo ostre javne nastope, vezane na ilegalne migrante. Njegovi tviti so bili že na meji zrelosti za kakšno kazensko ovadbo. Po vstopu v Šarčevo vlado, točneje v njegov kabinet, na enako mesto državnega sekretarja, je vse svoje ekstremistične tvite izbrisal, Šarec pa mu je zagrozil, da ga bo razrešil, če bo še kaj takega počel. In danes je pridno tiho.

Toda tviti Črnčeca niso dobesedno nič proti temu, kar je pred dvema dnevoma na družabnem omrežju twitter naredil Jernej Štromajer. Ob Božiču, je kristjanom v angleščini sporočil tole: “MERRY CHRISTMAS YA FILTHY ANIMALS” ali v prevodu: “Vesel Božič, umazane živali”. Ste dobro prebrali? Ste kristjani? Ste verni ali ne? Preberite še enkrat. Državni sekretar večini med vami sporoča, da ste »umazane živali«.

Več kot en dan se mu to kar je zapisal ni zdelo sporno. Toda kritike so letele z vseh strani in več kot dan zatem je Jernej Štromajer odgovoril. Ni se resno opravičil niti ni svojega sporočila izbrisal, zapisal je le tole: “Objava je najbolj znan citat božične klasike Sam doma, ki so jo mnogi žal pozabili. Nikogar nisem želel žaliti, zato se vsem, ki sem jih s tem morebiti prizadel, opravičujem. Ta film smo številni gledali in se ob njem smejali ob božičnih večerjah z družino. Želim vam miren božič.

Šarec, Židan in Pikalo so Štromajerja postavili na mesto državnega sekretarja!
To zame sploh ni opravičilo, še najmanj iskreno opravičilo. Bistvo sporočila je v tem, da se Štromajer opravičuje tistim, “ki jih je morebiti prizadel”. Kar se mene tiče, Štromajerju lahko, kot kristjan in tisti, ki Božič praznuje, celo odpustim, ne morem pa mu tega opravičiti. Ne bom se spuščal v filozofska ali druga vprašanja o tem, kje in kdo je tako usodno posegel v njegove možgane, da je kaj takega sploh sposoben narediti. Odgovor bi lahko kaj kmalu našel vsakdo, ki bi le malo pobrskal po njegovi zgodovini in šolanju v Sloveniji.

Vsi mi pa pozabljamo na eno dejstvo, ki ga absolutno ne smemo zanemariti. Šarec, Židan in Pikalo so Štromajerja postavili na mesto državnega sekretarja. Oni so odgovorni za to kar počne. Terjati je treba njihovo odgovornost in ukrepanje. Ste že opazili, da bi se zaradi dejanj Štromajerja kdo med njimi opravičil ali se od njih distanciral. Jaz tega nisem opazil. Če pa se je, seveda pred objavo mojega prispevka, me na to opozorite. Dokler ne vidim njihovih opravičil in distanciranja od početja Štromajerja, ocenjujem, da se z njim strinjajo in da tudi oni večino med nami smatrajo za “umazane živali”. Dokler zoper Štromajerja ne bodo ukrepali, točneje povedano, dokler ga ne bodo poslali na smetišče politične zgodovine, so ravno toliko ali še bolj krivi in odgovorni kot Štromajer.

dr. Vinko Gorenak

 • WISKY 1000

  Razpustit to svinjarijo in nove volitve rešijo Slovenijo pred levo komunajzarsko okupacijo Slovenije.

  • SIMON ROZIC

   …zdaj hitijo zapufat državo, ki je nihče več ne more iz nesnage potegnit, ker
   bojo vso krivdo zvalili kot vedno na tistega, ki bo to poizkušal! Dobro vedo, da
   ne bo šlo in podtikajo svojo svinjerejo nasledniku (enako je bilo s TEŠ6),
   orožjem, Patrijo.

   • JANEZ GUS

    Vse že videno,dobro preizkušeno.Rdečuh,komunar to izkorišča že od l 38.

  • maček ivan

   Če mene vprašaš, to ne bo šlo “zlepa”.

 • to_mi_delaj

  seveda se strinjajo, saj so iz istega legla

 • Beli Sneg

  Kamniški zabavljač čaka, da bo raja čez praznike pozabila na žalitve, ki si jih je privoščil “doktor”, na ministrstvu, ki se ukvarja z vzgojo mladih. Tudi sprenevedanje okrog njegove prijateljice na Sovi mu daje upanje, da se molk splača, saj po določenem času slovenske, butalske glave, s spominom zlate ribice, pozabijo kakšna ponižanja z njimi, se oblastniki grejo.

  • WISKY 1000

   Levi volilci so bolj butasti od šaraca,on je samo izkoristil priliko,zato se dela norca iz nas vseh.

   • JANEZ GUS

    On pezde,se dela norca sam iz sebe.Normalni volilci to sled nismo nikoli izvolili.

    • pupa

     Če po pravici povem me štomajerjevo božično voščilo niti ni prizadelo, ker še vedno sem prepričana, da je bilo namenjeno zgolj njegovim predpostavljenim “svinjam” na tem naslovnem posnetku.

 • Kučko pod pručko

  Naj vošči jim …

  Naj kar vošči jim veselja v božiču,
  saj mislil je na živali, svoje komuniste,
  prašiče, osle, vole, vse do zadnje gliste,
  in njemu, ki že na poti je k hudiču.

  • maček ivan

   Kučko, lepo pišeš, ampak če bi bil ON, ne bi smelo biti toliko krivic in lopovščine na tem svetu.

 • JANEZ GUS

  Pa še kako se komplet banda strinja s to izjavo.Tega mandrila so tudi določili za to izjavo.Tudi vizuelno,z niskim čelom odgovarja tej partizanski izjavi.

 • Unikatna

  Kdaj so še pa ukrepali pri njihovih packarijah?…nihče ne ukrepa…če bi bil iz SDS ali kakšne druge stranke na desni, bi bil cel halo…žalitev in ponižanje slovenskega naroda je sramotno…ne bo dolgo več, ko se bo moralo v Ustavo zapisati, da se zaščiti slovensko manjšino v njeni državi Sloveniji!

 • PLavi-mil

  In ta komedijant v cerkvi bere berilo, šiptarski dvoličnež.

 • Branko Jadran

  Od levicarja lahko pricakujes, kaksno levo potezo, ali kdo pozna kaksnega levicarja, kateri ima iq.ja nad 150, kaj sele vse do 235. Kaj niste na eni izmed fotografij po.raznih casopisih videli njega z velikim rdecim kartonom, tudi to nekaj pomeni, sami levicarji ga bodo diskvalificirali

 • tasilo

  Ritošarec, Ritožidan in Ritopikalo se seveda strinjajo z Štroncomajerjem, saj le napisal, česar si oni niso upali, čeprav jih je (rito)srbelo.

 • Vera

  Seveda se strinjajo,ker ,če se ne bi, potem bi bilo opravičilo takoj napisano po vseh njihovih levih medijih .Prvi bi se moral opravičiti Pikalo, nato Židan ,ker je Štromajer iz SD-ja , nato pa še Šarec,če bi imel kaj kulture v sebi in pameti v glavi.

 • tohuvabohu

  Ne maram nasilja, ampak ta kreten Strohmayer bi si zaslužil dve do tri na gobec.

 • trumpet2018

  prašiča bo treba lastnoročno odnesti iz svinjaka, ker ga nihče ne bo odstavil, divje rdeče svinje ga bodo zašćitile, kot to vedno počnejo

 • Joško

  Trije “kekci” se itak ne bodo opravičili, saj se levaki za svoja dejanja ne opravičujejo. Sicer po so tudi oni, njihove partnerke, priležnice, otroci “umazane živali”. Morda jih kateri od njih spomni, da morajo nekaj storiti.

 • Amerikanc

  Prav zaradi takega sovražnega govora fašistov, je Šarko želel vplivati na državna podjetja, da ne oglašujejo njihovih – fašističnih, neumnosti. Prepozno Šarko. Še vaša, kao leva intilegenca se vam počasi odmika.

 • Amerikanc

  Je pa tudi res, da se vladajoča partija svojih dejanj ni nikoli sramovala ali jih obsodila; tudi ko so podirali cerkve ali jim spreminjali namen za kurbišča.

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje :
  Hitler in titobandito , sta bila rojena v znamenju bika , kot štromajer .

 • Montana

  Tile tipi ne bodo ukrepali, ker sami sodijo med “umazane živali” s svojim Brrr. Štromarerjem vred.

 • Janko Gedlicka

  Če ga človek pogleda na fotografiji v članku pa se mu res zazdi, da je imel gospod Ķovšca prav, ko je zapisal, da ni lepo, ker je voščil samo svojim sorodnikom.

 • Garbage man

  Paraziti v državnih službah, bi se obvezno morali testirat za droge in virus HIV LETNO !!!!!!!!!!! Če nočeš, na zavodu je veliko službe ,ki tega ne zahtevajo

 • mona lisa

  Sama nesnaga na vrhu.

 • Minovak

  Nič ne bo s sankcijo, če prestaviš gnoj drugam, je še vedno gnoj, gnoj za vedno!

 • xtc

  Kaj se čudite Šromajer je le povedal kaj o krščanih misli SLO levica.

 • samotoje

  Mislim, da je zavaljeni Štromar svojim šefom naredil medvedjo uslugo. Pospešil je odtekanje peska v peščeni uri. Moja soseda Francka se je definitivno odločila, da bo “volila čisto druge, kot je Šarec ali pa oni komunist(Židan).” In Francka razmišlja tako kot veliko Slovencev.

 • Peter dolenc

  Poglejte sliko, pa boste videli, da jim takšna čestitka vzeta iz ust.Komunisti se ne bodo nikoli opravičili ampak bodo kot njihovi predniki, še nadaljevali.
  In ta golazen vodi vzgojo in izobraževanje naših otrok in jih poneumlja.
  Vse gre navzdol, pa če bi bile jutri volitve , bi šlo veliko ljudi po maši ponovno volit to bando.

 • Marija

  Desnica bi morala bolj odločno stopiti na prste.