SDS ima močno okrepljen strokovni svet

Strokovni svet SDS (Fotomontaža Nove24TV)

Slovenska demokratska stranka je na včerajšnji seji Izvršilnega odbora sprejela sklep o imenovanju Strokovnega sveta SDS. Strokovnemu svetu stranke sta se pridružila dva nova, izkušena posameznika. Predsednik odbora za gospodarski razvoj in tehnologijo je postal Zdravko Počivalšek, predsednik odbora za obrambo pa Janez Stušek. 

V času, ko postaja vse bolj jasno, da so predčasne volitve edina realistična rešitev iz slepe ulice, v katero je državo zapeljala vlada Roberta Goloba, Strokovni svet stranke SDS predstavlja jasno alternativno trenutni oblasti.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, je Strokovni svet “statutarno delovno telo SDS, ki preučuje strokovna vprašanja, akte, predloge zakonov, novel in drugih dokumentov, ki jih sprejemajo posamezna ministrstva, vlada in parlament. Strokovni svet oblikuje stališča, daje pobude, predloge in mnenja izvršilnemu odboru in poslanski skupini SDS“.

Strokovni svet SDS v ožji sestavi sestavljajo predsedniki odborov, ki lahko glede na svoje strokovne reference prispevajo k iskanju alternativ in novih priložnosti za stranko in tudi za Slovenijo. Vodi ga predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Člani Strokovnega sveta so lahko osebe, ki po svoji strokovnosti prispevajo h kvaliteti dela SDS, članstvo v Strokovnem svetu SDS ni vezano na članstvo v SDS.

Strokovni svet SDS sestavlja 12 odborov, predsedniki posameznih odborov pa so:

Odbor za finance: mag. Andrej Šircelj
Odbor za pravosodje: dr. Vinko Gorenak
Odbor za zunanje zadeve: Tone Kajzer
Odbor za gospodarski razvoj in tehnologijo: Zdravko Počivalšek
Odbor za delo, družino in socialne zadeve: Romana Tomc
Odbor za šolstvo, znanost in šport: dr. Milan Zver
Odbor za kulturo: dr. Vasko Simoniti
Odbor za obrambo: Janez Stušek
Odbor za infrastrukturo in prostor: Zvonko Černač
Odbor za kmetijstvo in okolje: dr. Jože Podgoršek
Odbor za notranje zadeve in upravo: Aleš Hojs
Odbor za zdravje: Alenka Forte, dr. med.

S. K.