Še potrebujete dokaz, da je Levica nadkoalicijska stranka? Objavila je spletni monitor kar 13 ukrepov iz sporazuma s koalicijo!

Foto: STA

Čeprav se Šarčeva koalicija spreneveda o statusu Levice v koaliciji, je več kot jasno, da gre za nadkoalicijsko stranko, brez katere je manjšinska koalicija v temi. Namreč, kljub hvalisanju poslanca Levice Mihe Kordiša o izstavitvi zabeljenega računa s strani njegove stranke za podporo proračunu 2019 in označitvi Cerarja in Erjavca za ministrski pavlihi, so v koaliciji požrli ponos in 20. marca podpisali sporazum o sodelovanju z Levico. Levica pa je sedaj celo predstavila spletni monitor ukrepov za letošnje leto, pri katerih je Levica v sporazumu z vlado označena kot nosilka. Tudi besede koalicijskih partnerjev, da gre za podobno neumnost kot Pahorjev semafor, so tako odveč. Levica je tista, ki diktira vladno politiko, kar državljani že drago plačujemo.

Luka Mesec je na tiskovni konferenci povedal, da bo na spletni strani Levice mogoče spremljati spletni monitor ukrepov za letošnje leto, pri katerih je Levica opredeljena kot nosilka. Levica je namreč nosilka 13 ukrepov, ti pa se nanašajo na štiri področja: odpravljanje izkoriščanja s prekarnimi zaposlitvami, zagotavljanje dostopa do ustreznih stanovanj, pravična obdavčitev kapitala in ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Še bolj bodo Šarca držali v šahu
Na uradni spletni strani je mogoče prebrati, da naj bi bile dogovorjene rešitve v izrazitem javnem interesu in interesu velike večine gospodarstva, prav tako pa naj bi celo uživale podporo velike večine prebivalcev Slovenije. “Sporazum vsebuje jasne ukrepe in roke za njihov sprejem. Ker v Levici verjamemo v transparentno politiko, bomo na spletni strani levica.si ažurno objavljali informacije o statusu in napredku pri izvajanju dogovorjenih ukrepov,” so pripisali.

Foto: Facebook Levica

Določena je tudi časovnica
Mesec je po poročanju STA povedal, da bo državljanom omogočeno tudi komentiranje in spremljanje opredelitev poslancev. Spletni monitor je uveden le za ukrepe Levice z namenom podrobnega dogovora glede prikaza skupnih projektov s koalicijskimi partnerji, je poudaril in dodal, da je za ukrepe določena tudi časovnica, da bodo lahko državljani spremljali dinamiko sprejemanja dogovorjenih ukrepov. Levica na spletni strani izpostavlja, da je njen podpis sporazuma tisti, ki bo zagotovil pomembne korake na poti v bolj socialno, bolj solidarno in bolj pravično družbo. “S podpisom sporazuma se Levica postavlja na čelo reševanja problemov, ki jih slovenska politika kljub drugačnim obljubam zadnjih 25 let ni uspela rešiti.”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1113441771080552448

Čeprav so vsi koalicijski partnerji spletni monitor ukrepov Levice označili za neumnost, pa je dejstvo, da je Levica tista, ki diktira vladno politiko. Vsi, ki si mečejo pesek v oči, ko pravijo, da gre za opozicijsko stranko, pozabljajo, da Levica v vseh pravnoformalnih pogledih deluje kot del koalicije, čeprav so javnosti želeli dati vtis opozicijske stranke. Levica je nedvomno stranka, ki aktivno sodeluje v koaliciji, čeprav vztraja, da ni del koalicije. Naloga opozicijskih strank je nadzor vlade, kako bi torej Levica nadzirala vlado, če pa je sama nosilka kar 13 ukrepov iz sporazuma s koalicijo. Ni kaj, kar nadkoalicijska Levica želi, to tudi dobi, državljani pa drago plačujemo socialistične eksperimente te predpotopne vlade.

H. M.

 • šmentanamuha

  Vlada, ki jo vodi opozicijska stranka. Mislim, da je to svetovni unikum.

 • tohuvabohu

  O Levici je škoda vsake besede. Treba pa je ugotoviti, da je Šarplaninšek navadna rit. Do koalicijskih partnerjev se obnaša naduto in nesramno, v odnosu do nadLevice je pa usran in uscan cucek.

  • šmentanamuha

   Šarplaninšek, o moj Jezus:):)

   • tohuvabohu

    Ja, cucek, ki se dela šarplaninca.

    • šmentanamuha

     Dobro si tole skomponiral.

     • tohuvabohu

      Hvala, hvala.

  • Stric iz ozadja

   Ti bi se tudi, ce bi bila od tega odvisno ali vlada crkne ali ne. Ostale (uradne) koalicijske stranke se pa itak bojijo novih volitev kot hudic kriza, ker jim je LMS pojedel podporo.

 • Olga101

  Kučan vodi Mesca, Mesec vodi Šarca, Šarec vodi Slovenijo – v rit – Kućanovo!

  • tohuvabohu

   In tako je indični krog sklenjen.

   • Olga101

    Slovenijo lahko rešimo le tako, da starega udbomafioza nabrcamo v rit in spravimo za zapahe do smrti!

    • Common Sense

     Težka bo. Verjetneje je, da bo končno mir šele, ko Matilda zamahne s koso po naravni poti.

    • tohuvabohu

     Deset dosmrtnih bi bilo pravično.

 • Common Sense

  Če poskusim biti pozitiven, so namere Levice v nekaterih pogledih pozitivne (kot npr. zagotoviti več najemniških stanovanj). Ampak predvideni ukrepi so pa katastrofalno kontraproduktivnin in me spominjajo na neumne jugoslovanske zakone.

  Npr., hecno je, da se ekstremni levičarji najdejo v isti postelji s hotelirskim lobijem, ko se zaganjajo v Airbnb. Samo 0,5% razpoložljivih stanovanj v Ljubljani, ki se sedaj oddaja turistom je tako velik problem, da bo ukinitev le-teh rešilo problem dostopnosti stanovanj. Res? Prej se bodo režali lastniki hotelov in si meli roke.

  Omejitev najemnin navzgor bo rešitev? Uhm, poleg tega, da je to protiustavno je tudi izrazito kontraptoduktivno. Še tistih nekaj, ki sedaj prijavljajo oddajo bodo začeli oddajati na črno. Država nima dovolj inšektorjev, da bo nadzorovala vse. Isto kot je bilo v Jugi. Samo mladi iz Levice niso živeli v Jugi. Nekateri smo, pa vemo kam stvar pelje.

  • tohuvabohu

   Ali pa bodo prijavili samo en del najemnine.

   • Common Sense

    Kar, kolikor je meni poznano, ravno zaradi zelo visokih davkov (25%) se dogaja že sedaj. Ob dodatnih administrativnih omejitvah (maksimalna najemnina) in še višjem predvidenem davku (30%) pa si lahko vsak sam predvidi koliko bodo prijavili potem. In koliko tisoč inšpektorjev bi država potrebovala za isti izplen, kot bi ga dobila, če bi

    a) Začeli graditi neprofitna stanovanja po vzoru mesta Dunaj
    b) Zmanjšali davek na oddajo stanovanj iz 25% na sprejemljivih 10%.

    Samo komunistu preproste rešitve ne dišijo. Ker ni represije.

    • Janez Absolutist

     Dunaj je centraliziran in tirolska. V Celovcu maš cenej stanovanje kot v Lublan.
     Kurz je oblublal, da bo neprofitna gradil v manj razvitih regijah in skušal posel razpršit po državi.

     • Common Sense

      Janez, na Dunaju je cca celotnega 60% stanovanjskega fonda v lasti mesta Dunaj. Ni idealen model, ampak izgleda, da za njih deluje. Naj to skopirajo od mesta Dunaj. Obenem pa zmanjšajo davščine na oddajo obstoječih stanovanj, pa bodo imeli čez nekaj let že učinek. Tako več stanovanj na trgu, kot več prijavljenih stanovanj od katerih bo pritekal davek.

      Predvidena represija nad obstoječimi lastniki stanovanj in sobodajalstvom (ki je od vedno bilo) je vedno bila in tudi bo kotraproduktivna. Folk pri nas je mogoče res večinoma levičarski. Ampak, ko se gre za njihov žep pa ni neumen. Sledilo bo na debelo nadmudrivanje države. Še manj prihodkov od pobranih davkov ob višjih stroških za inšpekcije. Pa vse to smo že imeli v Jugi! Represija se ni obnesla, ker jo je folk nadmudril.

     • Janez Absolutist

      Imajo strogo finančno policijo, ki je politično totalno neodvisna. Avstrici so močni nacionalisti po defoltu, kvalificiran tuj kader pa vseeno vabijo z odprtimi rokami.

     • Common Sense

      Policija še nikoli ni zgradila stanovanj za mlade. Represija že na srednji rok ne deluje. Že videno. Če si bil v Jugi, to veš. Večina “ukrepov” je bolj kot ne dodatno administriranje in slabo prikrita represija. Morda je namen pozitiven, predvidena izvedba pa je plod pomanjkanja izkušenj in specifičnega, skrajno levičarskega, pogleda na svet.

     • Janez Absolutist

      Davčni inspektor je prav tako represija. Uradnik ne gradi stanovanj.

     • Common Sense

      Točno. In oboje že obstaja. In obojega je zaenkrat več kot dovolj, tako davčnih inšpektorjev kot uradnikov. Prav je, da se politika usmeri v rešitve, ki ustvarjajo novo vrednost, ne pa da izmenično gnjavijo zdaj en, zdaj drugi segment državljank in državljanov.

 • Janez Kepic-Kern

  KDAJ BO
  EX ZL=LEVICA
  POVRNILA NAM SLOVENSKIM POŠTENIM DAVKOPLAČEVALCEM
  KAR
  3,4 MILIONA EVROV,
  KI SO BILI PO NEPOTREBNEM PORABLJENI=ZAPRAVLJENI
  ZA REFERENDUM O Z.I. LGBT PREDLOGU ZAKONA,
  KI GA JE VSILJEVALA EX ZL- Matej T. V. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • Ryuk

  A bo pahor zahteval kaj za avtorske pravice (njegov semafor)?
  Je pa vsaj primerno, da so vsaki postavki dali črno piko.

 • Common Sense

  Še enkrat se je za Serpentinška prav boleče pokazalo, in to na TV. Namreč, da ima Serpentiškov stol luknjo, skoznjo pa ga za jajca stiska roka mesečeva. Kakšna silna želja po vladanju mora to biti, da se pustiš enim mulcem tako pometati? Poden od podna. Prav poniževalno.

  • Serpentinšek

   Luka je moj gospodar

 • Janez Kepic-Kern

  PA te ex KP, ZK
  “stranke”, stranćice, bolje “klapice”
  z registracijo na
  t.i. UE
  SO PA RES – EN “ŠMORN” OD NA HORUK NABRANIH LJUDI OD VSEPOVSOD:
  SE ZDI – NABRANIH – TAKO
  sošolci izpred 20 let,”udbaška deca” , znanci iz trgovine in s postaj mestnega prometa,
  žlahta, in “zemljaki”, znanci z zavoda za zaposlovanje, znanci iz
  lokalov, znanci s “koncertov” ob pivu, z lgbt klubov in parad,
  pivski bratci in sestrice,
  znanci z boljšjaka,
  bivše brezposelne ljubice in ljubčki, sosede
  – vnuk od pokojnega dedka “stalin-partizana”,
  postarani sin od oficirja ex JLA ITD. ITD..
  tisti, ki sem jih pozabil naj mi ne zamerijo. NAJ RAZPADEJO ITD. L.R. Janez K: Kern KOMENDA

 • rubec

  Hahahaha, so se stara mati nasmejali. Pa kakšni desci so to danes, da jih ta mularija takole vozi. Takih v moji mladosti ni bilo, sploh pa ne po senikih in na eks zvrnila dva deci merlota, ki je še ostal od včeraj. Ta letošnji je še posebej dober, so še dejali in odšli na njivo.

  • RATATA

   Normalno skromni so stara mati, kot moja in vse, ki se spominjajo Ljubezni na seniku in Rakete pod kozolcem.
   Tudi pri nas je vsako leto vino še posebno dobro, kar pomeni, da vsaj je, saj je staro že zdavnaj pošlo.

   • Ana Job

    Jaz najraje pijem vino Panter – Laški rizling.

 • Janez Kepic-Kern

  V delovanju
  teh ex KP, ZK “strančic”V
  T.I. BOLJŠEVIZMU, KOMUNIZMU, STALINIZMU, TITO-KOMUNIZMU, V KIDRIČ-KARDELJ ITD.
  DO SEDANJIH POKOMUNISTOV
  JE
  NEDVOMNO
  – VELIKO – F A Š I S T I Č N E G A.
  NPR.
  – ZANIKANJE PRAVICE DO PRIVATNE LASTNINE,
  – ZANIKANJE PRAVICE DO PRAVICE IMETI LASTNA PROIZVODNA SREDSTVA, PODJETJA,
  – ZANIKANJE PRAVICE DO IZRAŽANJA SVOJE IZBRANE VERE,
  – ZATIRANJE NARODNE ZAVESTI,
  – ZATIRANJE OSEBNE SVOBODNE DRŽAVLJANSKE POLITIČNE ZAVESTI, STRANKE SO BILE V KOMUNIZMU – PREPOVEDANE, TO VEMO VSI
  ITD.
  ITD.
  FAŠISTIČNEGA JE
  V IZ MARXIZMA IZHAJAJOČEM
  KOMUNIZMU, KOM-SOCIALIZMU – VELIKO. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  TAKO SE MENI OSEBNO ZDI, NA HITRO ZAPISANO.

  • tohuvabohu

   Temu se strokovno reče kolektivizem, ki zajema tako komunizem kot fašizem (oba v približno 50 odtenkih). Karakeristične lastnosti fašizma je podrobno razčlenil Umberto Eco v znamenitih 14 točkah in ni presenečenje, da se da komunizem opisati na enak način.

 • totex39

  Noro, kako te pubčki držijo vlado v šahu, kje sploh še kaj takega obstaja, kdo nas pa sploh še resno jemlje??????

  • Aron

   Politična kombinatorika. Ni prvič, ni zadnjič.

 • Janez Kepic-Kern

  KAKO
  PA JE Z EX “l OZ. “FAKE-LEVICA” Luko MESCEM in NJEGOVIM PITJEM _ PIVA !
  vam pa jaz
  Janez Kepic-Kern
  verodostojno pričujem v nadaljevanju.
  EX ZL =LEVICA” Luka MESEC IN – PITJE – PIVA !?
  ALKOHOLNE
  PIJAČE – SEVEDA – P I V A !
  Kot
  sem že večkrat zapisal – sem lani poleti, en poletni večer
  jaz
  Janez Kepic-Kern – na moje lastne oči
  VIDEL
  TEGA EX ZL=LEVICA Luko MESCA,
  KAKO JE
  NONŠAlANTNO, BREZ VSAKIH TEŽAV
  — SPIL
  KAR – TRI VELIKE VRČE – P I V A – zaporedoma., enega za drugim.
  V
  lokalu PELIKAN – POD METALKO, V CENTRU LJUBLJANE.
  Pri
  pitju tretjega VELIKEGA vrča PIVA – JE BIL EX ZL=LEVICA LUKA MESEC – ŽE PRECEJ OPIT.
  BREZ SMISLA,
  OTROČJE
  – SE JE SMEJAL, SE PRETEGOVAL IN OPLETAL Z ROKAMI.
  IN DEBATIRAL
  Z NEKIM MLAJŠIM MOŠKIM NEEVROPSKEGA VIDEZA.
  Jaz
  sem le 2, 3 mize stran ob soku – nekaj pisal na mojo e-tablico. Seveda sem bil presenečen,
  da tako neekorpulenten človek kot je L. MESEC – ZMORE SPITI TOLIKO PIVA.
  TOREJ!
  ZAGOTOVO SE VSI STRINJAMO,
  DA JE ENA ZADNJIH STVARI, KI JIH MI SLOVENCI “RABIMO”- TO,
  DA BI IMELI V PARLAMENTU NAŠE R. SLOVENIJE
  POSLANCE NAGNJENE K PITJU ALKOHOLNH PIJAČ, ALKOHOLIKE, DROGERAŠE ITD.
  ALI
  TOREJ KDO OD BEROČIH BOLJ NEPOSREDNO POZNA
  TEGA EX ZL=LEVICA Luko MESCA ?
  In – ve, koliko in kako pogosto L. MESEC – PIJE PIVO ITD.?
  Jaz ga poznam le s TV:
  Ugasnem TV, ko ga zagledam.
  Ne morem poslušati njegovega
  meni – “čenčavega”
  pogosto brezsmiselnega govorjenja L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KAJ SE VAM ZDI?
  ALI EX ZL=LEVICA L. MESEC
  IN OSTALI IZ EX KP, ZK “STRANKE” “LEVICA”
  TER
  OSTALI POKOMUNISTIČNI POSLANCI – SPLOH KAJ VEDO
  O
  “ORLIH” DR. J.E. KREKA 1908-1940, – DOBRIH GOSPODARJIH,
  KI SO JIH
  KPS STALINISTI, KOMUNISTI – E. KARDELJ ITD.
  PO 2. VOJNI – PREPOVEDALI.

  https://sloveniana.si/wp-co

 • Antonius

  Šarčeva vlada z Lukatovimi vred je plenilska vlada! Kaj vse si ne izmislijo, da ropajo narod in se mu hkrati z neuresničljivimi predlogi prilizujejo. Od kje bodo pa razni Zemljariči kradli, če zdravstvu ukinejo priliv iz dodatnega zdravstvenega zavarovanja?
  Ker večina Slovencev ne premore vikenda, jim ni poznano, na kaj se Šarčeva plenilska vlada pripravlja. Lastnikom vikendov namreč pošiljajo vprašalnik in zahtevo, da ustreznemu organu javijo, koliko postelj ima lastnik v svojem vikendu.
  Najbrž ni potrebno ugibati, čemu jim bo služil *pojstlski* podatek.
  Veleizdajalčevi prasci pridne in delovne Slovence na vse mogoče načine kradejo, delovni Slovenci jih pa v zahvalo volijo.
  Luka Mesec in Miha Kordiš v parlamentu? Najbrž oba spravita pameti skupaj za eno kilavo gimnazijo.
  V njuno floskulo o delu in čast, verjamejo pa samo tisti bedaki, ki ju volijo. Saj oba skupaj niti ne vesta kaj pomeni beseda delo. Komsomolsko nakladanje je njima in njunima edino delo.

  • Franc Šink

   Kar se tiče vikendov so bili komunisti korektnejši.

 • Miha

  Vsi ukrepi samo povečujejo stroške delovanja JS. Res briljantno.
  Kje so finančni izračuni teh ukrepov ?

  • Common Sense

   Šarcu je itak vseeno. On samo vozi avtobus, v “zicu” pa ima luknjo skozi katero Lukčeva roka močno stisne za jajčka, vsakokrat, ko samo pomisli, da bi zapeljal po drugačni poti od “pravilne”.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA

   Ne vprašuj o številkah, o računanju
   tega
   ex ZL=LEVICA TIPE , Luko Mesca itd. – NIČ.
   Ta
   ex ZL – Luka MESEC se zdi – po par požirkih – PIVA
   pozabi- ŠTEVILKE
   IN
   KOT NAVAJAM SPODAJ –
   NAMESTO – ENEGA MALEGA – PIVA
   spije kar
   TRI VELIKE VRČE PIVA, ENEGA ZA DRUGIM.
   Brez
   težav, samo pijan je – na koncu.
   MORDA SO PA TAKO VISOKE PLAČE,
   DA
   BI SI LJUDJE LAHKO KUPILI – DOVOLJ – PIVA
   ZA
   NON-STOP PIJANOST OD PIVA
   SMISEL
   OBSTOJA IN DELOVANJA EX KP, ZK “strančice” “LEVICA” ?L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   p.s.
   KONEC ŠALE

 • rrrrr

  Šarec iz dneva v dan postaja bolj neodvisen pri vodenju svoje Milanove vlade. Le tedaj, ko gre lulat, ali na malico mora za dovoljenje prej vprašat Luko Mesca.

 • RATATA

  Lukec in njegov Škorec šarec.

  • tohuvabohu

   Bratovščina usranega goloba.

  • Ana Job

   Depresivna knjiga, še vedno imam posledice…

 • Common Sense

  Šarec je iz dneva v dan bolj odločen predsednik vlade. No, vsaj tako mi pravijo mainstream mediji. Bo že držalo.

 • RATATA

  V času pred komunistično revolucijo je imela stranka 5% podporo. Ta ZL jo je na volitvah dosegla 10%, kar je 2x toliko. Torej bodo posledice 2x hujše.

 • Franjo Trojner

  Z nadkoalicijsko ekstremno stranko ZL ali brez nje je Šarec samo narcisoidni, brezvezen luzer na oblasti.
  Država je politično razklana, finačno izčrpana in kadrovsko podhranjena.
  Hrvati zasedajo naše ozemlje in morje.
  Skozi južno mejo se sprehajajo ilegalni migranti iz vsega SVETA.
  Gospodarstvo se ohlaja.
  Nov še frišn rebalans proračuna že z 380 milijon € veliko luknjo minusa.
  Država se vedno znova zadolžuje.
  O nujno potrebnih reformah, tudi zdravstvene ni ne duha, ne sluha.
  Slovenska vojska nemotivirana, gola, bosa, brez šusov in neustrezno opremljena ni kot takšna več zmožna unčikovito braniti države.
  Pravna država je v totalnem razsulu iz veljavne USTAVE, veljavne domače in zakonodaje EU se vsakokratna leva oblast norčuje.
  Policija na meji, tudi na morju ne ukrepa z ustavo določenimi nalogami.
  Nihče v državi ne preganja banksterjev in ostale sodrge, ki se na račun davkoplačevalcev nezakonito masti.
  Podeželje ob naši severni meji se prazni, mladi in malo manj mladi pospešeno bežijo iz države.
  Afere in raznorazni škandali so stalnica “naših” vlad.
  Dominatni mediji še kr naprej farbajo množice.
  Plače in penzije so mizerne in vsaj petkrat manjše, kot v Avstriji, Nemčiji in 10 krat manjše, kot v Švici.
  Davkov je vsak dan več in tudi vedno višji so.
  Vladavina prava, etika in morala v naši državi ne obstaja.
  Z prav vsemi državami, ki nas obkrožajo si je levica na oblasti v laseh, v vseh vidijo samo zunanje sovražnike, vse same fašiste, Junckerjevi zblojeni EU pa riti ližejo.
  Celo domoljubje, nacionalni interes je v tej državi od leve oblasti že osovraženo, da vrednot tradicionalne družine, ki jih država institucionalno vedno bolj in vztrajno napada niti ne omenjam.
  Skratka nič novega, bi lahko rekli vsi tisti, ki resno spremljajo dogajanje v SLO zadnje desetletje. Žal na tak način NIKOLI ne bomo postali druga Švica.

 • Vera

  Kaj jim pomagajo narisani semaforji,ko so pa glave prazne ? V praksi pri delu se pokaže dejanska sposobnost posameznika, ne v parlamentu , kjer levaki samo leporečijo .

  • Ava

   Tako je. Pametno povedano.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM

  ŠALA

  Ne vprašujmo o številkah, o računanju
  tega, teh
  ex ZL=LEVICA TIPE , Luko Mesca itd. – NIČ.
  Ta
  ex ZL – Luka MESEC se zdi – po par požirkih – PIVA
  pozabi- ŠTEVILKE
  IN
  KOT NAVAJAM SPODAJ –
  NAMESTO – ENEGA MALEGA – PIVA
  spije kar
  TRI VELIKE VRČE PIVA, ENEGA ZA DRUGIM.
  Brez
  težav, samo pijan je – na koncu.
  MORDA SO PA TAKO VISOKE PLAČE,
  DA
  BI SI LJUDJE LAHKO KUPILI – DOVOLJ – PIVA
  ZA
  NON-STOP PIJANOST OD PIVA
  SMISEL
  OBSTOJA IN DELOVANJA EX KP, ZK “strančice” “LEVICA” ?L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  p.s.
  KONEC ŠALE

 • branči

  končno en taprav semafor! zdej pa serpentinšku res ne bo treba razmišljati o cilju, ko se usede v avto. bo semafor krojil njegovo smer, pa takoj zažel utripati, če samo pomisli da zavije kam drugam!

 • Serpentinšek

  o qrba. Zdaj sem ga pa najebal

 • Serpentinšek

  Če bom priden, mi bo Miha dovolil igrati predsednika vlade

  • JANEZ GUS

   Saj poznamo puklavstega miha-.Vslovarju je pravi humanitarec,skrbel je za partizanske mamce,.

   • JANEZ GUS

    Še to, v slovarju zločinke zdene kidričeve

 • JANEZ GUS

  kdo pa še sploh sledi ti milanovi vardi….

  • komar marko

   teta FAJON, dokazano jo je ščitila privatna oborožena milica. Proti tej VARDI s ene ukrepa,

   • JANEZ GUS

    Saj,sami naši

 • antimur

  Levico bomo morali razjebati v prafaktorje, še bolj je pa odgovorna Šarčeva fantomska vlada, z bedaki kot je Šarec, Cerar, Bratušca, Židan, Erjavec, ki se za nameček še hvalijo, da jim je uspelo sestaviti vlado. Banda prekleta, ki je uničila Slovenijo do konca, razumljivo, da ob nenehnem vmešavanju zločinca Kučana. Razmisli malo Kučan in tvoja rdečezvezdaška golazen, da je potrpljenja in toleriranja tega levofašističnega terorja že zdavnaj preko mej vzdržljivega.

  • šmentanamuha

   Fantomska vlada, ja, dobra je ta.

 • Silos

  Gledam gornjo sliko,ali je to otroški parlament ???

 • MižekFiga

  Kako je mogoče, da Vam še nhče ni povedal? Udeležba na volizvah NAM omogoča temeljite spremembe. Kaj pa spreminjamo: “Venezuelsko komunistično Slovenijo” v “EU Slovenijo”. Ni sprenevedanj in ne zaupajte komunističnemu lažnivem tisku in novicam!

  Držmo se tradicije in zato zbogom slovenski prijatelji!

 • Franc Šink

  Ni hujšega kot želja biti nekomur podoben

  • tohuvabohu

   Murphy je rekel: “Če ljudem pustimo svobodno obnašanje, bodo začeli oponašati drug drugega”

 • radames

  Kdor pozna zgodovino slovenske ultralevice (KOMUNISTOV), ve, da to pomeni začetek diktature levice.
  Zato naj bo čaščeno slovensko domobranstvo, ki se je z orožjem uprlo tem norcem.
  Socializem/komunizem pomeni regresijo, zmanjševanje standarda in pot v revščino.
  Vsa čast tistim, ki so se nekoč z orožjem uprli komunistom!

 • Imperial Commando

  Njihov program je skoraj enakt tistemu od Ocasio Cortezove, en kup enga SJW bullshita, še demokrati, njena stranka, so glasovali proti lol.

  • Common Sense

   S tem, da enačijo razmere v ZDA z razmerami v drugi najbolj egalitarni državi na svetu – Sloveniji. V ozadju je foušija do vseh, ki so nekaj v življenju ustvarili. Foušija, ki se skriva se za besedo solidarnost. V Sloveniji je to zmagovalni recept.

 • Ava

  “Democracy; the fools have a right to vote. Dictatorship; the fools have a right to rule.”
  – Bertrand Russell
   
  Imel je prav.

  • if

   Zelo prav. Žal hkrati to velja za Slovenijo.

   Preko Karavnak velja le prvi del. Prav to je demokracija, sicer ni demokracije.

   • Ava

    Ko vidim to rdečo zvezdo…Alarm. Kot, če bi v nemškem parlamentu paradirali s kljukastim križem. Saj oni so se tudi “borili” za Nemčijo. Skratka…NE more bit to stranka, ki o čemerkoli odloča.

 • Common Sense

  Spletni monitor Levice je odličen PR za Levico in dvojna zmaga zanjo.

  Karkoli BO izpolnjeno (četudi samo polovično), bo zasluga Levice.
  Karkoli NE bo izpolnjeno, bo krivda koalicije (a ne Levice).

  Predvsem je zanimivo, da petorček in sam Šarec pristajajo na to. Je strah pred novimi volitvami res tako močan, da se vedejo kot z vodo politi cucki pred par mladci in eno škrbasto igralko?

  • ROMAN Naprudnik

   poleg trde kože jih najbolj skrbi priftošl.

 • Ava

  Izven teme…Ampak če sem pa na kaj občutljiva, je pa malomarna obleka. Zgornja sta napravljena za na Metelkovo ne pa v parlament. :D :D

  • Common Sense

   Večni študentje in neodrasli anarhisti nikoli niso bili znani po nekem okusu za oblačenje. Meni je bolj kot to povedno, da nam pamet solijo o gospodarstvu, a nimajo enega delovnega dneva izvan parlamenta. Govorijo o družinah, a sami nimajo otrok. A koalicija jim še kar kima in jih uboga. Kakšni loleki.

   • Ava

    Se strinjam ja. Predobro poznam modele kot sta zgornja. Pa ne, da sem sama nek biser. Ampak bolj kot vse ostalo me moti, da se ti ljudje zavzemajo za nekaj, kar je pustilo veliko trpljenja in žalosti. Tudi v moji družini. In to so zgodbe dobesedno za grozljivko. Dedi in babi (oba sta prihajala iz velikih družin, ki so bile na seznamu za usmrtitev) si še danes nista opomogla. Nasprotno, na stara leta gre vsa vojna nazaj. Bilo je vse. Mučenje, taborišče, tek pred streli, puljenje trave za hrano, smrt dojenčka zaradi pomanjkanja hrane, razbita družina, bili so fašisti, nacisti in komunisti, bila je ladjo za Ameriko, stalna skrb komu lahko zaupaš in komu ne, ipd.. Iz ekonomskega vidika: Zaplemba premoženja, posestva, skratka na koncu ni ostalo nič od nič. In težko je nato vse sestaviti nazaj. Tako da, tudi meni ni lahko živeti s tem. Nasprotno, vedno bolj razmišljam o tem, kako tragično je lahko življenje.

    Vojna je vojna. Ampak najbolj me boli dejstvo, da dotični brez vsakršnega sramu zagovarjajo zločinstvo. V letu 2019.

    P.S. Nimam zastonj Liberty v avatarju. ;)

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  “AHIM” pa “AKUL” iz “LEVICE” se pogovarjata o EU volitvah.
  Vedno
  nesigurni AKUL vpraša bolj vase prepričanega AHIMA:
  “ti AHIM – a misliš, da bo naša kandidatka za v EU PARLAMENT – naša VIOLETA
  sploh
  tukaj -v Sloveniji – izvoljena – v EU PARLAMENT?
  AHIM reče:”pojma nimam. Saj je vseeno, če ne bo.
  Nas LEVICE še tle
  v Sloveniji noben – ne mara. Važn je pa, da smo tle v Sloveniji
  – poslanci. Pa da dobimo evre.” AKUL reče: “Se strinjam” . L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE TOLE
   “ŽAL NAŠIM EX KP, ZK !FAKE”=PONAREJENIM “LEVIČARJEM”,
   KI SE ZDIJO TUDI – ZELO MALO REALNO RAZGLEDANI, EKONOMSKO “ANALFABETI” – VEENO BI SE PA VTIKALI
   V REBALANS PRORAČUNA NAŠE R. SLOVENIJE !
   NAJ SSE – SEZNANIJO:

   MARXISTIČNA EKONOMIJA K. MARXA JE BILA – ZNANSTVENO – OVRŽENA – KOT “NEZNANOST”
   ŽE
   LETA 1896. LETA
   S STRANI MEDNARODNO PRIZNANEGA EKONOMISTA, PROFESORJA IN
   FINANČNEGA
   MINISTRA AVSTRIJE – EUGENA BOEHM-BAWERKA. Dejstvo.

   ZAKLJUČNI DEL TEKSTA
   MOJEGA PRISPEVKA IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
   O
   “SRAMOTNEM DRŽAVNEM, URADNEM – NIČ PRAZNOVANJU – V NAŠI R. SLOVENIJI
   300. OBLETNICE ROJSTVA, 1717-2017
   DOBRE IN GOSPODARSKO SPOSOBNE
   VLADARKE MARIJE TEREZIJE: ta molk žal “naših” pokomunistov preds. B. PAHORJA
   in dr. M. CERARJA – smo Slovenci razuumeli v smislu”
   “ZAKAJ NEKI BI GOSPODARSKO MALO USPEŠNI EX KP, ZK POKOMUNISTI
   PROSLALVLJALI, ČASTILI – ŽE
   TAKOINTAKO
   SPLOŠNO PRIZNANO, GOSPODARSKO USPEŠNO VLADARKO – MARIJO TEREZIJO,
   ko pa ji, namm Slovencem “žal vladajoči” ex KP, ZK POKOMUNISTI
   STRANK “LEVICAM SD, SMC, DESUS, SAB, SEDAJ TUDI – LMŠ” –
   ko pa Mariji Tereziji
   niti do nje kolen – se zdi – NE DOSEŽEJO !? EX OK KNJIŽNIČAR L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.
   ZAKLJUČEK MOJEGA TEKSTA
   IZ MOJEGA PRISPEVKA O
   NEPRAZNOVANJU 300. OBLETNICE ROJSTVA
   DOBRE, GOSPODARNE VLADARKE MARIJE TEREZIJE.

   Vsekakor pa so vsi komunistični in pokomunistični “modeli gospodarstva” – daleč pod ravnijo dobre utemeljenosti in
   dobrega delovanja “fiziokratsko-krščanskega” modela velike
   Marije Terezije.
   Poglejte, poglejmo sedanje stanje v Venezueli, v Grčiji: ! Todi mi.
   Sloveniji kake trdne, avtonomne ekonomije – tudi – žal – nimamo !
   Po “zaslugi” ex KP; ZK in sedanjih “pokomunistov” R. Slovenije –
   seveda !?
   Vsekakor pa je mene Janeza Kepic-Kerna osebno – kar “pretreslo” to nepraznovanje 300. obletnice rojstva tako pozitivne
   osebe in dobre vladarke Marije Terezije, ki je “na noge postavila” tudi slovenske dežele in naše prednike Slovence.
   Res sem se začudil, ker se lani, 2017. leta – ni “sama od sebe” formirala kakšna neformalna skupina razgledanih in izobraženih ljudi, ki
   bi “pritisnila” na uradno izvoljene ali imenovane najvišje predstavnike naše R. Sllovenije : da bi se izvedlo uradno, državno, vsaj skromno a lepo počastitev osebi, delu in dobremu vladanju Marije Terezije. Dovolj bi bilo nekaj počastitvenih krajših govorov o Mariji Tereziji
   “iz ust” najvišjih predstavnikov naše države R. Slovenije.
   Lepa počastitev s krajšim koncertom glasbe W.A. Mozarta bi zagotovo razveselila sosede v R. Avstriji, v Trstu in kulturne ljudi po
   Evropi!?
   A?! Z nepraznovanjem okrogle, 300. obletnice rojstva pomembne Marije Terezije – pa smo Slovenci in je naša država R. Slovenija – v očeh bolj razgledanih ljudi Evrope . se zdi – naredili
   – le? Čuden – vtis!?
   Vtis: neke “še – malo razgledane, v zastareli pokomunizem”
   pogreznjene ex “komunistično-socialistične province “ na
   jugu srednje EU?! Se zdi !?
   Visokega mesta, ki ga Marija Terezija v zgodovini Evrope ima –
   to nepraznovanje 300. obletnice rojstva v R. Sloveniji – seveda
   “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
   PRVA PREKINITEV VEZI S KULTURO GOSPODARJENJA MARIJETEREZIJE
   SE JE ZGODILAL1918. LETA,
   DRUGI PA 1945.
   LETA !
   OBNOVIMO JO, ZDAJ, LETA 2018 ! 2019. LETA ! L.R. Janez K.K.
   ZGLEDUJMO
   SE PO SISTEMU
   GOSPODARSTVA
   V SOSEDNJI R. AVSTRIJI, KI
   VEZI S KULTURO MARIJE TEREZJE NIKOLI NI PREKINILA
   Janez K.K.
   NEPRAZNOVANJE – “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
   S STRANI “ŽAL NAŠIH IN ŽAL VLADAJOČIH NAM” EX KP, ZK POKOMUNISTO ” PRDS. B. PAHOR, DR. M. CERAR – PREMIER V R.S. LETA 2017)
   – prav nič ne zniža
   – VELIKE PRIZNANOSTI, KI JO MARIJA TEREZIJA
   – KOT ZELO POMEMBNA IN USPEŠNA ZGODOVINSKA OSEBNOST – ŽE TAKOINTAKO – ZASLUŽENO – IMA !
   Le – “žal-naši” najvišji predstavniki naše R. Slovenije – so se
   – pač – pokazali v kulturno tako in v zelo – “revni “ podobi”!?
   Veliko mojim znancem in tudi meni osebno zdi prav vprašljivo, ali je umestno, da so
   na najvišjih položajih naše države R. Slovenije!?
   Morda?
   Morda bi se “porazni vtis” nepraznovanja v 2017. letu – dalo popraviti – z
   uradnim, državnim praznovanjem, počastitvijo Marije Terezije – z nekaj
   zamude?!Vsaj letos, v 2018. letu. Tudi : že zaradi boljšega meddržavnega
   odnosa s sosednjo državo R. Avstrijo, ki nam je primerljiva. in ki nam je v
   učinkoviti urejenosti mnogih področij – lahko le – vzgled !
   Razvoj dogodkov: po Mariji Tereziji, razmah nemške agresije in razmah in čas brutalne prevlade gospodarsko neperspektivnega“ Stalin-Tito” komunizma oz. socializma je v mnogočem “zamoril” – ni pa – hvalabogu- mogel izbrisati dosežkov dobre
   vladarke.!
   Mariji Tereziji pošiljamo “v nebo” iskreno zahvalo za vse dobro, za veliko dobrega,
   kar je postorila v njenem življenju !
   Povežimo se spet s pozitivnimi tradicijami slovenstva, s tradicijo Marije
   Terezije in opustimo negativne “tradicije-zablode” “Stalin-Tito-Kardelj komunizma, socializma”!
   Iz prusko-avstrijskega “razsvetljenjskega” koncepta prava, državne uprave in gospodarstva se je razvil priznano in poznano uspešen avstrijsko-švicarsko-nemški
   model uprave držav, gospodarstev, ki je kot vemo tudi še zdaj, v 2018. letu “motor”
   EU gospodarstva.
   Spoštljiv poklon! veliki ženski osebnosti in nam Slovencem doslej najboljši
   vladarki – Mariji Tereziji!
   V imenu vseh Slovencev, L.r. Janez Kepic-Kern
   Slika Eugen Böhm-Bawerk (1851-1914), pomemben avstrijsko/-nemški ekonomist, finančnik in minister.
   R. AVSTRIJA JE
   NA POZITIVNI
   TRADICIJI MARIJE TEREZIJJE IN
   EKONOMIJE E.BOHM-BAWERKA
   IZGRADILA DOBRO DELUJOČ SISTEM DRŽAVNIH FINANC..
   Znano
   V SOSEDNJI NAM R. AVSTRIJI
   SO DRŽAVNI USLUŽBENCI:, UČITELJI, POLICISTI, VOJAKI, CARINIKI ITD.
   VEDNO IMELI SOLIDNE PLAČE. POKOJNINE V R. AVSTRIJI – SO UREJENE.

   “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
   zapisal l.r. Janez Kepic- Kern

   Spoštovani slovenski akademski ekonomisti!
   Jaz, J.K. Kern, Vam dodajam še – le osnovne podatke o kritiku K. Marxa, avstrijskem ekonomistu E.Böhm-Bawerku (1851-1914)
   Pomembni avstrijsko-nemški
   ekonomist, profesor in finančnI ministrer cesarske Avstrije, te za nas Slovence
   zelo pomembne ex države.- E. Böhm-Bawerk je znanstveno – torej – že ob koncu 19., (LETA 1896 )
   stoletja ovrgel kot neznanstveno – “ekonomijo” K. Marxa, kakršno poznamo iz nam
   Slovencem politično vsiljevanega dela K. Marxa Kapital, 1.2.3. Več dobite na Googlu!
   Zanimivo bi bilo izvedeti,
   kaj o tej
   – “ovržbi” Marxovega Kapitala njih profesorji povedo študenton naše EF in FDV!?
   Dela, knjige enega najpomembnejših avstrijsko-nemških ekonomistov,
   cenjenega ekonomista E. Böhm-Bawerka,
   katerega podobo so naši avstrijski
   sosedi imeli na bivši valuti R. Avstrije – na bankovcih za 100 “Schillingov”
   – najdete
   na Googlu!
   Na
   E. Bohm-Bawerka, na pomembno osebnost iz vrst avstrijsko-nemških
   ekonomistov – opozarjam zlasti slovenske
   – javno delujoče ekonomiste, tiste ki delujejo
   – na Ekonomski fakulteti in
   – v državnih organih in ustanovah na področju financ naše R. Slovenije.
   Kot vidimo z bivših bankovcev (za 100 Schillingov)
   se je nam sosednja država R. Avstrija v preteklosti in verjetno se še danes, v 2018., 2019. letu
   – opira na
   – Böhm-Bawerkov teoretični in praktični sistem, koncept državnih, javnih financ.
   Očitno, verjetno v nekoliko posodobljeni obliki – je sistem, koncept
   državnih financ – tega tudi mednarodno priznanega, zdaj že klasičnega avstrijskega ekonomista – v praksi dobro delujoč!*
   Saj “gre” prebivalstvu v sosednji
   nam državi R. Avstriji v vsem – vsaj za 50% bolje – kot nam v R. Sloveniji !?
   Sosednja R. Avstrija tudi nima takih “težav” s plačevanjem svoje policije, vojske in drugih državnih služb itd. kot “mi” v R. SLO?!
   Hočem reči: da verjetno je čas, da v R. Sloveniji
   – uradno, državno ponovno preverimo verjetno
   – negativne posledice t.i. “komunistično-socialistične ekonomske teorije in
   prakse” na ekonomsko-gospodarsko stanje naše sedanje države R. Slovenije.
   Ter
   zlasti na posledice te “ekonomije” na standard in premoženjsko stanje prebivalstva
   – nas Slovencev.
   Zlasti vprašljive se mi, se nam zdijo posledice t.i. “tovarišijskega
   kapitalizma”.in “Kardelj. dogovorne ekonomije” itd!?
   Zato sem na, domnevam, velik
   pomen ekonomista E. Böhm-Bawerka opozoril
   na več mestih v tej mesečni reviji in
   v drugih edicijah “SLOVENIANA”
   Javno priznani R: SLO ekonomisti! – toplo vabljeni!
   V “SLOVENIANI” bomo z veseljem objavili Vaš verodostojno argumentirane in
   verodostojno avtorizirane zapise: lahko tudi
   – o Böhm-Bawerkovi kritiki dela Kapital K. Marxa!
   Vaši osebni podaki bodo varovani v skladu s predpisi. Nudimo Vam tudi
   nožnost strokovno korektnega pisanja pod “psevdonimom”.
   Kontakt s “SLOVENIANO”: GSM 041/ 559–589: [email protected]
   Zapisal l.r. Janez Kepic-Kern, odg. urednik lastnik edicij “SLOVENIANA”
   ZAKAJ NAM
   NIHČE OD R.SLO DRŽAVNIH FINANČNIKOV
   NE POJASNI
   SISTEMA PLAČ IN POKOJNIN V R. AVSTRiji ?
   Vprašanje
   Janez Kepic-Kern.
   vprašanje
   ZAKAJ NAM NIHČE OD SLOVENSKIH EKONOMISTOV NE PREDSTAVI DOBRO
   DELUJOČEGA SISTEMA
   GOSPODARSTVA R. AVSTRIJE? vprašanje Janez K. Kern
   Na prelomu iz 19. v 20. stoletje j
   e bil avstrijski minister, profesor itd.
   – E. Böhm-Bawerk.
   mednarodno zelo cenjen ekonomist svetu znan kot tisti ekonomist, ki je
   – veljavno ovrgel “ekonomijo” iz dela K. Marxa Kapital. 1.2.3. kot neznanstveno!
   Izsledke analiz E.
   Böhm-Bawerka – si lahko ogledate – sami, v knjigah tega avtorja!
   Veliko podatkov o pomembnem ekonomistu
   – E. Böhm-Bawerku je seveda tudi na na internetu.
   Dosegljivi so preko iskalnika Google.
   Jaz, pisec teh vrstic – Janez K. Kern Vam le kot neekonomist bolj “poenostavljeno” a v smislu
   sklepov analiz E. B. Bawerka ustrezajoče povzamem
   – le glavne “očitke” E. B–B. – K. Marxu:
   1. Slaba obdelava ekonomskega pojava znanega pod nazivom “ponudba in povpraševanje” v
   knjigah K. Marxa “Kapital”. Npr. : izdelave, dela za neiskano, “nekurantno” robo, neprodane itd.
   izdelke – ni mogoče “dobro plačati! 2. Pomanjkljiva obdelava področja “bremenjenja donosnih
   stroškovnih nosilcev” s stroški t.i. državne “režije!? 3. pomanjkljiva obravnava ekonomskega
   pomena “časa” potrebnega za proizvodnjo nekega izdelka!, izvedbo storitve itd. 4. Pomanjkljiva
   analiza vnosov elementov “kvalitete” v sam proces proizvodnje oz. ustvarjanja “ponudbe” Itd. 4.
   ”slabo delo – ne more biti “dobro plačano” itd. Beroči si prosim preberite tekste E. B. Bawerka
   NA
   INTERNETU, PREKO GOOGLA. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   p.s.
   link na podatke
   o
   ekonomistu E. BOEHM-BAWERKU
   https://www.google.com/sear

 • samotoje

  Naši otroci so se tudi igrali vse sorte igrice- šli so se trgovino, banko, pošto itd. Ampak, za božjo voljo, to so počeli z denarjem, ki so ga nastrigli iz ovojnega papirja in napisali številke. Tale zelenjad pa se igra s pravim denarjem, ki so ga morali odrasli ljudje zaslužiti. Ali jih ne bi raje poslali v kakšno varstveno ustanovo pa naj tam strižejo papir za bankovce in izdelujejo semaforje?

 • šmentanamuha

  Dokler se levičarji ne bodo duhovno razvili na višjo stopnjo, kot družba ne bomo napredovali. Ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da bi prišlo do takšnega preskoka.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++++se strinjam, absolutno. Z t.i. ex KP, ZK PONAREJENIMI “LEVIČARJI” BO TEŽKA. “Razvijejo” se lahko – le navzdol, na slabše.
   Noben voz, nobena voda ne gre navzgor – kar samostojno. L.R. J.K.K. KOMENDA

 • sunday

  to vlado najbolj j..e levica in to kar z levo hahaha, sicer so si pa to želeli !!!

 • Janez Kepic-Kern

  BOLJ MALO RAZGLEDANIM “TOVARIŠEM”
  iz
  ex KP, ZK “LEVICE” in še bolj ex KP, ZK – “SD”
  nekaj info okrog
  RAZLOGOV ZA NEPRAZNOVANJE V 2017
  100. OBLETNICE T.I. “OKTOBRSKE REVOLUCIJE” . LR. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE MESEČNE REVIJE
  “SLOVENIANA”
  1917-2017
  “100. OBLETNICA OKT. REVOLUCIJE- NEPRAZNOVANJE”
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_OktobrskaRevolucija.pdf

 • Janez Kepic-Kern

  DR. ALEKSANDER BAJT
  PRIZNANI SLOVENSKI EKONOMIST-ANALITIK
  JE TUDI NA STR. 1313
  NJEGOVE KNJIGE BERMANOV DOSJE
  OPOZARJAL
  NA DOKAZE AVSTRIJSKEGA EKONOMSTA E.B.BAWERKA
  — O
  NEZNANSTVENOSTI DELA “KAPITAL” K. MARXA. Poglejte. L.r. JANEZ K. KERN KPMENDA
  P.S.
  CITAT DR. A. BAJTA
  O E. B. BAWERKU – NA MOJEM E- PORTALU “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/nove-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!