SD poziva: “Janšo lahko premagamo le na volitvah. Si z nami?” Poglejte, kaj je odgovoril Janez Janša

Predsednik SD Dejan Židan je pozabil, da so jih v zadnjem desetletju vedno premagali "novi obrazi." (Foto: STA)

Nov obup Socialnih demokratov. Največji politični poraženci v zadnjem desetletju na parlamentarnih volitvah javno pozivajo na predčasne volitve z naslovom “Janšo lahko premagamo le na volitvah. Si z nami?” Avtor besedila je glavni tajnik SD Dejan Levanič. “Če se pogovarjate v retoriki “kdo bo koga premagal”, potem ne razumete smisla politike. Politika ni tekma za partijske fevde. Politika je družbena dejavnost, kjer akterji v duhu sodelovanja kanalizirajo želje prebivalstva v neko skupno vizijo, s pomočjo katere bomo vsi živeli bolje,” se je na Levaničeve besede ostro odzval politični analitik Mitja Iršič.

Socialni demokrati so bili v zadnjem desetletju v vsaki vladi z izjemo druge Janševe vlade. Vsake parlamentarne volitve v obdobju 2011-2018 so bili med glavnimi političnimi poraženci. Na levem političnem polu jih je vedno premagal “novi obraz”. V zadnjem času pa jim je veliko podpore med ljudmi ukradla Meščeva Levica. Na besede Levaniča se je ostro odzval tudi predsednik SDS Janez Janša. Da vidimo. Doslej še nikoli ni zmagala na pošten način. Da o neplačanih računih za kampanje, ki jih je predsednik Računskega sodišča pometel pod preprogo, niti ne govorimo. Sicer pa, ali bi mogoče po 75 letih vendarle prišli iz hoste in začeli razmišljati o sodelovanju? se je ostro odzval Janša.

Socialni demokrati se pridružujejo tistim paničarjem na levem političnem spektru, ki ne razumejo pojmov parlamentarne demokracije. V vsaki razviti parlamentarni demokraciji so in vedno bodo vladne krize. Velikokrat poskušajo zato predstavniki ljudstva sestaviti novo vlado, ki bo nadaljevala z delom.

V nasprotnem primeru se državljani odpravijo na predčasne volitve in na novo premešajo karte na političnem parketu. Čudno pa je, da Socialni demokrati niso lani pozivali na predčasne volitve v sosednji Italiji, ko je razpadel vladni dvojec Salvini  Di Maio in so sestavili novo vlado s sorodno levičarsko italijansko Demokratsko stranko. Takrat je Salvini želel nove volitve, a se je v parlamentu oblikovala šibka večina, ki je nato sestavila vlado.

Dejan Židan še vedno živi v času Dolomitske izjave, Romana Tomc odgovarja SD, da napačni motivi ne vodijo do zmage
To pa ne velja za predsednika SD Dejana Židana, ki od padca vlade govori, kot bi Janševa SDS bila naslednica italijanskih fašistov ter se bo v Sloveniji vzpostavil fašizem. Njegove besede spominjajo na prevzem partizanskega gibanja s strani Komunistične partije Slovenije leta 1943 ob podpisu Dolomitske izjave. Partizansko gibanje je postala politična komunistična sila, ki je poleg boja proti okupatorskim silam krvavo obračunala z drugače nazorsko mislečimi Slovenci.

Na zapisane Levaničeve besede je ostro reagirala evropska poslanka Romana Tomc.Napačen motiv nikoli ne vodi do zmage. Stranka SDS se ne bori proti drugim političnim strankam ali njihovim vodjem. Stranka SDS se bori za ljudi, za gospodarsko razvito in za socialno pravično Slovenijo. Zato bomo zmagali,” je zapisala.

Matjaž Han in Igor Lukšič ne vidita nič tragičnega, če bodo Socialni demokrati preživeli preostanek mandata v opoziciji
V kratkem telefonskem razgovoru nam je vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han povedal, da ne vidi nič tragičnega, če se bo oblikovala nova parlamentarna večina in sestavila vlado, saj sam spoštuje demokratična načela parlamentarne demokracije. Podobno kot Han je v oddaji Odkrito povedal bivši predsednik SD Igor Lukšič. Kljub temu, da Židan in Levanič pozivata na nove predčasne volitve, pa vsaj nekaterih vidnih predstavnikov SD nista zapustila razum ter spoštovanje pravil parlamentarne demokracije.

Luka Perš

 • piko8

  Levim Fašistom se trga ob izgubi moči in denarja!!

  • milanček

   čim preje tem bolje za slovenski narod! čim preje mora, skrajni čas je že, da kućan gauzne! za Slovenijo gre!

 • rubec

  Jaz bi stranki debilov zaplenil vilo kjer domujejo, a kaj ko tam ni nič njihovega.

 • Antonius

  SD nima Slovencem kaj ponuditi, ker se jim niti ne sanja, kaj je politika.
  Njihov edini politični in gospodarski program je, kako premagati Janšo.
  Bedni so, da bolj ne morejo biti.
  V vseh koalicijskih vladah so bili zraven, da so z zlorabo oblasti, omogočali forumskim krasti pri državnih investicijah in v zdravstvu.
  Zato pa smo, kjer smo. Niti vejica nismo, med vsemi naštetimi državami svetá.
  Janšo bi radi premagali?! Dve leti bo Janši dovolj, da levičarski kleptokraciji pokaže, kako se za Slovence in slovenske interese vlada.

  • cosmosjasnovidec

   Drži.Mi pa tudi ni jasno kakšen kreten še lahko voli SD z prašičjejebcem tovarišem “židanom”.
   Razen LGBT pristašev pri katerih je član tudi buzerant “židan” ne bo imel podpore teh pa dvomim da je dovolj za zmago na volitvah.
   Seveda je pa spet za pričakovati goljufanje v kolikor ne bo uveden video nadzor na voliščih.
   —————————————————————————————————————-
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   —————————————————————————————————————-

   • maček ivan

    Tudi sam se sprašujem, kako moraš biti zjeban v glavo, da voliš to golazen,.. NORO!!!

   • francelj3

    Še prav posebno se strinjam z zadnjih stavkom. “Ni pomembno, kako ljudje glasujejo, pomembno je, kdo šteje glasove” (Josif Visarionovič Stalin).

  • VERZIFIKATOR

   Dejči Sobočanec

   IZ HOSTE ZA HOSTO

   Na Farmi živalski topovi
   grmeli pred kratkim so tole:
   »Rešile nas bodo parole,
   naj skrijejo spet se grobovi!«

   »Na juriš, na juriš, iz hoste,«
   se drl je vneto pujs glavni,
   »potomci mi prascev smo slavni,
   sovragove vrste pa goste!«

   Na farmi že dolgo razpada
   sistem, ki ga Orwell podaja
   in prascev eliti ostaja
   korak le do konca, propada.

   Oklepa zato krčevito
   korit se in silosov s krmo,
   zavijajo prasci se v trmo,
   bi tolkli se z rilci odkrito.

   Z marelo je židano rdečo
   njih glavni pred kratkim izzival,
   naprej vrste pujsov porival,
   v poslednjo jih silil nesrečo.

   Živalsko kdor farmo prebira,
   ta vsa njena nadaljevanja,
   dovolj mu je takšnega stanja,
   za opcijo drugo pledira.

   Je čas že, so bralci dejali,
   ki Orwella zgodbi sledijo,
   da prasci v preteklost zbežijo,
   spet v hoste, kjer mir bodo dali.

  • Slovenka

   Dve leti bo Janši dovolj, da levičarski kleptokraciji pokaže, kako se za Slovence in slovenske interese v poštenju vlada.

   Spoštovani Antonius, zadeli ste, kot je Vaša navada, bojim se samo, da bo pot do dogovora trnova in da je malo možnosti za nastanek vlade po željah poštenih Slovencev. Goreče upam, da se motim in da se bo vlada kljub preprekam sestavila. Zavedam pa se, da ima SDS s svojim predsednikom vred med kleptomani in paraziti toliko sovražnikov, kot je peska na obali in zvezd na morju. Če bo vlada nastala, bo to čudež!

 • tasilo

  Žena Židana presenečeno fpraša, ka se je da tetovirat po celen telesi, pa ji odvrne:

  “Čuj, žena, toti znakeci niso tatuji, toti znakeci so štemplji o izvoru svinjine.”

  • VERZIFIKATOR

   Ka si, žena fpraša, ti zazidan?
   Nisen, štempelj so mi sámo dali,
   ka bi lejko f Soboti spoznali,
   kere pasme je merjasec židan.

   • Steiermark

    ***************************************

  • Ferlič Milan

   Za Bob leta…haha

  • Steiermark

   *************************+

 • terminalar

  Zadnji čas jim nekaj kuzla v rit skače.

 • Jožefa Benko

  no, pa na juriš in nabrusimo kose še manjka

 • mare

  Pujs Židan ima težave s …

 • janko

  Za nadaljevanje agonije, vsestranskega propadanja, za mizerijo, mafijo, teror, za ukinitev naroda,in družine, za razvrat, za laži in da nas končno pohrustajo musliči…
  Obkrožimo SD, pa dobimo vse to servirano na krožniku oziroma nam bo vrženo v klobuk ob beračenju na vogalu ulice.

 • francelj3

  … ki je poleg boja proti okupatorskim silam krvavo obračunala z drugače nazorsko mislečimi Slovenci? Beri NAMESTO namesto poleg. Proti okupatorskim silam so se borili nekako toliko kot jaz, ki se takrat še rodil nisem. Pobili so daleč več Slovencev kot okupatorjev. Okupatorje so kvečjemu malo provocirali,

  • hajduk

   Komunisti štejejo med okupatorje tudi domače izdajalce in kolaborante, torej so pobili precej več sovražnikov kot napadalci.

   • montyamp

    Hitler je klal žide , ker so izdali Nemčijo .
    Komunisti so klali Slovence ker so komunistični ultraidioti izdajalci .
    Balkan je bil vedno daleč za Germani , ti dve zgodovinski fazi zaostala rasna smet , si šolski primer murglosrbske bestijalnosti .

    • Steiermark

     Ne smemo pozabiti, da je ravno marx, vzornik revolucionarjev in jugosrbskih idiotov, dal na seznam “rase” kot škodljive elemente, ki zavirajo razvoj ostalih, ravno balkance – srbe, oni so pa vso to filozofijo obrnili sebi v prid (čeprav so ravno oni tisti, ki bi morali po marxu biti iztrebljeni), ter izvedli genocid nad Slovenci ….. danes pa nesramno in brez krivde nadaljujejo s tem, celo preko sodišč, ki so uperjena proti resnici in pravici ter tako vzdržujejo svoj imperij zločincev! Vsa ta bestijalna rdeča drhal spada edino na kakšne neobljuden planet – opic!

     • francelj3

      Marx je pa za Slovane, torej tudi za Slovence, rekel, da niso državotvorni narodi in jih je zato treba pobiti. Ne boste verjeli, v vsej zgodovini je bil Marx prvi, ki je takole promoviral etično čiščenje in holokavst in ga “racionalno” utemeljil. Pa bodite še naprej marksisti, če hočete.

     • Steiermark

      Tukaj pa si ostal z poznavanjem zgodovine Slovencev, bolje rečeno Kranjcev, da o Štajercih sploh ne govorimo, zelo od zadaj, še v časih ko so nas prisilno in lažnivo pripisovali slovanom, katerim pa pripadajo edini, iz ex jugovine, srbi itd. Je pa res, da je med nekoristne oz. škodljive elemente v Evropi, uvrščal “Slovane” – srbe, tam k takšnim nič vrednim narodom je pripisoval tudi Irce, Baske, Bretonce, južne narode itd. O pravih, neslovanskih Slovencih (morda Venetih) pa ni bilo govora!In holokavst so po njegovi filozofiji izvedli ravno slovani, srbi, nad Slovenci, v Sloveniji, da o rusih, ki so tudi Slovani in njihovem stalinu, leninu, ne govorimo, kako je “počistil” svoje narodnjake…..

  • Steiermark

   Res je, kar praviš, poleg tega pa moramo rdeče revolucionarne partizane obravnavati, kot okupatorja!

 • Slavec

  Tresla se je gora, večjih sprememb pa ni. Morda je ta mesec še najbolj

  opazen pomik tako Desusa kot SMC na varno stran štirih procentov.

  .

  Agencija MediaGauss, 16.02.2020:

  .

  SDS 29

  SD 16

  NSi 11

  Levica 7

  LMŠ 6

  SLS + Kangler + civilne iniciative 5

  Desus 4

  Počivalšek SMC 4

  Zeleni Slovenije + Stranka mladih – Zeleni Evrope 3

  DOM 2

  ,

  Ostale stranke skupaj 13

  • KAPIBARA

   Parlamentarni prag bi MORAL biti 10%…

  • Freiherr

   47%, vedno isto, vedno premalo.

 • zaslosds

  Upam,da si Janez zapisuje katere smeti bo vrgel na gnoj.

 • Joško

  Dojim se za Židana; mislim, da se je nalezel prašiče kuge, ga bo treba cepiti.
  Levaki od l. 1941 niso še nikogar premagali na pošten način!

 • JANEZ GUS

  Škoda,bednik židan,da nikoli ne boš spoznal-dojel,kakšna beda od bede si in tisti,ki tebe volijo in ti prikimavajo.Uničil si državo skupaj z žveplenim .Za vaju je samo še ŠKARPA in vreča za smeti.Vele izdajalca.

  • Simon Rožič

   …plastične vreče so prepovedane! Je Leben prepovedal in dobil medaljo
   za “inovacije”, torej, prepustimo ju kurišču z visokimi temperaturami, da ne bi
   spet kje korenin pognala!

   • maček ivan

    … baje da v Anhovem več ne,… so zeleni proti.

 • zaslosds

  SI Z NAMI? DA NAS BO VEČ ZA UNIČEVANJE IN KRAJO SLOVENIJE KAR JE ŠE OSTALO.
  LEP POZDRAV WC STRANKA.

 • sodnikisozločinci

  Vi SD komunjare ste že zmagali, premagali ste Slovenijo, ki je pod vašo vadavino potonila na vseh področjih. Gospodarskem, etičnem in moralnem. Slovenija je totalno zavožena in je tudi Janša ne more rešiti. Lahko bi jo rešil edino bogat stric iz Amerike, a njega ne marate.

 • gabrijelobid

  Matjaž Han in Igor Lukšič ne vidita nič tragičnega, če bodo Socialni demokrati preživeli preostanek mandata v opoziciji???
  Najboljše bi bilo,da gredo v hosto.

  • hajduk

   Ne morejo, preostanki host so polni klopov, v naravi ni nikjer zastonj pira.

   • Slovenka

    Dodaj še migrante in divje zveri. SD-ju živim srečen preostanek življenja v gozdovih.

  • Simon Rožič

   …tam pa že migranti vse poserjejo!….

  • pupa

   Njihovo mesto je na vecejih in tam ga lahko serjejo koliko jih je volja.

 • est

  SD menjajte predsednika stranke. Z golažem se ne da več dobiti volitev. Za pokazati pa tako in tako nimate nič.

  • JANEZ GUS

   In hodit va neumnosti v Lažgose.Beda gošerska.

   • Smo-vas-in-še-vas-bomo

    POPRAVEK:

    SDS menjajte predsednika stranke. Z golažem se ne da več dobiti volitev. Za pokazati pa tako in tako nimate nič.

    • zaslosds

     Komunajzar,si tako zaostal gošar,da ne znaš prejšnjega pametnega komentarja zbrisat ali si pa že pod dozo.

  • Stajerka

   ….kr naj ga majo…….pa za podpredsednika naj imenujejo ono žval……

  • Steiermark

   Ja, res je kar praviš, vendar z “gulažem” so fujtrali svoje gujdeke – pristaše, medtem, ko so se sami zalagali in se še, z našim premoženjem in denarjem!

 • mapu

  Tale Levanič ni levičar, ampak je levak, hvala Bogu, da je take butlne Bog zmetal med levake.

  • Slovenka

   Pravzaprav ne veš, ali je večji levak ali bedak.

 • slo apac

  Nenasitni prvorazredni prasici ob koritu privilegij pocasi a vztrajno izgubljajo svoj polozaj, za to pa na ves glas tulijo kot volkovi.

 • štajerc
 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Janša svojim vernikom govori tisto kar želijo slišati in na način ki ga edinega poznajo. Njegovi govori so polni sarkazma, potvarjanj in neresnic, v zadnjem času ne skopari s prispodobami kar pa mu še ne uspeva najbolj. Sicer pa saj je vseeno samo, da so njegovi verniki zadovoljni in z gromkimi aplavzi nagrajujejo izrečeno !!!

 • bubamara

  Za koga sedaj navijamo? Maribor ali Olimpijo?

  • DOMOVINSKA LIGA

   SD za crveno zvezdo.

   • AlternativaZaSlovenijo

    A ne za partizana?

 • montyamp

  SD – CENTRALNI KOMITET SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE
  YUGOMURGLOSRBIYEBUSLOVENIJO
  Banditom ,udbovski deci se je ftrgalo , sebičnost , atentati in bankroti so njihov domet.
  Jih je pa toliko , da ob bojkotu volitev s strani pametnih in naveličanih smrdljive politike , sami sebe z lahkoto izvolijo .
  Ravnovesje med dobrim in zlim je porušeno , v korist zla seveda .

  • hajduk

   Prihodnost murglosrbskega komunizma je v Zagrebu, če si zadnje čase spremljal Kučana.

 • hajduk

  Verjetno ni mislil na volitve, itak ne smejo voliti druge kot svoje botre, vse sodelavce in ovaduhe na terenu bodo mobilizirali proti prioadnikom SDS.

  • Stajerka

   ….res je…..bo pa težka……če so kdaj padle maske, so tokrat……

 • ZatonMesecnikov

  Državljanska vojna še traja. SD, dedič Partije kontinuitete in progresa, jo izdatno razpihuje.

 • lokec

  Volitve je potrebno čim bolj odlašat.

 • mona lisa

  SD misli da so na tekmi kdo bo imel boljše izhodišče za kraje. Takih je v naši politiki dosti. Ko pa vidim tega Židana mi pa tako gre na bruhanje. Kaj dela ta v politiki ko še za pastirja ni sposoben.

  • Slovenka

   Bolje za živali, da nikoli ne postane pastir. Vse bi steral v prepad.

 • Marija

  Nz kakšne sile poziva lLevanič,ce c parlamentu ne more zmagati?Po čem to smrdi?

  • Slovenka

   Kocke, bakle, obešene lutke ‘spornih’ politikov, zakrinkani pretepači s palicami in še se bo kaj našlo. Gotovo bodo dodali še kakšne novosti, ker je treba iti v korak s časom.

   • Stajerka

    ….ne bo šlo…..takrat so izrabili večino, katere namen NI bil protest proti vladi!!!!……

    • Slovenka

     Upam, da imaš prav.

     • Stajerka

      ….za štajerski konec sem 110%!!

 • Stajerka

  …..idealno vodstvo za strm padec……Židan in Levanič……..lubi Bog in SD spet hodijo po tujini in talajo DRŽAVNE bonbončke……kaj ga je spet sral Židan na jugu in obljubljal BREZPLAČNI študij za njihove državljane…..NOBEN ŠTUDIJ NI BREZPLAČEN……tega bomo plačali SLOVENSKI DRŽAVLJANI….

  …NIČ ni ostalo za njimi, pa še ta NIČ bodo zagonli……

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Janša svojim vernikom govori tisto kar želijo slišati in na način ki ga edinega poznajo. Njegovi govori so polni sarkazma, potvarjanj in neresnic, v zadnjem času ne skopari s prispodobami kar pa mu še ne uspeva najbolj. Sicer pa saj je vseeno samo, da so njegovi verniki zadovoljni in z gromkimi aplavzi nagrajujejo izrečeno !!!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Pro SDju in levičarjih obstaja samo tale izbira: ali propad levice ali propad Slovenije. Druge izbire nimajo. Izbira pa za njih ni težka. Že od 1991 se to vidi.

  • bubamara

   Že od 41.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Jp. Hvala za popravek.

 • hajduk

  Han zgleda misli, da ga bodo ljudje na volitvah podprli. Za take običajno rečemo, da živijo v svojem svetu. Han je bolj nevaren od Židana, volilci ga ne podpirajo, vendar morajo oddati glas za SD partijo, ki ga rine v parlament.
  Vse te povzpetnike držijo pokonci razni fevdi, ki si jih je partija podredila po osamosvojitvi, lokalno gospodarstvo enostavno ne sme podpirat SDS. Drugih glasov pa ne bo veliko, tudi te volitve bodo odločili javni uslužbenci ter sodelavci in ovaduhi režima, razporejeni po udbaških podjetjih in organizacijah.

  • Stajerka

   ….opomba: lokalno-tajkunsko-lopovsko-F21 omrežje mora podpirat SD……ostalo gospodarstvo se veliko bolj nagiba v desno…….
   ….ko KITAJCI v sredi EU, v Sloveniji (Gorenje), izjavijo da je socializem preživet in da ga NI več…..potem veš, da smo na podnu od podna……

   • hajduk

    Itak. Čeprav vsi vidijo kitajce, Hana podpirajo pa arabci in KGB, ki imajo precej boljšo policijsko in vohunsko tehniko od kitajcev.

    • Stajerka

     ….jp…..medtem pa FBI hara po Sloveniji :))

     • hajduk

      Zahodni agenti nimajo nobenih možnosti, ne razumejo, da je cela Slovenija en ogromen sumulator normalne države in je popolnoma vse režirano ter pod najstrožjim mogočim nadzorom.

     • Stajerka

      ….imajo…..ne bodo delali javne štale, bodo pa poskrbeli, da zadeve ne uidejo izpod nadzora…..to kar se dogaja v SLO ni nevarno samo za EU, ampak predstavlja globalno nevarnost……ta oprana milijarda iz Irana ima in bo imela posledice – pa za to milijardo vemo, koliko je tega kar še ne vemo, pa je že drugo vprašanje…….

  • Freiherr

   Kratka, jedrnata in resnicna analiza. Bravo.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ne vem, zgodovina me uči, da je vsako sodelovanje z levico, se pravi z komunisti, pomenilo gorje za Slovenijo in tistega, ki je sodeloval z komunisti. Upam, da se tega zaveda tudi Janša.

  • Stajerka

   …..narod ima dovolj peripetij……in kdor bo pripravljen vodit dialog na REALNOSTI in ne na ideologiji, bo dobil naklonjenost naroda…….vse resne, uspešne države imajo tudi desno-leve koalicije……

   • AlternativaZaSlovenijo

    Levica v Evropi dela štalo. Levica pri nas je totalna desktrukcija vsega kar je slovenskega. Nisem čisto prepričan v tem kat praviš. SMC in Desus se bolj pomikata iz leve v sredini. Morda je tu upanje, ampak levica je pa samo poosebljeno zlo in z njimi ne more biti sodelovanja.

    • Slovenka

     Se strinjam, z našo levico je treba biti skrajno previden. Janša naj bo zelo previden.

    • Stajerka

     ….SMC je ravno toliko lev kot SDS……DeSuS je do sedaj deloval oportunistično, da bolj ni mogel…..bomo videli kako bo pod novo metlo…..

 • bubamara

  Nestrpnost in izključevanje sta lastnost fašistov. Javno oznanjevanje sovraštva do drugačemislečih smo že doživeli v preteklosti: nacizem, fašizem, komunizem. Nič dobrega se nam ne piše.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Problem je v tem kako vključiti tiste, ki so za izključevanje.

   • macon

    Za nasilneže so zapori in norišnice.

    • hajduk

     Norišnice so skoraj prazne, cele zaprte oddelke so rekrutirali med sodelavce in ovaduhe.

   • janko

    Tudi sam se sprašujem, ali bi npr. jaz sploh bil zmožen kakšnega sodelovanja s temi rdečimi bacili, saj je vse, karkoli počnejo in mislijo, povsem skregano z zdravo pametjo, logiko, naravnimi zakonitostmi, pravičnostjo….

  • hajduk

   Komunizem je veliko hujši od nacizma in fašizma, saj so zmagali in jih asimilirali.

   Povej mi proti komu se boriš in ti povem kdo si.

  • Freiherr

   Pozabljas Islam…ki je sovrazen celo do nasprotnega spola, kaj sele do ostalih, ki mu ne pripadajo.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Upam, da mu nikoli več ne uspe osla pripeljati na štart. Njegova vlada med 2004-2008 je trajala kot posledica takratne dobre kondicije v državi… zapustil pa je pogorišče s katerim so se ukvarjale vse naslednje vlade.

  • hajduk

   Kaj je delala pa takrat leva obla, verjetno so štrikali s prsti in pustili, da jim je Janša odnašal polne vreče plena pred nosom, pa niso nič rekli. A ni to malo čudno? Običajno zlorabljajo vojsko, policijo in krivosodje, edino takrat ni noben pes zalajal.

  • montyamp

   Hahahaha , iz sedanjega pogorišča vstaja novi Feniks , vam udbovskim društvom fašistične partije , pa teče greznica v grlo .

  • centurion

   ANTON PEINKIHER, dobro jutro.
   Pozdravlja te RADENKO RADOJČIĆ.

   206 NATIONAL SECURITY AND THE FUTURE 3-4 (10) 2009.Negdje, treći dan po dolasku u Ljubljanu, mene je Tone Peinkihar, kao jednu od bitnih stvari pitao, da li raspolažem sa bilo kakvim indikacijama ili podacima, da je gen. Vasiljević vrbovao za suradnika Janeza Janšu, još u vrijeme, ili nakon, procesa četvorici pri Vojnom sudu u Ljubljani. Odmah da kažem i to da me je na to uputio i Mustafa Čandić, da će me pitati o tome, te da im sve kažem. Pitanje Peinkihara bilo je naglašeno sugestivno uz uvođenje detalja, kako je ta vrbovka mogla biti izvedena. Ja uistinu o tome nisam znao ništa. Vasiljević mi nije dao niti naslutiti takvu mogućnosti, što sam i Peinkiharu kazao. Nakon takvog odgovora, kao da se prisjetim možda nekih detalja, kazao je, da je Vasiljević posjetio Janšu u zatvoru, s njim ostao u razgovoru 3-4 sata, te da je tu i pala vrbovka. Ja nisam mogao potvrditi takvu mogućnost, što je, vidio sam, Penikihara razočaralo. Poslije takvog razgovora, Janšu je, napose Peinkihar, a i Božo, počeo u našim razgovorima prikazivati kao ultradesničara, militaristu, koji će militarizirati Sloveniju, da se oko njega okuplja slovenačka ultradesnica, a što Sloveniju udaljava od Europe, da Janša ima pretenzija doći na vrh političke vlasti, postati slovenski Furer, totalitarnih svjetonazora itd. Peinkihar je dalje iznio, da je Janša u politički vokabular Slovenije, tijekom 1993.g., uveo pojam “UDBOMAFIJA”, što se javnosti svidjelo, a negdje u to vrijeme i zbijaju značajnije afere koje inicira Janša, a to su “Letališče” -oružje na mariborskom aerodromu i afera “HIT” – pranje novca kroz
   207 R. Radojčić: IZJAVA kockarnice. Uz ove afere, indirektno i direktno Janša vezuje tzv. “udbomafiju”, a to su novokomponirana nomenklatura vlasti oko Drnovšeka i Kučana, u stvari, stara komunistička struktura u novim uvjetima uz dio nove. Na taj način, otvaranjem afera, Janša hoće srušiti ili umanjiti političku moć i Drnovšeku i Kučanu, a sebi otvoriti prostor za pohod na sam vrh. Nakon ovakvih govorenja o Janši, u niz razgovora. Tone Peinkihar je negdje sredinom rujna 1993.g., zatražio, da sačinim skicu plana za psihološko – propagandno djelovanje, kojim bi se srušio Janša, najprvo kao ministar obrane, a onda totalno kompromitirao. Ja sam kazao, da ću sačiniti takvu skicu, mogućih poteza na medijsko – političkom prostoru Slovenije. Međutim, za takvu skicu – plan, potrebni su mi još elementi iz realne političke zbilje Slovenije, koju nisam dovoljno poznavao. Napose, potrebni su mi neki elementi međusobnih odnosa unutar stranaka i nekih moćnika, tko se na koga oslanja, gdje ima ugled i utjecaj i sl. Za tu potrebu, Peinkihar mi je ocrtao u grubo, po prilici, sljedeću konstelaciju odnosa i grupiranja u slovenačkom političkom životu. Kučana podržava, i Kučan ima utjecaj u svim strukturama starih nomenklatura i starim kadrovima u novoj nomenklaturi vlasti u Sloveniji, s osloncem na stare kadrove Državne sigurnosti, na direktore velikih banaka, velikih privrednih organizacija Slovenije, te u ukupnim financijskim strukturama. Drnovšek je tehnokrata vlasti sa osloncem na stranke lijevog centra, ali je pod utjecajem stranih centara moći, sa dobrim pozicijama u strukturama bivših jugoslavenski vlasti. Janša je desničarski totalitarist, željan moći, osoba koja se obogatila, ima niz firmi, koje mu formalno vodi brat, raspolaže osobnim kapitalom do 35 milijuna $, uz slične naznake. Janša, da za Kučana i Drnovšeka raspolaže dokazima, da je Drnovšek homoseksualac, jer je netko od Janšinih odanih ljudi iz VOMO-a vrbovao ljubavnika Drnovšeka, a on da je napravio fotografije Drnovšeka i sebe. Za Kučana, da opet, Janša raspolaže dokazima o financijskim malverzacijama, a da je samo dio prezentiran, kroz već tada prisutne afere “Letališče” i “Hit”. Ovo je grubi kroki podataka što mi ih je prezentirao Peinkihar, Kao podložak, da mogu sačiniti plan psihološko -propagandnog rušenja Janše, a koji je od mene zatražio. Ja sam se prihvatio posla. Naime, u ovom zahtjevu, Peinkihar je išao logikom, da ako se ne sruši Janša, da će Janša potjerati Peinkihara iz VOMO-a, a ako ode Peinkihar, koji me doveo u Sloveniju,

 • Stajerka

  …..malo še počakat z volitvami, da propade še kakšen član F571 in odpustijo še 50% ubogljivih novinarčkov, ki se jim bodo vrnili kot bumerang……potem bo pa veselica :)))

  • hajduk

   Zahtevajmo ukinitev plačevanja RTV prispevka in ločimo sovražno vojaško propagando od električnega priključka, pa bo njihova moč prepolovljena čez noč.
   Je pa res tudi, da potem nihče ne bi mogel zlorabljati aparata… takega orožja noče nihče izpustiti iz rok ali uničiti.

   • Stajerka

    …to je naloga prihodnje vlade…..UKINIT RTV naročnino in uvest prihodek iz proračuna…..FIKSNO letno, istočasno OMEJIT reklamiranje…..tolko dnarja kot dobijo v žakl, ne gledamo pa druga kot reklame……pa še to večina tajkunčkov – kakšne so pogodbe za njihovo oglaševanje me zanima že zelo dolgo…..in to bi morali JAVNO OBJAVIT – npr. TV prodaja Šeško (SD)……če ma ta tolko dnarja kot ma reklam na RTV sn jaz bicikl…..

    • AlternativaZaSlovenijo

     Tako je.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Tržne zakonitosti delujejo tudi v socializmu. Povpraševanje po tiskanih cajtungih drastično upada. Konkurenca v elektronskih medijih je neizprosna. Dostop do teh medijev je brezplačen, pa še vsak lahko napiše svoje mnenje. Novinarji so dobili tako še eno konkurenco.

   • Stajerka

    ….samo režimskim pisunčkom pada tudi obiskanost elektronskih medijev……NE moreš napisat svojega mnenja…..na RTV so cenzuro dvignili na 200%, NI variante da skozi spraviš komentar, ki je nenaklonjen slo levici……pa naj bo še tako argumentiran in korekten, ne gre……

    • AlternativaZaSlovenijo

     Če jim pada obiskanost el. medijev je to ok. Dobro, lahko sklepam, da folk ni blesav, da je začel uporabljat svojo glavo….vsaj upam.

     • hajduk

      Kadar nacionalni pade gledanost pomeni, da so poostrili cenzuro in razgnali vse kritične državljane, neprijetne komentarje pa enostavno pobrišejo in uvedejo nadzor nad avtorji.
      Potem se lobotomiziranci počasi vrnejo in spet verujejo v politično dogmo, saj ne morejo videti nič grdega.

     • AlternativaZaSlovenijo

      No, ampak ko se enkrat to začne, se ne more ustavit. Kritična masa se lahko samo povečuje. Konkurenca medijev vseeno obstaja, poti se vedno najdejo. Iznajdljivost je na pohodu. Levemu totalitarizmu gre vedno slabše.

    • maček ivan

     Mislim! … se ti pa da, no???
     Kako češ v glavo zjebanim nekaj dopovedati, … misija nemogoče.
     To lahko prekrije edino zemlja, žal.

 • Tine Čeligoj

  Kako jim ni jasno, da glasu proti Janši na volitvah sploh ne morejo oddati. Lahko ga za Janšo ne oddajo, pač gre nekomu drugemu, ma proti pa ne gre aaa.Razumeli ?
  A da je pretežko ? Saj bo šlo no. Samo potruditi se je treba.

  • hajduk

   Ti lahko to rečeš, tebe niso nezakonito procesirali, mučili in zaprli na Dobu.

   • Stajerka

    …..globok priklon…..glede na vse kar se mu je dogajalo je zelo trdnih živcev…..

    • hajduk

     Nič ni imel od življenja, saj splih ne pozna zasebnosti, kot bi bil že 30 let zaprt v afriškem koncentracijskem taborišču, kot nekoč Nelson Mandela.
     Edina svetla točka v njegovem življenju je verjetno Urška, podobno kot Trumpa drži pokonci naša Melanija.

     • Stajerka

      ….saj ima podporo tudi v stranki in ljudeh……tistih, ki premorejo vsaj kanček empatije in zdrave kmečke pameti……družina je pa prva celica, zatočišče in varen pristan, če tega ni je zelo težko…….zato pa lewaki tavajo in ukinjajo pisoarje, če jim doma nič ne dogaja…..

     • hajduk

      Zagotovo ima par zvestih prijateljev in svoj krog zaupanja vrednih sodelavcev, sicer mu ne bi pustili niti blizu take lepe in inteligentne rožice. Disidentke so v glavnem kakšne starejše in zafrustrirane možače, ki jih moški že zdavnaj več ne zanimajo, za družino se odločijo edino, če morajo roditi otroka, po političnem nareku, ker imajo pač maternico in partija rabi nove vojake.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Dobra!!!!!!+++++++++++

 • Black_hawk

  Kaj se ima interesno združenje SD sploh za oglašat. Zastonj banane zastonj golaž in še kar nobenega ki bi hodil na njihove mitinge.

 • Steiermark

  Direktor prašičje farme, še vedno ne dojame, da oni niso nikoli premagali JJ in SDS, pa še to, kar so ddobili od svojih obupancev, pristašev roparsko antislovenske politične bande, je bilo vse po sistem, ki pri nas velja vse od 45 leta dalje, krajo oz. z “volitvami” po staliovo oz. tržiško! Zato, bebec debeli, naj “zaustavi” svoje podivjane konje, da nebo naredil še več škode, predvsem sebi in svojim, z bebasto idiotskimi in socialističnimi floskulami!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Tu bom malo hudoben in mu privoščim(direktorju prašičje farme), da predvsem sebi naredi čim več škode

 • Vera

  Levanič naj raje poskrbi za svoje mesto Ptuj,ter začne bodriti županjo in svetnike,naj začnejo delat koristne zadeve za tiste kraje, ne samo skrbeti za kulturo, saj je potrebna, toda drugo ne sme vse stati.

  • Stajerka

   …ob dvigu komunale na Ptuju, so mediji objavili, da je županja jezna na vlado zaradi dviga minimalne plače…..zanimivo, SD županja kritizira SD vlado :))…..malo so postali shizofreni…..eh, ne malo, fejst….

  • Black_hawk

   Ptuj je blizu Hrvaške. Saj je vse jasno.

 • zaslosds

  Sd wc stranko naslednike komunistov je potrebno ukiniti,ki uničujejo lepo Slovenijo od kar obstaja.

  • Slovenec

   Samo z odločnimi in odgovornimi volivci in z lustracijo.

 • Black_hawk

  Umetno ustvarjena politika alias koritarstvo za lastne potrebe država jim je verjetno ns zadnjem mestu. Tako se mi zdi.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ne zdi se ti, tako je bilo od nekdaj.

   • Black_hawk

    Itak

  • hajduk

   Ne verjamem, da bi jim še katera druga država pustila tako barbarstvo, zagotovo noben od sosedov in tega niso smeli delat niti v Jugoslaviji.

 • lena

  Spet komunajzarski napuh ( sampovelicevanje, prazno glavost), ljudje vse bolj spoznavajo pravi obraz bivsih komunistov in njihovih podpornikov je vse manj, tudi po zahvali Matidi. Tako da, naj samo izvolijo na volitve in bodo videli, da je resnica v mojem pisanju!

 • alojz

  Dejan, dajte spet nogomet med strankami igrat kot včasih. Na igrišču bomo navijali. V parlamentu pa na našo škodo ne osebnih delat.

 • šmentanamuha

  SD je skupek neinteligentnih koritarjev, usedlina negativne selekcije.zadnjih 75 let.

 • plavi-mil

  Pa kaj je tem komunistom, jokajo stokajo, mečejo polena pod noge, samo dialoga niso sposobni.

  • Slovenec

   Ali je to kaj čudnega?

 • pesjanar

  Da bo levanič bolj evropski bo svoj priimek preimenoval v levanula to pomeni da bo v bodoče na naslovnicah dejan levanula pizdun si ne zasluži velikih začetnic.

 • Svoboda

  Zidan migrantovljubec veleizdajaleci ste nas glas nimas 1000%

 • Felikss_AH

  Kako simptomatično za Radikalno Levico… namesto se osredotočiti na premagati probleme v državi oni bi radi premagali tistega ki ih ovira v NE-premagovanju dejanskih problemov, ki so itak posledica njihove patologije “premagovanja” neprijetnih im posameznikov. Taka miselnost politika in parlamentarne stranke bi moralo biti ustavno onemogočeno in celo kriminalizirano. Kakor koli že… krivda pa je predvsem na volivcih, ker kot čorave kure poslušajo šumenje “koruznih” floskul ki jim nikoli ne padejo pred kljune… še manj pa v kljune.

  Osebno ne dam kaj veliko na tisto kar neki politik govori (sploh če je že dobro znan) ampak na to kako to predstavlja… bereš mu tudi iz drže in oči… kot je Al Pachinov lik Tony iz filma Scarface modro zaključil – ” The eyes chico… they never lie”. Predvsem Židanove prazne oči… kot crknjene ribe… so tak primer… a kaj ko kure ne gledajo v oči ampak v tla

 • odzunaj

  Čestitke predsedniku Janezu Janši in stranki SDS za ta izjemen nagovor pripadnosti in odločnosti pomagati svoji državi, njenim državljanom in slovenskemu narodu !
  Janez Janša, politik svetovnega formata in njegova stranka sta vredna podpore vseh državljanov Slovenije, ker glede sposobnosti, predanosti državi in nameri urejati probleme v korist vseh državljanov preprosto nimajo konkurence na slovenski politični sceni.

  • šmentanamuha

   Res je, Janša se mi zdi vedno boljši, koz whiskey, ki se stara dolga leta.

 • xtc

  Poziv zveni nekoliko Gošarsko “Vsi v boj proti Janši,kdor ni z nami je proti nam je narodni izdajalec”,taki slogani ne peljejo nikamor,čas je ,da SD s takimi parolami odide na odpad zgodovine te parole so čista kopija gošarskega primitivizma in nerazumevanja pravne države in demokracije-skratka Židan in njegova SD klapa še kar domuje v goši leta 45.

 • mitja čot

  LEVA NIČ!

 • Jože Nardin

  In to napiše, oziroma poziva osebek, ki v življenju ni naredil popolnoma nič, ampak res nič za dobro Slovencev. Skrbel je le za svoje privilegije in za skorompiran sistem s svojimi privrženci.

 • Slovenec

  Levaki so več kot pokvarjeni, saj jim ob takem mlačnem volilnem telesu in režimskih medijih tega do
  sedaj tudi ni bilo potrebno skrivati.

 • Freiherr

  Dragi komentatorji. To ni nogometna tekma kdo bo zmagal. Jaz resnicno verjamem, da je Jansa kot politik dozorel, da bi lahko uspesno vodil drzavo, vendar ne s svojim naborom ljudi. Za to potrebuje sirso bazo, kar pa ne bo naredil. Janso so v vseh teh letih tako zdemonizirali, da ga ljudje iz iracionalnih razlogov preprosto ne prenesejo, tudi tisti ne, ki bi lahko bili potencialni konvertiti.
  Vem samo to, da bi moralo priti do predcasnih volitev in pustiti, da se zopet sestavi levofasisticna koalicija, le tako pridemo do katarze, ki jo ta narod se kako potrebuje.
  In se to, Jansa bi moral svoje formalno mesto predsednika SDS na volitvah prepustiti nekomu drugemu, v dobro njenih drzavljanov. Na zalost je temu tako.

  • Vana

   Delno imaš prav. Vendar pa poglej, kako različno ljudje mislijo. . . . . eni, samo z Janšo ne , drugi pa pravite ne , temu naboru ljudi, ki jih ima .
   Se mi pa zdi, da ne smemo čakati, saj ravno to komunisti hočejo.

  • Peter

   Sem že doživel precej odkrite izraze sovražnosti do Anžeta Logarja, ker je SDS, tako, da sam mislim, da sprememb ne bo, tudi če janša odstopi. Samo drugega bodo vlačili po medijih, no.

   Katarza zna biti očiščujoča, vendar v dolini, v kateri osrednji mediji krojijo javno mnenje izrecno in samo v levo, ni tako. Namreč, krivdo za katarzo bodo enostavno obesili janši, pa magari vladi 2004 – 2008 in našlo se bo dovolj bebcev, ki bodo verjeli, no.

 • Kučko pod pručko

  Bedak erste Klasse

  Židan z vsako novo izjavo dokazuje, da gre za bedaka erste Klasse, vzgojenega na prašičji farmi v Murglah. Raje naj se pobriga, da ne bo po vsakih volitvah gledal v hrbet takim brezveznežem, kot so Cmero, Lubadar in Šivilja, sploh pa, da ga ne bo puščal za seboj blesavi Mesečnik. Butelj enostavno ni sposoben dojeti, da je pogrebnik stranke SD, saj drugega od praznega in brezveznega blebetanja ter sluzavega prilizovanja ne obvlada!!!

  • maček ivan

   Kučko, z vsem spoštovanjem. Tip je majmun, ki še ni pogruntal kam z banano, v usta, ali v rit.

  • šmentanamuha

   Lubadar, omg:)

 • Vlado77

  SD so še v hosti. Njihov dogodek leta so Dražgoše ,kjer vedno nabijajo proti kapitalizmu,imperijalizmu,fašizmu. Seveda pozabijo komunizem – ker so to pač sami. Žal je tudi Pahor ploskal govoru Friza ,ki je bil morda celo najbolj komunistično radikalen od kar smo samostojni. Dobro bi bilo , da RTV nidi drugi ne več prenašajo Dražgoš in temu ne dajejo pomena, ker gre za idelogijo preteklosti.Tega ne počnejo nikjer več. Prisotnost predsednika države jim daje legimiteto.Zato ni pravi predsednik,ki zastopa vse državljane. Tudi ne starig preb.Dražgoš,ki dobro vedo kako je bilo- ni bila zmaga temveč hud poraz – največjo ceno so plačali sami.

 • PFloyd

  PREMAGAJMO KOMUNISTE ! SI Z NAMI ?

  • Amerikanc

   Vedno.

 • zaton

  SD je stranka, ki je Sloveniji naredila največ škode.

  • Peter

   Ponosni nasledniki ZK, no.

 • Vana

  + + + + + + dober članek in predvsem komentarji ! Bravo !!
  Kaj pa meni pride na misel, ko ga takole gledam ?
  Nevoščljiva sem mu. Da je navkljub neumnostim, ki jih klati, tako zelo zadovoljen, navdušen nad svojim delom in funkcijo, ki jo opravlja z neverjetnim ponosom in veseljem. Blagor mu.
  Upam, da spoznanje , v kakšni zmoti je, ne bo preveč strašno !

  • Joc 52

   Nic bat, ce do sedaj ni naredil harakiri, ga tudi ne bo…..vecno v temi, vecno nerazsvetljen

 • Amerikanc

  Črnogorc je rabil precej dragocenega časa in političnih izkušenj, da je končno spregledal. Še vedno pa imajo v ZKS-SD precej radikalcev, od Židana, Levaniča, Štromajerja, Gabra,…ki slabijo slovensko demokracijo in spodbujajo sovražni govor in neprimerne agitacije.

 • Amerikanc

  Gujdek še kar agitira za svoje požrešne gujdeke, čeprav je uničil celo prekmursko populacijo gujdekov.

 • milanček

  židan, pa ti si pravi parazid, hujši od coronavirusa, edinstven idiot , ki bi ga morali balzamirati!

  • maček ivan

   … ki bi ga morali balzamirati! …
   Napaka, evtanazirati.

   • Joc 52

    Oboje pripirocljivo; v obeh primerih izid enak

 • maček ivan

  Pravijo. Nikoli ne hvali dneva pred nočjo. V murgeldorfu gorijo luči cele noči, verjemite, ne zastonj.

 • trumpet2018

  dobro da ta bedak ne opravlja veterinarskega dela, ker uboge živali, ki bi naletele na tega debila

 • Jani Steiner

  SD znebite se židanovskega, čimprej.

 • FORT WORTH

  LDS, Zares, Previrant, PS, SMC, SAB, LMS to sranje je bilo vstanovljeno, da so s skupnim povezovanjem in izdatno pomocjo rezimskih medijev premagali najmocnejso, najsposobnejso in organizirano stranko v parlamentu in v drzavi SDS.
  Prve tri so ze na smetiscu zgodovine.
  PS je bila, kot muha enodnevnica, nevredna omembe.
  Ostale dve caka ista usoda, ce se ne povezejo s SDS.
  LMS bo izpadla na naslednjih volitvah.
  Zdej se pejt politiko s temi opravilno nesposobnimi vecnimi luzerji.

 • Unikatna

  Samo o tem razmišljajo kako premagati JJ in kako bi obdržali svoje stolčke…za narod jim dol visi…

 • Andrej

  SD bi največ naredila za narod, če bi spoznala, da se mora boriti proti CK ZKS. A zdaj ni čas za pravljice.

 • Nataša

  SD poziva: “Janšo lahko premagamo le na volitvah. Si z nami?”

  Je imel v mislih Pri štetju glasov? Ve se, kdo šteje?