fbpx

Šarec od sedaj še bolj odvisen od Črnčeca! Zapustil ga je že drugi tesen sodelavec – Vojmir Urlep!

Vojmir Urlep (Foto: STA)

Predsednik vlade Marjan Šarec je po poročanju Televizije Slovenija (TVS) ostal še brez enega tesnega sodelavca, njegov kabinet namreč zapušča državni sekretar in svetovalec za gospodarska vprašanja Vojmir Urlep. Urlep je že drugi tesen Šarčev sodelavec, ki je letos zapustil njegov kabinet. Marca je odstopil Roman Kirn.

Marjana Šarca je zapustil tesen sodelavec Vojmir Urlep. Urlep, ki je bil v kabinetu predsednika vlade pristojen za koordinacijo med ministrstvi, je za TVS sporočil, da ima zdravstvene težave. Da so razlog za morebiten odhod zdravstvene težave, so potrdili tudi v kabinetu predsednika vlade, poroča STA. Toda zdravstvene težave so večkrat le izgovor, da se nekdo brez velikega dvigovanja prahu umakne iz politike.

Je Šarec bolj poslušal Črnčeca kot Urlepa?
V resnici gre za razloge, ki pričajo, da v Šarčevem krogu ni vse v najlepšem redu. Na vprašanje, ali so zdravstvene težave edini razlog za njegov odhod, pa je Urlep odgovoril, da je “zdravje samo podlaga za to odločitev, ostalo je del politike“. Po podatkih televizije naj bi bile v ozadju njegove odločitve kadrovske menjave v nekaterih državnih podjetjih, predvsem Petrolu in Telekomu, ki naj bi se zgodile brez njegove vednosti.

Foto: STA

Urlep je že drugi tesen Šarčev sodelavec, ki je letos zapustil njegov kabinet. Marca je odstopil Roman Kirn, ki je bil kot državni sekretar pristojen za zunanjo politiko.

Rok Kranjc