fbpx

SD namerava obračunati z neposlušnim županom Rojcem in ga disciplinirati: Kot bi se vrnili v čase “tovariške kritike” v času trdega komunizma

Tanja Fajon v družbi Milana Kučana na shodu v podporo migrantom.

Poročali smo že, da je šel radikalni podmladek stranke SD v tolikšno skrajnost, da so pričeli z napadi na člana lastne stranke, župana Ilirske Bistrice Rojca, ki stoji za svojimi krajani, ki so ogroženi s strani nevarnih nelegalnih migrantov. Teh je iz tedna v teden več.

V soboto je v Jelšanah potekal protest prebivalcev proti nebrzdanim masovnim prihodom nevarnih muslimanskih nelegalnih migrantov, ki pa jih je presenetljivo podprl in se jih tudi udeležil ilirskobistriški župan Emil Rojc, ki sicer pripada stranki Socialni demokrati Dejana Židana. Rojc je že pretekli teden poudaril, da prizadevanja občine in pred kratkim ustanovljene Civilne iniciative za varovano mejo “nikakor niso uperjena v rasno ali versko nestrpnost”. Sobotni protest, ki ga je organizirala civilna iniciativa, pa je bil namenjen opozarjanju na težave, “da bomo slišani v vrhu vlade” in da se zagotovi denar za boljše varovanje meje, torej za kadrovsko okrepitev policije. V sobotnem nagovoru zbranim je Rojc med drugim opozoril na sledeče dejstvo: “Nemogoče je, da se migrantska kriza reši tako, da migrante sprejmemo v Evropo.”

Sprva se je Mladi forum SD obregnil ob župana Rojca, saj jih je motilo, da njihov član stranke kot soustanovitelj Civilne iniciative za varovano mejo sodeluje pri organizaciji sobotnega protestnega shoda proti sprejemno-registracijskemu centru za varovano mejo. Shod so označili kot fašistoidno zborovanje, glede Rojca pa kritično zapisali, da kot socialni demokrat ne bi smel sodelovati pri pogrevanju čustev, ki so nastrojena proti drugim in drugačnim – beguncem.

(Slika: Veronika Savnik)

Odzivi iz partije so bili burni, svojega člana nameravajo disciplinirati, pobudo prvi dal Mladi Forum
Predsednik Mladega foruma je Andrej Omerzel, za katerega je znano, da se redno sestaja z botrom globoke države Milanom Kučanom, med drugim v ljubljanskem Opera baru, njegov javni pamflet pa je oblika obračunavanja oziroma discipliniranja znotraj vrst SD, enako, kot so z neposlušnimi vrstniki počeli komunisti. Med drugim so zapisali: “27. aprila praznujemo dan upora proti okupatorju. Dan, ko se spominjamo, kako smo se zoperstavili pošastnemu nacizmu in fašizmu. V Mladem forumu pa smo zgroženi, da na ta dan, ko bi morali praznovati vrednote, kot so solidarnost, skupnost, enakost v različnosti, in se spominjati vseh pregreh nacizma in fašizma, župan, ki naj bi bil član Socialnih demokratov in se ima za socialdemokrata, organizira fašistoidno zborovanje.” Zborovanje, na katerem so po njihovem pogrevali čustva, nastrojena proti drugim in drugačnim – beguncem.

“Proti njim (“beguncem” po njihovo, v resnici gre za nezakonite migrante) kot socialni demokrat ne bi smel protestirati, ampak bi jim moral pomagati. Pomagati, kot moramo pomagati vsem pomoči potrebnim ljudem,” so še zapisali in dodali, da so zgroženi, da nekdo lahko zlorablja besedo “socialna demokracija”, ko pa več kot očitno ne deli teh vrednot z njimi. Zaključili pa so povsem v svojem stilu s parolo: “Smrt fašizmu/svoboda narodu!”

Foto: posnetek zaslona

Oglasila se je tudi zloglasna levičarska evroposlanka Fajonova
Ni pa se pozabila oglasiti niti zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon, ki naj bi jo financiral tudi milijarder George Soros, ki je zapisala: “Ne podpiram protestnega shoda na Jelšanah! Ocene o ravnanju posameznih članov @strankaSD bodo sprejemali za to pristojni organi stranke. Ob tem pa v stranki pričakujemo, da bo država izzive migracijske politike reševala z odprtim in iskrenim dialogom z lokalnim prebivalstvom.” Prav Fajonova je ena vidnejših zagovornic nebrzdanih masovnih migracij nevarnih muslimanskih nelegalnih migrantov, pred časom je v zvezi s tem na družbenem omrežju Twitter zapisala: “Migracije same po sebi niso problem, problem je strah, ki se je izoblikoval, in naloga Socialnih demokratov je, da znamo odgovoriti Evropejcem na izzive, s katerimi se soočamo.”

Foto: posnetek zaslona

Javnost nad morebitnim obračunom v partiji zgrožena
Na odziv stranke SD so se odzvali že mnogi uporabniki družbenega omrežja Twitter. Nekateri so poudarili, da ta stranka, ki je pravna naslednica komunistične partije, pravzaprav nikoli ni bila na strani slovenskega naroda, drugi pa so spomnili na čase trdega komunizma. Pojavila so se tudi opozorila, da SD ni demokratična stranka, in tudi, da sami nosijo del krivde za meje. Nekateri so predlagali, da bi migrante naselili v nepremičnine SD – spomnimo naj, da imajo v lasti ukradeno vilo -, drugi pa, da naj si jih člani SD naselijo domov, namesto da jih vsiljujejo prebivalcem Jelšan in Ilirske Bistrice.

Foto: posnetek zaslona

J. Ž.