fbpx

Še ena sramotna in poniževalna izjava: Vidni član Stranke Alenke Bratušek Bandelli presegel Crnkoviča in dejal, da so psi pametnejši kot marsikateri desničar!

Alenka Bratušek in Marko Bandelli (foto: STA)

“Ja, zelo lep dogodek z Dejanom Židanom Škoda, da ni bilo Alenke Bratušek, ker se ni počutila dobro. Drugič pridite še vi. Socializem tu nima veze. Razen če ste mislil socializacijo s psi, saj so bolj pametni kot marsikateri desničar,” je na socialnem omrežju Twitter zapisal vidni član stranke Alenke Bratušek in župan Komna Marko Bandelli. S to izjavo je v sovraštvu nedvomno presegel Večerovega kolumnista Marka Crnkoviča oziroma njegovo kolumno Zaustavite stekle pse desnice!

Slovenski politični in medijski prostor se v zadnjem času sooča s številnimi agresivnimi in ponižujočimi napadi vidnih politikov in novinarjev na drugače misleče, ki ne spadajo na polje politične levice. Ali gre za paničen strah pred volitvami ali pa zgolj neotesanost, oceno prepuščamo bralcem. Tokrat je meje dobrega okusa presegel župan Komna in vidni član stranke Alenke Bratušek Marko Bandelli, ki se je pohvalil, kako so z Dejanom Židanom obiskali razstavo kraških ovčarjev.

Ankete jim ne kažejo najbolje
Ko je nekdanji minister za kulturo in tviteraš Žiga Turk vse skupaj povezal – da se med Stranko Alenke Bratušek in Židanovimi Socialnimi demokrati gradi novo zavezništvo socialistov, mu je župan kraške vasice Bandelli odgovoril: “Ja, zelo lep dogodek z Dejanom Židanom Škoda, da ni bilo Alenke Bratušek, ker se ni počutila dobro. Drugič pridite še vi. Socializem tu nima veze. Razen če ste mislil socializacijo s psi, saj so bolj pametni kot marsikateri desničar.” 

Foto: Twitter

Naj spomnimo, da se že dlje časa govori, da stranka nekdanje predsednice vlade Alenke Bratušek, nesojene komisarke, ki je sramotno pogorela, išče možnost za preživetje na političnem prostoru, saj ji ankete ne kažejo najbolje, zato išče zaveznike pri Židanovih Socialnih demokratih.

Diskreditacije in poniževanja so stalnica slovenske levice
S tovrstnimi napadi je kot prva začela Spomenka Hribar, ko je v začetku 90. let ob krepitvi politične desnice javno in sovražno pozivala “Ustavite desnico”, prejšnji mesec pa jo je presegel in njene napade na desnico odvratno obudil kolumnist Večera Marko Crnkovič z “Zaustavite stekle pse desnice.” “Če danes pomislimo, kakšna sodrga so v teh 26 letih postali desničarji, moramo priznati, da je bila [Spomenka Hribar] naravnost jasnovidna,” je zapisal.

Peter Truden