fbpx

Fizični napad na Grimsa se skuša zrelativizirati, ker prihaja iz opozicije

Ljubljana, Trg republike. Izjava poslanca SDS Branka Grimsa o fizičnem napadu nanj. (Foto: zajem zaslona/splet)

V poslanski skupini SDS so zgroženi in izražajo ostro nasprotovanje odločitvi policije, da fizični napad na njihovega poslanskega kolega Branka Grimsa “prekvalificira” iz kaznivega dejanja v prekršek. Policija je to storila, ker “pri napadu ni bilo fizičnega kontakta”, a kot opozarjajo v SDS, je imel napad jasno izražen naklep – zdravstvene posledice vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu pa so dokumentirane z zdravniškimi izvidi. 

“Vse izjave poslanca SDS mag. Branka Grimsa in drugih poslancev SDS, ki so bile podane po incidentu, so resnične in od njih ne odstopamo. Mag. Branko Grims je policiji predložil tudi zdravniški izvid ambulante za nujno medicinsko pomoč, ki kot verodostojen dokument dokazuje poškodbe, nastale zaradi napada. Dejstvo, da je policija odločitev sprejela zgolj na podlagi pomanjkljivih posnetkov kamer, s katerimi se zlahka manipulira, je zato nedopustno in neprofesionalno,” so zapisali v poslanski skupini.

V poslanski skupini SDS so v izjavi za javnost še zapisali, da se zavedajo, da je bila policija zadnje mesece pod hudimi političnimi pritiski. Spomnimo, da je te pred svojim odhodom razkrila predvsem nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in nato še v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. V izjavi za javnost še piše, da so mnogi preslišali njihove pobude, ki so jih podali po incidentu. Napad na poslanca je bil namreč le vrh ledene gore (posrednih ali neposrednih) pozivov k nasilju, ki so v zadnjih dveh letih dobili tudi medijsko podporo. Kot so zapisali, bi zaradi tega morali “vsi stopiti skupaj in začrtati odločne korake za zagotovitev tako varnosti poslancev kot varnosti zaposlenih v Državnem zboru RS”.

Aktivistka Nika Kovač in poslanec stranke SDS Branko Grims (Foto: FB Nika Kovač/FB SDS)

SDS: Fizični pada se skuša zrelativizirati
“Odločitev policije zato po našem trdnem prepričanju kaže na to, da se želi fizični napad na poslanca relativizirati izključno za to, ker prihaja iz vrst opozicije,” so zapisali v poslanski skupini SDS.

Spomnimo, fizični napad na poslanca SDS se je zgodil le malo po tem, ko je nekdo napadel levičarsko aktivistko Niko Kovač. Kot je bilo jasno razvidno, se je odziv medijske krajine in policije jasno razlikoval med primeroma. Politiki in mediji so takoj po napadu hiteli s kazanjem prsta proti opoziciji. Hkrati so se pojavila ugibanja, da je Nika Kovač napad oz. njegovo intenziteto “zaigrala” na podlagi neprofesionalno povite roke. Malo za tem je prišlo do napada na poslanca opozicije Branka Grimsa. Napadalec naj bi ga hotel suniti po stopnicah, hkrati pa ga je dvakrat opljuval. Ne glede na večkratne prošnje poslanca Grimsa policija ni želela pridobiti DNK dokazov, ki bi lahko napad povezala s storilcem.

Gal Kovač