fbpx

Številni porazi poslanca Nemca – še dobro, da s svojim parlamentarnim delom ni priskočil na pomoč Prekmurcem

Foto: STA

“Drage Prekmurke in Prekmurci, cenjene prijateljice in prijatelji! Iskrene čestitke ob dnevu združitve prekmurski Slovencev z matičnim narodom,” je na Twitterju zapisal poslanec SD, nesojeni evropski poslanec in maturant na zasebni srednji šoli Matjaž Nemec. Še dobro, da Nemec ni vložil zakonskega predloga, v katerem bi zahteval “priključitev”, kot je to želel v primeru preimenovanja praznika vrnitve Primorske k matični domovini 15. septembra. Poleg tega ima Nemec za seboj kar nekaj političnih in osebnih porazov.

17. avgusta 2019 smo obeleževali 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom po prvi svetovni vojni. Praznik, ki ga je leta 2006 uvedla prva Janševa vlada, levica v Sloveniji danes izrablja za svoje hvalnice rdečemu totalitarizmu. V ospredje se je tako spet prerinil podpredsednik SD in spodleteli kandidat na evropskih parlamentarnih volitvah Matjaž Nemec, ki je komaj pred nekaj meseci klavrno pogorel s predlogom, da bi praznik vrnitve Primorske matični domovini preimenoval v priključitev.

“Drage Prekmurke in Prekmurci, cenjene prijateljice in prijatelji! Iskrene čestitke ob dnevu združitve prekmurski Slovencev z matičnim narodom,” je na Twitterju zapisal poslanec SD Matjaž Nemec. Tokrat ni bilo nobene omembe kakršnekoli priključitve za katero je močno lobiral s svojim pogorelim predlogom, da dan vrnitve Primorske k matični domovini preimenujemo v dan priključitve Primorske k matični domovini. Njegov predlog v državnem zboru namreč ni dobil zadostne podpore, mnogi so se iz njega celo ponorčevali, še posebej Nemčevi rojaki s Primorske, kar je slaba popotnica za tega sicer mladega politika.

Nemec niza poraz za porazom
Ob tem se je pridušal tudi predsednik VSO Aleš Hojs, ki meni, da “magister še ni vložil zakonskega predloga,da se praznik preimenuje v priključitev Prekmurja! Za to bo potreboval pa doktorat!” Namreč, Nemec ki je sila ponosen na svoj magistrski naziv in je obenem vokalni zagovornik javnega šolstva je sam maturiral šele pri 27. letih na zasebni srednji šoli.

Ob tem pa ne gre pozabiti, da je Nemec v boju za stolček v Evropskem parlamentu izvisel zaradi Milana Brgleza, ki je na 4. mestu in s preferenčnimi glasovi premagal drugo uvrščenega Nemca na listi SD. Zahvaljujoč Brglezovem vstopu v EU parlament je SMC Mira Cerarja dobil nazaj eno poslansko mesto v DZ, Nemec pa je ostal doma.

Za sabo ima tudi ločitev z ukrajinsko manekenko
Politik Nemec pa v zadnjem času ne niza samo političnih spodrsljajev, temveč ima za seboj tudi ločitev od ukrajinske manekenke Irine Osypenko. Ločitev je na dan prišla ravno v času spomladanske predvolilne kampanje za evropske volitve, kjer je veliko časa preživel s “sokandidatko” na listi za evropske volitve Dominiko Švarc Pipan. Govorilo se je, da je bila prav ona razlog za razpad njunega zakona.

Matjaž Nemec, ko je bil še skupaj z Irino.

Rihard Orel