fbpx

Se bo morala Tanja Fajon žrtvovati za ultra kapitalista Sandija?

Tanja Fajon in Sandi Češko. (Foto: STA)

V našem mediju smo že nekajkrat izpostavili, da se eden najbogatejših Slovencev in član stranke Socialnih demokratov (SD) Sandi Češko pripravlja na vstop v slovensko politično areno. Kot kaže, bo enega prvih vidnih korakov naredil v Novem mestu na dogodku stranke SD. V izjavi za javnost je Češko povedal, da se z veseljem odziva na odziv svoje stranke ter dodal, da se morajo v prihodnje angažirati vsi subjekti “in se moremo posloviti od čudežnih formul in čudežnih rešiteljev,” je dodal Češko.

Socialni demokrati že nekaj obiskujejo slovenska mesta in predstavljajo svoje politične ideje. V glavni vlogi je voditeljica SD in evropska poslanka Tanja Fajon, ki je v zadnjih mesecih Bruselj zamenjala za Ljubljano. Slovenski javnosti vsak dan sporoča, da je “zaskrbljena.” Socialni demokrati so svetovni prvaki v svoji dvoličnost. Sedaj ponujajo kot bodočega mandatarja svoje stranke in leve sredine ultra kapitalista Sandija Češka.

Tako se je na dogodku v Novem mestu pridružil sam Češko, kjer je skupaj s Fajonovo podal izjavo za javnost. Prvi je sicer informacijo o vstopu v politiko Sandija Češko razkril samostojni novinar Bojan Požar. Kot je znano za tranzicijsko omrežje v Sloveniji, so Češka uradno kot “bodočega mandatarja” predstavili v Delu v lasti Stojana Petriča, lastnika Kolektorja in z njim več povezanih družb. Tako je v intervjuju za omenjeni medij povedal, da ga zanima aktivna udeležba v slovenski politiki.

Četverček KUL. Tanja Fajon sanja, da bo postala nova kandidatka za mandatarko vlade, a do sedaj vsi v četverčku niso naklonjeni tej ideji.  (Foto: TW Tanja Fajon)

Ali so strici povedali Tanji, da ni primerna za predsednico vlade? Vsak dan je bolj jezna, ko opazuje uspešno predsedovanje Janševe vlade Svetu Evropske Unije
V primeru, da bo Češko res postal nosilni kandidat leve sredine za prihajajoče parlamentarne volitve lahko zapišemo, da bo to še en poraz za Tanjo Fajon. Zelo zanimivo je bilo opazovati reakcijo večjega števila levo liberalnih medijev, da se naj levo opozicijske stranke ne silijo s ponovno vložitvijo konstruktivne nezaupnice.

Najbolj si želi nove vlade in volitve prav Tanja Fajon. Dolgoletna članica bruseljske elite je ljubosumna in jezna na sedanjo vlado, ker je ni zraven pri projektu predsedovanje naše države Svetu Evropske Unije. Raje izkorišča svoje nekdanje novinarske kolege iz Bruslja in preko njih izvaja načrtno blatenje naše države.

Češko je tako podal prvo izjavo za javnost. Povedal je, da ima svoje lastne plane in in ambicije. Izpostavil je svoje delo, da posluje po vsem svetu in je to tudi njegova prioriteta. Sam se se je ponudil stranki na pomoč kot civilni družbi,” kjer dajem približno 100 ur letno, mladim podjetnikom, šolskim institucijam in tako naprej.” Z veseljem se je odzval na poziv stranke. Sam misli, da so časi takšni, da se je morejo angažirat vsi subjekti in “se moremo posloviti od čudežnih formul in čudežnih rešiteljev.” Lahko le zapišemo, da je Češko kot vsak nov obraz “diplomatsko” podal videnje današnje situacije, a je pikro pripombo vrgel na vlado v vlogi čudežnih rešiteljev. Češko bi lahko kot član stranke SD velikokrat urgiral pri spornih zgodbah svoje stranke, a je bil raje tiho. Takrat ni čutil naboja, da bi se morali nekateri “čudežni rešitelji” iz SD posloviti iz politike.

Fajonova je pripravljena narediti tudi politični samomor leve sredine, da bi le postala predsednica vlade in predsedovala evropskim političnim veljakom. A kot smo izvedeli, se vidni igralci na levem političnem polu zavedajo, da bodo morali sprejemati podobne nepopularne ukrepe za zajezitev epidemije kot jih izvaja sedanja vlada. Okej, oni bi več zračili in šole pustili odprte. Fajonova se tudi zaveda, da je Češko kandidat političnih veljakov bivšega režima in kot bodo “strici” odločili, se bo morala Fajonova ravnati. To pa Tanja dobro ve.

Luka Perš