fbpx

Se jim je čisto zmešalo? Novinar javne RTV Luko Dončića poziva, naj zavrne igranje za Slovenijo, dokler se ta ne opraviči izbrisanim

Luka Dončić je na Twitterju objavil svojo fotografijo veselja ob zmagi proti Španiji in pripisal, "v kakšno čast mi je igrati za to ekipo!"

“Vsak ma svoje motive, ampak meni bi bila namesto tega poudarjanja časti zelo močna gesta, če bi Dončić zavrnil igranje za reprezentanco, dokler se Slovenija ne opraviči izbrisanim in jim ustrezno povrne škodo, tudi zaradi očeta. Vemo, kaj je Mohamed Ali naredil med vojno v Vietnamu.” To je komentar, ki ga je na Twitterju zapisal novinar javne Radiotelevizije Slovenija, Boris Vasev. Radikalni levičarski sodelavec spletnega portala MMC se je sicer obregnil tudi ob dvignjen palec predsednika vlade Janeza Janše, ki je tako citiral Dončićeve besede, da s ponosom igra za slovensko reprezentanco. “Podlo,” je čivknil Vasev. V vse bolj ponoreli slovenski medijski sceni se lahko samo vprašamo, kdo bo kot naslednji izkoristil uspehe slovenske košarkarske reprezentance na letošnjih olimpijskih igrah za politični aktivizem. To je danes storil že tudi Delov novinarski aktivist Uroš Esih, ki je Japonsko, Španijo in Argentino označil za reprezentance, ki prihajajo iz držav, kjer je bil nekoč na oblasti fašistični sistem.

“Košir, Esih, Bucko, Hamasofil. Ni naključje. Internacionalni socialisti imajo hude težave s tem, da nas šport združi v eno celoto, ki empirično in čustveno pokaže, da smo več kot geografska lokacija,” je zapis Borisa Vaseva na Twitterju komentiral politični analitik Mitja Iršič.

https://twitter.com/MHacek/status/1421858005377748994

Zgražanju se je pridružil tudi profesor politologije s Fakultete za družbene vede, dr. Miro Haček. “Kam so padli novinarski standardi na RTV Slovenija,” se je spraševal. Kaj o novinarskih standardih svojega novinarja menijo na RTV Slovenija, smo sicer v pisnem vprašanju povprašali uredništvo MMC. Na njihove odgovore še čakamo.

Vasev in Uroš Esih sicer nista osamljena primera bizarnih komentatorjev, ki na Twitterju skušajo skaliti podobo slovenske košarkarske reprezentance, ki je v predtekmovanju v skupini C po izjemnih zmagah nad Španijo, Argentino in Japonsko osvojila prvo mesto in si na široko odprla pot v polfinale, saj je za nasprotnika v četrtfinalu dobila lažjega tekmeca, nemško reprezentanco. Oglasil se je tudi POP TV-jev in RTV-jev politični analitik dr. Alem Maksuti, ki je pred časom javno blatil Primoža Rogliča, ker ima stalno prebivališče v Monte Carlu in davkov ne plačuje v Sloveniji.

https://twitter.com/pers_luka/status/1421892030381404163

“Zdaj pa pomislite, kako bedna ideologija je nacionalizem. Tisti, ki so malemu košarkarskemu geniju izbrisali fotra, se danes kitijo z njegovimi športnimi zmagami. Politics,” je zapisal Maksuti. Vaseva je Bojan Požar na Twitterju že oklical za četrtega “buckota”, Maksuti pa se mu je očitno hitro pridružil kot peti. “Znoreli so, hja, dobesedno,” je bizarne komentarje aktivističnih novinarjev še pospremil Požar.

Glede na to, da slovensko reprezentanco na teh igrah, vsaj po igri sodeč, čaka še kar nekaj tekem in uspehov, se lahko samo vprašamo, kdo vse od “objektivnih novinarjev” se bo še “razkril” slovenski javnosti.

T.F.