fbpx

SDS je na seji predstavila listo kandidatov SDS za evropske volitve; na listi sta tudi kandidata iz SLS

Predsednik SDS Janez Janša. Foto: SDS

Organi strank SDS in SLS so danes potrdili skupno listo za evropske volitve ter jo javno predstavili. Prvi trije bodo na listi predvidoma sedanji evropski poslanci SDS. Nosilec naj bi bil Milan Zver, sledili naj bi Romana Tomc in Patricija Šulin. Mesto na listi imata tudi kandidata SLS, Franc Bogovič in Franc Kangler.

Največja parlamentarna stranka SDS in zunajparlamentarna SLS sta v četrtek objavili novico o oblikovanju skupne liste za majske volitve. Okoli 13. ure bodo kandidati predstavljeni. Prva tri mesta bodo po pričakovanjih zasedali evroposlanci SDS. Zver je nosilec liste SDS, sledi Romana Tomc. Četrto mesto naj bi zasedel sedanji evroposlanec iz vrst SLS Franc Bogovič, ki je bil na zadnjih volitvah v Evropski parlament izvoljen na skupni listi SLS in NSi. Slednja, ki prav tako kot SDS in SLS spada v evropsko družino EPP, se je tokrat odločila za samostojen nastop na volitvah.

Peto mesto na skupni listi SDS in SLS naj bi zasedel Franc Kangler iz Nove ljudske stranke, zadnja tri mesta pa ostajajo predvidoma za kandidate SDS Alenko Forte, Davorina Kopšeta in Aljo Domjan.

SLS je sicer v pripravah na evropske volitve podpisala sporazum o sodelovanju tako z Novo ljudsko stranko kot Zelenimi Slovenije Andreja Čuša, a slednjega na listi ne bo.

Na današnji predstavitvi liste je pričakovati tudi nagovor predsednika SDS Janeza Janše in predsednika SLS Marjana Podobnika.

Demokracija.si