fbpx

Še eden v vrsti “spodrsljajev” “Slovenske Pravde”, RTV Slovenija: V oddajo Pogovor z opozicijo niso vključili Jelinčiča, čeprav je SNS formalno del opozicije!?

Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: STA/Printscreen)

RTV Slovenija nadaljuje s svojimi sramotnimi predstavami, čeprav naj bi le ta v skladu s svojim poslanstvom skrbela za uravnoteženo in objektivno poročanje. Tokrat v oddajo Pogovor z opozicijo, ki je sledil pogovoru s predsednikom vlade Janezom Janšo, sploh niso povabili celotne opozicije. Prvak SNS Zmage Jelinčič namreč v studio sploh ni bil povabljen, čeprav je sam formalno del opozicije. V zvezi s še enim izpadom nacionalke se je poleg Jelinčiča kritično oglasil tudi nekdanji predsednik programskega sveta RTV Slovenija dr. Mitja Štular.

RTV Slovenija je s svojim slabim programom, ogromno zaposlenimi na račun prisile davkoplačevalcev, zaigrano neodvisnostjo, problem, odkar se je Slovenija osamosvojila. Zdi pa se, da se je ljudem na Kolodvorski za časa trenutne vlade Janeza Janše dobesedno zmešalo.

V teh nekaj kratkih mesecih trenutne vlade je RTV Slovenija naredila toliko napak, toliko škode, pristransko napadala vlado, promovirala proteste, nazadnje promovirala nasilne proteste in enega glavnih akterjev in promotorjev (čeprav se je kasneje ob pritisku javnosti opravičila in se posipala s pepelom). V zadnjih dneh je dobesedno, skupaj z drugimi osrednjimi mediji in opozicijo, lagala o pismu Janeza Janše, tako da bo brez konkretne prenove delovanja in upravljanja te hiše izjemno težko še kdaj povrniti zaupanje vanjo.

Povabijo opozicijo, ne pa tudi SNS

V luči tega nas ne bi smelo čuditi, kaj so storili v oddaji Pogovor z opozicijo. Vanjo so povabili opozicijo, toda ne cele opozicije. Povabili niso Slovenske nacionalne stranke, formalne članice opozicije, ki v opoziciji z vlado edina sodeluje. In to je tudi edini razlog, ki se ga lahko spomnimo, zakaj bi nacionalka kaj takšnega storila. Ker SNS “ni sodil” v narativni okvir, ki so si ga zadali za svojo manipulacijo. S tem se je seveda strinjal tudi prvak SNS Zmago Jelinčič:

Na nenavadno potezo se je odzval tudi nekdanji predsednik programskega sveta RTV Slovenije, dr. Mitja Štular, ki je tvitnil:

So na RTV-ju nelogični?

Ko Štular reče, da je to nelogično, seveda izhaja iz predpostavke, da je RTV Slovenija zavezana javnosti, ne interesom določene politične opcije, kar očitno ni. Ko vzamemo v obzir, da je slovenska nacionalka “Slovenska Pravda” in nič drugega, njihove poteze postanejo logične.

Aleš Ernecl