SDS: Nedopustne čakalne dobe bomo skrajšali v treh mesecih

Predsednik SDS Janez Janša (vir: twitter)

S programom sprememb v zdravstvu postavljamo uporabnika zdravstvenih storitev v središče, denar bo končno sledil bolniku, pravijo v SDS.

V SDS bodo takoj pristopili k interventnim ukrepom za skrajševanje čakalnih dob. Nedopustne čakalne dobe bodo skrajšali v treh mesecih. Med izvajalci bodo sprostili konkurenco in posledično zagotovili večjo prijaznost in kakovost storitev. Določili bodo mrežo zdravstvenih zmogljivosti, na razpise za zdravstvene programe se bodo lahko prijavili vsi usposobljeni (licencirani) izvajalci zdravstvenih storitev.

“Zdravstvene zavode bomo preoblikovali tako, da bodo glede kadrovske in plačne politike bolj samostojni, a obenem nosili večjo odgovornost. Za zagotovitev nekoruptivnega in konkurenčnega javnega naročanja ter za sodelovanje in izmenjavo kadrov bomo vzpostavili holdinško sodelovanje zdravstvenih zavodov,” še navajajo v SDS in dodajajo, da bodo državne bolnišnice in klinike vključili v sistem evropskih referenčnih centrov, tako da se slovenskim bolnikom zagotovi zdravljenje tudi redkih bolezni.

SDS bo jasno določila seznam vseh pravic iz zdravstvenega zavarovanja, ki morajo biti zavarovancem vedno na voljo brez nepotrebnega odlašanja. Vzpostavili bodo temelje za varnejšo medicinsko obravnavo in sistemsko uredili pravice do odškodnine pri neugodnih izidih zdravljenja. “Nemudoma bomo pričeli vzpostavljati sistem dolgotrajne oskrbe, tako da bo vsak starostnik lahko užival dostojno in varno starost. S programom sprememb v zdravstvu postavljamo uporabnika zdravstvenih storitev v središče, denar bo končno sledil bolniku,” še pravijo v SDS.

Več iz programa preberite tukaj.

 • Dillinger

  Naj se mu besede pozlatijo.

 • xtc

  Seveda bo treba preje ,čez predčasne volitve.

 • Komunist

  Prvo se moraš naučiti štetja do 46 ali več, tvoja matematike se je ustavila pri 35, kako si pa urejal zdravstvo smo pa že videli, ko je bila za ministrico Kukovička, ki se je bebavo guncala z kriminalcem Zidarjem….

  • alojz

   Otrok se samo gugalnice spomni.

 • PIA PlA

  Dajte še ukiniti dodatno zavarovanje, skoke preko vrste, doplačila za predraga zdravila (paracetamol stane v Angliji 20 penny (približno 22 centov), primerljiv Lekadol pa več kot 3,50 evra) itd.

  Ukinite tudi izvržbe na ZPIS. Država se usede upokojencem na denar, čeprav ga v povprečju prejmejo manj kot 300 evrov mesečno, ne dobijo dodatka za upokojitev, ker so tisti mesec, ko se izplačuje, presegli cenzus minimalnega dohodka.

  Svinjarija, da se država izživlja nad najšibkejšimi.

 • črnaovca

  Najprej je treba narediti red ne da zdravnik dopoldne v bolnici nabira moči za popoldansko ordinacijo doma

  • sprehajalec

   Da bo levičar kdaj naredil red je utopija Ovca. Levičar naredi kaos in anarhijo.

 • bednick

  “SDS: Nedopustne čakalne dobe bomo skrajšali v treh mesecih”
  __________________________

  Če se to res da, in je to v interesu državljanov, zakaj ne da Janša recepture Milojki Kolarjevi ?

  • Hun

   sm preprican, da so ble cakakne vrste ze problem v Jansevi vladi…nevem kaj je delal 4leta takrat, ce mu zdj rata v 3mescih k je stanje se hujse

  • Vera

   Milojka po nalogu Cerarja ne sprejema ” receptur ” od nikogar .

 • Hun

  upam, da niso to take nemogoce obljube kot Primcevih 3000€ iracionalnega denarja mladim druzinam

 • rubec

  Je zastonj slovenskim tepcem karkoli govorit. Če Moskva ne bi bila tako daleč bi danes na finalu videli plakate Samo da ni Janša.

 • Olga2345

  Bravo SDS! Za Slovenijo gre! Srečno!

 • Križar

  Pol pa svizec zavije zadnjo čokolado in gre na dodatno delo v privat čokoladnico,da mu kapne kakšen neobdavčen ojro??

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!