Se nam na jesen, ob tako izjemno velikem porastu števila prestreženih ilegalnih migrantov, obeta zapiranje meje z Italijo in nadaljnje izrinjanje Slovenije iz schengenskega območja?

Foto: epa

Potem ko je policija v nedavno objavljenem poročilu o ilegalnih migracijah v prvih sedmih mesecih letos razkrila, da smo v mesecu juliju, ko je bilo popisanih 1.740 migrantov, dosegli najvišjo mesečno število nezakonitih prehodov po množičnih migracijah leta 2016, je postalo jasno, da vlada Marjana Šarca ne počne prav ničesar, da bi se trend umiril, saj si raje meče pesek v oči in navzven prodaja poceni piar sporočila, kako naj bi bila situacija z nezakonitimi migracijami pod nadzorom. 

Ker je balkanska pot za ilegalne migrante spet odprta, situacija se drastično slabša, vlada pod vodstvom Marjana Šarca pa očitno ni sposobna zagotoviti varnosti in zakonitosti na meji s Hrvaško, na situacijo opozarja poslanec SDS mag. Branko Grims, ki je na vlado RS naslovil poslansko vprašanje v zvezi z drastičnim povečevanjem števila ilegalnih migrantov. Na vlado je med drugim naslovil vprašanji: “Kako in kdaj bo Vlada Republike Slovenije dodatno ukrepala za ustrezno zaščito meje Republike Slovenije? In, ali bo Slovenska vojska končno dobila ustrezna pooblastila za zaščito meje?”

Šarčeva vlada je ves čas zatrjevala, da dogajanje v zvezi s protizakonitimi vdori ilegalnih migrantov na ozemlje Republike Slovenije na naši južni meji “obvladuje”. V začetku julija je delegacija vlade pod vodstvom predsednika vlade Šarca izvedla obsežen obisk meje s Hrvaško. Žal se je izkazalo, da gre bolj za poceni piar nastopaštvo, saj razen napotitve nekaj dodatnih vojakov brez ustreznih pooblastil in napovedi izgradnje še nekaj kilometrov ograje, resnejših in celovitih ukrepov ni bilo napovedanih. Po poročilu policije je namreč samo julija 2019 – v enem samem mesecu! – protizakonito vdrlo v Slovenijo kar 1.740 ilegalnih migrantov, kar je približno toliko, kot v celotnem letu  2017.

Piar Šarčeve vlade razumeli kot dodatno vabilo
Piar, ki ga je Šarec s svojo vlado izvajal ob meji s Hrvaško v začetku letošnjega julija, so ilegalni migranti očitno razumeli kot jasen signal, da se pri obrambi meje ne bo nič spremenilo – in torej kot dodatno vabilo, opozarja Grims. “Na takšno povabilo Šarca so se ilegalni migranti odzvali toliko bolj, ker vlada še vedno financira PIC in Mirovni inštitut oziroma tiste na LBTQP-ideologiji utemeljene nevladne organizacije, ki na račun slovenskih davkoplačevalcev vzpodbujajo ilegalne migracije in torej uničujejo Slovenijo. Štejejo dejanja, ne besede!”

Foto: STA

Grims od Šarčeve vlade prav tako pričakuje odgovore na naslednja vprašanja: “Kdaj bo Vlada Republike Slovenije prenehala financirati tiste nevladne organizacije, ki usmerjajo begunce pri vdoru preko slovenske meje in jih kasneje oskrbujejo ter jim pomagajo zlorabljati azilni sistem? Ali bo in kdaj Vlada Republike Slovenije predlagala zaostritev azilne zakonodaje ter drugih zakonov s tega področja tako, da bo preprečevala možnost nadaljnjih masovnih zlorab azilnega sistema? Kdaj in kako bo Vlada Republike Slovenije prevzela odgovornost za preprečitev sprejetja ustrezne zaostritve azilne in druge z njo povezane zakonodaje ter za sprejem pravočasnih in zadostnih ukrepov za dejansko preprečitev vdorov ilegalnih migrantov preko meje v Slovenijo in s tem za zagotovitev varnosti in zakonitosti?”

Na jesen ob tako izjemno velikem porastu števila prestreženih ilegalnih migrantov – poleg teh prebegne v Italijo še vsaj 3-10-krat večje število ilegalnih migrantov –  lahko pričakujemo nadaljnje ukrepe sosednjih držav, zapiranje meje še z Italijo in nadaljnje izrinjanje Slovenije iz schengenskega območja, je prepričan Grims in ob tem opozarja, da  bo ob poostreni varnostni situaciji v pogojih prihajajoče gospodarske krize to prava razvojna katastrofa za Slovenijo.

Hana Murn

 • Radolf Mitler

  Berem, da nevladne organizacije dobivajo milijnone za svoje izdajalsko početje in pomoč čefurski golazni, ki nezakonito prehaja našo mejo. Berem, da Marcel Štefanč v 31.št. tednika Mladina primerja predsednika ZDA z Hitlerjem. Sprevrženo do skrajnosti. Zaradi takih levičarskih izpadov nam Amerika obrača hrbet. Zaradi takih bodo Slovenijo preplavile muslima ske prasice in smrduhi.Narod bo moral čim prej ukrepati dokler ne bo prepozno.
  Heil.

  • šmentanamuha

   Na obmejnih področjih naj pripravijo dodatna ležišča za migrante. Ko bodo postrelili medvede in volkove, bo po gozdovih še bolj živahno.

   • Nata

    Pa, kdo za vraga jih bo postrelil , no ? Od kje ti te informacije ?
    Raje naj si policija preskrbi vojaške specialke , ki jih imajo migranti. Tako bodo vedeli , kje se potikajo. Nekdo je zadnjič dobro napisal, da so si živali zaradi teh črnuhov poiskale druge poti. . . .

  • Franjo Trojner

   Nemčija tone, s seboj bo zelo verjetno potegnila tudi Slovenijo.
   Politika Merklce se je izkazala pogubno za Nemčijo in Evropo. Zanimivo je dejsvo, da je Nemčija tako z Hitlerjem, kot z Merklco Evropo pahnila v neslutene skrajnosti, v zelo nestabilne čase, negotove prihodnosti. Danes je na obzorju nova finančna kriza, ki v kombinaciji z migrantsko krizo, z kriznim odhodom VB iz EU in krizo vseh vrednot, načel ne obeta nič dobrega. Žal imamo danes v Sloveniji na oblasti šibke politike, ki niso dorasli dani situaci, kot ji tudi niso bili leta 1918, leta 1941 ali leta 1945, kar je posledično tako zelo katastrofalno vplivalo na naš Slovenski rod. Dejstvo je, da v novi samostojni državi Sloveniji z razpadom DEMOSA končal ves zanos, ki bi našo državo lahko postavil ob bok demokratičnih in pravnih držav stare Evrope, zahodne napredne civilizacije. Mi v Slovenij smo nekako obtičali z Kučamom, Cerarjem in danes Šarcem, v nekem čudnem hibridnem političnem sistemu, ki ni tič in tudi miš ne, zagotovo pa ni praven in demokratičen. V Sloveniji danes močno škripa USTAVNA demokracija.
   Množične ilegalne migracije v Nemčiji povzročajo velik pritisk na finance in so tudi velik varnostni problem, ki vpliva tudi na Nemško gospodarstvo. Komur je vse to jasno, se ne more načuditi politiki levice, politiki leve vlade in Šarcu, ki vleče za Slovenijo pogubne poteze, zraven pa se še neumno smeji..
   Kmalu v Evropi nikomur ne bo več do smeha, tudi Šarcu ne. Ne pozabiti, da EU nepreklicno , z dogovorom ali brez zapušča VB, kar bo še en šok za Nemško in gospodarstvo EU več. V svetu poteka trgovinska vojna, v kateri ZDA ustavljajo vedno bolj agresivno Kitajsko. Sam menim, da tako zelo stresne in usodne situacije v EU in na celem svetu, zadnjih 30, če ne 70 let ni bilo.

   • me

    pokalo bo.
    Jaz imam že spisek mojih priljubljenih

 • Andrej

  Nehajmo se slepiti, mi smo več ali manj že izven Šengena. Saj nas nihče, ampak res nihče ne jemnlje resno. Na vsako kritiko vlade pa vsi vladniki trobijo v isti rog: samo za nabiranje političnih točk vam gre. Dejstva jih sploh ne zanimajo.

 • mginko

  Čas bi že bil da se meja zapre s strani EU. Schengenski režim itak v večini ne deluje, saj kdo bo pa odprl vrata komunistično mafijski državi. Mlajšo in srednje generacijo itak država-domovina ne zanima, potem je pa itak vseeno, če je meja zaprta. Starejši smo to že probali, mladi ko imajo danes vse prav po svoje, naj naredijo partijsko šolo socializma v “zaprti” državi, ker “neprijatelj” prihaja vedno čez mejo, razen migrantov – bodočih članov partije.

 • Franc Šink

  Shengen v pravem pomenu besede sploh ne obstaja več. Zato ni panike.

  • Nata

   Kako neki ?? Saj so vodilne države ( ta mali pa samo kimajo – razen Višegrajcev ), sprejela ono deklaracijo. . . . pa en čuden zakon o nekakšnih reparacijah. . . . .

   Izraz begunec , so pa le spremenili v migrant, prebežnik ???? Ker so uvideli, da je le malo preveč trapasto govoričiti o mladoletnih beguncih !!

   • Stric iz ozadja

    Morda so jo sprejele, medtem pa same vse izvajajo kontrolo (Francija, Nemcija, Italija, …).

 • Andrej, Miha ali Jure

  Počasi, počasi, slabiči vedno nasrkajo.

 • Nata

  Tole sem enkrat že pripela. . . . . . Malo seštejmo, no !!
  Torej, kje so , za vraga ? V zasebnih nastanitvah ? In, kaj pravzaprav je to – zasebna nastanitev ? Ali sami plačajo ?
  Tudi tile skrbijo menda v prvi vrsti za migrante. . . . .
  https://www.prostovoljstvo.org/o-nas/slovenska-filantropija

 • Artur

  Kar so glupe leve “ovce” izvolile to so “ovce” dobile v pogubo celega slovenskega naroda.
  Sheep Protest! – FREAKING HILARIOUS!!
  https://www.youtube.com/watch?v=QcE5aDTszrY

  • mona lisa

   Pozabil si nekaj: TA VLADA NI BILA IZVOLJENA OD LJUDI. ZMAGOVALCA SO ONEMOGOČILI IN SE SAMI POSTAVILI NA PRESTOL. MI PA POŽIRAMO NJIHOV DREK.

   • Artur

    Ja žal se desnosredinska struja s svojimi liderji ni dovolj potrudila v prepričevanju še neopredeljenih volilcev, sami pikniki demagogija in mlačnost niso zalegli, da bi večinsko dobila volitve pa so pač SLOkomunajzlske podgane izkoristile priliko in legalno pa vendar uzurpatprsko prevzele oblast. Verjetno je temu pri volilcih botrovalo tudi dvolično glasovanje desnih poslancev v EU parlamentu.

    • Novakec1

     Dve let nazaj sem napisu da je Jajo rep med noge stisnu in u maglo.

     • Artur

      Zanimivo ne, kljub temu, da je je rep stisnu še vedno vztraja na državnih jaslih.

     • Novakec1

      Eden od mnogih.

 • McBobo

  Trenutno, če nas kdo rešuje, so to vaške straže.

  • mona lisa

   Vaškim stražam vso podporo in dovoljenje za odstrel vseh nevarnih zveri predvsem na dveh nogah.

  • Novakec1

   Te še iz jajca v jajc skačejo (se še niso rodil).

 • mona lisa

  In na koncu bomo slovenske ovce redili to golazen ki nas bo preplavila.

  • lokec

   Bo kar držalo.

  • Zombi Gartner

   Ti delaj za sebe pa bo čisto oki. Vrjemi mi.

   • Andrej

    Daj, poglej enkrat na svojo plačilno listo, če jo imaš. Boš zgrožen, kako malo ti ostane od tega, kar si s svojim delom prislužil. Po vseh davkih, prispevkih…. boš pa še pri vsaki kili kruha še enkrat plačal DDV. Torej svoj dohodek zmanjšaj še za DDV, pa boš videl, kakšno traparijo si prijavil. S svojim delom finansiraš tiste, ki v naše okolje še nikoli niso nič prispevali in niti nimajo tega namena. A si že slišal za migrantski turizem na tuj račun?

    • Zombi Gartner

     Seveda, da imaš prav. Se strinjam z teboj. Naj hodijo turisti takšni ali drugačni.
     Kot prvo plače nimam. Ker mi je država vzela zdravje.
     Jaz sem se odločil, da državi razen bencina ne plačam nobenega davka. Trgovine so za mene samo slovenski okras.
     Vse ostalo je pa na trgu. Povpraševanje in ponudba. Ti meni robo jaz tebi denar. Ali obratno.
     Teh možnosti je veliko kolikor ti srce poželi.
     In zakaj ljudje ne poiščete teh virov. Zakaj?
     Po mojem mišljenju nimate časa.
     Zakaj jemlete kredite? Zakaj kopujete v nizko cenovnih trgovinah?
     Če kopujete pa kupujte v privat trgovinah. Daj zaslužit domačinu. Sam temu ne privoščite. Zakaj imate vse pakete za TV, Telefon, internet?
     Veliko se da naredit, da greš mimo države.
     Jaz imam Slovenijo rad kot deželo in ljudi. Politika! Vse javne ustanove in kar paše poleg. Naj pa imajo kakor želijo. Mi je čisto vseeno za to.
     Jaz živim moje življenje. In to je najlepše.

     • Andrej

      No, tukaj si pa dregnil v nekaj zanimivega. Mi se z večino prehrambenih izdelkov oskrbujemo neposredno od pridelovalcev. Je cenovno malo ugodneje kot v Marketih, ampak, kvaliteta je pa neprimerno boljša. Ko si enkrat ugriznil v domačo skuto ti je Merkatorjeva neužitna. Pa sadje prav tako. Da o mesu ne govorim. Zakaj večina ne dela tako? Ne da nimajo časa, ne ljubi se jim. Jeseni bodo hodili na razne drage izlete. Lahko pa bi šli v Belo krajino, recimo, in pri domačinih nakupili krompirja, česna, čebule, kup dobrot, ki jih imajo. Odlična kvaliteta in ceneje kot v Marketih. Zakaj ne delajo tako? Nima zveze s časom, ampak je rešitev v glavi. Pa še prijaznost domačinov bi spoznali, posedeli z njimi in prav botovo bi jim postregli s kako domačo dobroto. Ampak, naša oblast nas s svojo politiko dela za deželo tujcev. In zdaj nam uvaža še novih tujcev, da bomo še večji tujci. Tvoj predlog je rešitev posameznika, ampak narod kot celota pa propada. Moralno.

 • AlojzZ

  Se nam na jesen, ob tako izjemno velikem porastu števila prestreženih ilegalnih migrantov, obeta zapiranje meje z Italijo in nadaljnje izrinjanje Slovenije iz schengenskega območja?

  Ja. Ljudi, ki zavestno volijo kriminalce, nihče ne mara in noče sodelovati z njimi.

  • Zombi Gartner

   Se motiš. Levih fanatikov kolikor ti jih srce poželi.

 • RATATA

  Grims, saj je brez veze zahtevat odgovore na vprašanja, taktika vljudnosti je mimo!
  Enako je z demokratičnimi prijemi nesmiselno pričakovati spremembe, saj imajo mandat, demokracijo pa so s demokratično potrjenimi predpisi izrodili v absurd!!
  Torej?
  Človek ne jezi se ali pa udari
  in vrzi komando v svet,
  komando za današnjo rabo
  in vsi domoljubni jo bomo povzeli za tabo!!

  • Stric iz ozadja

   Morajo jih, da se ob naslednjih volitvah lahko hvalijo: Postavili smo najvec poslanskih vprasanj, tako kot se lani.

 • Drago

  “Na takšno povabilo Šarca so se ilegalni migranti odzvali toliko
  bolj, ker vlada še vedno financira PIC in Mirovni inštitut oziroma tiste
  na LBTQP ideologiji utemeljene nevladne organizacije, ki na račun
  slovenskih davkoplačevalcev vzpodbujajo ilegalne migracije in torej
  uničujejo Slovenijo” Branko Grims, stabilni genij

  Jp, priljubljeno čtivo ilegalnih migrantov je spletna stran predsednika vlade, nekaj manj obiska smo pa zabeležili na spletni strani SDS, kakor tudi pri Grimsovem osebnem profilu na Facebooku. Gre tukaj morebiti za Grimsovo zavist, ker ni priljubljen med ilegalnimi migranti tako kot Šarec?

  • Janez Korenjak

   Lepo si to povzel: Serpentinšek je priljubljen med migranti, med Slovenci pa pač ne.

 • tomven

  Ilegalno tihotapstvo s pomočjo države ? To so že v rajnki jugi nagrajevali z metkom v čelo…jebemti, kaj tukaj ni jasno?

  • Novakec1

   A sedaj vidiš da so sloovce bile nategnjene na suho.

 • Olga101

  Šarec naj jih vzame k sebi domov, na lastne stroške! Prav je, da za uvoz divjakov in razmetavanje davkoplačevalskega denarja kamerila odgovarjal

  • Stric iz ozadja

   Zakaj pa samo Sarec? Saj je se veliko drugih. SD in levica jih imata se posebno radi

 • mapu

  Vse gre v to smer, da bo Italijanska in Avstrijska meja neprodušno zaprta, Slovenija bo pa v istem košu kot Hrvaška, se pravi Šengena več ne bo, pa se lahko Cmerko in Serpetinšek in na glavo postavita. Zaenkrat hvala Bogu, da migranti nočejo ostati v SLO in CRO in da silijo na zahod EU. Vse skupaj pa koristi našim tatičem, da veselo kradejo in za nič niso kaznovani v naši prelepi Sloveniji….

  • Slovenec

   Sami migranti že dlje časa po pravijo: Slovenija it is good.

   • Stric iz ozadja

    Veliko drugega v Anglescini tako ali tako ne znajo. Mogoce se: “I want asylum!”

  • tohuvabohu

   Če bo v Italiji nova vlada, ki bo bolj leva, se lahko zgodi, da bomo dobivali migrante tudi iz Italije. To bo šele sranje.

   • Stric iz ozadja

    Dvomim da si bodo upali, ker bi s tem podarili procente Salviniu

  • Andre Frass

   Je meja med Avstrijo in Nemčijo bolj zaprta. Aja pa Ursola je danes na zdf kritizirala ostale države,da niso tako humane kot je Nemčija

   • Andre Frass

    In zakaj nočejo beguncev itd

 • Skrajno Desni

  Mi lahko kdo objasni kako to da imajo vse črnske islamistične gnide v Ljubljani kolesa in kdo jim jih je podaril ali so pokradeni.

 • tramal

  Upam da bo Italija in Avstrija ,popolnoma zaprla mejo z severni srbiji,kar je postala Slovenija.

 • Andre Frass

  Ursola je danes na zdf kritizirala zlobne evropske države,ki nočejo sprejeti. migrantov

 • Slovenec

  Ponavljam, Švica je poslala na meje vojsko s tanki z namenom zaščititi domače prebivalce. Tam imajo desno vlado. Seveda se v Sloveniji pod levico to nikakor ne bo zgodilo.

 • Felikss_AH

  NI RES – – “… da vlada Marjana Šarca ne počne prav ničesar, da bi se trend umiril, saj si raje meče pesek v oči” – – RES JE – – da vlada Marjana Šarca ne počne prav ničesar, ampak zato da se MARAKESHKI trend NEBI nepredvideno UMIRIL… pesek pa meče NE SEBI ampak raznovrstnim Slovencem in Jugo-Slovenskim državljanom, da se še ti nebi začeli vznemirjati po “nepotrebnem”

  Tudi Grims naj neha že enkrat jamravo opozarjati na “nesposobnost” vlade pri “zagotoviti varnosti in zakonitosti na meji s Hrvaško”… to NI naloga te EU-Soros vlade… za kar so se tudi zavezali s podpisom niza deklaracij o NEMOTENEM PRESELJEVANJU predvsem moških hord iz Tretjega Sveta

  Tudi tole Grimsovo čivkanje – – “Kako in kdaj bo Vlada Republike Slovenije dodatno ukrepala za ustrezno zaščito meje Republike Slovenije? In, ali bo Slovenska vojska končno dobila ustrezna pooblastila za zaščito meje?” – – mi zdaj gre že ornk na živce in zveni kot navadno cviljenje… ker od tega ne bo nič in on to dobro ve. Poleg tega še Janša se je strinjal z kvotami

  Če pri SDS RES hočejo nekaj ukreniti… potem se je treba podvizati in začet UKREPATI – Povezati se z vsemi strankami EU držav (predvsem Vzhodnimi) ki nasprotujejo UN-EU PRESELJEVANJU škodljivih mas na Zahod in začet delati na ustvarjanju Anti-imigranstke ALIANSE z dvema začetnim nalogama – Intenzivno osveščanje prebivalstva in REFERENDUM na to temo. Floskulo da tak referendum “ni dovoljen” enostavno prezreti in ga IZSILITI ter končno izvesti.

  Vse drugo je mlatenje prazne slame!

 • Borut Stari

  Edina rešitev je poostrena azilna zakonodaja. Vsaj taka kot jo je začela uvajati bivša notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar. Vsi, ki prihajajo ilegalno v Slovenijo nimajo pravice do azila.Copy-paste iz Madžarske tovrstne zakonodaje. Uvesti deportacijo. Nevladne organizacije, ki migrantom pomagajo pa inkriminirati in jim odtegniti denarna sredstva.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!