Se je Golobov “svetovalec za varnostna vprašanja” Miloš Njegoslav Milović izognil prestajanju zaporne kazni?

Bralec iz Kamnika nam je poslal fotografijo Milovićevega mercedesa karavana pred enim od lokalov v središču Kamnika.

Poslanec SDS Žan Mahnič je v času razprave o korupciji v državnem zboru prejšnji teden dejal, da je Miloš Njegoslav Milović, neformalni svetovalec za varnost predsednika vlade Roberta Goloba, v zaporu, ker je izginilo 390 tisoč evrov za fiktiven posel.

Vendar pa naši viri iz Kamnika poročajo, da je pravnomočno obsojeni Golobov svetovalec za varnostna vprašanja še vedno na prostosti. Bralec iz Kamnika nam je poslal tudi fotografijo Milovićevega avtomobila, mercedes karavana, modre barve. Zapisal je, da je Milović redni gost lokala na Glavnem trgu v Kamniku in da je bil ravno prejšnji teden v sproščenem pogovoru tam opažen z neko mlajšo žensko.

Golobov svetovalec za varnost Milović naj bi po poročanju medijev sicer zaprosil za odlog prestajanja zaporne kazni, pa tudi za alternativno prestajanje kazni. Novinarji pa so se že sredi septembra spraševali, ali se bo Milović izognil prestajanju zaporne kazni. Sodišče je Milovića obsodilo na leto in pol dolgo zaporno kazen in plačilo 15 tisoč evrov globe. Pravnomočno obsojen je bil zaradi pomoči pri zlorabi položaja zaradi sodelovanja v fiktivnem poslu družbe SŽ – Železničarsko gradbeno podjetje. Sodbo je potrdilo tudi Vrhovno sodišče RS. Milović se je sicer izgovarjal, da je denar prejel Peter Čeferin iz Odvetniške pisarne Čeferin, kjer je bil Milović včasih tudi zaposlen.

Okrožno sodišče v Ljubljani je nato v začetku septembra potrdilo, da je bil Miloviću izdan poziv za prestajanje zaporne kazni.

Predsednik vlade Robert Golob (foto: STA)

Robert Golob je sprva skrival poznanstvo z Milovićem, po predočenju dejstev pa ga je predstavil kot svetovalca za varnost, ki za svoje delo ne prejema nobenega plačila. Kasneje se je izkazalo, da to ni res, saj je imel sklenjenih kar sedem različnih pogodb oz. aneksov z družbo Gen-I, ki jo je pred vstopom v visoko politiko vodil nihče drug kot Robert Golob. Vpleten pa naj bi bil tudi v afero Bobnar – Lindav, ki sta predsednika vlade družno obtožila hudih političnih pritiskov na delo policije.

Milović velja tudi za prijatelja Tanje Fajon, podpredsednice vlade in predsednice stranke SD. Njune fotografije v času morskega uživanja so bile že pred časom objavljene na nekaterih spletnih medijih.

Vida Kocjan