Se jim je pri Počivalšku povsem odpeljalo? Milijon evrov proračunskih sredstev za luksuzne Michelinove restavracije – upokojencem pa mizerno zvišanje pokojnin, za 6,5 evra?!

Ni dolgo tega, ko je izbruhnila afera SRIPT, ki je pokazala, da članica Šarčeve vlade ministrica  za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandra Pivec le ni tako brezmadežna, kot bi si marsikdo mislil, izkazalo se je namreč, da je za ustno sodelovanje ter ponareditev delov projekta od drugih sodelavcev v vlogi državne sekretarke prejela 35 tisoč evrov bruto. Sedaj pa smo očitno na pragu nove afere, namreč v času, ko marsikdo komaj preživi iz meseca v mesec, so se na ministrstvu Zdravka Počivalška odločili, da bodo kar 925 tisoč evrov proračunskih sredstev namenili za vpeljavo mednarodnega vodnika Michelin v Slovenijo in s tem povezanih izvajanj marketinških aktivnosti. 

Novica o vpeljavi mednarodnega vodnika Michelin v Slovenijo prihaja v času, ko je vlada Marjana Šarca upokojencem obljubila zvišanje pokojnin za pičlih 6,5 evra. Povrhu tega bo to pričelo veljati šele z decembrom 2020. Ob tem se pri SAB sprenevedajo, kako gre za bolj pravično porazdelitev, medtem ko nekateri upokojenci za svoje zasluge jugoslovanskemu komunističnemu režimu živijo lagodno življenje, ostali, ki pa so trdo delali več kot štiri desetletja, pa so prisiljeni na stara leta životariti.

 

Za državljane v stanovanjski stiski ne najdejo posluha
Glede na to, da je povrhu vsega še Banka Slovenija pompozno napovedala zaostritev ukrepov na področju kreditiranja prebivalstva in je Šarec napovedal, kako vlada in stranka LMŠ potrebujeta kar 12 mesecev za pisanje nekaj členov zakona o državnih garancijah za stanovanjske kredite, da bi se omogočilo jamstvo za najem posojil tistim, ki ne morejo pridobiti posojila za svojo prvo nepremičnino, se upravičeno lahko vprašamo, kako je mogoče, da se bo sedaj brez težav našlo 925 tisoč evrov medtem, ko za ljudi v stiski ni posluha.

Foto: Printscreen

Počivalšku, ki je na mestu predsednika SMC zamenjal Mira Cerarja, se očitno zdi zelo pomembno, da se v Slovenijo vpelje mednarodni vodnik Michelin, namreč za to in za s tem povezanimi marketinškimi aktivnostmi bo namenjen zajeten kupček denarja. Sodeč po javnem razpisu, ki je bil objavljen s strani Javne agencije Republike Slovenije za trženje in promocijo turizma pod vodstvom Maje Pak, ki po navedbah Požareporta velja za eno dolgoletnih favoritk prvaka SMC, bo denar namenjen za “storitve, ki obsegajo letno selekcijo in oceno restavracij ter aktivnosti za njihovo globalno promocijo, kot so različne marketinške aktivnosti in aktivnosti odnosov z javnostmi povezane z objavo rezultatov, kreiranje novih uredniških vsebin, objavo vsebin na Michelinovih digitalnih platformah in družbenih omrežjih ter licenčnino za uporabo vsebin v komunikacijskih kanalih Slovenske turistične organizacije.”

Foto: STA

Prav tako te storitve obsegajo “letno selekcijo in oceno restavracij ter aktivnosti za njihovo globalno promocijo, kot so različne marketinške aktivnosti in aktivnosti odnosov z javnostmi povezane z objavo rezultatov, kreiranje novih uredniških vsebin, objavo vsebin na Michelinovih digitalnih platformah in družbenih omrežjih ter licenčnino za uporabo vsebin v komunikacijskih kanalih Slovenske turistične organizacije,” je še mogoče prebrati v razpisu. Glede na pretekle izkušnje z dragimi projekti, se poraja vprašanje, kdo bo tukaj spet zaslužil. Upajmo, da ne bo tudi tokrat tako, da bo denar v času pred volitvami s pridom uporabila kakšna stranka (v tem primeru SMC), kot je to v navadi.

Hana Murn

 • JANEZ GUS

  6,5E si naj srpentinšek in njegovi norci zabašejo vsmrdljivi gobec.Ta počivalšek pa

  • Andrej

   Ne bo jim treba. Gre za pogoj, če bo rast večja od 2,5. Dobro vedo, da ne bo. Gre za total nateg.

 • JANEZ GUS

  Ta počivalšek stoje sanja.

 • Ivan Ivanovič

  Davkoplačevalci, od katerih mnogi nimajo za mesečne položnice, bodo plačali eliti, da se bo informirala o Michelinovih restavracijah. Kje so zdaj borci za socialno pravičnost iz Levice? Luka Mesec in ostali, vam strici niso dali komande in ste tiho??

  • Lustrator

   Niti ne. Oni SO naslednja generacija te “elite”, ki bodo vse te privilegije zelo kmalu dedovali (nekateri pa jih že). V tem je edini smisel njihovega obstoja in igranja “opozicije”, čeprav imamo vse od leta 1945 na oblasti zgolj različne nijanse njihove ene in iste partije.

 • Andrej

  Od kdaj pa države finansirajo Michelina?

 • marker

  Vi vladajoči ogromno zapravite za razna svetovanja, študije in projekte, zunanja mnenja in za zunanje svetovalce, zato je vas lahko sram, da nam ponujate ubogih šest in pol evra. Za tistih ubogih šest evrov in pol je škoda časa in truda za razprave. Če hočete pritegniti upokojence, jim dajte 65 evrov. Nekateri, ki imate visoke pokojnine, ste seveda proti enakosti želodcev. Vendar se zavedajte, da je razlika med vplačanimi prispevki ustvarjena, ko prideš v pokoj. Tisti, ki je več vplačal, ima višjo pokojnino. Ko si pa v pokoju, pa ne vplačuješ več. potem tudi pravice do % povišanja nimaš več. Ne vplačuje več tisti z visoko in tudi ne tisti z nizko pokojnino, zato ni nobenega tehtnega vzroka, da bi se poravnave izplačevale v %. Zadnje povišanje plač JS je bil v % za vse, vendar ti še redno vplačujejo, dočim upokojenci ne več.

 • RATATA

  Butara v oddaji “Na lepše” je parkrat izjavila multikulti….,
  ko so predstavljali turistično in gostinsko ponudbo v Krajnski Gori, v Trbižu in v Podkloštru!!
  Morš mislt. MULTIKULTI, pa isti ljudje …. iste kulture….. iste vere … iste barve kože …. celo žlahta !!!

  • Andrej

   Njih zanima samo ISTI DENAR. Ta je za njih multikulti.

 • Rožle

  Počivalšek bolš, da bi ti še malo počival ..
  mogoče se kočno le spočiješ

 • Franc Šink

  da se bo vsaj vedelo kdo je kdaj lačen.

 • odzunaj

  Mafija zagotavlja preživetje mafije z javnim denarjem. Še ena potrditev !

 • tramal

  Avstrijski penzionisti dobijo trinajsto in štirinajsto penzijo po 1200 eurov ,mi pa regres po 200 eurov in šest evrov povišice.Mi smo v kameni dobi ,glede Avstrijcev.

 • Ryuk

  Če se je zoki basal v času gradnje stožic in z občinskim denarjem to plačeval po 800 evrov, se bo še zdaj, ko se gradi kanalizacijski vod c0. Računi iz mišelinovih restavracij bodo bistveno višji.
  (kaviar socialisti par excellence)

 • odzunaj

  Mafija zagotavlja preživetje mafiji. Še en dokaz !

 • est

  Star pregovor pravi:” Ko imajo otroci denar, kramarji tržijo !” Tako se obnašajo naši “otroci”.

 • Unikatna

  Zanima jih samo denar državljanov in polne njihove riti!

 • Minovak

  Me zanima, če bo lahko kdo potrdil in dokazal prejem tega denarja, kar je sicer malo verjetno, najbolj pa je, da bo lepo našel prostor na privat računih v davčnih oazah…kot večina raznih, hudo preplačanih “študij, analiz ter raznih prispevkov”, od katerih, normalno ne bomo imeli NIČ. Nateg Slovencev od teh “vladajočih”, je popoln in to še kar traja, zato že obupujemo nad polovico slovenskih Butalcev, ki po ledu hodijo kar naprej.

 • James Lammar

  “Kdor ne dela, naj ne jé, kdor krade, naj jé pri Michelinu!”

 • Vrhovni sodnik

  Kwa bomo Michelinke zdaj delal, bojo kaj ceneje zdaj ?

  • Laž ima kratke noge.

   ITAQ, v Murglah se tovarna zida.

   • Poštenjakar

    Kolk jaz v žep dobim, da izdam gr. dovoljenje

    • Vladni komik

     Glejta, da bo vse po zakonu

 • janko

  Počivalšek ni neumen, ni mi pa jasno, zakaj drži štango rdečkarjem, res ne. Naj čimprej propade vlada, sicer bomo prej propadli mi Slovenci.

 • rubec

  V mednarodni vodnik Michelin bo pravgotovo porinjena tudi Ana Roš Iz Kobarida. Zraven pohanega ušesa od polža, sem tam kot prilogo dobil še cel list mete in celo žličko zenfa. Take količine ne bi pojedel niti človek, ki je en teden brez malce zidal TEŠ 6. Jao jao.

  • Nšo-či

   Si naredil fotko za Fb ali Instagram za svoje zvezdice?

   • rubec

    Sem ja, za Fbi. Pa tole na tem norem svetu mora nekdo ustavit, no.

    • Nšo-či

     Rožice na krožniku ali slikce krožnikov na Fb ju?

 • Andrej Žalec

  gremo na svobodni ruski FB
  Evo povezave https://vk.com/

 • Skrajno Desni

  To ni nič drugače kot državnim lopovom odpisat pokradene milijone, socialcem pa niti 50€.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!