fbpx

Še potrebujete dokaz, da je Levica nadkoalicijska stranka? Objavila je spletni monitor kar 13 ukrepov iz sporazuma s koalicijo!

Foto: STA

Čeprav se Šarčeva koalicija spreneveda o statusu Levice v koaliciji, je več kot jasno, da gre za nadkoalicijsko stranko, brez katere je manjšinska koalicija v temi. Namreč, kljub hvalisanju poslanca Levice Mihe Kordiša o izstavitvi zabeljenega računa s strani njegove stranke za podporo proračunu 2019 in označitvi Cerarja in Erjavca za ministrski pavlihi, so v koaliciji požrli ponos in 20. marca podpisali sporazum o sodelovanju z Levico. Levica pa je sedaj celo predstavila spletni monitor ukrepov za letošnje leto, pri katerih je Levica v sporazumu z vlado označena kot nosilka. Tudi besede koalicijskih partnerjev, da gre za podobno neumnost kot Pahorjev semafor, so tako odveč. Levica je tista, ki diktira vladno politiko, kar državljani že drago plačujemo.

Luka Mesec je na tiskovni konferenci povedal, da bo na spletni strani Levice mogoče spremljati spletni monitor ukrepov za letošnje leto, pri katerih je Levica opredeljena kot nosilka. Levica je namreč nosilka 13 ukrepov, ti pa se nanašajo na štiri področja: odpravljanje izkoriščanja s prekarnimi zaposlitvami, zagotavljanje dostopa do ustreznih stanovanj, pravična obdavčitev kapitala in ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Še bolj bodo Šarca držali v šahu
Na uradni spletni strani je mogoče prebrati, da naj bi bile dogovorjene rešitve v izrazitem javnem interesu in interesu velike večine gospodarstva, prav tako pa naj bi celo uživale podporo velike večine prebivalcev Slovenije. “Sporazum vsebuje jasne ukrepe in roke za njihov sprejem. Ker v Levici verjamemo v transparentno politiko, bomo na spletni strani levica.si ažurno objavljali informacije o statusu in napredku pri izvajanju dogovorjenih ukrepov,” so pripisali.

Foto: Facebook Levica

Določena je tudi časovnica
Mesec je po poročanju STA povedal, da bo državljanom omogočeno tudi komentiranje in spremljanje opredelitev poslancev. Spletni monitor je uveden le za ukrepe Levice z namenom podrobnega dogovora glede prikaza skupnih projektov s koalicijskimi partnerji, je poudaril in dodal, da je za ukrepe določena tudi časovnica, da bodo lahko državljani spremljali dinamiko sprejemanja dogovorjenih ukrepov. Levica na spletni strani izpostavlja, da je njen podpis sporazuma tisti, ki bo zagotovil pomembne korake na poti v bolj socialno, bolj solidarno in bolj pravično družbo. “S podpisom sporazuma se Levica postavlja na čelo reševanja problemov, ki jih slovenska politika kljub drugačnim obljubam zadnjih 25 let ni uspela rešiti.”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1113441771080552448

Čeprav so vsi koalicijski partnerji spletni monitor ukrepov Levice označili za neumnost, pa je dejstvo, da je Levica tista, ki diktira vladno politiko. Vsi, ki si mečejo pesek v oči, ko pravijo, da gre za opozicijsko stranko, pozabljajo, da Levica v vseh pravnoformalnih pogledih deluje kot del koalicije, čeprav so javnosti želeli dati vtis opozicijske stranke. Levica je nedvomno stranka, ki aktivno sodeluje v koaliciji, čeprav vztraja, da ni del koalicije. Naloga opozicijskih strank je nadzor vlade, kako bi torej Levica nadzirala vlado, če pa je sama nosilka kar 13 ukrepov iz sporazuma s koalicijo. Ni kaj, kar nadkoalicijska Levica želi, to tudi dobi, državljani pa drago plačujemo socialistične eksperimente te predpotopne vlade.

H. M.