fbpx

Še ena “strokovna” menjava svobodnjakov: Vodja kabineta ministrice za digitalizacijo postala medicinska sestra, čigar partner je vidni član SD

Inge Kobe je postala vodja kabineta ministrice za digitalizacijo (Foto: Twitter Vlada RS/Facebook IK)

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s “strokovnimi” kadrovanji. Vodja kabineta ministrice za digitalizacijo dr. Emilije Stojmenove Duh je namreč postala Inge Kobe. “Medicinska sestra, ki se ukvarja z izdelovanjem glinenih posod, povrhu pa je še zasebna partnerka Toneta Kregarja iz glasbene skupine Mi2, sicer vidnega člana stranke SD,” o novi kadrovske pridobitve razkriva raziskovalni novinar Bojan Požar. 

Potem, ko smo razkrili, da nova vlada že kaže sledove nepotizma, ko se je izkazalo, da je žena poslanca Levice Mateja Tašnerja Vatovca dobila službo v kabinetu novega ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kaže, da tudi druge koalicijske stranke, ki so se sicer bile polne ust kritik na račun vlade Janeza Janše, ki so jo med drugim obtoževale “brutalnega” kadrovanja, v resnici same tiste, ki to počnejo v praksi. 

Inge Kobe je sodeč po objavah na svoji Facebookovi strani podpornica Gibanja Svoboda, ki se je že ob samem nastanku stranke aktivno vključila v politiko. Zagotovo pa ji pri vzponu na njeni karierni poti ni škodilo, da je njen partner Tone Kregar vidni član stranke SD. Toliko o obljubah Gibanja Svoboda in stranke SD, kako bo sedaj vse drugače. Za slednjo stranko je namreč značilno, da znajo zelo dobro poskrbeti za svoje. 

Vir: Facebook IK

Stranka SD predstavlja stalnico v slovenskem političnem prostoru. Ta ima namreč svoje kadre dodobra usidrane v posameznih podjetjih in ustanovah z državnim lastništvom. Prav tako tudi na področju igralništva, športa, športne loterije in tako dalje. V preteklosti smo za državni Petrol že omenjali, da velja za podjetje, kjer je po oceni kar 80 odstotkov zaposlenih iz stranke SD ali njenih privržencev. Petrol torej v glavnem predstavlja odlagališče kadrov SD. Poznano pa je, da fevd SD predstavljajo tudi slovenski gozdovi in s tem povezana v Židanovem času ustanovljena gospodarska družba Slovenski državni gozdovi, d. o. o., iz Kočevja. Nedavno smo poročali, da bi radi za poslovnega direktorja NIJZ po nekaterih podatkih nastavili Branka Gabrovca, ki je predsednik strokovnega sveta za zdravje v SD. Torej se že vnaprej ve, kdo naj bi zamenjal dr. Milana Kreka. Kot kaže, so apetiti stranke res veliki.

Nova vlada je že z napovedjo izdelave seznamov smrti dala vedeti, da bo revanšizem njena prioriteta številka ena. To pa si seveda lahko privoščijo, ker imajo na svoji strani osrednje medije, ki ob njihovem brutalnem kadrovanju pridno molčijo. “Mediji, ki sicer opazijo vsakega sina ali hčerko vsakega politika stranke SDS ali NSi, pa spet nič ne opazijo,” je v zvezi z njihovim sprenevedanjem kritično pripomnil raziskovalni novinar Bojan Požar. Takšno sprenevedanje je še posebej bizarno v luči odgovora stranke Levica v zvezi z nepotizmom glede zaposlitve žene poslanca Levice Maje Tašner Vatovec na mestu vodje kabineta novega ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V svoj zagovor so namreč dejali, da naj ne bi šlo za vprašanje nepotizma, ampak feminizma. “Maja Tašner Vatovec je dolgoletna aktivna članica in soustanoviteljica stranke, ne pa nekdo, ki bi bil vsiljen od zunaj prek zvez. Prav je, da lahko tudi ona dobi priložnost, ne pa da ji to onemogoča status njenega moža,” so zapisali. Seveda so povsem drugače razmišljali, ko je bila na oblasti desnosredinska oblast. Sicer pa je zgovoren komentar profesorja politologije dr. Mira Hačka, ki se s to trditvijo očitno ne strinja: “Žena poslanca Levice je dobila dobro službo pri ministru Mescu. Nepotizem in korupcija v nebo, MSM pa za tri cekinčke gledajo vstran.

31. maja letos je Golobova vlada nastopila svoj mandat, pa je že izvedla kar 70 kadrovskih menjav. Tako je to, ko je na oblasti Gibanje Svoboda. Osrednji mediji se nad brutalnim kadrovanjem, ki je daleč od zgolj strokovnega, sprenevedajo, saj gre za njihove – prvorazredne.

Sara Kovač