Politične čistke na RTV zadele Krevsa, v SD besnijo

Datum:

Revolucija žre svoje otroke, pravijo. Nazadnje je “požrla” Nejca Krevsa, ki je vodil TV Dnevnik. Spomnimo, da gre za osebo blizu Socialnim demokratom. Njegova žena Ana Zelko Krevs je namreč članica Mladega foruma, poročil pa ju je evroposlanec iz vrst SD Matjaž Nemec. Nezaslišano ravnanje novega vodstva (Polone Fijavž) je že obsodila vidna članica SD Anja Kopač Mrak. 

V sklopu kadrovskega cunamija na RTVS (“noči dolgih nožev”), je bil z mesta voditelja TV Dnevnika odstavljen tudi Nejc Krevs. Gre za sila nenavadno potezo v. d. odgovorne urednice informativnega programa Polone Fijavž, ki se bo z njo zamerila zlasti Socialnim demokratom. Krevsova žena Ana Zelko Krevs je namreč tesno povezana s Socialnimi demokrati (tukaj).

Kje si prvoborka za delavske pravice Nika Kovač?!
“… odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo. Inštitut 8. marec, kje ste borke in borci za delavske pravice? Vsi smo Nejc Krevs ali kako že?!” je Zelko Krevs zapisala ob odstavitvi svojega moža. Poročil pa ju je evroposlanec in vidni član stranke Matjaž Nemec, ki je odstavitev že obsodil. Enako je storila še ena vidna članica SD Anja Kopač Mrak: “V resnih družbah obstaja profesionalni HRM, ki v vsakem trenutku ve, zakaj je kdo kje in zakaj ni – in to tudi zna jasno povedati ključnim deležnikom.” Kot je dejal že bivši TV direktor Uroš Urbanija, ni presenečen, če se bo novo vodstvo pri kadrovskih čistkah poslužilo najbolj umazanih iger (tukaj). Opozoril je, da je RTV očitno prevzela skrajna Levica, ki ji sledita tako svet RTV kot tudi nova uprava.

Nika Kovač (Foto: Fb)

Partijska metodologija: Levica obračunava z vsemi, ki niso 100-odstotno na njeni liniji!
“Pri tem ni nobena izjema niti v. d. odgovorne urednice informativnega programa RTV Polona Fijavž.” Pri čistkah, meni Urbanija, ni pomembno, ali gre za uveljavljene novinarje, ki so že dolgo časa na RTVS, ali posameznike, ki so tja prišli nedavno. Ravno tako ni pomembno, ali gre za posameznike z “bolj desnim prepričanjem” ali tiste z bolj levim, ki pa si želijo delati korektno. Urbanija se boji, da bi se ponovil genocid po vzoru Ruande, če ne bi bili del EU. “Temeljno sporočilo te zgodbe je, da stranka Levica z istimi metodami kot je njena predhodnica v času bivše države, obračunava z vsakim, ki ni 100-odstotno na njeni liniji.”

Nejca Krevsa je poročil vidni član SD Matjaž Nemec. (Foto: Facebook)

Posledica mobinga na RTVS: Plaskanova je hospitalizirana v UKC Ljubljana!
“Njihova želja ni zgolj izolirati posameznike od informacij in jih odstraniti od vpliva na javno mnenje, ampak vsakega, ki je kakor koli korektno delal v zadnjih dveh letih, spraviti ob eksistenco,” je še dejal. Sadovi revolucionarnega rovarjenja novega vodstva pa se že kažejo. Odstavljena voditeljica TV Dnevnika Valentina Plaskan je po poročanju Bojana Požarja zaradi prestanega stresa, hospitalizirana v UKC Ljubljana. Spremljal naj bi jo še en odstavljen RTV novinar Luka Svetina (vodil je Odmeve). Odstavljena sta bila tudi Igor Pirkovič, Vida Petrovčič (oddaja Arena). Podobna usoda naj bi čakala tudi Jožeta Možino (oddaja Pričevalci).

Hospitalizirana odstavljena voditeljica TV Dnevnika Valentina Plaskan. Je to posledica mobinga Polone Fijavž? (Foto: Bojan Požar)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...