Se je Šarec lagal, da bi prikril svojo odgovornost pri 40-milijonskem poslu? Oglasil se je nekdanji direktor občinske uprave Kamnik, da bo zadeve razkril “od dokumenta do dokumenta!”

Marjan Šarec (Foto: STA)

“Šarc, šli bomo od dokumenta do dokumenta!!” je na socialnem omrežju Facebook zapisal nekdanji direktor občinske uprave Kamnik, na katerega je kamniški župan in kandidat na državnozborskih volitvah Marjan Šarec prevalil vso odgovornost za netransparentnost vodenja 40-milijonske nadgradnje čistilne naprave in kanalizacijskega omrežja. Za vodenje projekta je občina najela podjetje CSE Invest brez javnega razpisa in v dveh zneskih pod 20 tisoč evri, prav tako so na občini Kamnik podjetju plačevali pred prejetimi poročili o izvedbi.

Po tistem, ko so na POP TV objavili obremenilno zgodbo, ki meče slabo luč na kandidata na državnozborskih volitvah in župana občine Kamnik Marjana Šarca, se je na spletnem omrežju Facebook oglasil nekdanji direktor občinske uprave občine Kamnik in najbolj zvest sodelavec polna štiri leta in deset mesecev, Ivan Kenda.

“Šli bomo od dokumenta do dokumenta”
Kenda je dejal, da je Šarec pred kamero izjavil več “brc mimo”, saj bi on kot odgovorna oseba moral upoštevati zahteve KPK, pa jih ni. Prav tako Šarec po razkritju nepravilnosti ni odstavil direktorja, temveč je ta odšel sam. “Najbolj pa ga verjetno boli, ker sem dal odpoved sam, ker se z ekipo, ki jo je začel ustvarjati julija 2015, pač ni več dalo delati.”

Kot enega najbolj problematičnih v Šarčevi ekipi omenja nekdanjega poslanca Jankovićeve Pozitivne Slovenije Braneta Golubovića, ki se ga pet let sploh ni smelo omenjati na občini Kamnik, nato pa je pristal v stranki Marjana Šarca. “Šarc, šli bomo od dokumenta do dokumenta! Hvala Šarc za reklamo! Mehurji obstajajo!” je še zapisal Kenda.

Dodatna pojasnila o odgovornosti kamniškega župana bo danes na Nova24TV ob 21.05 javnosti razkril “odstavljeni” direktor občinske uprave Ivan Kenda. 

Da je šlo v primeru 40-milijonske prenove čistilne naprave za šest različnih občin nekaj hudo narobe, je razkril predsednik nadzornega odbora občine Kamnik Robert Kokotec. Pri tem so za nadzor najeli izvajalca CSE Invest, kateremu so plačali z dvema plačiloma pod 20 tisoč evrov in v skupni vrednosti 39.330 evrov, da jim ni bilo potrebno izvesti javnega razpisa, na katerega bi se lahko prijavil vsak, s tem pa bi bila tudi končna cena konkurenčnejša. Vsa plačila drugega naročila pa so bila plačana pred prejetimi poročili. Zadevo naj bi pod drobnogled vzela računsko sodišče in protikorupcijska komisija, na njihove odgovore še čakamo.

Peter Truden