SDS izraža podporo ZDA in obsoja nerazumno podporo tranzicijske levice Iranskemu režimu, ki se skriva za pranjem iranskega denarja v NLB!

V luči napetega dogajanja v Iraku Slovenska demokratska stranka obsoja nerazumno podporo levih političnih sil Iranskemu režimu, izraža podporo ZDA in terja poročilo vlade o preiskavi milijardnega pranja denarja za Iran preko državne NLB v času vlade Socialnih demokratov. 

Eskalacija na Bližnjem vzhodu se je konec 2019 pričela z nasilnim zatrtjem protirežimskih protestov v Iranu ter napadom proiranskih celic na ambasado ZDA v Iraku. Likvidacija organizatorja iranskega terorja Solejmanija s strani ZDA je bila reakcija na omenjene in druge dogodke v regiji, izpostavljajo v stranki. “V SDS podpiramo odločen odziv ZDA na provokacije ekstremističnega režima ajatol in obžalujemo, da se preiskava pristojnih slovenskih organov o odgovornosti za pranju milijarde evrov za Iranski režim v NLB v letih 2009 in 2010 ne premakne nikamor.”

Preiskava Logarjeve parlamentarne komisije, ki jo je Državni zbor sprejel soglasno, je po besedah SDS pokazala, da je Iranski režim v času trojnih mednarodnih sankcij ob vednosti ključnih ljudi slovenske leve politike preko državne NLB financiral tako svojo obveščevalno agenturo in teroristično mrežo kot tudi nakup sestavnih delov za izdelavo orožij za množično uničevanje.

“Nenavadna naklonjenost iranskemu režimu, ki v zadnjih dneh odseva iz sporočil nekaterih vladnih strank, uradnih predstavnikov slovenske vlade in večinskih medijev, v katerih generala Solejmanija, odgovornega med drugim tudi za nedavne brutalne poboje preko 3 tisoč iranskih prodemokratičnih protestnikov, imenujejo celo mučenik, pa vzbuja utemeljen sum, da so milijonske provizije od zločinskega pranja denarja v NLB končale na številnih mestih vplivanja v Sloveniji.” SDS zato najodločneje zahteva, da vlada RS nemudoma predstavi v DZ poročilo o dosedanjih ugotovitvah policijske preiskave o odgovornosti za daleč največje kriminalno dejanje v zgodovini samostojne Slovenije, ki je imelo očitno daljnosežne mednarodne in notranje varnostne ter politične posledice.

Glede na to, da so zaenkrat le v SDS obsodili akcijo Irana, smo na predsednika republike, Državnega zbora RS in predsednika vlade naslovili vprašanje, če bo Slovenija obsodila napad Irana v Iraku, glede na to, da gre lahko vse skupaj v eskalacijo in vojno? Za stališče glede napada Irana na ameriške in koalicijske sile v Iraku smo vprašali tudi ostale parlamentarne stranke. Ko bomo odgovore prejeli, jih objavimo naknadno.

Odgovor predsednika države Boruta Pahorja glede na današnji iranski napad na ameriške cilje v Iraku:

Spoštovani,

PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE BORUT PAHOR OBSOJA DAVIŠNJI VOJAŠKI
NAPAD NA IRAK IN SE ZAVZEMA ZA MIRNO REŠITEV VSEH SPOROV.

Prilagamo tudi prvi odziv predsednika republike za slovenske medije, ki
ga je podal že v ponedeljek, 6. januarja:

PAHOR POZIVA K UMIRITVI NAPETOSTI NA BLIŽNJEM VZHODU (VIR: STA, 6.
JANUAR 2020)

Ljubljana, 6. januarja – Predsednik republike Borut Pahor je danes
pozval k umiritvi razmer na Bližnjem vzhodu in k mirnemu reševanju
sporov. V povezavi z ubojem visokega iranskega generala minuli petek je
Pahor opozoril, da je “nedavna odločitev ameriškega predsednika
povzročila napetosti, ne samo na Bližnjem vzhodu, ampak v celotni
mednarodni skupnosti”.

“Zavzemam se za to, da pride do zmanjševanja napetosti z ukrepi na vseh
straneh,” je na novinarsko vprašanje po komentarju razmer na Bližnjem
vzhodu dejal Pahor. “Vedno sem zagovarjal mirno reševanje sporov,” je
poudaril.

Pojasnil je, da je kot vrhovni poveljnik Slovenske vojske tudi sprotno
obveščen o položaju slovenskih vojakov, ki v Iraku pomagajo pri
urjenju tamkajšnjih varnostnih sil, da bodo lahko same zagotavljale red
in varnost v državi. Šest vojakov je nameščenih v Erbilu na severu
Iraka, delujejo pa v kontingentu pod vodstvom Nemčije.

“Z ministrom za obrambo sva ves čas na zvezi in me obvešča o statusu
naših vojakov v Iraku. So na varnem, skupaj z nemškimi kolegi.
Ocenjujejo razmere. V kolikor bi skupaj prišli do odločitve, da je
potrebna sprememba njihovega statusa v Iraku, se bo slovenska država
nemudoma odzvala,” je zagotovil predsednik Pahor.

Poudaril je, da slovenski vojaki v Iraku niso proti volji tamkajšnjega
ljudstva in jih ne sprejemajo kot take. “Toda situacija v Iraku je
zapletena,” je poudaril in spomnil tudi na nedeljsko odločitev
iraškega parlamenta, ki je z resolucijo zahteval umik ameriških
vojakov iz države. Ta resolucija sicer ni zavezujoča, a ima po
Pahorjevih besedah “politično sporočilo”.

“Slovenska država bo vsekakor zelo temeljito in sproti spremljala
razvoj dogodkov v Iraku,” je še zagotovil Pahor. “Kot predsednik
republike in vrhovni poveljnik naših obrambnih sil bi rad izrazil
upanje, da bo prevladala pamet in mirno reševanje sporov,” je še
dodal.

Odgovor stranke Liste Marjana Šarca glede iranskega napada ameriške cilje v Iraku :

Nikomur ni v interesu, da se razmere na Bližnjem vzhodu zaostrujejo in vodijo v tvegane odnose med državami. Najpomembneje je, da je umik pripadnikov slovenske vojske izveden varno. Napočil je trenutek, ko se mora vsakršna uporaba  nasilja prenehati in omogočiti prostor zdravim meddržavnim odnosom. Pri tem pa mora mednarodna skupnost in Evropska Unija vložiti vse napore v to, da regija postane varnejša in politično bolj stabilna.

Odgovor Stranke modernega centra glede iranskega napada ameriške cilje v Iraku :

“Obsojamo iranski raketni napad na vojaška oporišča v Iraku, med drugim tudi napad v Erbilu, kjer so bili nameščeni pripadniki
Slovenske vojske. Pomembno pa je, da so naši vojaki ostali nepoškodovani in da so trenutno na varnem.

Pozdravljamo, da je MORS nemudoma sprejelo odločitev za evakuacijo 6 pripadnikov Slovenske vojske iz Erbila. Vse strani pozivamo k umiritvi strasti in zmanjšanjunapetosti na Bližnjem vzhodu, saj eskalacija novih konfliktov ni v nikogaršnjem interesu. Prav tako pozivamo vse deležnike, da v skladu s svojimi zmožnostmi prispevajo k povečanju varnosti in stabilnosti ter vzpostavitvi dolgoročnega miru v regiji.”

Odgovor Slovenske nacionalne stranke glede iranskega napada ameriške cilje v Iraku:

Eskalacija vojnega nasilja nikoli ni upravičena, čeprav je mnenje napadene države nasprotno. Vprašati se je potrebno, ali naj država pred napadi poklekne, kar bi v današnjem času Slovenija zagotovo storila, ali pa naj država vrne z enakimi ali večjimi udarci, kar storijo države, ki imajo ponos in si ne dovolijo agresije na domače ozemlje.

Odgovor SAB

V SAB smo veseli, da so slovenski vojaki živi in zdravi. Po naši oceni bi jih lahko evakuirali že prej, saj so tako storile nekatere druge države članice EU in svoje vojake umaknile v Jordanijo, prav tako so bila vojaška urjenja v Iraku prekinjena. Obžalujemo, da naše in zavezniške varnostno obveščevalne službe niso zaznale nevarnosti napada na Erbil, saj so prav od tam v napadu na iranskega generala Kasema Solejmanija delovali Američani. V SAB se pridružujemo mnenju Evropske komisije, da se prekinejo vojaške operacije in se sprte strani vrnejo za pogajalsko mizo.

Odgovor Urada vlade za komuniciranje

Slovenija obsoja davišnji raketni napad na vojaške baze v Iraku, kjer so na povabilo iraške vlade nastanjeni pripadniki zavezniških sil Globalne koalicije za boj proti Daeshu. Vse vpletene pozivamo, da se vzdržijo vseh aktivnosti, ki bi vodile k nadaljnji eskalaciji napetosti v regiji.

Na zunanjem ministrstvu smo v stikih z vsemi zaveznicami in pozorno spremljamo situacijo v Iraku in Iranu. Varnost in zaščita koalicijskih vojakov in civilnega osebja sta prednostni nalogi, zato je bila zaradi poslabšanja varnostne situacije v sodelovanju z zavezniki sprejeta odločitev za premestitev vojakov Slovenske vojske.  Z Nemčijo, s katero sodelujemo v operaciji Operation Inherent Resolve v Erbilu, koordiniramo nadaljnje korake in premestitev vojakov na varnejšo lokacijo. Ministrstvo za zunanje zadeve aktivno deluje v skladu s svojimi pristojnosti. Slovenske državljane v Iranu pozivamo k previdnosti in predlagamo spremljanje lokalnih medijev javnega obveščanja. Slovenski zunanji minister se bo v petek v Bruslju udeležil izrednega zasedanje zunanjih ministrov EU, ki bo namenjen razpravi o nadaljnjih korakih EU pri umirjanju razmer v regiji.

Hana Murn

 • Steiermark

  Saj pa vsak normalen v Sloveniji, ve, zakaj podpira levaška drhal islamso iranski teror in teroriste… Enkrat so si že “prislužili” milone dolarjev, s trdim delom, ko so “prali” njihove umazane gate in denar, sedaj se pa bojijo, da takšnih priložnosti nikoli več nebodo imeli, ko bodo Američani spravili v kot te alahove hlapce in jim preprečili nadaljevanje terorja, tudi v Evropi…..

  • Hanzi

   Američane boli organ za Evropo.

   • Steiermark

    “Naše” jugokomunajzarske pobiralce provizij za umazanni denar, pa še bolj, predvsem za Slovenijo!

    • Hanzi

     Ampak, Američane še vedno boli kita za Evropo. In kaj sedaj?

     • Steiermark

      Teebe bi tudi, če bi jo imel…..

     • Hanzi

      Take babe so mi všeč.

     • xtc

      Kake take kot “ona “iz RTV- ki si je naročila otroka v ZDA potem ko jo ono ni moglo napumpat ker je ono.

     • Hanzi

      Ne spremljam RTV, @Steiermark, je prava baba, ostra in direktna.

     • Nicolas Lalos

      Packa je :-)

     • JANEZ GUS

      Kdo je trikrat rešil EU,ko jih tako boli kurac.

     • Hanzi

      Zgodovina, imaš pa prav.

     • janko

      Kmalu bodo ZDA nujno potrebovale EU. Upam, da se bo EU odzvala; tudi ZDA so se odzvale Evropi za pomoč uničiti Hitlerja in ustaviti Stalina.

   • Lustrator

    Tako kot, ko so končali 1. in 2. svetovno vojno, v hladni vojni porazili glavno sovražnico Evrope in zadnja 3 desetletja uspešno tolčejo po bližnjevzhodnih norcih, ki imajo za cilj zavzetje Evrope?

    • Hanzi

     Zakaj posplošuješ, trenutno ameriško administracijo zanima samo in izključno Amerika in njeni interesi.

     • Lustrator

      Obstaja kakšno lepše in bolj pristno partnerstvo kot tam, ko so interesi obeh strani zadovoljeni?

  • Nicolas Lalos

   Zakaj pa Savdijce ne napadejo? A te so dobri???
   Pa vemo, da jih je največ teroristov prišlo prav iz SA (11.9.01)

   • Steiermark

    Vprašaj levake, koga sploh lahko, razen njih,kdo napade, pa če so teroristi ali ne. Pri njih je glavno vprašanje: Koliko bo pa nam, od tega, padlo v naš žep…

    • Nicolas Lalos

     Tebe sem vprašal vsevedi?
     To kaj in komu bo padlo v žep je pa v največjem interesu Američanom…
     Se pa strinjam, da bi morali vsi politiki v naši državi že zdavnaj iti na pogorišče “zgodovine”…tako komunajzarji (Pahor, Kučan…) kot domoljupci (Janša…itd.)

     • Steiermark

      Ne vem, ali si že tako pozabljiv, zaradi starosti ali kar politično “finanče” odvisnosti od komijev, da se ne spomniš, kdo je od Irancev imel korist, vsaj pri “pranju” terorističnega denarja, ki so ga prenakazovali raznim Miki Miškam itd., sami pa se ob tem izdatno omastili, z milioni – pa tam zraven ni bilo domoljubov, kot je Janša ampa tvoji jugljupci kot so vsi kučkotovi, katerim je “idol” poleg klavca in pedofila tita, dolar!

   • Lustrator

    Komiji objokujete Ameriške napade na vse ostale teroristične države, napad na Savdijce bi pa proslavljali? Dajmo no, malo konsistentnosti.

 • Van Der Waals

  A NI KAREL V STRANKI UPOKOJENCEV? ZAKAJ JE POTEM MINISTER ZA OBRAMBO? KDOR GA VOLI JE IDIJOT!

  • Silos

   To je le okrog 200 ljudi,malo večja žlahta.

  • Steiermark

   Saj ga skoraj nihče ne voli in tudi ni bil izvojen, tako kot bratušca tudi ne, vendar najdejo z volitvami po stalinovo, vedno nove možnosti za parazitiranje in hlapevanje ter klečeplazenje …ter, seveda, to kar je najpomembnejše, polnjenje svojih računov v fiskalnih oazah….

   • TINE

    ko poči bo jooooj

 • Andrej

  Ne bodo pregledovali milijardnega pranja denarja Muslimanov, ampak, če ima Kangler račun za oni 40 let star traktor. Pa zopet bodo odprli problem, v katerem Janša ne more dokazati od kje mu nenadoma nepojasnjeno veliko premoženje, ko mu je GURS eno staro bajto tako visoko ocenila, reklamacijo so pa zavrnili.

 • Garbage man

  Kučan in SD člani, so legitimne tarče Amerike, ker so pomagali teroristom

  • zokispoki

   Itaq, da so komunajzarski pizduni izdajalci ! Nimajo zadosti, da so nas trerorizirali do osamosvojitve. Kriminalske petokrake gnide so si ugrabili drzavo, in ji v mafijski maniri drzijo v krempljih.
   Se bojim, da brez konfrontacije ne bo slo. Samo poglejmo sta nam naredila pred prazniki provokatorja, Pickalo in Butlmajer ! NEZASLISANO, kaj si faloti dovolijo. Potem pa buzerantski debili na skrajni levi, ki bi kar izstopali iz NATA in takoj bezali domov(po partizansko) ob prvem poku petarde !

   • Steiermark

    Kako drugačni pa naj bi bili, če pa so potomci onih, ki so ljudi porinili v nesrečo , potem ko so izzivali in ubili Nemce, nato jo pa ucvrli v gozd, da se je kadilo za njimi, ves “zapitek” pa so plačali , nedolžni Dražgošani.

 • Piš

  Obsodiš povračilni napad, trumpovega pa ne, zanimivo.

 • piko8

  Kakšno petardo v murgle žveplenemu pritlikavcu, da nas orešijo te gnusobe od človeka!!
  Cela slovenija bi vam bila hvaležna!!

 • Antonius

  Zaradi izvoljenih koalicijskih vlad in njene zunanje politike je Slovenija Američanom manj zanimiva kot star, zanemarjen pljuvalnik.
  Ameriško veleposlanico Lyndo C. Blanchard je Trump v Slovenijo poslal predvsem zaradi hvaležnosti, ker mu je prispevala denar za volitve.

  • Hanzi

   Če bi jim bili bolj naklonjeni, bi bil veleposlanik ali Epsen ali pa Pompeo.

 • Ježek Teka Teka

  Vidiš Milan kam si pripeljal državo … da te lasten narod redno pljuva po vseh medijih … za Tita si veliko premajhen …

  • xtc

   Pa še obe nogi ma.

   • Steiermark

    zaenkrat……. vseeno pa, da bi bil podoben moškemu, pa mu manjkajo hodulje (ki bi ga podaljšale)

 • rubec

  Odgovore na zastavljena vprašanja boste dobili takoj, ko se predsedniki strank vrnejo s pogreba.

  • xtc

   V Dražgošah ali Teheranu?

 • xtc

  Vsi pošteni Slovenci podpiramoboj ZDA proti vsem islamističnim,terorističnim in skrajnim skupinam,ki ogrožajo zahodno civilizacijo in vrednote.

 • Ježek Teka Teka

  Kahl v javni hiši na tiskovki laže in zavaja kot diplomiran skojevc …

 • Piš

  Slovenija je podprla tudi napad na Irak.
  Le zakaj ne bi zdaj podprli napada na Iran?
  Podprli bomo vse napade amerosov na kogarkoli, on je vendar naš zet!

 • čopkovseved

  Pravilno, obsojam , se pridružujem, čeprav nisem član SDS!

 • Ježek Teka Teka

  Zaradi opranih miljard skorumpiranih komunjar … ne vidim problema … lahko jih greste rdeči pankrti iskat s Falconom … a zdravstveno stanje generalmajorja se je pa popravilo …

  • xtc

   Ja sam pimpeka bodo device malce dlje iskale.

 • fon johan

  Bravo jajotovi, kramp bo te podpore zelo vesel…. se za maso bo potrebno ….

 • tuki tuki tič

  Slovenski vojak v vojni med ZDA in Iranom nima kaj početi. Trump je postal novi terorist na svetovni sceni…”naša” Melanija pa je od terorista žena.

  • JANEZ GUS

   Če se ti nisi,ne vem.Mi smo se na referendumu odločili za Nato.Rdečuhi,ne morate med igro spreminjat pravila.

   • Piš

    za Nato, ne pa za ameriške napade na Irak, Libijo, Sirijo, in zdaj še Iran.

    • Steiermark

     Ali si že pozabil, kdo je bil na oblasti v ZDA, ko so izvedli te “napade”, posebaj v Libiji, ko je klinctonovka, zavedajoč se posledic, dala ubiti Gadafija!

  • Steiermark

   ti pa “novi” največji bedak!

 • tuki tuki tič

  Sam tako fukjen kot Trump ni bil noben. Še Bush mlajši je bil mnogo boljši…pa že on je bil tele !!!

  • JANEZ GUS

   Fugl,si že poln šmarnce.

 • tuki tuki tič

  SDS je edina stranka ki podpira Trumpa in njegov napad. Proti napadu so Nemci, Francozi, Britanci…SDS pa je za terorizem????… Ja, šlo je za teroristični napad !!!

  • marker

   Kdo je pa pral iranski denar v NLB? Leva politika. Kdo je potem za terorizem?

   • tuki tuki tič

    Pranje denarja nima nobene veze s terorizmom !!!

    • JANEZ GUS

     Kdo je pral denar v NLB IN kam je šel.JJ.

     • tuki tuki tič

      Kdo pa je ukradel za več milijonov mark orožja? Kje je denar? JJ vse ve !!!

   • Lokomotivführer

    Berem knjigo J. Možine – iranci, ISIS, Fatah, Hesbolah, Al Kaida,… vsi skupaj niso kruti za pol naših revolucionarjev iz WWII. Kaj takega…

  • JANEZ GUS

   Rdečuh,kje si pa ti to slišal.Amerika ima podporo od vseh zaveznikov,razen slo-fajonskih komunistov ne.Kdo bo pa slo komuniste vprašal za mnenje.Manduro.

 • JANEZ GUS

  Rdečuharji še kar nabijajo o 80 mrtvih Američanov,ko pa že vrabci čivkajo ,da žrtev ni.

 • Ryuk
 • tuki tuki tič

  Evo, pa imamo vojno. Kdo jo je spet začel? Ja Amerika, kdo pa drug !!!

 • tuki tuki tič

  Američani nimajo kaj iskat izven ZDA in okupirati tujih držav ter pobijat tujih državljanov. Povsem upravičen ukrep oz. napad Irana. Ad acta !!!

  • šmentanamuha

   Zakaj nisi tega povedal Baraku Obami, preden je začel svoj morilski pohod po Bližnjem vzhodu in Severni Afriki in to kmalu po tem, ko je dobil Nobelovo nagrado za mir., ti tič brez perja.

   • tuki tuki tič

    Takšna budala kot Trump, Obama nikoli ni bil. Trump celo grozi, da bo začel rušit zgodovinske spomenike. I mean WTF ???

 • šmentanamuha

  Slovenska mafijska naveza se je prestrašila, da ne bodo mogli več prati denarja za svoje prijatelje. Pa tolk lušno je blo, ko smo se šli Miki Miške in druge igrice.

 • tuki tuki tič

  Moti me aroganca, prepotentnost, vzvišenost nekaterih komentatorjev na NoviTV… skodoželjnost, privoščljivost, poniževanje Irana in njihovega ljudstva češ kako je to zaostala država, ki bi jo USA-avci uničili v enem tednu in podobne nebuloze.

  • Lustrator

   Očitno se ti niti približno ne sanja ne o realnosti civiliziranosti iraškega vodstva, gospodarstva in vojske, ne o formi ZDA. je pa jasno, da vsakega podpornika islamizma in totalitarizmov moti, ko kdo napade njegove zaveznike.

 • tuki tuki tič

  Čujte, v klasičnem spopadu Irana ZDA ne more premagati. Irancem že sedanja oborožitev zadošča, da povzročijo dobesedno večmesečni mrk. Preden padejo lahko požgejo vsa naftna polja v SA, Kuvait, Bahrain, Katar, ZAE, Oman pa tudi dlje bi naredili kar precej škode. Kaj bi to pomenilo si nekateri pepčki tu na NoviTV ne zmorejo predstaviti.

 • SIMON ROZIC

  A nimamo tistih 3 blindiranih merdžotov , ki bi jih lahko poslali po fante v Irak, namesto,
  da vozakajo “pičke” na razne partijske sestanke in na obiske k ljubimcem višjega
  političnega ranga.?…

 • Slovenec

  Kako se mora politika v Sloveniji povezati z državami, ki perejo denar in imajo šeriatsko pravo?

  • JANEZ GUS

   Slo rdečuh izvira iz zločinskih in lopovskih gošarjev.

 • JANEZ GUS

  Med slovenskimi levičarji vlada turobno vzdušje,ker na ameriški strani ni žrtev.Pa tako lepo je kazalo.Sory.Pa drugič.

 • rubec

  Slovenski vojaki so spizdili k nemcem. Zdaj se vidi, kdo je res domobranc.

  • Rožle

   HausVerteidiger ..

 • RATATA

  Šest slovenskih vojakov se je taktično umaknilo skupaj z wermahtom. Odhiteli so po notorično vodene pralne stroje tipa Nlb/pro-click in takoj ko se konsolidirajo bodo poklikali sovraga

  • rubec

   Kaj veš, kdaj pristanejo na brniku? Z ženo bi jim šla izreči dobrodošlico. Jaz bi jim predal rože, žena pa moje stare škornje. Končno jih je baba zdaj zašila.

   • RATATA

    Ne vem kdaj bodo priskakljali, verjetno jih bodo kar odvrgli tam v bližini tiste kmetije pr*gorenjskem krompirju.
    Jaz sem moja darila pustil kar pri portirju že šestega januarja. Kdo jih bo pa čakal, saj veš kakšna je partizanska ura! Ukradena, kot krava za njihov golaž!

 • Rožle

  V Iran se zopet vračajo minike ..

 • Rožle

  In naša Slovenska vojska se skriva kot svoje čase Partizani po hostah ..

 • Rožle

  Vrhovno sodišče razveljavilo
  sodbo domobranskemu generalu Rupniku
  *****************************************
  Vrhovno sodišče je več kot 70 let po obsodbi
  domobranskega generala Leona Rupnika, s katero so ga obsodili na smrt, sodbo
  razveljavilo. Presodili so, da tedanja odločitev vojaškega sodišča v nekaterih
  točkah ni bila obrazložena. Odločili so, da se primer vrne na na ljubljansko
  okrožno sodišče ..

 • čopkovseved

  Slovenijo vodijo jugoviči,in rdeči priviligiranci iz časa Juge ter njihovi potomci, ki zasedajo vse kjučne položaje v državi. Ssmo v tem je problem, odstraniti te ljudi! Naloga nove vlade naj bo lustracija brez milosti!

 • Olga101

  Prej so jim oprali milijardo, ravno pod Pahorjem, zdaj jim lahko dajo pa se azil, prav tako pod Pahorjem!

 • Piš

  O napotitvi naše obrambne(!) vojske nekam v tujino, bi moral odločat narod na referendumu, ne pa peščica nekje v nekem ‘odboru’ pridno kimajoča Gospodarjem preko luže.

 • ljubinica

  Sds podpira ZDA. ..
  Sem mislila, da je SDS stranka domoljubov, nacionalistov . Pa ocitno ni tako.
  Nacionalisti nasprotujejo vpletanju v vojne v daljnih dezelah.
  Nacionalisti branijo meje svoje dezele. Interes svoje drzave Jim je prvi.
  Vojna z Iranom, oziroma se vecja nestabilnost BV ni v slovenskem interesu.
  A si SDS zeli nove milijone beguncev v Evropi?

  • cosmosjasnovidec

   O kakih milijonih musličev fantaziraš?Tvoje bluzenje je brez meja.Usedi se raje na sredinski prst svoje leve roke kot to počneš zmeraj in nehaj klamfati bedarij.
   ZDA naj vržejo nekaj atomskih bomb na musliče in ne bo več nobena muslimanska golazen lezla v Europo.To golazen je potrebno vso pobiti,da bo enkrat mir pred svojadjo,ker to tako ali tako niso ljudje ampak paraziti.
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   ——————————————————————————————————————————–

 • Steiermark

  Ja, najbolj “odprte glave” pa ravno nisi, saj se ti vidi že po tem, ko ti do možgančkov ne pride noben “piš” kisika – ali se ti kisa ali pa si takšen že od rojstva, kot večina potomcev “rdečih pišev”!

  • Piš

   nisi odgovoril na preprosto vprašanje, samo nekaj bluziš

   • Steiermark

    jugobluzić, nehaj nadlegovati….. sicer pa, povej koliko nickov si že zamenjal ali pa jih občasno uporabljaš, da se skrivaš z njimi, pred resnico….. Pa tudi tebi in takim nisem dolžna nobenih “odgovorov”, zato me pusti čisto pri miru! Block!

    • Piš

     Ti si se prilepil na moje vprašanje s tvojim bluzenjem, jaz nisem tebi napisal ene same besede pred tem.