fbpx

SDS in SLS vložili zmagovito listo za evropske volitve – Dr. Zver: “Skupna lista je zelo kvalitetna tako po strokovni plati kakor tudi v političnem smislu”

Foto: Milan Zver

“Skupna lista s Slovensko ljudsko stranko je zelo kvalitetna tako po strokovni plati kakor tudi v političnem smislu, zato ne dvomim v zmago na volitvah. Prepričan sem, da se bo ponovil uspeh z evropskih volitev 2014, ko je stranka SDS dobila tri evropske poslance, stranka SLS pa enega,” je ob vložitvi kandidature na državni volilni komisiji dejal nosilec liste SDS dr. Milan Zver.

Danes je bila v Ljubljani na sedežu Državne volilne komisije vložena skupna lista SDS in SLS za evropske volitve 2019. Listo kandidatov je predsedniku Državne volilne komisije Antonu Gašperju Frantarju predal nosilec liste dr. Milan Zver.

Dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič, Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domljan so danes naredili še en korak k zmagi na prihajajočih evropskih volitvah. Na sedežu Državne volilne komisije so vložili skupno kandidatno listo SDS in SLS.

Pričakujejo zmago na volitvah
Predsednik DVK Anton Gašper Frantar je ob predaji skupne kandidatne liste predstavil pomembne roke in pravila ter nato predal besedo nosilcu liste SDS in SLS dr. Milanu Zveru. Ta je v začetku povedal, da so letošnje evropske volitve drugačne, ker sta prvič v zgodovini evropskih volitev moči združili stranki SDS in SLS. “Slovenski narod še nikoli ni živel v tako dobrem mednarodnem okolju kot danes,” je v pogovoru omenil aktualni evropski poslanec in poudaril pomembnost, “da privabimo na volitve čim več takšnih volivcev, ki si želijo močno Evropo”. V zaključku pogovora je Državni volilni komisiji zaželel uspešno delo.

Po končani vložitvi kandidature so sledila novinarska vprašanja; dr. Zver je dejal, da je skupna lista z SLS zelo kvalitetna tako po strokovni plati kakor tudi v političnem smislu, zato ne dvomi v zmago na volitvah. Prepričan je, da se bo ponovil uspeh z evropskih volitev 2014, ko je stranka SDS dobila tri evropske poslance, stranka SLS pa enega.

C. Š.