fbpx

Šarec zlorabil tožbo z začetka februarja za razdvajanje politike v času, ko bi zaradi koronavirusa morali biti enotni

Marjan Šarec (Foto: STA)

SDS je prek odvetnika Francija Matoza vložila tožbo proti odhajajočemu predsedniku vlade Marjanu Šarcu zaradi nekaterih, po njihovem mnenju neresničnih in žaljivih izjav. “Medtem ko se večina ukvarja s tem, kako zajeziti koronavirus, drugi tožijo,” je vložitev tožbe na Facebooku komentiral Šarec. Ta zdaj očita SDS, da vlaga tožbo, ko se nekateri ukvarjajo s koronavirusom, a tožbo je sodišče prejelo že 17. februarja!

V SDS so že sredi februarja prek odvetnika Francija Matoza zahtevali preklic nekaterih izjav predsednika vlade v odhajanju Marjana Šarca, v nasprotnem primeru pa mu zagrozili s tožbo in zahtevo za odškodnino. SDS je zmotila Šarčeva izjava, predvajana na Televiziji Slovenija konec januarja. Šarec je tedaj za SDS dejal, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja “metode, kakršne izvaja. Se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske.”

Gre za nepoštene in neresnične navedbe z izrazito negativno in objektivno žaljivo konotacijo
V SDS so prepričani, da je s to izjavo posegel v ugled in dobro ime stranke. Po prepričanju Matoza gre za nepoštene in neresnične navedbe z izrazito negativno in objektivno žaljivo konotacijo, ki SDS “neupravičeno diskvalificirajo v javnosti in jo prikazujejo v izrazito negativni luči.” “Da ste izjave podali z namenom žalitve, pa izhaja iz dejstva, da vam je dobro znano, da je financiranje političnih strank po 21. členu zakona o političnih strankah nezakonito in da se SDS ni financirala iz tujine,” je zapisal.

Foto: STA

Šarec očita SDS, da vlaga tožbo, ko se nekateri ukvarjajo s koronavirusom, a tožbo je sodišče prejelo že 17. februarja!
“Prijazno pismo”, kakor je označil Matozov dopis, je na Facebooku tedaj objavil Šarec in dodal: “Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim. No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi.”

Danes pa je Šarec na Facebooku objavil fotografijo prve strani tožbe, vložene na Okrajno sodišče v Kamniku, iz katere je razvidno, da SDS od njega zahteva preklic izjav in denarno odškodnino, še poroča Slovenska tiskovna agencija. “Medtem ko se večina ukvarja s tem, kako zajeziti koronavirus, drugi tožijo. Zvečer me je pričakala kuverta. Pestro,” je ob tem zapisal odhajajoči premier.

Šarec se očitno norčuje iz javnosti ali pa enostavno ni bil sposoben razbrati datuma na tožbi. Iz žiga je namreč jasno razvidno, da je bila ta prejeta že 17. februarja. Takrat torej, ko je Slovenska demokratska stranka na glas opozarjala pred nevarnostjo novega koronavirusa in malo preden je pričela pozivati k sklicu Sveta za nacionalno varnost. Šarčeva LMŠ se je takrat še sprenevedala, SNAV pa je bil sklican šele ta ponedeljek. Toliko o tem, kdo si prizadeva zajeziti koronavirus in kdo se je v zadnjih tednih zaradi lastnih interesov ukvarjal s predčasnimi volitvami, ki so si jih tako želeli.

Foto: Facebook

Rok Krajnc