fbpx

[Video] SD: Stranka, ki je bila v kar sedmih vladah ter uničevala Slovenijo, bi zdaj na isti način želela popravljati stvari

Foto: STA

Stranka SD je v celotnem obdobju slovenske samostojnosti v vladi prebila kar 6175 dni, zato bi pozitivne rezultate morali že zdavnaj pokazati. Bolj kot po oživitvi gospodarstva so znani po višanju davkov, zaviranju reform, botrstvu številnih tajkunov, ščitenju škodljivega “nacionalnega” interesa in onemogočanju tujih investicij ter divjem kadrovanju v državnih podjetjih. Zato bi težko rekli, da gredo nasledniki zveze komunistov v kampanjo, da bi kaj spremenili, temveč, da bodo ohranili privilegije svoje elite.

Zanimivo je dejstvo, ki so ga izpostavili v videu, sprva objavljenem na družbenih omrežjih, da je SD od 12 vlad, ki so se menjale na čelu Slovenije, sodelovala v kar sedmih. Od vsega skupaj že več kot 10.128 dni  je kar 6175 dni preživela kot del vlade. To je 60 odstotkov časa od osamosvojitve Slovenije. Kako lahko neka stranka, ki je preživela večino časa kot del vladajoče garniture, pogleda volivcem v obraz in reče “zdaj bomo spremenili stvari na bolje na isti način, kot smo jih do zdaj stalno kvarili”?

SD je skoraj 17 let preživela na slovenski politični sceni kot del vlade. Zadnjih devet let v slovenski zgodovini s svojim delom v vladi in parlamentu aktivno spodkopavajo slovenske državljane, višajo davke ter ščitijo lastne interese namesto nacionalnih. Levičarji so v svoji vase zagledanosti državo zamenjali zase. Davno so pozabili, da je država za ljudi in ne državljani za financiranje njihovih lenih riti, ki znajo samo greti stolčke v parlamentu in višati davke.

Res, norost je početi znova in znova vedno isto stvar in pričakovati drugačne rezultate. A po drugi strani to niti ne preseneča, saj je norost že nekaj časa postala normalnost slovenskih levičarjev.

Ivan Šokić