fbpx

SDS podpira svobodo izražanja

Foto: SDS

V SDS nasprotujejo prepovedi ali motenju koncertov in vabijo vse, da v teh dneh nosijo slovensko zastavo. Ta je od vseh nas.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je za danes, 25. maja 2018, napovedan koncert Svetlane Makarovič z gosti z naslovom Nosil bom rdečo zvezdo. V javnost v zadnjih dneh prihajajo informacije, da naj bi na omenjenem koncertu prišlo do namernih provokacij in izgredov z namenom, da se za dejanja obtoži Slovensko demokratsko stranko (SDS).

“Spoštujemo svobodo izražanja tudi takrat, kadar se z izrečenim ali simboliko ne strinjamo. V SDS zato odločno in vnaprej zavračamo vsakršno povezavo z morebitnimi provokacijami in izgredi na prireditvi. Nasprotujemo tako prepovedim kot motenjem koncertov, pa naj gre za koncert Svetlane Makarovič ali Marka Perkovića Thompsona,” sporočajo iz stranke SDS.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/999686885634134016

V stranki poudarjajo prepričanje, da je mogoče pristno, pozitivno domoljubje najbolje izražati z našimi skupnimi slovenskimi in državnimi simboli, predvsem z našo zastavo. “Ta je od vseh Slovencev in državljanov Slovenije ne glede na druge razlike in kot taka simbol časa, ko smo kljub razdeljeni politiki kot narod ostali enotni. Bodimo ponosni na vse uspehe in zmage, ki so bili doseženi pod našo skupno zastavo.”

N. Ž.