fbpx

SD v zadnjih izdihljajih udarila nazaj po Šarcu in Črnčecu

Marjan Šarec in Damir Črnčec.

Če bi predsednik vlade bil iz vrst Mladega foruma, Črnčec ne bi bil državni sekretar,” so se v Mladem forumu, podmladku stranke SD, odzvali na komentar predsednika vlade Marjana Šarca, da bi državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje in šport Jerneja Štromajerja nemudoma razrešil, “v kolikor bi bil to funkcionar stranke LMŠ ali kabineta predsednika vlade“.

Neoperativna, politično mrtva vlada Marjana Šarca je v zadnjih izdihljajih, v katerih je na socialnem omrežju Twitter prišlo do pričkanja med Šarcem in Mladim forumom, podmladkom SD.

Spomnimo, da so včeraj v Šarčevem kabinetu za STA komentirali objavo državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje Jerneja Štromajerja na Twitterju ob božiču in zanjo dejali, da je “skrajno neprimerna” za visokega državnega uslužbenca. “V kolikor bi bil to funkcionar stranke LMŠ ali kabineta predsednika vlade, bi bil nemudoma razrešen,” so bile besede premierja sicer klinično mrtve vlade.

Prepir pred koncem …
Pri tem smo zapisali, da bi Šarec kot najvišji predstavnik vlade brez težav zamenjal Štromajerja, toda očitno si ni upal sprejeti te poteze, saj ima manjšinska koalicija že tako načete odnose, njihovi dnevi pa so šteti. So se pa v teh zadnjih izdihljajih odzvali v Mladem forumu in opozorili na Šarčeva dvojna merila pri Šarčevem sekretarju za varnost Damirju Črnčecu. “Če bi predsednik vlade bil iz vrst Mladega foruma, Črnčec ne bi bil državni sekretar,” se je glasil prvi tvit.

Image

Nato pa je danes sledil še drugi tvit: “Globoka država nam je priskrbela zapisnik sestanka kamniške liste. Objavljamo ga brez cenzure.

Image

Rok Krajnc