Še ena sramota za “liberalce”, ki to niso: Po Brglezu so se v druščini množičnega morilca Che Guevare nastavljali tudi v štabu SAB!

Angelika Mlinar z Alenko Bratušek. Ali bo načrt za imenovanje Mlinarjeve za ministrico padel v vodo zaradi neomajnih in strogih avstrijskih oblasti. (Foto: Twitter)

Slovenski levičarski politiki, ki očitno kar tekmujejo, katerih od njih bo bolj radikalen, se le nekaj tednov pred evropskimi volitvami nastavljajo v objektive ob množičnih morilcih, kateri imajo na vesti na tisoče nedolžnih življenj. Po Milanu Brglezu so se v družbi morilca, homofoba in rasista Che Guevare nasmejani fotografirali v Stranki Alenke Bratušek.

Kakšen fantastičen dan,” je na Twitterju zapisala Nina Mauhler, državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo, ki ga vodi predsednica SAB Alenka Bratušek. Poleg je bila še kandidatka SAB na volitvah v Evropski parlament, avstrijska državljanka, sicer pa koroška Slovenka Angelika Mlinar. 

Zbrana druščina “liberalcev” se je z nasmeškom na obrazu fotografirala ob portretu množičnega komunista Ernesta Che Guevare, za katerega je znano, da ni nikoli poosebljal liberalnih vrednot, temveč je v zgodovino zapisan kot rasist, homofob in množični morilec, ki je lastnoročno streljal talce na Kubi, celo nedolžne ženske. Za črnce je trdil, da so umazani, leni in neumni, podobnega mnenja je bil tudi o drugih “manjvrednih” rasah.

https://twitter.com/PrstanSi/status/1124954424596684801

Sadistični Brglez
Spomnimo, da je na nedavnem predvolilnem srečanju Socialdemokratov, majico komunističnega zločinca Che-ja nosil tudi nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez. Gre še za toliko bolj nizkotno ravnanje, saj gre za nekdanjega predsednika druge najmočnejše veje oblasti, ki naj bi predstavljala najvišje demokratične vrednote ter spoštovanje slovenske ustave. Che Guevara pa je protiustaven, tako kot je protiustavna Titova cesta v Ljubljani, kar je razglasilo ustavno sodišče. Brglez je mimogrede tudi profesor Fakultete za družbene vede in predavatelj mednarodnega prava, simbol, ki ga je nosil na svoji majici, pa je celotno življenje ravnal v nasprotju z mednarodnimi konvencijami o človekovih pravicah. Toliko o strokovnosti Milana Brgleza.

Kaj se dogaja s slovensko levico, da je vse bolj radikalna?
Stranke slovenske levice postajajo vse bolj radikalna, o tem ni nobenega dvoma in pri tem ne čutijo nobenega obžalovanja. Vse kaže na to, da nobena od njih ni niti približek strank sodobne zahodne levice, kakršna je v razvitih demokracijah in kot kaže zgolj še tekmujejo, katera od njih se bo poklonila množičnemu morilcu, ki je pobil več ljudi. Podobno kot v nekdanji Sovjetski zvezi, ko so obstajale frakcije stalinistov, leninistov in trockistov. Ali pa jugoslovanske verzije različnih struj komunistov. Pri tem je jasno, da so vsi predstavljali zlo, ki se ga ne da upravičiti na noben način, slovenski levičarji pa tako zgolj javno razkazujejo svojo patetičnost.

C. Š.

 • Amerikanc

  Očitno sem se motil o Angeliki in njeni razgledanosti. V bistvu so vse tri kandidatke, luftarca, tajkunka fajonka in korošica iz istega bazena. Iz bazena, ki je protievropsko in nedemokratično usmerjen.

  • WISKY 1000

   levaki so vsi bolani,ni jim pomoči,edino narava jih bo razredčila.

   • antimur

    Morda pa lahko tudi sami kako pomagamo naravi.

 • Sandokan

  Že dolgo razmišljam, da bi si dal vtetovirati podobo cheja na roko.

  • ZatonMesecnikov

   Ti jo kar daj. Samo v ZDA ne potovati potem….

   • lokec

    Lahko gre v ZDA. Tudi tam vsi častijo čegevarata

  • lokec

   To ti pa na vsak način svetujem.

  • Stajerka

   …zakaj pa na roko?….potem je ob slabem vremenu nevidna, kar na čelo, bo večji učinek, pa tudi bolj primerno mesto…..

  • WISKY 1000

   na sredino tvoje bolane lubenice

  • janko

   Zakaj pa ne en pozitivni lik, npr. srčeka…

  • Imperial Commando

   Daj si raje od Sandokana.

  • JANEZ GUS

   LEPO,takoj,samo vedi ,da potem ne,nisam htjela nisam znala.

 • Slovenka

  Ubogi Urban.

 • ZatonMesecnikov

  #Še ena sramota za “liberalce”, ki to niso: Po Brglezu so se v
  druščini množičnega morilca Che Guevare nastavljali tudi v štabu SAB!#

  Itak gre za eno in isto politično umeritev. Komandant Che, idol Porednih Mladincev ZSMS v 70tih in 80tih, ki so hoteli reformirati Partijo, ker je izgubila revolucionarni naboj. Che je bil pa idol zato, ker je bil pristaš permanentne Revolucije.

  Sedaj so ti Poredni mladinci zrastli, Dolančev Faks za Bežigradom pa producira nove in nove….

  • samotoje

   Čakaj, čakaj, ko je mularija hodila s podobami Che Guevare na majicah v 70. letih in tudi prej, je bilo to frajersko, ker so se “ta stari” jezili. Kdo je bil v resnici Che Guevara, se jim niti sanjalo ni. Zdaj so se Poredni mladinci postarali, zrasli pa niso. Razmišljanje je ostalo na nivoju nezrele mularije. In taki predavajo tudi na FDV.

   • ZatonMesecnikov

    partija je dobrohotno gledala na provokacije v “levo”…

    V tem je bil tudi ves nateg tako imenovane “slovenske pomladi”.

 • Joško

  Tem levakinjam se je čisto odtrgalo. Evropske volitve jih bodo postavile tje, kamor spadajo; na smetišče!

 • Stajerka

  ….odpelalo se jim je do konca……no, kako bo to sprejela baza avstrijske kandidatke v SAB, lahko samo ugibamo……in ne bo ji lahko, ko se bo vrnila iz Bruslja v Au z dolgim nosom!!……

 • rubec

  Avstrijke se mi zdi škoda, ker je tako kot večina avstrijk lušna medhen. Drugače pa mislim, da ji tudi gorski zdravnik ne more pomagat. Eventuelno v primeru, če bi mu pri postavljanju diagnoze priskočil na pomoč dr. Alexander, ampak tudi tukaj sem malce skeptičen.

  • WISKY 1000

   kam pa ti gledaš,komunajzar?

   • janko

    Ni komy, bodimo dosledni.

   • rubec

    V razbito flašo viskija 1000.

    • Rožle

     … s 1000 volti :)

 • totex39

  Angelika gotova si ko te vidi Kurz.

  • VERRZIFIKATOR

   Kurz jo gleda, to si misli sama,
   mlinarica se po njem zgleduje,
   ko otrobe melje, oh, še huje,
   trapa misli, da je kakšna dama.

   Mlin na veter, res v zatišju čistem,
   kjer brezveterje vse leto vlada,
   Kurz jo gleda, lepa ni ne mlada,
   misli on si, mimo gre po tistem.

 • lokec

  Očitno so ugotovili, da to pri veliko volilcev pali. Oni se ne ozirajo na pozitivne in negativne like.
  Večina strank naredi ankete kaj prinese več glasov in potem to sestvijo skupaj in zmagajo. Potem se pa združijo skupaj in vladajo. Matematika, ne pa morala. Verjetno jim bo spet uspelo.

 • janko

  Che Guevara – simbol negativnosti, zablode, primitivnosti!
  Morda vsaka stvar sčasoma dozori v samo eno od dveh strani: dobro ali slabo (jin – jang, sonce – tema, digitalnost 1-0).

 • WISKY 1000

  še ena grdoba več

 • mali49

  Zato pa jaz vse leve stranke imenujem komunistični levičarji.

 • totex39

  Sedaj imamo še zmešane babe, ki se ponosno dobrikajo Che uevari z sliko in njegovimi idejami.

 • rubec

  Nepismena Kobila za infrastrukturo se pa še nesramno smeji. Kamerman na CNN je zaradi nje izgubil službo. To da je pri njemu šlo za nezaustavljiv krohot, ne opraviči njenega početja.

 • Anton

  Ernesta Che Guevare je bil v prvi vrsti razvajen otrok meščanske družine, kjer očitno oče ni odigral svoje moške vloge. Dokaz pomanjkanja vloge penisa v obdobju vzgoje znotraj družine, se kaže v njegovi pohabljenem duhu, v katerem je odrasel v sociopata. Ljudje ki častijo oz imajo za vzor tak lik, so zame tudi sociopati. Zdrav, človek z dobro razvito duhovno inteligenco, kot najvišjo možno obliko inteligence, nikoli nebi vzel za vzornika tega “bebca”

  sarkazem press

  • Miha

   Strah nas je lahko tudi akademske in profesorske elite, ki molči ali pa celo navija za take deviantneže oz. paciente. Da ne govorim o novinarjih.

  • Darth Vader

   tudi intelektualna inteligenca je močan faktor v tej zgodbi…..ter dejstvo, da so razmere v Sloveniji precej klavrne a še vedno 1 stopnjo boljše, kot v Severni Koreji…..kar pomeni…..da vkolikor ponižaš narod, mu vzameš dostojanstvo, dostop do kapitala in s tem svobode….ter jim intelekt znižaš na nivo reaktorne amebe, ki je sposobna samo komentirati in delovati reaktorno, torej po principu, se nekaj vžge in začneš gasiti, namesto, da bi že prej mislil na to in znižal možnost požara na 0% ter se s tem izognil kaosu v prihodnosti….ko se to zgodi, ko začne družba moralno propadat se zgodi nekaj smešnega…..in sicer ljudje postanejo zelo dojemljivi za radikalne sisteme, saj so takrat v kolektivnem stanju obupa, zagrenjenosti, kaosa, ki nastane, kot posledica neuresničenih potencialov…..in takrat družbeni psihopati in sociopati zacvetijo, saj poteka dobesedno tekmovanje v radikalizaciji in ideologiji, ljudje pa postanejo zelo dojemljivi na to :) in ko je enkrat vsa ta psihološka mešanica pripravljena, se pričnejo dogajati smešnice, kot recimo to, da ljudje opevajo diktatorje iz preteklosti, češ, kako je bilo lepo v diktaturi, ker jim ni bilo treba misliti :) začnejo razlagati, da je država tista, ki mora poskrbeti, da krave ne bodo odvajale preveč metana, ker je toplogredni plin in ne glede na zdravje ljudi (ki je tesno povezano z kvalitetno neindustrijsko mesno prehrano) vsiljujejo vedno bolj radikalne in avtodeestrukvine vzorce razmišljanja v družbi, ki nato zelo zelokmalu postanejo tudi uradne politike…..in vi se čudite….pomoje nimate pravice da se čudite, če ste intelektualno šibki…..intelektualni šibkosti se ne reče mentalna omejenost ampak velika osebna malomarnostna zahodu…..kjer je doma svoboda, zasebna lastnina, prosti trgi, kapital, red, delo in disciplina

 • Mihilus

  No niso vse stvari glede Chegija slabe: bil je rasist, proti bankirjem, proti lažnjivim medijem. Če zraven dodamo še dejstvo kako ga danes prikazujejo kot utelešeno zlo (ob boku Hitlerja in Stalina) gre večini kritičnih ljudi, ki še znajo uporabljat svoj mozak po glavi naslednje vprašanje: “le s čim je tako zelo stopil na žulj moderni eliti?”

  • antimur

   Z zverinskimi poboji, če ti ni jasno, kučanisti pa glorificirajo vse, celo po božansko slavijo tiste, ki imajo krvave roke.

   • Mihilus

    A ti pa misliš, da nmaš krvavih rok?

 • Darth Vader

  torej, glede na to, da se očitno tudi Mojškra identificira z radikalnolevičarsko totalitarnno ideologijo tako kot SD in Levica, , je precej očitno, da je tudi politična stranka SAB na plačilni listi OpenSociety fundacije ter s tem Sorosov politični krt v Sloveniji…glede na preteklost te kurbe Mojškre, ki je povezana z državnim bančni sistemom, zvezo borcev, milanom kučanom, je trditev, da je Mojškra prodana kurba za plačilni promet za mednarodni terorizem, saj je pička sodelovala pri vseh večjih “državno-kapitalskih” operacijah do sedaj, popolnoma na mestu…..ni vredna, da se človek poščije na njo….pravzaprav predstavlja intelektualno sramoto za vse ženske v Sloveniji….pravzaprav si upam trditi, da so politične stranke, kot so Levica, SD in Mojškrina lista pravzaprav takoimenovani “slush fondi” po vzoru Clinton fundacije…..to pomeni, da kdor želi njihove politične usluge, mora plačati dovolj denarja, da izvršijo skozi javni prostor interese nekih omrežij…..v ZDA se bodo Clintoni in Obama usedli v keho kmalu, ker je bila Clinton Fundacija spoznana za Slush fond…..pay4play princip……al vi resno mislite, da so te polpismene opice sposobne sestaviti nekaj takšnega same….s svojimi idejami? :) ne bodite no nori, to so polpismeni retardirani narciski in narciske z močnimi sociopatskimi nagnjenji katerim je Soros skozi OpenSociety in Clintonovi skozi Clinton fundacijo dal na razpolago know-how in kapital…..katerega v Slovenijo zlivajo preko financiranja političnih strank iz tujine ter preko zasebnih televizijskih korporacij iz davčnih oaz, kot je recimo PopTV…..

 • AlojzZ

  Was Che Guevara a mass murderer?

  In short yes. Che Guevara was personally responsible for hundreds of deaths in “La Cabaña” prison and for executions during the revolution.
  His credo was: “if in doubt, kill him” and on various occasions people were executed on very a iffy basis.

  Copy&paste: https://www.quora.com/Was-Che-Guevara-a-mass-murderer

  Še prevod strica Gugla:
  Na kratko, da. Che Guevara je bil osebno odgovoren za stotine smrti v zaporu “La Cabaña” in za usmrtitve med revolucijo.
  Njegov kredo je bil: »če je v dvomih, ubij ga« in ob različnih priložnostih so bili ljudje usmrčeni na zelo sumljivo podlago.

 • Anton

  Pri levičarjih mi je nadvse zanimivo , kako samozavestno delujejo navzven, njihov attitude do ostalih nas, češ mi smo superiorni, vsi ostali, ki ne delite enakih stališč takih ali drugačnih nazorov z nai pa ste kmetavzarji, nazadnjaki, skratka po njihovem mnenju inferiorni, čeprav z svojim besedičenjem tega v svojih dejanjih ne morejo dokazati, au contarire, an predhodnjih kot aktualnih informacijah je lahko z lahkoto ovreči njihovo paradigmo o superiornosti, ševeč, na podlagi infrmacij lahko doažemo, v asprotje, da so milo rečeno inferiorni, za njihovim besedičenjem pa tiči frustracija ob spoznanju svoje nemoči, ob spoznanju pomanjkanja spsobnosti, bo kontinuiranju samozapovedovanju, kričanju kako so superiorni so kontiunirano skozi čas začeli oz povzeli prepričanje, da so superiorni, začeli so verjeti v laž, postali so pataloški lažnjivci, ki so tekom časa izgubili zmožnost razlikovanja med lažjo in resnico. In njihova laž je postala rasnica.

  sarkazem press

 • Miha

  Resnično sredinski politični programi se zavzemajo, za čim manjše poseganje politikov v gospodarstvo, šolstvo, pravosodje, medije in za spoštovanje ustave in zakonov, vladavino prava, ne pa interesnih skupin. Takšnih strank pa primanjkuje v slovenskem parlamentu. Štejejo dejanja, ne besede. Volja ljudstva na volitvah je odločilna.

  • AlojzZ

   Volja ljudstva na volitvah je odločilna.

   Da ni le štetje odločilno?

 • resnicaboli

  Kako dolgo ima ta Mlinar prebivališče v Sloveniji ji je davkarija kaj pogledala v žep??

 • antimur

  Da takšna kolhozniška spletkarka in hudobnica kot je Bratušca časti zločinske ideologije in rdeče diktatorje, je normalno. S podporo državljanov ta bandiera rossa ne bi nikdar prišla niti v parlament, antislovenski kučanisti ji pa z lahkoto priskrbijo ministrsko mesto.

  • JANEZ GUS

   To je tipična levuharska praksa.Enkrat pri hitler jugend,jutri na ckzk.Šivilja danes k papežu,jutri bandera rosa.Dvoličneži,ne moralneži,hinavci,če je treba pedri,lejzbike.Vse,samo da smo na oblasti.

 • totex39

  Na evropske volitve se pripravljajo tudi v drugih državah in takih simbolov ni za videti, samo pri nas ne vedo kako bi izražali svojo naklonjenost ideologijam pobojev.

 • Darth Vader

  pa še nekaj v razmislek….copy/pastam komentar: tudi intelektualna inteligenca je močan faktor v tej zgodbi…..ter
  dejstvo, da so razmere v Sloveniji precej klavrne a še vedno 1 stopnjo
  boljše, kot v Severni Koreji…..kar pomeni…..da vkolikor ponižaš
  narod, mu vzameš dostojanstvo, dostop do kapitala in s tem
  svobode….ter jim intelekt znižaš na nivo reaktorne amebe, ki je
  sposobna samo komentirati in delovati reaktorno, torej po principu, se
  nekaj vžge in začneš gasiti, namesto, da bi že prej mislil na to in
  znižal možnost požara na 0% ter se s tem izognil kaosu v
  prihodnosti….ko se to zgodi, ko začne družba moralno propadat se zgodi
  nekaj smešnega…..in sicer ljudje postanejo zelo dojemljivi za
  radikalne sisteme, saj so takrat v kolektivnem stanju obupa,
  zagrenjenosti, kaosa, ki nastane, kot posledica neuresničenih
  potencialov…..in takrat družbeni psihopati in sociopati zacvetijo, saj
  poteka dobesedno tekmovanje v radikalizaciji in ideologiji, ljudje pa
  postanejo zelo dojemljivi na to :) in ko je enkrat vsa ta psihološka
  mešanica pripravljena, se pričnejo dogajati smešnice, kot recimo to, da
  ljudje opevajo diktatorje iz preteklosti, češ, kako je bilo lepo v
  diktaturi, ker jim ni bilo treba misliti :) začnejo razlagati, da je
  država tista, ki mora poskrbeti, da krave ne bodo odvajale preveč
  metana, ker je toplogredni plin in ne glede na zdravje ljudi (ki je
  tesno povezano z kvalitetno neindustrijsko mesno prehrano) vsiljujejo
  vedno bolj radikalne in avtodeestrukvine vzorce razmišljanja v družbi,
  ki nato zelo zelokmalu postanejo tudi uradne politike…..in vi se
  čudite….pomoje nimate pravice da se čudite, če ste intelektualno
  šibki…..intelektualni šibkosti se ne reče mentalna omejenost ampak
  velika osebna malomarnostna zahodu…..kjer je doma svoboda, zasebna
  lastnina, prosti trgi, kapital, red, delo in disciplina ter najbolj pomembna od vseh….osebna odgovornost in odgovornost na splošno

 • JANEZ GUS

  Samo poslikat in arhivirat,ker dobro poznamoizgovore levuharjev,ko pride do odgovornosti.Potem so vsi bili kuharji,šoferji.vzdrževalci……

 • Silos

  Che Guevara si misli-ko bi jaz bil še živ …………

  • realnost

   Bilo bi enako kot pri pizdeku titeku: levaki bi ga častili, režimski mediji bi ga prikazovali kot dobrega prijaznega človeka, on pa bi medtem po tihem pospravljal politične nasprotnike v hude jame in na gole otoke…

 • Lisjak

  Nekaj jim je pa potrebno priznat,da ti rdeči pizduni znova in znova presenetijo tako imenovano “desno sredino” in to že od osamosvojitve do danes.

  • totex39

   V nobenem primeru ni moči, da bi se jih zatrlo, zato pa tudi provocirajo. Mogoče bo tudi temu enkrat konec.

   • Silos

    Upajmo

 • lokec

  Kje pa ima Angelika Mlinarjevega Janeza.

 • Vladimir

  Kako je Alenka Br.ministrica a ni dobila dovolj glasov za v Parlament.To se lahko zgodi samo v Slevenistanu

  • realnost

   Ljudje so šiviljo odpikal a kaj ko je za vstop v klovnsko vlado edini pogoj da nima več kot 6 popravcev v srednji šoli…

 • Artur

  Povej mi kdo je tvoj idol pa ti povem kakšen (izrodek) človek si.

  • lokec

   Orban

   • Artur

    Hmm ne spomnim se da bi Orban koga likvidiral.

  • antimur

   Za Jelinčiča lahko zatrdno zagotovimo, da je komunajzerski antislovenec in podtaknjenec Kučana. Ob obletnici zločinca Tita se je ta pošvedrana udbaška baraba Jelinčič priklanjal temu rdečemu zločincu in to kar na svojem vrtu.
   P.S.: Ne razumem pa Janše in SDS, da so poizkušali s takšnimi norci kot je Jelinčič in njegova stranka sodelovati. Dejstvo je, če ne bi bilo nacionalne stranke in Jelinčiča, ampak prava slovenska domoljubna nacionalna stranka, ki so jo kučanisti v kali zatrli in podtaknili tega udbaša, bi v Sloveniji živeli pretežno Slovenci, ne pa balkanska drhal.

   • Artur

    Kdove, če se s Kučanom tajno ne sestajata zaradi navodil.

 • Franc Šink

  Teh ljudi bi se bilo treba čimprej znebiti. Postajajo nevarni.

  • samotoje

   Nevarni pa res niso. Škodljivi za okolje- to pa ja. In prav nič estetski niso.

 • Artur

  Zagovorniki pedrov častijo homofoba ubijalca??!! Neverjetno a resnično, toliko zblojeni in retardirani in zato še posebej nevarni so lahko samo SLOkomunjazli.
  Che Guevara was a psychotic, racist, homophobic killer
  https://www.youtube.com/watch?v=5U3JOpPWiYU

 • Minovak

  Pa še malce sarkazma…naj si dajo fanatični rdečkarji vtetovirati rdečo zvezdo na čelo, da bodo bolj prepoznavni, če je že vse rdeče. Za lažjo izvedbo le tega “označevanja”, predlagam, da uporabijo – žiletko.

  • SIMON ROZIC

   Mislim, da ima prav vsaka bedača eno rdečo na riti vgravirano!
   (da se ne izgubijo v družbi LGBT)

 • SIMON ROZIC

  P(t)ičke so se tukaj zbrale,
  da bojo skupaj modrovale,
  kaj dobro je za hišo vašo,
  dobro je za domovino našo…

  Pošteno so se babe uštele,
  te pravljice so izzvenele,
  nihče jim resno ne prisluhne,
  še Će Guaera se potuhne !

  Mi, ki vemo, kaj je delo,
  bi jih na njivo napodili,
  da bi bedače pleve plele,
  potem bi res lahko zapele!

 • Janez Kepic-Kern

  HA, HA !
  Moja mama je bila mojstrska izučena šivilja, ki je naredila
  res veliko
  — lepih oblačil – po naročilu !
  Dobro je zaslužila – je pa to težak, natančen posel, ki ga je res treba znati! !
  Najbrž je bolj – “revnp” biti “tekstilec”
  brez realnih veščin s tega – področja?
  Za “TEKSTILCE, TEKSTILKE”, ki svoje obrti v praksi – ne obvladajo
  je
  se zdi – IZHOD V SILI – “POLITIKA”.
  Skratka: zdi se mi,
  da “tekstilka zdaj gradi CESTE IN ŽELEZNICE. Zanimivo !? L:R: JANEZ K: KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ANIMIRANI FILMČKI – ZA POPESTRITEV DEŽEVNEGA DNEVA !
  ENA VRSTA TELEBAJSKOV
  Z RDEČIMI ZVEZDICAMI – zganja svoja “JUNAŠTVA” . L.R. JANEZ K. KERN KOMEMDA
  P.S.
  GO JETTERS
  TELEBAJSKI Z RDEČIMI ZVEZDICAMI
  https://www.google.com/search?q=go+jetters&oq=GO+JETTERS&aqs=chrome.0.69i59j69i60j69i61l2j0l2.7444j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • xtc

  Kaj se dogaja z SLO levico?
  Nič vedno je bila taka,le malce bolj skrivala je sedaj pa misli ,da ima moč-podobno kot Merckelca,ki bo uničila EEP in hvala bogu povzročila novo koalicijo desnih strank v EP,ki bodo stisnili Bruselj v kot.
  Še večja socialistična neumnost Merckelce je koalicija z socialisti v EP,kar bo odgnalo še dodatno volilce k AfD in podobnim strankam-sploh ko je nemški SPD začel razmišljati o podržavljanju in nacionalizaciji.
  Skratla tudi EU liberalci postajajo vse bolj anarko in socialistučni liberali-slednji so SAB v bistvu socialisti in imajo vse manj skupnega z pravimi Liberali ,ki so ostro desni,tako kapitalsko,kot vrednostn a tolerirajo mejne skupine in dopuščajo svobodnega človeka osebnostno,a le v okviru,da ta svoboda ne posega v svobode in pravice drugega človekain tukaj EU liberali vse bolj padajo na črti.

 • Artur
 • Silos

  Konec igre – rdeč karton !!!

 • Nata

  + + + + To ni patetičnost, temveč pritlehtnost !!

 • milanček

  alenka, ti bolj razmišljaš s črnim trikotnikom!

 • abc

  Pred vladavino Castra in Che ja, je na Kubi vladal še večji diktator. Ampak o tem na Nori tv , itak niti besedice. Ovce omejene je pač treba hraniti samo z propagando v stilu, komunisti, levaki, partizani, Titeki, itd.

  https://www.24sata.hr/news/omrazeni-diktator-i-prijatelj-mafije-castro-ga-nije-volio-481182

 • Silos

  Niso bili cepljeni proti rdečkam !

 • Kraljm

  Ernesto Rafael Guevara de la Serna je zelo dobra izbira lika, ob katerem ali s katerim se fotografirajo vseh vrst socialisti. (boljša izbira bi lahko bila, samo še Hitler in pa Stalin) Škoda, da so ga ubili 50 let prepozno. (v njegovem primeru, bi podprl tudi abortus)

 • Hribouc

  NEKAJ SKOZLANO SATANISTIČNEGA JE V TEJ DEŽELI ZAHAJAJOČIH KRVAVIH SONC!

  Račun bo strahoten. Eden po eden pridejo na vrsto, Božja Ljubezen je tudi strašna.

 • piko8

  Upam, da kazen ( nagrada ) pride 26.5.2019!!

 • učko

  Jah, tele (slabo) pofukane AFŽ-jevke morje nekje najt potešitev. Zgleda, da jih še najbolj rajca ena fake politika.

 • Foglof Tunek

  Che Guevara…Tito…Oba carja !!!

 • Artur

  Glede na to da so “sposobni” častiti celo homofoba ubijalca,rasista, posiljevalca, mučitelja živali… lahko od te izrojene sodrge na oblasti pričakujemo tudi to, da nam bodo po zgledu NWO satanistov kmalu vsilili še kaj takega in levi Slo Butalci bodo kot običajno poleg drugih komunajzlskih svinjarij tudi to sprejeli kot nekaj povsem sprejemljivega:
  Pedofilija je u kalifornijskim školama seksualna orijentacija i dio ljudske povijesti – a to je samo početak
  https://matrixworldhr.com/2019/04/28/pedofilija-je-u-kalifornijskim-skolama-seksualna-orijentacija-i-dio-ljudske-povijesti-a-to-je-samo-pocetak/

 • šmentanamuha

  Pa kaj je s tem folkom? Socializem jim je čist sploščil možgane.

  • Foglof Tunek

   Edino socializem…novodobni socializem…socializem 21 stoletja lahko reši svet pred katastrofo. A ti to razumeš ali si še v zimskem spanju?

   • šmentanamuha

    Tunko, čist si skrenu, mogoče celo misliš iskreno, kar govoriš, ampak izbral si napačno smer.

   • boogeyman

    Socializem nikoli ni ničesar rešil! Socializem, kjerkoli se je pojavil, je za sabo pustil pravo upostošenje. Tako pri nas, kakor povsod po svetu, kjer se je pojavil!
    Pri nas to upostošenje traja še dan danes. Mentalna pohabljenost ljudi je neizmerna!

 • Foglof Tunek

  Lewaki so nori.

  • šmentanamuha

   Seveda, mi tukaj na tem portalu to že ves čas trdimo.

 • Get Smart

  T. i. LIBERALIZEM je kaviaržidokominternistični izum.
  Kaj to pomeni? Pomeni, otročički, ki so kupili floskule o liberalizmu,
  libertarizmu, libertinizmu … in kar je še bulšita, so kupili
  kaviaržidokominternistični bulšit.
  Razumete, otročički?
  LIBERALEC je KOMUNJRA, ne glede na to, če se ima kak prstan in pobobni radi bi bili liberalčiji za nekakšne prave liberalčije nje.
  Sledimo? LIBERALIZEM je izumila kaviaržidokominterna.
  .
  Za razliko od pojma DEMOKRACIJA, ki je le grški prevod za PRASTARO
  SLOVENSKO LJUDO-VLADO, ki pa smo jo izumili ljudje, torej natančneje
  SLOVENCI.
  Pojem DEMOKRACIJA pa si MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
  (npr. socialni demokrat) LAŽNVO pripisuje in ga zlorablja, saj oni niso
  IZ LJUDI in ZA LJUDI, ampak so lutke iz CENTRALNEGA KOMITEJA za
  CENTRALNI KOMITE.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Brglez je KOMUNJARA. Čhe je komunjara. Kaj in kako bi lahko bilo za KOMUNJARO sramotno, če nosi majco svojega tovariša?
  Ni sramotno in ne more biti.
  Je sestavni del MURGL JUGOKOMUNISTIČNE morale = normale = norm.
  Kot so ostale MURGL JUGOKOMI normale=morale LAŽ ROP UMOR…

  • Get Smart

   SRAMOTNO
   je, da otročički še danes PO VEČTISOČITIH komentarjih na to temo, še
   vedno niste razumeli, kaj pomeni sram in kaj je ČASTNO delo ZA ČLOVEKA
   (resnica pravo pravica pošteno delo SVOBODA …)
   in kaj je častno delo ZA MURGL JUGOKOMUNJARO (laž ROP umor UNIČEVANJE pedrofilstvo PEDOFILSTVO vukojebstvo …)
   LDS,
   ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS,
   IDS, … Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA
   Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je
   ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    Sram
    je zavest o LASTNEM nečastnem delu. Če sam nisi naredil nečesa takega,
    torej nečastnega, torej (če si Slovenc) zoper SLOVENSKO MORALO
    (normo/normalo/zapovedi = resnica pravo pravica svoboda človekoljubje
    …), potem te ne more biti sram.
    MURGL JUGOKOMUNJARE recimo ne more
    biti sram, ko delajo PROTI SLOVENIJI, ker MURGL KOMI JUGIćI niso
    pripadniki SLOVENSKE KULTURE ŽIVLJENJA, ampak satanistične
    kaviaržidokominternistične, na kratko JUGOKOMUNISTIČNE in njihove
    zapovedi so LAŽ ROP UMOR UNIČEVANJE posilstvo pedrofilija pedofilija …
    In ker oni strogo sledijo svoji satanistični morali, jih ne more biti
    sram, ko lažejo, kradejo, morijo …
    Nas pa tudi ne za njihova dela, ker z njimi nimamo skupnih točk.

 • Common Sense

  Levičarji so pogruntali, da morajo navzven delovati bolj “radikalno”. Kot Mihec Kordiš – mlečnozobi Che Guevara. In potem se bo Levica morala pomakniti še bolj ultra ekstremno v levo. A še sami ne vedo kako zelo kratkovidna je ta politika.

 • boogeyman

  Peči so pripravljene! Rdeča golazen bo gorela, kot suha slama!

  • Rožle

   Ti si pa .. ultimatfajter ,,

  • učko

   Če dobr plačate se ponudim za kurjača !

 • Janez Kepic-Kern

  NEKAJ ZGODOVINE – KOMUNIZMA
  STALINIZMA – ZA ZAINTERESIRANE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  Dokončno je J.V. Stalin s “trockisti” obračunal v valu t.i. “čistk” okrog 1938.
  leta. Zdaj, leta 2018 pa je že dovolj dokumentirano, da so Stalinu zvesti
  agenti NKVD izvajali likvidacije iz Moskve na smrt obsojenih dejanskih ali
  domnevnih “ trockistov”- tudi v Španiji med 1936 in 1939.. letom.
  Enako je nedvono dokumentirano, da je NKVD izvajala likvidacije “trockistov” tudi v Španiji (1936-1939) med tam navzočimi pripadniki t..i. “prostovoljcev” kot je bila POUM, ki niso bili naklonjeni J. V. Stalinu..
  Izvajali so jih različni agentje NKVD v Španiji – dokumentirano, je to
  dokazano zlasti za agenta in oficirja NKVD Aleksandra ORLOVA, kar je
  agentsko ime za L.L. Feldbina (1895 – 1973).
  NKVD oficir A. Orlov je jeseni 1936 in v 1937. letu – na osebni ukaz J.V.
  Stalina in s “privoljenjem” vodij španskih Republiikancev iz Madrida najprej do pristanišča Cartagena, nato pa preko Sredozemskega morja do
  Odese in v Moskvo – J. V. Stalinu !
  – KAR 500 TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA, o čemer več najdete v posebni rubriki te revije pod naslovom “Stalinov “rop” cca 500 ton
  zlata iz Španije.
  PRAVO PODOBO T.I. ŠPANSKE DRŽAVLJANSKE VOJNE NAJDETE V ZGORAJ CITATNO PRIKAZANEM DELU- KNJIGI ANGLEŽA FREDA COPEMANA
  – “REASON IN REVOLT”. Dostopna je na internetu.
  Fred Copeman je bil angleški sindikalist in neposredni udeleženec vojne
  v Španij (1936-1939) kot prostovoljec v Britanskem bataljonu, katerega
  komandant je bil. Zaradi grozot, ki jih je doživel v Španiji, zaradi stalinističnih NKVD nesodnih likvidacij trokistično usmerjenih prostovoljcev v
  okviru t.i. POUM – se je po vrnitvi v Anglijo usmeril proti komunizmu in
  postal versko aktiven katoličan.
  Leta 1948 je izdal knjgo spominov na Španijo “Reason in Revolt”, katerih
  15Slika 25: Oficir NKVD, A. Orlov
  ( L. Feldbin).
  15Slika 26: Reklamni plakat za širitev Stalinkomunizma po celem svetu.
  Leto 1, št. 1 (Julij, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 53
  Slika 27: Angleški humani
  sindikalist Fred Copeman in njegovo iskreno pričevanje o njegovi udeležbi in o grozotah
  Španske državljanske vojne.
  Knjiga Reason in Revolt je bila leta 1948 verjetnona zahtevo j. v. Stalina in J.B.
  Tita – GB d ržavno uničena.
  Angleški humani sindikalist Fred Copeman
  in njegovo isreno pričevanje o njegovi udeležbi in o grozotah Španske državljanske vojne.

  “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
  “MRTVI SE
  VRAČAJO”! ALI SE ZAČENJAJO VRAČATI TUDI
  “NESODNI
  POLITIČNI MORILCI” ?
  TUDI
  MRTVI SO DEL NARODA.
  ŽAL SO TUDI NESODNI POLITIČNI MORILCI DEL NARODA !splošno, rek
  10.000 izvodov
  KNJIGR FREDA COPEMANA – REASON IN REVOLT
  pa je bilo po GB državnem ukazu uničenih, sežganih.
  Nekaj izvodov te knjige se je ohranilo in je kasneje večkrat ponovno
  izšla. Dostopna je na internetu.
  Morda oz. verjetno je bila knjiga “Reason in Revolt” GB državno uničena zato, ker pri komentarju neke fotografije-slike prostovoljcev Fred
  Copeman trdi, da je bil komandir neke enote prostovoljcev z imenom
  “Šapajev” pravzaprav – Josip Broz. To – ostaja – “odprto vprašanje” !?
  To sliko si lahko ogledate med slikami vezanimi na knjigo F. Copemana – na internetu. Na internetu je tudi nekaj dokumentarnih fotografij
  Slovencev v Španiji npr. KPS stalinista dr. A. Beblerja in ostalih.
  Negativen, žal – zlasti pa je bil za nas Slovence, se pravi za naše
  tedaj živeče prednike – pa je bil – negativen – tudi razvoj delavskih
  polititčnih gibanj v Sloveniji.

  V 1930. letih se je v Sloveniji – žal – zelo okrepila “prostalinistična KPS,
  ki je že okrog 1935. in 1936.. leta organizirala “plačano – domnevno” od
  J. V. Stalinove Kominterne – seveda – “domnevno-plačan” odhod cca
  500 Slovencev kot “borcev-prostovoljcev” v Španijo !?
  Zdi se, da slovenske zgodovinarje čaka še veliko strokovno-zgodovinskega dela pri zbiranju, urejanju in pri objavljanju realnih podatkov o
  tem, kako konkretno je VKP/b Kominterna organizirala in verjetno tudi
  “plačala” odhod nad 500 Slovencev v Španijo: kot osebe , kot posamezniki – nihče od teh 500 Slovencev z oddaljeno Španijo,
  nedvomno: “ni imel – pravzaprav – nič ! ”.
  Povsem jasno je, da je šlo za VKP/b stalinistično “nahujskanost” in
  indoktriniranost ter tudi “plačanost” teh 500 posameznikov, Slovencev.
  S strani koga so bili tako “nekorektno politično nahujskani” in zakaj
  – se je nad 500 Slovencev v Španiji spremenilo v “politične morilce
  V
  OKOLIŠU KOMENDE NIKOLI V ZGODOVINI NIHČE
  NI
  UMRL OD LAKOTE ! dejstvo
  NAPIS
  O
  “LAČNEM NARODU”
  NE DRŽI.
  LAČNI SO BILI LE NEDELOVNI LJUDJE. dejstvo

  Špancev” – s katerimi kot Slovenci – pravzaprav – niso imeli – nič ?
  Zdi se, da morajo slovenski zgodovinarji to plat udeležbe 500 Slovencev
  v vojni v Španiji ( 1936-1939) – neideolloško – še raziskati !?*
  Tam so se vključili v mednarodne enote in so se po porazu in propadu Stalinove agresije na Španijo – preživeli vračali domov v Slovenijo,
  kjer so mnogi med njimi postali “trdo jedro” “stalinističnih partizanskih
  enot”. Slovenski vodilni KPS stalinisti – komunisti iz slovenske KPS
  (konkretno E. Kardelj, I. Maček, M. Ribičič, A. Bebler in drugi so –
  kot sem že omeniil – tudi hodili v Moskvo na t.i. NKVD tečaje, kjer
  so se “učili” zlasti nasilnega prevzema oblasti, organizacijo in izvajanje diverzantskih akcij, o politični propagandi itd. Ter verjetno
  tudi “pouk” o fizični likvidaciji ljudi, sonarodnjakov t.i. “razrednih
  sovražnikov”.
  Iz zgoraj imenovanih se je”žal” tudi v Sloveniji izoblikovala ilegalna skupina zelo oblastiželjnih stalinistov-komunistov (B. Kraigher, I. Maček,
  B. Kidrič, A. Bebler, M. Ribičič idr.). Preko E. Kardelja so se povezali z
  jugoslovansko ekipo VKP/b stalinističnih komunistov (J.Broz, M. Đilas,
  A. Rankovič, M. Pijade, ki so se konec 1930. let odločili za brutalen
  prevzem monopolno – oblasti na ozemlju ex Kraljevine Jugoslavije.
  SLEDEČE JE NEDVOMNO :
  SLOVENSKI IN JUGOSLOVANSKI STALINISTIČNI “KPJ” KOMUNISTI SO V SVOJI ŽELJI PO OBLASTI PREBIVALSTVU TEDANJE
  JUGOSLAVIJE IN SLOVENIJE
  SRAMOTNO
  ZAMOLČEVAVLI SVOJE POZNAVANJE GOSPODARSKO KATASTROFALNIH RAZMER
  V STALINOVI RUSIJI, KI JE BILA POLNA NESODNIH POLITIČNIH
  UMOROV TISOČEV LJUDI, POLNA PRISILEGA, “SUŽENJSKEGA”
  DELA V GULAGIH ITD.
  Dokaz
  za zgoraj zapisano trditev?
  Konkreten, dolgo zamolčevan primer ”čistk” med vodilnimi v
  stalinistični “Tito, Kardelj, Đilas itd. “ KPJ :
  v knjigi “BILANS
  SOVJETSKOG TERMIDORA” izdani leta 1940 v Beogradu
  je
  Živojin Pavlović – Gorkićev humani komunist podal eno prvih kritik
  stalinizma v tedanji Sovjetski zvezi.
  Ko se je Ž. Pavlović skušal zbližati z vodilno ekipo KPJ stalinskih komunistov jeseni 1941- v Užicu, so ga V. Dedijer, P. Stambolić, S.
  Penezić-Krcun
  brutalno tepli in mučili – ter ga – nesodno – likvidirali !

  Ker je napisal in objavil tisto knjigo protesta proti J.V. Stalinu. In zaradi
  nekega zvezka z imeni članov KPJ; agentov itd.

  S tem nečloveškim mučenjem in s tako brutalno in s tako sramotno
  likvidacijo17 “lastnega bivšega političnega somišljenika”, humanega
  komunista, ki je svaril pred barbarstvom stalinizma – so se vodilni KPJ
  stalinistin komunisti očitno – dosegli svoje etično dno: opis gnusnega političnega umora Živojina Pavlovića najdete pod naslovom
  “Ruka đelata” v časopisu ( Večernje) Novosti. Dosegljivo preko
  Googla na spletu.
  A –
  v vodstvu KPJ so se J.B. Tito, E. Kardelj, M. Đilas itd.
  in skrajno
  amoralno in neetično odločili
  – za skrajno brutalen, nesodno politično
  morilski pohod na monopolno oblast na področjih bivše Kraljevine Jugoslavije. Grozljive posledice take njihove odločitve so znane: t.i.-“pasja groblja” v Srbiji, Črni gori in drugod, polna nesodno politično pomorjenih “razrednih sovražnikov” boljševističnega Stalin-komunizma.
  Tudi v “naši” R. Sloveniji je v letu 2018, 2019
  še vedno
  nad 700
  nesodnih političnih morišč neoboroženih ljudi.
  : Knjiga
  – ZGODNJI PROTEST PROTI J.V. STALINU “BILANS SOVJETSKOG
  TERMIDORA”, BGD, 1940
  17CITAT: “Ruka đelata”. DOSEGLJIVO NA: http//: http://www.novosti.rs

  ZGODOVINO
  PIŠEJO ZMAGOVALCI, VENDAR ZGODOVINA ZMAGOVALCEM
  TUDI SODI.
  Splošen rek
  PO
  ZARAŠČENIH STEZAH SE NIMA SMISLA VRAČATI. Splošen rek
  “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
  Mnoga izmed KP NESODNIH POLIT MORIŠČ
  so iz časa
  po koncu 2. svetovne vojne.
  Mnoga
  med njimi so tudi t.i. “marksistično-komunistična” nesodna politična
  morišča t.i.
  – “razrednih sovražnikov”.
  Vsekakor !
  Ker “zagovorniki”,
  pripadniki in “podporniki”ex KP; ZK stalinistično-titoistične “komunistične t.i. levice”
  že
  nad 70 let zamolčujejo, ideološko “pretvarjajo in potvarjajo” obstoj
  in resnico o
  nad 700
  “marxističnih nesodnih političnih moriščih neoboroženih ljudi” na
  ozemlju R. Slovenije –
  – predstavnike sedanjih “neomarxističnih” strank v R.. SLO
  kot so
  t.i. “LEVICA, SD, SMC, SAB,
  morda LMŠ,
  delno verjetno tudi članstvo
  DeSUSA “
  in posameznike
  na javno pomembnih mestih v šolstvu, v
  državnem in javnem sektorju,
  v institucijah prava in v politiki
  – pozivam/o –
  da naj se bolje informirajo o trdo stalinistični preteklosti
  svojih
  “marxističnih” prednikov in vzornikov kot so bili: KPS stalinisti
  I. Maček, E. Kardelj, B.Kidrič, M. Ribičič, A. Bebler, B. Kraigher in še
  mnogi.
  V naši R. Sloveniji
  so zgoraj navedeni KPS vodilni “stalin-komunisti”
  izvajali zelo “ne-etično”
  in moralno sporno “
  – dezinformiranje”
  preprostega. neinformiranega dela prebivalcev Slovenije:
  – zamolčevali so jim katastrofalno
  gospodarsko stanje v stalinistični SZ ,
  – zamolčevali so Slovencem, ki so jih
  “ hujskali” proti tedanji oblasti v Sloveniji tudi
  – prisilno delo v t.i. gulagih ter
  – nesodne “čistke-likvidacije” Stalinu domnevno nenaklonjenih ljudi.

  Preprostim ljudem v Sloveniji, ki niso imeli dostopa do verodostojnih
  podatkov o realnem stanju v stalinistični Rusiji oz. v SZ – so jo prikazovali kot
  – “ cvetoč vrt ” kot deželo
  – “kjer so si vsi enaki”, kjer ni razlik med ljudmi ipd

  – vsi, vsak bo “plačan, bo prejel vse” – glede na “njegove potrebe”!?

  Pozivam, pozivamo slovenske politične stranke ter politične izvoljene
  in imenovane predstavnike naše države R. Slovenije,
  da naj poskrbijo
  vsaj za
  – civiliziran in zakonsko urejen pokop in

  – rehabilitacijo vseh nesodno, politično pomorjenih žrtev

  polpreteklega stalinističnega-titoističnega
  komunizma v R. Sloveniji.

  Razume se samo po sebi: vprašljiv in ureditve z
  državnimi predpisi, zakoni – potreben, nujen – je tudi pouk ali “nepouk” šolajoče se mladine – o zgoraj orisani neprijetni, a javno pomembni tematiki.
  Nedvomno!
  Torej: tudi slovenski ( morda – politično “zastrašeni” )
  zgodovinarji
  bodo očitno morali vložiiti še veliko strokovnega dela, da bodo uspeli izoblikovati svoj
  realen pogled na realno in verodostojno podobo in realne aktivnosti zelo problematične “žal” slovenske stalinistične KPS, katere vodilni so bili E. Kardelj,
  B. Kidrič, M.Ribičič itd.

  V TEH LETIH
  V RUSIJI PREDSEDNIK V. PUTIN “OBNAVJA” DRUŽBENO ELITO
  T.I.
  “OLIGARHE”splošno znano
  V KRANJU JE
  V 1960, LETIH ŽIVELA RUSKA PLEMIŠKA DRUŽINA, KI JE PRED SMRTJO
  ZBEŽALA IZ RUSIJE ! info Janez K.K.

  SPODNJI NAPIS:
  “BAN MARKO NATLAČEN,
  NAROD JE LAČEN,
  ODPRI MAGACIN,
  ČE GA NE BOŠ – TI, GA BO – STALIN!”
  Je tudi redek primer poizkusa “komunistične poezije”: seveda pa ni poetičen
  – pač pa : “hujskaški”, grozilen.: grožnja s Stalinom – našim slovenskim prednikom je!
  Grožnja s Stalinom – Sloveniji in Slovencem, iz let 1938-1940. Za ta napis mi je povedala moja resnicoljubna mama Julijana K.: a svoje oči ga je videla z velikimi črkami
  napisanega na obcestni skedenj pri Trzinu, ko je s svojim očetom iz Komende – peljala v Ljubljanon na vozu s konjsko vprego – v prodajo pridelke s kmetije – na tržnico
  v Ljubljani. Cca leta 1938 je skupina KPS stalinistov izpod Šmarne gore pisala po
  skednjih ob cestah v Ljubljano take – z J.V. Stalinom grozeče napise:
  S strokovnimi, neideološkimi raziskavami te “temne” plati KPS stalinistične “žal” slovenske zgodovine poiščimo realna dejstva, dejanja teh zelo spornih “žal slovenskih”
  KPS stalinistov.
  Čas je za nepotvorjeno resnico !? Mar ne?! Zlasti nedvomno potrebuje tako
  “neideološko” resnico sedaj šolajoča se mladina v t.i. državnih, v javnih šolah
  naše države R. SLO ! Osvobodimo našo osamosvojeno državo R. Slovenijo ex
  KP; ZK “ideoloških polresnic in neresnic”. Zdaj – leta 2018 !? Še vedno je to leto
  – leto vsiljevanih nam “polresnic, neresnic, zamolčevanja itd. !
  Seveda ni “jasno”, kdo bo imel pobudo od R. SLO državno-uradnih strokovno znanstvenih, zgodovinarskih “srenj”, ustanov, organov – katera bo storila javne in resne
  korake – na poti k ponovni verodostojni in neideološki strokovno-znanstveno korektni
  “BAN – MARKO NATLAČEN: NAROD JE LAČEN!
  ODPRI MAGACIN:
  ČE GA NE BOŠ TI – GA BO “STALIN”!”
  V naši R. Sloveniji celo še danes, zdaj, v letu 2018 – “hromijo” korektno pravno in
  pietetno ureditev “nelepe zapuščine” KPS in KPJ stalinizma iz 1930. , 1940. let?!
  Najbrž ne zaradi pravnega neznanja, najbrž ne zato, ker bi ne vedeli kaj je human n
  pieteten in pravno korekten odnos – do KP stalinistično, politično, nesodno pomorjenih
  Slovencev – zlasti v času med in po 2. sv. vojni, po 9.5.1945.
  Jaz Janez K. Kern domnevam, da vzrok za to “pravno ohromelost” res ni – “
  neznanje” itd. Domnevam . da morda gre v ozadju za NEKAKŠEN – “STRAH”?!
  Zdi se mi, da gre v ozadju za “politični kapital” in za sorodstvene vezi nekaterih “hromilcev” z nedvomno zelo spornimi povzročevalci in “krivci” za nesodni KP stalinistični
  teror na Slovenskem ?! Zdi se mi – torej, da to nad 70 letno “hromost”pravzaprav
  povzroča: “STRAH” pred izgubo “političnega kapitala in morda tudi “STRAH”
  nekaterih še živečih potomcev KPS stalinistov, da bodo predniki imeli “uradno
  dodeljeno jim negativno podobo” v zgodovini nas Slovencev?!
  “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
  Osvobodimo se nakazane ohromelosti in “strahu” ! In “nepovezanosti” !
  Odrešiti se” strahu” in se ponovno “povezati” s seboj, s svojimi predniki
  (morda stalinisti) se morajo predvsem – “hromilci” pravne ureditve KP stalinističnega terorja iz 1930. in 1940. let !? Seveda bi bilo zaželeno, da bi bila
  taka “revizijska”, ponovna, zgodovinarsko-strokovna, korektno zasnovana
  raziskava predvojne slovenske stalinistčne KPS – izvedena – na državno,
  uradni način. Morda s pobudo in predhodno razpravo v Parlamentu oz. v DZ R.
  Slovenije. Zakaj ?

  1. Šolajoča se mladina v javnih, t.i. državnih šolah naše R. Slovenije ima nedvomno pravico do nepotvorjene resnice o javno pomembnih zgodovinskih dogajanjih.
  Prikrivane “resnice” bodo – vedno znova – “ prihajale” bodo na svetlo,
  “Prikrojevanje” realnih dejstev, dogodkov in “resnic” o polpreteklih dogajanjih
  – tudi v “duhovnem pogledu” – nima nobenega smisla !

  2. Ker“ mrtvi se vračajo” – in terjajo “odgovor o razlogih za njih nenaravno smrt” kot
  je rekel naš priznani pisatelj F. Bevk.

  3. Tudi zato “prikrojevanje” realnih resnic “ ni smotrno : “ ker – rokopisi z zapisom
  resnice o nekih dogodkih – “GORIJO, A NE ZGORIJO” – četudi upepeljene jih bo
  hitro, ali čez čas – nekdo ponovno napisal.. To so besede avtorja M.A. Bulgakova,
  zapisane v romanu Mojster in Margareta, ki je vrhunska svetovna umetnina trajnega
  pomena.

  4. Nedvomno je tudi tole: če se “politični nesodni morilci” uradno ne opredelijo kot – “zlo” in se uradno, sodno – ne kaznujejo !? Se ne bodo “vračali samo
  nesodno politično pomorjeni mrtveci”.

  5. . Tudi stari nesodni in uradno neobsojeni politični “morilci” se bodo “vedno
  znova vračali”

  6. Še huje: – začeli se bodo porajati, nastajati in prihajali bodo začeli tudi –
  “novi nesodni politični morilci “!? Čeprav samo “potencialni – novi politični
  morilci” Ker: uradno nekaznovanje nesodnega političnega morjenja – naredi
  “nesodno politično morjenje” za – ”nekaj dovoljenega in nekaznivega”! Tak
  “sklep” se meni osebno zdi – logičen !?

  7. . Ali si želimo tako, pravno neurejeno stanje na Slovenskem ? Meni osebno se
  zdi, da bi bil vložek truda v temeljno zakonodajo o političnih strankah v R. Sloveniji –
  smiselen ;Smiselen iz dveh razlogov:

  7.1 Zakonodaja, ki bi prepovedovala ustanavljanje in delovanje političnih
  strank v R. Sloveniji, katerih največji del “programa” temelji na kakorkoli že
  “utemeljevanem“ sovraštvu” do drugih slojev, delov prebivalstva -: živečega
  na istem ozemlju.

  7.2 . Take stranke naj bi bile nedovoljene, prepovedane!? Stalinistična slovenska KPS iz 1930., iz 1940. let – je nedvomno bila taka “stranka”, katere “temeljni del programa je bilo sovraštvo” in celo neprikrit namen fizično uničiti ,
  usmrtiti – svoje politične nasprotnike.

  7.3 Državno-pravna, zakonodajna “neurejenost” take problematike – je tudi nedvomna “osnova” za bodoča, bratomorna politična nesodna morjenja !

  7.4 Sedanje stanje je “dopuščajoča osnova” stopnjujoče se “negativne”
  politizacije ter “dovoljenega, nekaznivega, nesod no-političnega, ,bratomornega morjenja” političnih nesomišljenikov, nasprotnikov ?! Tudi zdaj: leta
  2018 in po letu – 2018 !? Se nekateri med nami – niso “nič naučili” iz groze dogajanj
  v preteklosti? Tematika za v Parlament R. Slovenije – se zdi oz. nedvomno – je –
  ta tematika ! Mar ne ?! Jaz osebno, Janez K.Kern sem za pietetno in natančno
  parlamentarno in predhodno strokovno-znanstveno ( pravno, zgodovinarsko itd. )
  obravnavo te neprijetne, “pekoče, grenka” – a “zdravilne” temaike !
  Ne pozabimo: koliko Slovencev je bilo dokazljivo nesodno politično KP pomorjenih samo zato, ker “niso bili za Stalina v svoji domovini Sloveniji !?

  Nekaj primerov takih čisto političnih stalinističnih KP VOS itd. likvidacij
  – je že popolnoma
  raziskanih: z veljavno poimensko dokazanimi
  KP ukazovalci in s poimensko dokazanimi
  KP
  likvidatorji: primer iz tega prispevka o čisto politični nesodni usmrtitvi Gorkićevega “humanega
  komunista” Živojina Pavloviča .

  Tak, že čisto dokazan, raziskan je tudi primer KPS nesodnega političnega zločina – umora treh mladih tržaških Slovencev ( dr. S. Vuka, njegove
  žene …) leta 1944 ? Razlog? Dr. S. Vuk ni bil za uvedbo stalinizma v Slovenijo !
  Zapisal odg. ur. in lastnik edicij “SLOVENIANA” l.r. Janez K. Kern

 • Janez Kepic-Kern

  PREZGODEN SMEH – SE ZDI?
  ŠALA

  DEŽEVNA NEDELJA, VSI “SE ZAVIJAJO – V MOLK” !
  PRIPRAVLJA – SE “POLET – MORDA
  – KAR CELE – LMŠ VLADE ?
  – ODLET” KARLA E. – SE ZDI ?
  -NEIZVOLITEV SD, SNS, LEVICA,SMC, SAB, LMŠ, DESUS, NSI kandidatov – ZA EU !
  ITD.

  Mi
  penzionisti – pripravljamo – res lepo veselico.
  Z muziko, s plesom.
  Tega “poletavčka” , teh “poletavčkov” seveda
  – ne bomo povabili,
  da bi nam kvaril veselico, ples, s kakim
  počasnim revnim govorom – o “kantah” L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  LAHKO NOČ VSEM

  • Janez Kepic-Kern

   NEKAM SICER RAZVESELJIVO, ŽAL NEKOLIKO “POOTROČENO”
   VESELE
   SE ZDIJO – TE “SAB” DAME OZ. TOVARIŠICE !
   PODOBNO KOT SD D. ŽIDAN !

   KER TA SD D. ŽIDAN – NA PRVI VTIS
   – Z NJEGOVIMI “OKROGLIMI UČKI” IN PRITAJENO
   NONOSTOP
   “OPRAVIČUJOČIM SE”
   NAČINOM GOVORJENJA
   – DAJE VTIS
   NEKOLIKO “VEČJEGA OTROKA”
   BOM
   ŠR SEM NALEPIL TISTE KAR MOĆNO PODKREPLJENE INFO IZ HR MEDIJEV
   O KAR
   ZELO VPRAŠLJIVI IN SPORNI IDENTITETI
   POMEMBNE JAVNE REALNE OSEBE – T. I. “MARŠALA TTITA”
   DA
   NE BO TA SD D. ŽIDAN –
   NONSTOP DAJAL VTISA
   – NEBOGLJENEGA, SLABO INFORMIRANEGA – PRECEJ – VELIKEGA – “OTROKA” !
   SPLOH
   PA JE
   MOJA – ŽAL POKOJNA – MAMA , KI JE BILA
   PRIZNANA MOJSTRICA ŠIVILJA IN VZGOJITELJICA – V VRTCU
   – JULIJANA K.
   – O MOŠKIH
   POGOSTO REKLA
   TELE – PREMISLEKA VREDNE BESEDE”

   “Moški – so samo
   – MALO VEČJI OTROCI !
   IMAJO
   VSE SLABOSTI – OTROK – SAMO, KER SO VEČJI
   SO
   TUDI SLABOSTI, SLAB STRANI – MOŠKIH – VEČJE! ”

   JE
   POGOSTO REKLA: moja mama , kije bila splošno upoštevana kot natančna,
   precej zahtevna,ženstvena ženska,
   a modra – velika mojstrica šivanja, plesa in vzgoje otrok.!
   Torej !
   Za “žal naše” po vtisu – “precej pootročene” SD “ljubitelje rdečih kravat in majic,
   rdečih zvezdic itd.
   !
   Bekaj
   realnih info
   o
   verjetno zrlo vprašljiv in sporni – IDENTITETI OSEBE – ZNANE KOT T.I. – “MARŠAL TIITO”
   1X JE POMEMBNO .
   LETA 2019. SMO !
   ŠOLAJOČA MLADINA IMA VSO PRAVICO, DA SE JI V DRŽAVNIH IN V OSTALIH ŠOLAH
   – POSREDUJE PRAVA – RESNICA.
   ŠDEOLOŠKO NEPOTVORJENA RESNICA
   O OSEBAH IN
   O DOGODKIH IZ POLPRETEKLE KP, ZK DOBE !
   NAJ
   REALNOST
   IDENTITETE
   REALNIH OSEB – KOT JE BIL T.I. MARŠAL TITO –
   – PREIŠČEJO ZA TO POOBLAŠČENE, USPOSOBLJENE IN PLAČANE SLUŽBE
   NAŠE DRŽAVE R. SLOVENIJE . Mar ne?
   Naj v šolah ne pripovedujejo več pravljic o “kovinarskem vajencu” iz Kumrovca !
   Šolarjem naj povedo – PRAVO RESNICO.
   Ali pa da identiteta t.i. MARŠALA TITA – pač – ni znana.
   Nobenih
   veljavnih dokazov namreč – NI – da bi bil t.i. MARŠAL TITO
   – tisti Josip Broz – kovinarski vajenec – iz KUMROVCA.
   V EX YU PROSTORU OBSTOJI
   NEKAJ, 3, 4 Z INDICI UTEMELJENE TEORIJE
   O PRAVI IDENTITETI T.I. MARŠALA TITA: spodaj jih citatno navajam.

   CITATNI LINKI IZ JAVNO OBJAVLJENI – NA INTERNETU – VIROV

   – AKADEMIK, SRB,
   DR. DERETIĆ ISTINA O tITU,
   JOSIP BROZ IZ KUMROVCA BIO JE STRELJAN 1928 U ŠPANJOLSKOJ.

   https://www.google.com/sear

   – raziskovalec, poštenjak, srb
   MOMČILO JOKIĆ
   Tajni dosije J.B.TITO
   https://www.google.com/sear
   https://www.telegraf.rs/ves

   LINK TEGA SPODNJEGA TEKSTA
   TEKSTA IZ HRSVIJET
   https://www.hrsvijet.net/in

   L.R.
   ZAPIS IN KOPIJA L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA

   IZ HR MEDIJEV.
   Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

   Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

   Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

   Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

   Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

   U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

   Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

   Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

   Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

   Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

   Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

   Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

   Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

   Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

 • Kapodistrias

  Z eno besedo: ogabno!

 • Janez Kepic-Kern

  ALI ONE VEDO – KJE JE ?
  NAJNOVEJŠE !
  NEKOLIKO POPRAVLJAM – SPODNJO VESELO VEST !
  VEDNO
  OBSTOJI- ŠE KAKA – DODATNA MOŽNOST !
  Je
  IZTOK PUŠNIK?F.TUNEK
  ZADNJE
  VEČERE TARNAL
  – KAKO NE ZMORE VEČ NAPISATI PO 1000 PROVOKACIJ,
  MORDA

  ŠALA

  ZDAJLE – F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK – “REŠUJE – VOJAKA KARLA E.”?
  ŠE
  BOLJ
  VERJETNA PA SE ZDI – RESNICA

  TE
  ŠALE !

  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  po
  operaciji žolčnih kamnov odpre oči,
  zagleda
  pred seboj – moški obraz – “zdravnika”
  in vpraša:
  “GOSPOD DOKTOR – ALI JE OPERACIJA – USPELA”?
  iN
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK zasliši “strašljiv” odgovor:
  “Gospod
  TUNEK=IZTOK PUŠNIK – jaz nisem zdravnik JAZ SEM . sv. PETER – sem !
  Zastoka
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK:
  “Ojoj,
  JEŽEŠ MARIJA
  – KAKO SO ME TISTI “KOMUNISTI” – NALAGAL” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE