fbpx

Se Gale spogleduje z vstopom v stranko SD? Ne čuti se dovolj sposobnega za premiera, zna pa groziti vladi: “V javnost znajo priti še kakšne neugodne informacije!”

Ivan Gale in Tanja Fajon na politkolesarskem protestu (Foto: STA)

Nekdanji uslužbenec blagovnih rezerv Ivan Gale, ki je v času bitke s koronavirusom na RTV vleiko žvižgal o domnevnih spornih poslih pri nabavi zaščitne opreme, a tega nikoli ni uspel povezati v kakšno logično pesem ali vsak kitico, ob tem pa se ke izkazalo, da je sam podpisan pod številne sporne pogodbe, ki so bile sklenjene v nasprotovanju z vlado, se še vedno kopa v soju žarometov. Potem ko je pred dnevi v enem izmed Odlazkovih tabloidov napovedal možnost vstopa v slovensko politiko, je bil tokrat v intervjuju za Anžeta Božiča iz oddaje 24 ur že veliko bolj konkreten; ta vladna garnitura mora pasti, grozi, da se lahko v naslednjih tednih še marsikaj razkrije, verjame, da bodo volitve kmalu, a predsednik vlade po svojih besedah zagotovo ne bo.

Vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme je bo enostranskih Tarčah, ki so na videz bremenile zlasti gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, prikazalo drugo plat zgodbe. Uslužbenec Blagovnih rezerv Ivan Gale je podpisan pod številnimi pogodbami, za katere ni imel soglaslja vladne medresorske skupine. Zdi se, da se je v trenutko, ko se je zavedel odgovornosti, tudi začel njegov pohod v medije. Najprej na RTV, potem na ulico s kolesom v družbi predstavnikov opozicijskih strank LMŠ, SD in Levice, zdaj pa so žezlo prevzeli na Televiziji POP TV.

“Predvsem si želim, da se obstoječa vladna garnitura razbije,” je novinarju Anžetu Božiču v soboto povedal Ivan Gale, ki pravi, da ima na mizi več ponudb. Barantanje, kateri stranki se pridružiti, je v letu 2020 nekaj normalnega, spomnimo se samo “nogometnega” prestopa Gregorja Židana iz SMC v SD, ker ni mogel zavrniti ponudbe. No, Galetu najbolj dišijo zelene politične ideje. A to bi kaj lahko pomenilo, da se bo pridružil Tanji Fajon. Socialni demokrati so namreč tista stranka, ki je na zadnjem kongresu v Velenju javno napovedala, da se bo prebarvala na zeleno.
“V državi bi bilo treba nekaj spremeniti v smislu nekih novih politik,” je dejal Gale za 24ur in dodal, da bi morda potrebovali tudi nove obraze. “Ker mislim, da ta strankokracija, ki se je razpasla pri nas, ni demokracija,” pravi.

Anže Božič in Ivan Gale. Foto: YouTube.

Na Facebooku ima 80 tisoč sledilcev
Spomnimo. Politika novih obrazov je po mnenju številnih političnih poznavalcev v Sloveniji že preživeta stvar. Zoran Janković ni uspel sestaviti vlade leta 2011, Alenka Bratušek, Miro Cerar in Marjan Šarec so bili vsi po vrsti nedorasli svoji funkciji, tu izstopa zlasti nekdanji komik z Radia Gaga, ki je pred vsemi tegobami, ki so spomladi zadele Slovenijo, preprosto pobegnil. Gale ima svojo lastno agendo. Ni se še želel zjasniti, ali bo morda ustanovil kar lastno stranko. Spomnimo. Na Facebooku ima skoraj 80 tisoč sledilcev v Skupini v podporo Ivanu Galetu, ki je nastala po prvi Tarči.

“Želim si predvsem, da se obstoječa vladna garnitura razbije. Da ne obstaja. Ali bo to potem naprej v obliki neke druge ali tehnične vlade, ali projektne ali navadne, ne vem. To, kar imamo trenutno, zagotovo ni v redu,” pravi Ivan Gale, za katerega se šušlja, da je le orodje levice za obračunavanje z Janšo in da v ozadju stoji vsem dobro znani Gregor Golobič, ki po Šarčevem skoku v prazen bazen panično išče novega “junaka”.

V prihodnje bo v javnost lansiral neugodne informacije
Zanimivo, za razliko od samo vščenih Cerarja in Šarca se Ivan Gale vendarle ne vidi kot predsednik vlade. “Ivan Gale ne bo nikoli noben mandatar ali pa premier. Tudi zato, ker se v tem ne vidim. Pa tudi nisem dovolj sposoben za opravljanje te funkcije,” je povedal in si novih volitev zaželel še do konca letošnjega leta. “Koalicija je zdaj strnila vrste, ampak znajo v bodočih tednih priti v javnost še kakšne zelo neugodne informacije,” Gale grozi, da nas čaka vroča politična jesen.

Spomnimo, Gale je doslej objavljal zlasti nezakonite prisluhe pogovorov z ministri in elektronsko izmenjavo sporočil, ki pa samo po sebi ni dokazovalo ničesar spornega, so pa osrednji mediji z informaciji znali manipulirati.

T. F.