SDS je pred enim letom zakorakala na zmagovalno pot in dobila troje volitve zapored

Foto: STA

Pred letom dni smo v stranki SDS prepričljivo slavili zmago na volitvah v Državni zbor RS. Kar četrtina vseh volilnih udeležencev je svoj glas namenila naši stranki. Za vaše zaupanje se vam še danes zahvaljujemo,” so ob prvi obletnici parlamentarnih volitev zapisali v največji parlamentarni stranki SDS.

Po odstopu Mira Cerarja z mesta predsednika Vlade RS marca 2018 so se parlamentarne stranke zavzele za predčasne volitve v Državni zbor RS, ki so potekale 3. junija 2018 in so bile tretje predčasne državnozborske volitve v zgodovini Slovenije. Volitev se je udeležilo 52,64 odstotka volilnih upravičencev, ki so največ glasov zaupali prav stranki SDS. Kar 24,92 odstotka volivcev in volivk ste zaupanje in glas namenili stranki SDS, za kar je dobila 25 poslanskih mest.

Parlamentarni prag je prestopilo še osem drugih strank, in sicer LMŠ, SMC, Levica, DeSUS, NSi, SNS, SD in SAB. Zmagi na državnozborskih volitvah 2018 sta sledili še zmagi na lokalnih volitvah 2018 in evropskih volitvah 2019.

Povezovalne stranke odrinile zmagovalko, da ohranjajo status quo 
Predsednik stranke SDS Janez Janša je takrat po prvih neuradnih rezultatih na sedežu stranke podal izjavo za medije, v kateri je jasno izrazil, da bo SDS delala za dobro Slovenije in slovenskega naroda, ter vse pozval k sodelovanju in povezovanju. Med drugim je tudi dejal: “Če bo Slovenska demokratska stranka vodila vlado, bo končno napočil čas, da v celoti začnemo izkoriščati prednosti, ki jih Sloveniji daje članstvu v Evropski uniji. Slovenija je idealno središče evroregije, s središčem v Sloveniji, v Ljubljani ali kje drugje, vse možnosti za to obstajajo, na ta način lahko povežemo naše rojake v zamejstvu, izkoristimo izjemno ugoden geostrateški položaj Slovenije, razvojni potencial in tudi možnosti, ki jih evroregijam dajejo evropski okviri.

Foto: STA

Kot je danes znano, so stranke, ki najbolj kričijo po povezovanju in sodelovanju, le-tega odklonile in zaradi ukrivljenega volilnega sistema sestavile manjšinsko vlado pod vodstvom Marjana Šarca. Ta še naprej deli slovenske državljane in državljanke na prvo- in drugorazredne ter se slabo spopada z notranjimi in zunanjimi izzivi. Zdravstveni sistem je v kolapsu, zdravniki odhajajo, čakalne vrste se podaljšujejo. Sodstvo v Sloveniji zaradi subjektivnega delovanja pod vplivom globoke države izgublja zaupanja državljanov in državljank. Zelo neuspešno se vlada Marjana Šarca spoprijema z ilegalnimi migracijami. Pred nekaj tedni so ilegalni migranti celo ugrabili slovenskega državljana.

V SDS so prepričani, da če bi vlado vodila Slovenska demokratska stranka, bi to bila vlada za vso Slovenijo, ki bi znala prisluhniti potrebam svojih državljanov in državljank.

H. M.

 • Franc Šink

  Na volitvah je zmagal tisti ki potem vlada. Volilce imajo samo za pesek ki ga mečejo naivnežem v oči.

 • Stric iz ozadja

  Kaj ti pomaga zmaga, ce te formalno nestrankarski Zoki povozi (SDS ima najvec svetnikov od uradnih strank) in to se zdalec ni edina taka obcina.

 • Amerikanc

  Zmaga Demokratov ne bo pomenila prave zmage, dokler ne bo prišlo na volitve toliko “spregledanih”, da bomo lahko premagali združeno udbopartijo + udbomafijo.

 • zokispoki

  Odlicno, da se je eliminitalo krte, kot so Muri in podobni pokvarjeni kruhoborci, karieristicne male mone na dveh nogah ! V to smo se lahko ponovno prepricali ravno v Hanzi intervjuju, ki ga je imel z drugorazredno 571 pijanduro ! Nekaj imata deleznika te zurnalisticne blamaze skupnega. Oba sta popolnoma kompromitirana in neverodostojna !

 • stajerc5

  …v kolikor in ce bi, ce, ce bi, bla-bla-bla!
  Mat kurja, pejte vsi (kao) desni na spricer in se pomenite med sabo, da koncno dosezete tistih stokrat prekletih 50%-ov, potem se pa koljite in jebite naprej kakorkoli vam pase!!! Samo najprej morate priti na oblast, da se zacne cistka: Od Generalnega pa do vratarja. In to vsepovsod, kjer samo sumite na rdece lovke.
  Kolikor toliko normalen slovenski drzavljan dobi ze pravi popizditis, ko vas gleda, kako si mecete sami sebi polena pod noge, namesto da bi vsaj kopirali rdece vrage, se zdruzili in jih ze enkrat sunili iz prestola!
  Uhhh, kako sem jezen.

  • FORT WORTH

   Malo vec zdruzevanja in akcije bi pa res lahko bilo.
   Ampak ni kaj, ce ostali solirajo je pri njih problem.
   Dobro, da imamo novo24, ki nas redno obvesca o vsem.

   • tomnidari

    Hm ja, ampak pristransko in moraš zopet navzkrižno sledit medijem , da si lahko ustvariš kolikor toliko neodvisno mnenje. Pri tem pa še kako prav pride enostaven zaključek da je prav nekaj, kar vsi mediji trdijo, da je narobe!

    • FORT WORTH

     Ja se strinjam, da je potrebno navzkrizno slediti medijem.
     Ampak katerim ?
     Rezimskim, kar se tice politike ne verjamem popolnoma NIC, ker je eno samo zavajanje in laganje.
     Se sporta ne komentirajo objektivno.
     Spomni se, kaj vse so poceli s svetovno prvakinjo Tino Maze.
     Da niti ne omenjam ameriske prve dame Melanije Trump.
     Za rezimce je dobra oh in sploh Joveva, ki bo odpotovala v Bruselj na Nizozemsko…

     • tomnidari

      Režimske uporabiš samo za potrditev nečesa. Npr: Če Nova o nekom trdi nekaj slabega in tudi RTVSLO to potrdi, potem ti v tem primeru RTV SLO samo potrdi, da je s tem nekom vse v redu.

     • FORT WORTH

      Ta dva medija se po mojih izkusnjah ne potrefita niti dvakrat letno…

     • tomnidari

      Požar, Brščič, Boštjan M Turk, Maja Sunčič, Reporter,… tako na brzino.

   • SIMON ROZIC

    Prav imaš, če solira tovariš Cerar z ubornim 1,8%, potem
    je Janša s svojo SDS & SLS z 26+ % soliranja popolnoma
    upravičen! Še več, to je zmaga ! …kaj bi Šarec dal za takšen
    rezultat? …

    • zokispoki

     Bi si spremenil ime v Luka Serpentinsek !

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ma k….c nas obvešča. Tu nam prodaja drek za zlato.

  • Vera

   Zelo slab spomin imate nekateri, ki se ne zavedate kako so strančice na soočenjih zavračale vsako sodelovanje v vladi Janeza Janše, ki je bil zmagovalec volitev . Pametno je naredil, ker se v sestavo ni hotel niti želel vtikati, saj je Kučan za premiera postavil klovna Šarca, ki nam doma in v svetu dela veliko sramoto in škodo.

   • stajerc5

    Mogoce nisi opazila, da sem govoril o prihodnjosti in ne o tem, kaj se je dogajalo. Dokler ne dobimo vecine, lahko se samo stokamo in jocemo!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Bravo Štajerc, tako se govori+++++++

  • Stefan Tibaut

   Zelo dobro napisano.

 • Drago

  Bravo SDS!!!! Znagali boste še naslednjih 50 volitev, samo vlade ne boste zmogli sestaviti naslednjih 100 let !

 • Peter

  Lista Marjana Šarca je pred letom dni na volitvah dobila 13 poslanskih
  mandatov. Zmagovalci volitev so bili s 25 poslanci v SDS-u, a je večina
  drugih strank zavrnila sodelovanje v vladi pod njihovim vodstvom.

  Ko še na Hanzi točno opišejo, kaj se je dogajalo. Medtem ko tukaj levi komentatorji bluzijo, da SDS ni hotela sestaviti vlade….

  • Gilbert Beko

   S kom?Sama s sabo!Mastrubation effect on kidney!

 • Peter

  Res je, kaj pomaga zmaga, če osrednji mediji prepričajo dolinčeke, da je bolje vsakih nekaj let nov obraz, kot desnica.
  Pri čemer je vsak naslednji slabši, no.

  • stajerc5

   Ali ti ves, kolikokrat smo ze rekli: Ta je pa najslabsi, slabsega ne more biti!?
   ..in vedno smo se zajebali!

   • Peter

    Nič ne skrbi, tudi slabši od serpentiška nas čakajo, no.

    • stajerc5

     Verjel ali ne verjel, jaz ti verjamem! Izkusnje govorijo.

 • Boco

  Mi vas volimo, da boste vladali. Ste naše upanje, da bodo prebivalci Republike Slovenije živeli boljše, kot živijo danes pod levimi vladami. Mi ne volimo zmagovalca volitev, mi volimo stranko ki bo po volitvah vladala. Mi ne volimo opozicije.
  Z ozirom na to je naloga SDS, predvsem vodstva z Janezom Janšo na čelu, da se dogovorijo z ostalimi strankami, akterji, novinarji in drugimi, da se na naslednjih volitvah doseže zmaga.

 • totex39

  Res ni dovolj, da dobiš volitve, če pol ne vladaš.

 • stajerc5

  A ti res ne mores vec brez pira!???

  • Rožle

   .. misliš brez ..liponexov, xanaxov in helexov …

   • Peter

    Res, pivo ne more nerediti toliko škode, no.

    • stajerc5

     Ta balonasti trotl pije se samo Efes, ko gre z kombijem po novo rundo v Bospor.

 • Peter

  Ko ti ne ostane drugega, kot da pizdiš nad slovnico.
  Dejstva pa so, trikrat zapored je zmagovalka volitev SDS, čeprav bi se nekateri najraje požrli zaradi tega, no.

 • tomnidari

  Če Kučan in KLUB 571 zatajijo s kakim velikim pokom, pa kak sumljiv kredit zopet najet, da ne doživimo slučajno kako presenečenje.

 • Antonius

  Kdo pravi, da Janša in SDS ne zmoreta sodelovati? Odličen dokaz je to, da je Janša ob strani pustil marsikaj, kar je na njegov račun žaljivega *priletelo* iz SLS in jim ponudil roko sodelovanja.
  Treba je vedeti, da se desnica postavlja in sestavlja na novo. Toninovi so na desnici, deklarirani podporniki veleizdajalca.
  Škoda, da DOM na svojem začetku ni premogel vsaj malo politične modrosti.

  • Peter

   No, če me v enem letu ni povsem zapustil spomin, je dejstvo tudi, da je SDS vsem strankam ponudila sodelovanje, pa so ga vse zavrnile.
   Je prišel tak dekret.

   • Antonius

    SLS se ta dekret ni mogel dotakniti, ker ni parlamentarna stranka.
    Janša ji je ponudil roko sodelovanja, da SLS po naslednjih volitvah zopet izvoljena vstopi v parlament.
    Vse ostalo je o.k., samo ta malenkost se vam je izmuznila iz spomina.

    • Stric iz ozadja

     Ce bo izvoljena v parlament. Ce ne bo, je to samo strel v koleno. Velik.

     • tomnidari

      In sumim da tudi ta nameren, tako kot bosanski kredit!

 • Janšek Orbanšek

  Same “zmage”, pa ja. Samo zadnje volitve so bile poraz, čeprav bi si želeli oz. to želite pokazati kot zmago. Tako LMŠ kot SD sta dobila po dva poslanca medtem, ko ste vi janševisti dobili le 1,5 poslanca pa še to bi bilo vprašljivo, če ne bi imeli SLS-a zraven. Druge stranke se ne rabijo združevat in dosežejo boljši rezultat.

  Da državnozborskih volitev niti ne omenjam. Zanima me le kje imate vlado če ste zmagali??????

 • Rožle

  Mimogrede ..
  si ti in tvoji lewaki že dokazal kako se je stari ata kar sam zvezal in zaigral ugrabitev ..?
  FAK NJUZ .. !!!

 • SIMON ROZIC

  Zdaj se bojo baje tovariši poizkusili zbasati v eno močno bivšo alla LDS, ki je sramotno
  crknila in se prikazuje samo še Kučanu , Golobčku in sesalcem- bankirjem.
  To ti bo ena “ALDE”, ko bo pod vsakim sedežem “velecenjenih” nezadostnih strank eno
  eksplozivno sredstvo za hitro “odvajanje”, domače izdelave seveda !…
  A se bomo še streljali v parlamentu ali kaj?

 • Coeus

  Kaj vam te “zmage”, ki to sploh niso, pomagajo?

  – Ste v opoziciji, ceprav ste “dobili” parlamentarne volitve. To je edina “zmaga”, ki bi si jo lahko na nek nacin pripisali.
  – Zupane imate po samih obskurnih obcinah. Med vaše štejete stejete tudi neodvisne kandidate, ki ste jih “podprli”.
  – Za zadnje volitve ste za “zmago” morali iti v koalicijo s SLS in tudi tako izgubili enega poslanca. Ce bi imeli obcutek, da jih lahko dobite sami, bi to tudi naredili… tako ste pa samo ublazili in zamaskirali bolec poraz.

  Res ste rojeni zmagovalci :D.

  Se sreca, da imate slaboumno volilno bazo, ki vas, kljub totalni nesposobnosti in politicni impotentnosti, se vedno voli in ki verjame cisto vsaki bedariji, ki jih vasi strankarski “medijsko” pisunski aparat sproducira. :D

  • SIMON ROZIC

   ,,,no in koga si ti junak kronal za zmagovalca? Menda ne onega pritepenca
   s popravci in dvomljivo diplomo iz AGRFT ? Šarec je nastavljen po naročilu
   in bo odstranjen po naročilu, kot Cerar d.o.o. oziroma s.p. Že slepi so spregledali,
   ti pa še kar navijaš….

   • Coeus

    Pa kaj zato? Bo pa naslednji klovn prisel in pometel s SDS. Dokler je SDS, z Janso na celu, tako nesposoben, kot je… se drugi pol ne rabi bati za zmago.

    Toliko o kontrolirani opoziciji ;)

    Aja pa Sarec je zmagovalec, seveda… in to konkretni… pa ce vam je prav ali ne.

    • tomnidari

     Trdit da je Janša nesposoben si upa samo nekdo, ki je radikalno omejen!

     • Coeus

      Da je Jansa nesposoben je milo receno… Jansa je totalno nesposoben in politicno impotenten.

      Ne samo, da to trdim… tudi vsa dejstva, od osamosvojitve naprej, nedvoumno kazejo na to.

      Da Jansa ni nesposoben, lahko misli in rece samo nekdo, ki je radikalno, to je zopet milo receno, omejen… ali pa SDSovec, kar je tako ali tako enako. ;)

     • xtc

      Zapis bebčka ,ki je hudo potreben psihiatrične pomoči preden mu do konca zrola.

     • Coeus

      S tem argumentom si pa dokazal zakaj ste SDSovci vecni porazenci.

      Pa gotovo se imas za intelektualca :D

     • tomnidari

      Če bi bil nesposoben, bi najkasneje po Depali Vasi utonil v pozabo!

     • Coeus

      Sposoben je priblizno tako kot Murko… ki bi moral utonit v pozabo ze ufff kdaj… pa ga se vedno naplavlja.

      Jansa si je pac zgradil bazo vernikov, ki so se bolj slaboumni in nesposobni od njega… in bo ocitno imel do smrti tistih 10% +- podpore. Vsaj tako dolgo dokler ga bo cerkev podpirala in diktirala koga morajo ovcice voliti. Nas je pa ta podpora cerkve, ki si jo je kupil v mandatu 2004-2008 se lep cas tepla ;)

    • macon

     Bebček s šestimi popravci na lesarski je lahko zmagovalec samo podobnim bebčkom, Interruptus. Kaj je že naredil v več kot letu? Nič, a ne?

     Bravo, udbofašist, veseli se razpada podsistemov in razcvetanju sistemske korupcije. Tvoj glumač je njen eksponent v praksi, v nobeni normalni državi ne bi prilezel dlje kot do šalterja na občini oziroma je prilezel do podobnega nivoja z nastopi na gasilskih veselicah.

     Tako pokvarjeni še v Afriki niso, verjetno še tam postavijo koga vsaj približno pismenega in razgledanega.

     • Gilbert Beko

      Šarec je genij!Samo izgleda predobro za tak naziv!

     • Coeus

      “Bebček s šestimi popravci na lesarski je lahko zmagovalecsamo podobnim bebčkom”

      To da si slaboumen dokazujes z vsako repliko… Ta bebcek s šestimi popravci vodi vlado… torej je zmagovalec ne glede na to, kaj si ti domisljas in kaj si vi nesposobni SDSovci zelite.

      Raje se zamisli nad tem, da vas tak bebcek s sestimi popravci scat pelje… pa to vas, ki ste “kao inteligentni”, sposobni, ipd.

      Tale bebcek je doktor za nesposobnega politicno impotentnega Janso.

      Kar se pa pismenosti in razgledanosti desnice tice pa moras taksen poden, kot ga SDS premore, iskati z vsemi razpolozljivimi sredstvi… to je edino, kar gre Jansi relativno dobro od rok… da najde se vecje bedake od sebe. Na sreco je tako dalec na desni strani Gaussove krivulje, da tam enostavno ni vec dosti taksnih, kot si ti :D

     • macon

      Šest popravcev je dejstvo, nima zveze kako se napenjaš. Bebček si torej tudi ti, ki zagovarjaš drugega bebčka. Bebček ne vodi nobene vlade, ker zakulisje vlada namesto in mimo njega, to je bila pa tudi vsa poanta. Na videz vrha dati vodljivega bebčka.

      Res ste daleč prišli in povsem iztirili glede na to s kako bedo zagovarjaš kriminal in kriminalce. Zdaj je to samo še čim glasnejše vreščanje in čim bolj bebavo bebljanje.

      Razlika med mano in tabo je, da se podobno izražam tudi med realnimi ljudmi, medtem ko tebi samo priporočam, da se oglašaj kot se tukaj, da boš dobil batine.

     • Coeus

      Taksnih virtualni bebavih silakov, kot si ti, je kot listja in trave.

      Ker si konkretno umsko omejen, bom poizkusil najbolj poenostavljeno kolikor gre, njegovih sest popravcev nikoli ni bila tema pogovora.

      Se 1x, zamisli se nad sabo, Janso, SDS, vaso neposobnostjo in politicno impotenco, ce vas nekdo taksen scat pelje. In kljub vsem vasim domnevnim “adutom”, ki jih imate niste sposobni premagati enega Sarca.

     • macon

      Kakšna sposobnost je šele vladala takoj po drugi svetovni vojni, ko je bil recimo en https://sl.wikipedia.org/wiki/Miha_Marinko, nepismen rudar, kar predsednik vlade.

      Vsi, ki smo malo manj polpismeni in pokvarjeni kot ti pa vemo, da je vladala represija totalitarne države, ki se je do danes spremenila v represijo režimske države, ki danes na izvršilne pozicije delegira bebčke s šestimi lesarskimi popravci.

      V srednji šoli nisem imel niti v sanjah popravca pa nisem hodil na lesarsko. V spanju sem se naučil zadosti za pozitivno in trojko, ker pač nisem zabit kot ti kreatura, ki to opravičuješ, kapiš?

      Zagovorniki režima ga dokazujete že s tem, ko se tukaj spakujete, si nadevate razne podobe in osebe, kot se v realnem življenju ne, ker si ne upate.

      Mi smo individualci, vi ste pa karikature oseb in ljudi, to sem ti razlagal pri omembi batin, bedak. Takih kot si ti v moji družbi ni, drek čistim hitro in sproti.

     • Coeus

      Ti srednje sole se od znotraj videl nisi. Ta potencial, ki ga kazes tukaj, te niti preko OS ni pripeljalo. Ker si ocitno velik Sarcev poznavalec, imam na sumu, da sta skupaj gulila klopi. Sedaj si pa jezen, ker mu je uspelo, tebi pa ostane zgolj smetenje po forumih in lajanje v prazno.

      Tip očitno nima talenta za delo z lesom… ga ima pa zato toliko vec za politiko.

      Si pa poseben… to ti pa priznam. Posebno trcen. :D

     • macon

      Debilček, imam dva faksa in sem v službi, da si dopisujem s tabo. Verjetno nisem ravno delavec za trakom, bebček.

      Smiliš se mi ti, klošar, in ko poslušam glumača, se mi tudi on smili.

     • Coeus

      Ojej… za faks si pa samo slisal pri masi, ko sta se dve mamiki pogovarjali o tem… saj sem ti ze nickolikokrat povedal, da ne uporabljaj izrazov, ki jih ne poznas in ne razumes.

      Da pa nisi delavec za trakom, no ja, to ti pa verjamem… celo tam je potreben nek nivo inteligence, ki je pa ti ne premores.

      Kot pravi SDSovec za bogajmes smetis po forumu in lepis to, kar so ti tvoji, malenkost manj slaboumni nadrejeni, naroocili ;)

     • macon

      Bebček, ti bebljaš iz duševno motenega mehurčka in zato ne šteješ. Take kot ti, se tlači v kante za bio odpadke.

      Pojej tabletko pa mamica naj ti kaj skuha, da boš bebljal naprej.

     • Coeus

      Da me nisi s kom zamenjal? No ja… vsaj druzbo imas v tistih vasih kantah :D

     • macon

      Smešen si in slaboumen, ubožček. Zakaj bi ti pa lagal o čemurkoli, ker se te bojim? Vse, kar sem napisal je res, ker se mi ne da nadevati mask in paziti, da se ne bi zapletel v laži.

      Opičje prevale rabiš delati zagovornik kriminala in režima.

     • Coeus

      Ti se en v dolgi vrsti zafrustriranih bebckov.

      Bat se me pa res ne rabis. Do umsko prizadetih sem vedno prijazen :D

    • SIMON ROZIC

     …Butalec iz Butal!

     • Coeus

      Opaaa se en SDSovski intelektualec… na ta argument nimam kaj dodat.

      Unicil si me :D

   • tomnidari

    Na levici imajo neko dolgo nevidno roko, ki počne kar se ji zdi prav! To početje odlično obvladuje že 30let! Na desnici take nevidne roke ni, ampak imam občutek, da je še kako vidna!

   • antimur

    Ne bo odstranjen od Kučana, ampak s Kučanom in sodrgo, zato bomo poskrbeli domoljubi.

  • macon

   Interruptus, kako pa kaj zdravstvo? Bojda doktorji in sestre odhajajo, ata Zemljarič pa s klafeto na glavi še vedno motovili in cuza milijončke. Kako je že bilo z žilnimi opornicami? Nabavna cena 150 in plačilo KC 900?

   Mater ste napredni, ja to pa res. V slaboumju vam nismo do gležnjev, v pokvarjenosti ste pa čisto svoja liga.

   • Coeus

    Boli a ne?

    Ampak na sreco,vas slaboumnih ni za vec kot cca 12% zato pa lahko prodajs se naprej pravljice in jokas ter stokas kaksna krivica se ti/vam godi in tvoji ravno tako slaboumni somisljeniki bodo potocili kaksno solzo s tabo in te trepljali po rami.

    Uzivaj v svoji neumnosti ;)

    • macon

     Kaj boli, bebček? Da podsistemi škripljejo in crkujejo, ker kradete? Upam, da boš sam rabil zdravnika, ki ga ne bo, pokvarjenec.

     • Coeus

      Podsistemi so skripali in crkovali tudi za casa Janse… za njegov cas so pocrkale vse drzavne banke, ker se je tako kradlo.

      Ti slaboumen in napumpan pokvarjenec, vernik in navijac, se pa raje loti cesa drugega, kot pisanja bebavih replik… to ti ne gre dobro izpod prstov… no ja verjetno tako kot nic drugega… pa daj si duska, tukaj vsaj skodo ne delas ;)

     • macon

      Sva že vzela, da so tvoji levi pokradli bančne milijarde, ti si samo bebljal kot si navajen in so te naučili. Ti zagovarjaš režimski kriminal in si zato pokvarjenec.

     • Coeus

      Res sva vzela, da je Jansa dovolil levim in desnim pokrast milijarde. Ampak bebav kot si… mislis, da so bili samo levi in da Jansa nic ni kriv.

      Zagovarjas najvecjega nesposobneza, lopova, laznivca pa drugim govoris o pokvarjenosti… sicer je pa to tvoj maksimalni doseg, ki ga s svojo omejenostjo premores. Cula rekla varianta… Ce bi te pred Janso dobila katera druga stranka bi enako bebavo in gorece zagovarjal njihove ideje.

      Saj pravim, da si daj duska. Bolje, da tu prazno slamo mlatis, kot da delas konkretno skodo kje v realnem svetu. Podobno kot Jansa… bolje da blebeta neumnosti v opoziciji, kot da dela skodo v vladi :D

 • Edi Puc

  SDS dobro kaže……………. Šarec je na Cerarjevi poti

  • Gilbert Beko

   Ne.On ni na konju,on je na vlaku!

 • Rožle

  afna rdeči satan .. odgovor že .. reflekse maš k crknjen konj

 • Common Sense

  Že tisočkrat povedano. Najboljši rezultat na volitvah še ni zmaga. Seveda so za dober rezultat na mestu čestitke. A zmaga je, ko prevzameš oblast. O temu je treba razmišljati. V našem proporcionalnem volilnem sistemu to pomeni koalicija. Min. 46 poslancev. Vse ostalo je “trla baba lan”.

  • RATATA

   Dolgoročno treti lan se tudi izplača.

 • antimur

  Volitve so zaradi pokvarjenih levih fašistov kot bi rekel rdečezvezdaški plagiator Kobal: “Smo se malo hecali”. Ta golazen jih enostavno zminira (ne Janša koalicija) kot so omejeni in hudobni, predvsem pa nesposobni Šarec, rdeči in butasti odojek Židan, otročji in zahrbtni ter cagavi Cerar, ter ministrska fenomena, bandiera rossa Bratovšca, ter proruski idiot Erjavec, ki je za =bal do zdaj vse, česar se je lotil, čeprav ju je ljudstvo zradiralo, zaradi obstanka kučanistov postaneta ministra. Slovenci, dovolj je!!!!!!!!!!!!!!

 • xtc

  Najprej je treba doseči,da se zviša volilni prag zja na 7-8% nato je treba pomesti na izdajalici z desmici .
  Kdor je danes samo prebral vse hujša kotlanja od Kršinarja,Šurle,Sunčičeve se pogosto vpraša kaj je s temi ljudmi in kako navijaško so se pričeli vesti,kot “neodvisentednik skratka mislim ,da ni potrebe ,da jim JJ odganja naročnike to najbolj vse bolj upešno počno sami.

 • xtc

  Na naslednjihvolitvah bosta Xarchi in Cero že na političnem odpadu z Bukoleto in kobilo Alenko vred,vrejetno pa tudi z Plmenitim Zmagovalcem isto.

  • Povprečen Državljan

   Tvoj besedni zaklad je vreden samega Prešerna.

  • Gilbert Beko

   Alenka je Mašina!Zapomni si!

 • xtc

  Lahko pa,da tvojemo Xarchiju uspe veliki met postane PM v otađbini,samo prijavi se nazaj tja to pa utegne bit ja.

 • macon

  Ko bo kdo rabil urejati razsulo boste jokali za Janšo, samo tretjič ga več ne bo. Razni glumači se bodo sramotili, vi vsi pa onemoglo cepetali.

  • Gilbert Beko

   Smo v dilemi!Brez Janeza ni Slovenije,z njim pa ni tako lepo!

 • večni srb

  Pri SDS mi je najbolj všeč, da se sploh ne trudijo. Enostavno pustijo, da jih nese voda, osamodvojitev jim je omogočila lepe položaje in udobno življenje, kdor ne more biti s komunisti, je itak lahko,edino še za njih, sicer mu nihče v tej državi ne more več pomagati.
  Levici se je pa popolnoma zmešalo od janšizma, do SDS imajo enak odnos kot do gangsterjev in čefurjev, pravzaprav so člani SDS poosebljeno zlo, pred laterim so svarili in učili v šolah že otroke skoraj sto let.
  Čeprav pravosodje izvira še iz časov prejšnjih režimov, jim nič ne morejo, ker so menda tako močni v EU in je Janša povsod na vrhu nastavil svoje ljudi, zato morajo biti komunisti tiho, ampak njihovi sledilci vseeno vedo za kaj se gre. Janša slabo, levičarji so pa bolj tako tako, tako slabi niso, v glavnem.
  Kako lahko v tako zavrtem in zatrtem okolju kdorkoli gradi stabilno in uspešno politiko, si ne znam predstavljati, pa imam močno razburkano domišljijo. Država vsakogar, ki samo nakaže, da po svoje razume in podpira Janšo, obravnava kot retarda, ampak saj so nas prav take posebnosti ločile že med komunizmom, pa zato v partiji ni bilo zaznati nobenih posebmih pretresov. Dokler je bil vrh SDS v partiji, so morali komunisti le malo bolj paziti kaj delajo z ubogimi reveži, prej je bil tudi Janša zelo v redu, saj so mu zaupali celo štafeto, brez njega so čisto poblazneli.

  • Gilbert Beko

   Drži!Desni bi radi,da bi bil svet dober in usklajen!Na drugi strani pa so levičarji,kateri živijo pri svojih tastih in taščah!In jih neizmerno izkoriščajo!To so levi!

   • večni srb

    Res je, tudi mene pri slovencih najbolj skrbita kanibalizem in nekrofilija, ker to je vendar ogabno.

 • RATATA

  Slovence je treba natepavat z vseh strani ornk in dolgotrajno in ko končno dojamemo, da po demokratični poti spremembe v normalnost niso mogoče, lahko šele nastopi upanje, da nas kritična masa podivja in iz nje izstopi brezkompromisni vodja krdela. Tako nam naši Bogovi, nas kompatibilnih pomagajte!

  • večni srb

   Eh, kaj lahko storiš sam, kdo smo mi, kaj smo mi, takim še denar ne pomaga, ker ne znamo ne kupiti, ne znamo si niti želeti oziroma sanjati o boljšem življenju. Saj bi bilo marsikje tudi lepo, a kaj, ko tam ni prijateljev, ni znanih ulic in kotičkov, v tujini ne moreš niti razmišljati po slovensko in te imajo vsi za preprosto budalo.

   Najbolj nas združuje prav dejstvo, da še ni konec, ker se nismo še nič zmenili, nihče ne bo šel nikamor preden ne bo vse jasno in tudi enako za vse, dokler ne bo končno pravično.

   • RATATA

    Meni bi ne manjkalo prav nič, če bi se zmogel ne ukvarjati se z aktualnimi bebavostmi, kontinuiranimi nategi, očitnimi lažmi in zavajanji ter zanikovanjem, potvarjanjem in zamolčevanjem zgodovinskih resnic v zvezi s starodavnimi slovenskimi Deželami in Slovenci!

    • večni srb

     V redu, če je samo to, bomo tegobe in nevšečnosti hitro odpravili, z drobno spremembo v šolskih učbenikih in popravljenim vnosom v našo wikipedijo.

     • RATATA

      Pogoj za to je pa rešitev prvega dela (aktualnosti) moje nesreče.

 • Gilbert Beko

  Čestitam Janezu iz srca!Stanovniku se ve,no!

  • ZatonMesecnikov

   Kaj je Brko še živ Đilbert?

 • matjazr7

  Zmaga za zmago in še vedno v opoziciji. Cerar 1,6% in pet ministrov v vladi, SDS 25% in v opoziciji? Dajte se malo z mrzlo vodo politi in boste zbujeni ugotovili, da ste navkljub “zmagam” že osem let v opoziciji in nič ne kaže, da boste kdaj vlado sestavljali. Malo še številke poglejte in boste videli, da SDS voli vedno manj ljudi. Slovenci melanholično ostajajo doma, da vas bodo pa novi državljani volili, pa imate bolj malo možnosti. Tako kot LMŠ, SMC ipd. tudi SDS počasi pluje v pozabo, resda bolj počasi ampak vseeno …

  • RATATA

   Ej, Matjaž, dirkalnim psom hladijo jajca!

  • Gilbert Beko

   Povprečen Slovenec je nevernik in tu ne moreš nič!

  • večni srb

   Četrt je več kot preostale dvanajstine, ki morajo žrtvovati lastno interno politično vizijo, če hočejo sestavito skupaj dovolj enoumja za večjo četrtino.
   SDS bo vedno četrt, oni pa po vsakih volitvah razpadejo in se pred novimi združujejo v neke hendikepirane koalicije, kar troši denar in čas, medtem ko je Janša vedno isti in enako zanesljiv. Opozicijo torej politična vojna neprimerno manj stane, že zato dolgoročno zmagujejo.

   • matjazr7

    Mislim, da so take “dolgoročne politične zmage opozicije” še najbolj v korist vam Srbom :). Glavno mesto in drugo največje mesto v Sloveniji je že vaše, kmalu pa še ostala, edino Velenje bo malo bolj Kosovo varianta. Na sodiščih imamo že tudi povečini srbske sodnike, pa polovico Banja Luke smo že tudi uvozili k nam. Tako da s tako politiko in dolgoročnimi političnimi zmagami bomo kmalu Ljubljanski pašaluk in ne Slovenija.

 • freedomfighter

  V enem tednu toliko zlankov o.tem kako sds zmaguje na vseh volitvah…zgleda kot da bi probali sami sebe prepricati da je stranka v nekem zaletu ceprav je imela pred 15 leti veliko vec glasov in moci

  • ZatonMesecnikov

   Fifty Fifty osvoboditeljček. Tako je vedno bilo in bo v Sloveniji. Za NOB in proti NOB.

 • Peter

  Spet misliš s svojo glavo.
  Kot bi bral nedelskega, no.

  • Povprečen Državljan

   Sem naročnik,tako Dnevnika kot Nedeljskega, že več kot 30 let.Te to moti?

   • Peter

    Ne, zakaj bi me.
    zanimivo se mi zdi, ko mi nekdo zagotavlja, da razmišlja s svojo glavo, pa je tako, kot bi bral nedelskega.
    Če bi te v nedelskem in v dnevniku že 20 let prepričevali, da je edina dobra stranka v dolini sds in da levi samo kradejo, kakšno bi bilo potem tvoje razmišljanje s svojo glavo, kaj praviš, no?

    • Povprečen Državljan

     Ko bo SDS nehala razdvajati SLO narod,končala WW2, sprejela tudi drugače misleče,nehala pljuvat vse in vsakogar….tega ne rabim brat v Dnevniku.To berem na netu,na Nova 24,Reporterju….vsepovsod.In ja…mislim s svojo glavo.

     • Peter

      Kaj pa če levica razdvaja narod s svojo zgodbo o nob, ki jo je uspešno prodajala, dokler ni bilo dovoljeno misliti s svojo glavo?
      Skratka, nisi pripravljen razmišljati drugače kot nedelski. Tvoj problem, no.

     • Povprečen Državljan

      Živel sem v Jugi in sedaj v SLO.Bilo je lepo, sedaj je neprimerno lepše.Ko bi še eni drugim priznali svoje grehe in zločine,prizgali sveco in si segli v roke, bi imeli pa raj na zemlji.Poln klinac imam levih in desnih kalimerotov.

     • Peter

      Hm, jaz imam pa poln klinac ljudi, ki so jih osrednji mediji prepričali, da se je vse dobro v dolini skoncentriralo na levi strani in vse slabo na desni. So ti v tvojih osrednjih medijih že kdaj postregli z zgodbo, ki bi prikazala sds v dobri luči? Niso, a ne? Seveda napišejo tudi kaj slabega o levih, ampak samo o tistih, ki jih štab počasi pošilja na smetišče…
      In tebi se zdi to normalno, da so eni samo dobri in drugi samo slabi?
      Začni res že enkrat razmišljat s svojo glavo, no.

 • večni srb

  “…če bi vlado vodila Slovenska demokratska stranka, bi to bila vlada za vso Slovenijo, ki bi znala prisluhniti potrebam svojih državljanov in državljank.”

  Preroške besede, kdorkoli je to spesnil, je s tem stavkom zadel v živo. Točno tako, komunisti nikoli v zgodovini niso bili močnejši, pa smo se lahko na lastne oči prepričali kakšni kekci so to. Ne pomagata jim niti ves denar in neomejena oblast, v partiji je bil vrh SDS v opoziciji in niso mogli delati kar hočejo, odkar so jih vrgli ven in jim nihče ne nasprotuje, jim gre samo še navzdol. Resno, partija še nikoli ni imela doma tako nizko podporo, pa nobenega razumevanja iz tujine, čeprav je Ministrstvo za higieno uma onemogočilo celo resne kritike njihovih skupin in režimov.
  Opoziciji ne morejo vzeti nič, komunisti so prisiljeni kanibalizirati svoje šibkejše in slabše prilagojene, končno razumejo zakaj fašizem, čemu služita red in disciplina med tropom razdraženih in sestradanih volkov, kjer sta alfa samca ostareli maneken oziroma usmrajen dildo in propadli igralec iz boljšoj teatra. Ne gre, a ne, drugi so pa preveč pokakani, da bi se upali izpostaviti v matrici odnosov in odgovornosti, namenjeni predvsem kastraciji vsega, kar izstopa iz čedalje nižjega povprečja. Zavedajo se, da so že predaleč in ni več poti nazaj, tako rekoč obkoljeni so, opravilno nesposobni in še jalovi, za nameček.

  Opozicija ima pred seboj samo še eno veliko oviro, tiste satelite bi bilo treba sklatiti iz neba, da ne bo nihče več mogel dostopati do angleške wikipedije in googlove umetne nespameti, pa se ne bo več nihče sekiral zaradi nepomembmih zgodovinskih malenkosti in nesmislov.
  Rad bi verjel, SDS je tam zunaj, še je upanje za vse tiste, ki v srcu dobro mislimo in bi radi vsaj skrajšali nevzdržno agonijo. Skupaj z Webrom na naši strani, bomo postali nezaustavljivi, komunisti se bodo lahko pa končno usedli in gledali kako pred njihovimi očmi nastaja neka nova, boljša Slovenija. Naj Bog živi Slovenijo!

 • učko

  Bolj ko JaJo “zmaguje”, bolj Slovenija in Slovenci izgubljamo.

  • RATATA

   Teb se pa nič ne rima.

   • učko

    Torej: “Bolj kot JaJo-Lajo laja in zavaja, bolj se zaupanje vanj maja.”

    • RATATA

     Normalno.

    • Rožle

     Boš že preživu … taki k tolčete po vsem kar zagledate .. vam ni hudega

  • šmentanamuha

   Mandat podeljujejo volivci, torej …

  • večni srb

   Jaz tudi tako mislim, vsak kanibalizem se naposled izrodi. Zato pa komunisti zgledajo tako mongoloidni, ker so snedli preveč svojih ljudi, ne morejo skriti, da jih je redilo človeško meso.

 • šmentanamuha

  Pričenja se sinhroniziran napad na Janšo z vseh strani: Mladina, Dnevnik, RTV Slo (Črnčec), Reporterjevi … hkrati pa bildajo Šarca njegovi strankarski prijatelji POP TV na 24 ur … kot kaže so predčasne volitve že v zraku in Janšo je treba sklestit na tla. Vse je zdaj v rokah bolj ali manj bistrih volivcev.
  Janševa SDS ima najboljši program od vseh in to bi nas moralo zanimati. Če volivci ne bodo dojeli, da ne gre za nogometno tekmo med levimi in desnimi, nas bo vse še krepko bolela glava.

  • večni srb

   Odvisno od Trumpa, če mu bo udpel še en čudežni preobrat in bo izvoljen še en mandat, potem je Šarec še kar dobra fora.
   Namesto največjega bogataša, nam pač vlada sirota, ampak princip je isti. Tisti avstrijski Kurtz je bil čisto nekaj drugega, mi smo bolj narod alpskih kavbojev in indijancev.

   • ZatonMesecnikov

    Trumpu ne uide drugi mandat. To bo kričanja.

  • RATATA

   Ti šment, da se moram oglasit, pa naj bo, kar pač mora biti….!
   JJ s svojo eSDeeS ne sme biti v vladi, ker je idealna opozicija, kakršne si lahko komunjara le želi, obenem pa to stanhe omogoča ravno tej opoziciji prikazovati se za mučenca, kar v Sloveniji med vernimi (protikomunisti) itak “pali”.
   To da je udba še vedno in močna ter da bere tudi to je povsem res in, če ne bi bilo res tisto, kar sem napisal uvodoma, bi opozicije ne vodil več JJ, saj bi mu svojci lepo urejali grob.

 • črnaovca

  kaj ti koristi zmaga na volitvah če potem ostaneš v opoziciji, na teh zadnjih volitvah bi težko govorili o zmagi saj ima SDS ravno toliko E poslancev kot LMŠ ali SD razen če si lastijo še onega Podobnikovega, ki je v veliki meri zaslužen za procent ki so ga dobili

  • ZatonMesecnikov

   Live to fight another day, pravi angleški pregovor ovca. levičaji se izčrpavate. Podpirajo vas samo še prejemniki transferjev iz proračuna.

 • Lea Pralines

  sds ne bo nikoli vladala sloveniji,dokler bo janša vodja sds…je preveč osovražen!!!

  • ZatonMesecnikov

   Tudi Solženicin je bil osovražen svoje čase, dokler ni resnica prišla na dan…

  • šmentanamuha

   Resnica osvobaja, vse je mogoče …

  • Janez Kepic-Kern

   NE BO DRŽALO – RAVNO ZARADI J. JANŠE JE SDS – OK STRANKA.NA TEM PORTALU
   SPADAŠ TI MED – OSOVRAŽENE ! HA, HA !
   Politično čisto nepomembno, zakotno bitje – se zdiš. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Common Sense

   Verjetno to celo drzi, ceprav je to otrocje in kaze na nezrelost povprecnega Slovenceljna.

 • Janez Kepic-Kern

  SDS in SLS
  naj se same okrepita s podpornimi društvi po krajih.- PO ZGLEDU “ORLOV”
  Pa več naj nastopata na NOVI 23TV.
  Danes je že tako, da če česa na TV – NI
  JE TAKO – KOT DA SE SPLOH NEBI ZGODILO !
  Jaz
  Janez Kepic-Kern moje pomladne stranke oporno društvo
  – DOMOZNANSTVO – “SLOVENIAMA” – razvijam,
  vendar se ne bo hitro razvilo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Nšo-či

  Hvala in čestitke za uspešno delo. JJ. je izjemen strateg. Kapo dol. Verjamem, da bi pod njegovim vodstvom ta majhna državica dobila večjo vlogo v EU, ki bi jo lahko obrnila sebi v prid. Si pa želim, da se stranka tudi čustveno stabilizira. Blokiranja in podobni napadi na simpatizarje nove stranke Dom niso ničemer podobne in ne sodijo me iskrenje mnenj in strategijo povezovanja.

  • Peter

   Ja, Luciji se malo cufa. Škoda, no.

   • Nšo-či

    :) če bi bilo temu tako, ne bi na twiterju blokirali vse domovce po vrsti…vsaj videti je tako.

    • Peter

     Tviter spremljam preko nove in reporterja. Tam Lucija ni blokirana, je pa vsak njen tretji tvit proti sds. Kakšen smisel ima to, ve samo ona.

     • Nšo-či

      Jezična in bistra je, zato rajše berem njene kolumne :).

     • Peter

      Dobra je, tudi jaz sem jo rad bral. Zdaj pa se gre križarsko vojno….saj ni treba, da podpira ostale desne, vsaj škoduje naj ne, sploh pa s tem tudi DOM ne pridobiva glasov, kar se je pokazalo na volitvah.

     • Nšo-či

      Blokada deluje in slišal si samo eno stran Lucija je ista Lucija kot je bila pred tem. Odločila se je za drugo pot . Kadar ženske izberemo svobodo in se nam kaj postavi na poti , ovire ne znamo razumno preskočiti. Tudi sama sem taka :).

  • Common Sense

   Jansa je morda dober politik, nisem pa tako zelo preprican, da je dober strateg. Ce bi bil, bi predvidel anti-Jansa blokado in ze dve leti pred volitvami zacel snovati bodoco koalicijo? Ker sicer, what’s the point then?

   • Nšo-či

    Hmm..ja. S kom pa?

    • Common Sense

     Lej, ne vem. Z nekom:) Ker, če kupim tvojo argumentacijo “s kom pa?” + upoštevam naš volilni sistem, se človek vpraša zakaj bi se sploh potemtakem še trudil? Na koncu ne moreš mimo ugotovitve, da je naše volilno telo pač zamaknjeno v levo in da bo verjetno še najmanj desetletje ali več tako (če ne več). V naslednjem desetletju ali dveh je torej v najboljšem primeru možna kvečjemu neka mix koalicija med SDS in XYZ. Ni super, ampak je vsaj nekaj. Bolje, kot da ti vladajo komunisti (Mesečnik & Co). Sicer se res postavlja vprašanje…. What’s the fu**ing point? Vem, sliši se heretično, ampak kaj je alternativa? Zaklinjanje “zmagali smo”, brez osvojitve oblasti v nedogled? Morda nimam prav, ampak jaz sem bil v poslu vedno pragmatik. In se mi je obrestovalo.

 • Kučko pod pručko

  Lansko leto in letos

  Prav tukaj na Rodosu sva bila lani z ženo zvečer po razglasitvi volilnih rezultatov. Za isti mizo, na njej pa šampanjec, s katerim sva proslavila veliko zmago SDS-a. In na mizi je bila tudi slovenska zastavica, ki sva jo prinesla s seboj.

  Ta je še vedno tu, šampanjec pa je zaradi uničevalskih levaških strank, ki niso bile sposobne narediti kaj dobrega za Slovenijo, zamenjalo pivo.

  Škoda, da nam je pritlikavec še bolj oddaljil čas, ko bomo zaživeli v demokraciji!!!

  • Rožle

   Tukaj si tudi Erjavčevo Kahlo srečeval … a ne de ..??

   • Kučko pod pručko

    Tukaj pa ne. Ne vem, na kaj misliš. Nekaj si pomešal!!!

    • Rožle

     A ne .. v Kranju je bilo .. v nekem lokalu ali tenis igrišče ..?
     kjer ga ni hotel noben pozdravit ..

     • Kučko pod pručko

      Tam pa večkrat. Nima pa to veze z Rodosom, zato mi ni šlo skupaj!!!

     • Rožle

      Mogoče zato ker je tam .. Rodeo

 • AlternativaZaSlovenijo

  Pirova, jalova zmaga. S temi zmagami si lahko desnica briše samo tazadnjo. Kaj te zmage pomenijo v realnosti? Nič, čisto nič. Vlada levica z instant strankami. Vse skupaj drvi v propad. To pa zato, ker je lider “desnice” sesul desnico s svojo šelebajzersko politiko. Bi bilo bolje, ko bi SDS dobila borih 10% skupaj z ostalimi pomladnimi pa več kot 50%. To bi v realnosti nekaj držalo, ne pa to kar tu na novi nabijate. Kaj mislite, da smo f….ni, tako, da ne nam prodajat iluzij še vi!!!

  • Rožle

   Dej čelado dol, da boš že kej vidu ..

   • AlternativaZaSlovenijo

    Dej Rožle no! Dej povej mi kakšno zmago ti vidiš, pa kakšno zmago vidijo ostali v tej SDS ovi zmagi. V čem se vidi to zmagoslavje? V pluvanju po ostalih desnih strankah kolk so kučanove? Tale nova naliva tule kislo pokvarjeno vino za vrhunsko vino. Desnica je razpadla. In kdo je za to odgovoren? Tisti, ki sebe smatra za liderja desnice. Potem pa naj si enkrat pogleda v vest pa razloži klavrne rezultate svoje politične kariere. Nobene zmage ni dosegel, samo folk pelje iz poraza v poraz. Ja vem, kriv je butast folk, ki naseda medijem itd. Samo to pomeni, da so mediji in levica bolj sposobni od liderja desnice in da lider desnice ni sposoben prepričat večino butastega folka. Sorry ampak tko je

    • marta

     Čakaj no ti AlternativaZaSlovenijo . Pa ti res ne vidiš ?
     Ja kakšna alternativa pa si pol ?

 • Big Bird-Veliki Tič

  A res…troje volitev zapored? Za koji kurac pa prištinski doktor in SDS ne vladate? Lažete sami sebi in svojim ofcam. Pič*** vam materina lažniva!!! Gamad!!!

 • Peter

  Tumpek, spat pejt.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Janša dobi vse volitve a nikoli ne vlada??? Tudi v EU bo pičkin dim…Fajonova ima vasj kredibilnost… Kapish?

  • Common Sense

   No, no. Fajonova, da ima kredibilnost? Kakšno? ;) “Same su me uši”.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, Britanska lordska zbornica je poleg iranskega edini dom parlamenta, v katerem neizvoljeni verski voditelji avtomatsko postanejo člani in imajo neomejeno volilno pravico.

  Pri nas pa je Janez Janša lord… neizvoljeni Princ Teme…za svoje ofce. Jebiga…desničarji ste pač zabiti!!!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Od tebe pa sije sama inteligenca. Tolk si “inteligenten”, da ne znaš druzga kot ponavljat sebe v nedogled. Sploh se ne rabiš matrat s svojimi veleumi. Sam napiš svoj nikname. ŽE v naprej se ve, kaj boš boš klobasal.

 • Viktorh

  “SDS je pred enim letom zakorakala na zmagovalno pot in dobila troje volitve zapored”

  To drži, zajebali pa smo se sami.

 • Vojteh Dovč

  dobila troje volitve zapored..
  in zdej kaj kje so pa jajca za to peljati!!!!!!!!!!!!!!!!!
  najlažje jebat iz pozadi—ne

  • marta

   Si ti edini, ki ne veš, da so bile zadnje volitve ukradene ? Lopove imamo.

 • Roman Benedik

  Hm;vlade niso sestavili,niso dobili nobenega župana v mestnih občinah,na eu volitvah pa je levica v seštevku dobila 20% več

 • Rožle

  Lewaki sprijaznite se že s tem ..
  Dejstvo je, da je zmagala SDS .. tudi na teh volitvah ..

  • marta

   To je jasno vsakemu normalnemu. Imamo pa to smolo, da je predvsem na levi veliko takih, ki to niso.

 • Rožle

  Bye..bye Obama….Bye, bye …ISIS..Bye, bye Soros.. Bye, bye.. Cmero …Bye, bye.. Lubadar
  ..za tebe to velja isto Kućan..bye, bye ..!!!–
  Welcome Trump !!!.. Welcome Višegrajska skupina !!! ..Welcome SDS, Welcome Janez Janša !!!

  …OBRNIMO ZOPET SVET NA BOLJE !!!

 • Janez Kepic-Kern

  SDS
  NAJ PAZI,
  KAKO SE PODELJUJEJO – LETOS – DRŽAVLJANSTVA – NESLOVENCEM.
  DA
  NE BO PRIHAJALO
  – DO MNOŽIČNIH – PODELJEVANJ ! Na – TIH – PRED JAVNOSTJO – SKRIT – NAČIN !
  Jaz
  Janez Kepic-Kern
  sem bil v ex TITO YU – TUDI NA MEJI. – V JLA !
  Ja?
  ENOSTAVNO JE BILO: JNA vojaki, graničarji – so bili
  NONSTOP
  NA MEJI – S PRAVIM OROŽJEM IN S PRAVIMI NABOJI.
  NOBEDEN SLOVENEC ALI ITALIJAN – NITI SLUČAJNO NI ŠEL “KAR TAKO” ČEZ MEJO.
  NI
  SE STRELJALO !
  VSI SO VEDELI, DA JE NEVARNO
  PA
  NI NIHČE NITI POIZKUŠAL ITI – “KAR TAKO” – ČEZ MEJO. L-R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Stefan Tibaut

  Če bo Marjan Šarec uspel v svoji nameri, da združi stranke levega pola (podporo bo verjetno imel veliko), kot nekdaj LDS, potem bo gospod Janša verjetno prej umrl, kot pa vladal. 24 let SDS zmaguje, pa razen od 2004-08 ni vladala (g. Virant). Nekaj ne štima, ne štima. Samo razmišljam in nikogar ne kritiziram. Pa še eno vprašanje: Zakaj nikoli ni bilo lustracije, kot v drugih državah? Zakaj? Kako lepo bi bilo, da bi vlado sestavili dve normalni stranki, ne pa da je sestavljena iz 10-tih strank. Ljudje božji. Smili se mi Romana Tomc, ga. z veliko intelekta, dobrega razmišljanja in prijetna oseba, pa dalje od poslanskega sedeža ne bo prišla.

 • Rožle

  Edini ,ki ga slovenski narod priznava za svojega voditelja…
  je svoje življenje posvetil borbi za rešitev naroda pred balkansko samooklicano komunistično hohštaplerijo…
  in bo na Roški postavljen tudi kip

  • marta

   Ljubezen, samo resnična in iskrena Ljubezen, premaga vse.
   1 Kor 13
   1 Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale.
   2 In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič.
   3 In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi.
   4 Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje,
   5 ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega.
   6 Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice.
   7 Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane.
   8 Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, spoznanje bo prešlo,
   9 kajti le delno spoznavamo in delno prerokujemo.
   10 Ko pa pride popolno, bo to, kar je delno, prenehalo.
   11 Ko sem bil otrok, sem govoril kakor otrok, mislil kakor otrok, sklepal kakor otrok. Ko pa sem postal mož, sem prenehal s tem, kar je otroškega.
   12 Zdaj gledamo z ogledalom, v uganki, takrat pa iz obličja v obličje. Zdaj spoznavam deloma, takrat pa bom spoznal, kakor sem bil spoznan.
   13 Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen.

   • Janez Kepic-Kern

    ++++++++++++++ ZELO LEPO

 • Artur

  Zanimivo, če ne že tragikomično Janša zmaguje a vladajo komunajzlske barabe že skoraj ves čas ?! “Najeo se kruha pa paludeo”

 • Janez Kepic-Kern

  SDS – KAR – OPTIMISTIČNO.
  ČIMBOLJ – OKREPITE – VAŠE ENOTE PO SLOVENIJI,
  DA
  BO DOVOLJ OPORE – PREBIVALLSTVA – VOLILCEV,
  DA
  NE BOSTE – NONSTOP – PREGLASOVANI !
  SPODAJ
  JE ŠE DODATNA – “ČUDNA NOVICA”
  NITI
  ORIGINALNI KOVINAR – JOSIP BROZ – NI BIL ROJEN V KUMROVCU.

  Gospodu detektivu P.
  iz okoliša Ptuj
  – pa sporočam zanj razveseljivo novico !
  da
  naj ne bo zaskrbljen – dela mu do tedaj,
  ko
  bo postal zaradi starosti – nedelazmožen – zagotovo – NE BO ZMANJKALO !
  KOSOVSKI SRB. POŠTENJAKAR, RAZISKOVALEC – MOMČILO JOKIĆ
  JE
  ŽE V 1. KNJIGI NJEGOVEGA DELA – “TAJNI DOSIJE JOSIP BROZ” – že leta 1992
  OBJAVIL,
  KOPIJO
  ROJSTNEGA LISTA – IZDANEGA NA DUNAJU – 1892. LETA,
  NA KATEREM PIŠE, DA JE Marija BROZ (Javeršek) rodila otroka pod imenom – Franc BROZ.
  Ta
  Marija B. iz Kumrovca je namreč hodila – kot služkinja – delati na Dunaj.
  Ker
  ista ženska – npr. Marija Broz v istem letu 1892
  po bio zakonitostih, danostih – ni mogla roditi – še enega otroka
  to
  seveda pomeni,
  da NITI originalni KOVINAR t.i. Josip BROZ – NI BIL ROJEN LETA 1952 v KUMROVCU ?
  Kakšno
  je vaše mnenje g. detektiv – P. iz Ptuja ?
  Okrog tega ex t.i. MARŠALA TITA
  JE
  PA RES VSE ZELO ČUDNO – MAR NE ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  VIDEOINTERVJUJI IN
  O KNJIGI “TAJNI DOSIJE JOSIPA BROZA” – M. JOKIĆA – CITATNO
  Z INTERNETA
  https://www.google.com/sear

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  SDS
  NAJ PAZI,
  KAKO SE PODELJUJEJO – LETOS – DRŽAVLJANSTVA – NESLOVENCEM.
  DA
  NE BO PRIHAJALO
  – DO MNOŽIČNIH – PODELJEVANJ ! Na – TIH – PRED JAVNOSTJO – SKRIT – NAČIN !
  Jaz
  Janez Kepic-Kern
  sem bil v ex TITO YU – TUDI NA MEJI. – V JLA !
  Ja?
  ENOSTAVNO JE BILO: JNA vojaki, graničarji – so bili
  NONSTOP
  NA MEJI – S PRAVIM OROŽJEM IN S PRAVIMI NABOJI.
  NOBEDEN SLOVENEC ALI ITALIJAN – NITI SLUČAJNO NI ŠEL “KAR TAKO” ČEZ MEJO.
  NI
  SE STRELJALO !
  VSI SO VEDELI, DA JE NEVARNO
  PA
  NI NIHČE NITI POIZKUŠAL ITI – “KAR TAKO” – ČEZ MEJO. L-R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Alex Maribor

  sodelovanje in povezovanje…blamaža bleferska…zmagovalec volitev, ki ne more postati premier je…L_ _ _ R :)

 • Nšo-či

  O Nata pozdravljena. Očeta imam v bolnici, zato imam manj časa.in energije. Potrebuje me. Sem se pa spomnila nate, ko sem šla po abonma za prihodnje leto.
  Zelo sem vesela, da si se spomnila name.

  • Nata

   Me veseli. Glasba mora biti del življenja. Lep del.
   Želim ti, da bo z očetom vse v redu, kajti to so za ” otroke ” velika bremena. Drži se.

   • Nšo-či

    Hvala. Pozdravček, M

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!