Se bomo vrnili v preteklost in doživeli venezuelsko sedanjost? Poglejte, kako Mladina poje hvalospeve in piše superlative radikalni Levici

Foto: STA.

Mladina te dni piše hvalospeve Levici, medtem ko po drugi strani obžaluje razkol znotraj levice. Kognitivna disonanca uredništva Mladine je počasi začela udarjati na plano. Program Levice je nevzdržen za gospodarstvo, pomeni vračanje v preteklost ali venezuelsko sedanjost. A do 10. avgusta teče 2. krog iskanja mandatarja. Če se preostalih pet strank zedini, bi lahko Levica diktirala uničenje slovenskega gospodarstva.

“Med slovenskimi politiki je v znanju in vedenju o politiki in geopolitiki najtežje biti v koraku s politiki iz Levice. Pač res poznajo današnje ugotovitve na področju ekonomije, poslušajo predavanja, ki so najbolj progresivna, berejo resne knjige,” je zapisal odgovorni urednik Mladine Grega Repovž.

Brez dvoma je “najtežje biti v koraku s politiki iz Levice”, ki navdih črpajo iz Marxovega Komunističnega manifesta. Luka Mesec brez dvoma že nekaj let obiskuje ekonomsko fakulteto, a magistrirati mu še vedno ni uspelo. Mogoče so ga res uspeli seznaniti z današnjimi ugotovitvami na področju ekonomije, a kaj, ko jih Mesec vztrajno zavrača.

Foto: PrintScreen/Twitter

Izvozniki Ahilova tetiva slovenskega gospodarstva
Navsezadnje, “koordinator” Levice (ker reči vodja ali predsednik stranke je velik tabu, ki zbuja nelagodje med pripadniki Levice) je avtor ene od najbolj veleumnih izjav v zvezi z ekonomijo v Sloveniji, saj je za Ahilovo tetivo slovenskega gospodarstva proglasil kar izvoznike.

V tem pogledu bi res lahko rekli, da so pogledi Levice na gospodarstvo naravnost revolucionarni. Da bi z njihovim programom kaj hitro lahko konkurirali Venezueli, ni nobenega dvoma. Navsezadnje, politika Levice je reševanje ekonomskih problemov na najbolj progresiven način, ali če uporabimo Repovževe besede, nadvse pragmatično.

V praksi to pomeni, da lakota lahko vlada samo, dokler so prisotni ljudje, ki so lačni. To je izgleda tudi princip Venezuele, na katero so se še pred kratkim predstavniki Levice tako radi sklicevali. Odkar so slišali, da so ljudje, da bi preživeli, prisiljeni jesti lastne hišne ljubljenčke, so primerjave z Venezuelo prenehale. Zdaj slišimo kakšno tisto klasično levičarsko: “to ni bil pravi socializem” in pa “krive so druge države”.

Lahko se tudi vprašamo, katere so te tako nove progresivne ideje, ki jih zagovarja Levica? Nacionalizacija? Minimalna plača? Višji davki? Čas je, da rečemo bobu bob. Edini način reševanja problemov, ki ga poznajo v Levici, se glasi: močnejša država. Delavski razred je v očeh velikega koordinatorja navsezadnje samo skupek “lumpenproletarcev, brezposelnih kot tudi kulturnikov in akademskih prekarcev itd.”.

Levica ali salonska levica?
Za dodatne primere težkega dohajanja predstavnikom Levice ni treba daleč, navsezadnje je biser vseh neumnosti prišel iz Meščevih ust, ko je stranko SDS označil za “odkrito nedemokratično in antiliberalno nastrojeno”, ker jo je na volitvah podprla dobra četrtina vseh volivcev. S takimi umotvori na čelu naslednje potencialne vlade se nam res ni treba bati, da bi lahko še naprej živeli v svobodni državi.

Levica namreč že zdaj zagovarja enoumje. Vsak, ki se ne strinja z njimi, je “nedemokratičen” in “antiliberalno nastrojen”, kar je iz ust zapriseženega socialista naravnost smešno. Od kdaj pa so se socialisti še trudili za demokracijo in liberalizem? Repovž ima prav. Najtežje je držati korak s politiki Levice, saj niti sami ne vedo, kaj točno zagovarjajo. Blebečejo neumnosti, kakor kure tekajo brez glave.

Do 10. avgusta traja 2. krog iskanja mandatarja. Videli bomo, ali je Šarcu in druščini do Slovenije – ali več do lastnih udbinih položajev. Bodo pripravljeni popustiti Levici in dopustili totalni kolaps slovenskega gospodarstva? Program Levice je nevzdržen za gospodarstvo, pomeni vračanje v preteklost ali venezuelsko sedanjost … Si to želimo?

A. B.