Tovarna novih obrazov že na delu …

Da si je želel Žiga Vavpotič ob zadnji menjavi postati član nadzornega sveta državnega Telekoma, je bila pred poletno skupščino javna skrivnost. Da mu ni uspelo, da je danes pač dejstvo. Kakor tudi, da se je pretekli teden lahko udeležil skupščine Petrola, ker je kupil eno delnico.

Prava senzacija je postal, ko se je zvečer taisti Žiga Vavpotič z eno delnico Petrola, za katerega boste v nadaljevanju lahko prebrali, da je vse prej kot ekonomski strokovnjak ali kdorkoli, ki bi lahko o energetiki povedal kaj več. Da je šlo za piarovski nastop, je hitro ugotovil Danilo Grašič, v času Boruta Pahorja član uprave predhodnice Slovenske odškodninske družbe (SOD) Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN), ki ima že po tej funkciji nekaj izkušenj z Vavpotičem in njemu podobnimi.

Tu velja pristaviti še, da se je Vavpotič že doslej aktivno ukvarjal z nudenjem piarovskih uslug, ne samo upravam državnih podjetij iz kroga, ki mu je blizu, pač pa tudi Kinološki zvezi Slovenije – po razvpiti aferi Baričevič, ko so trije bulmastifi raztrgali svojega šefa, povsem slučajno tesnega prijatelja takratne notranje ministrice Katarine Kresal in njenega formalnega partnerja, zloglasnega odvetnika Mira Senice, ki se je v večeru krvavega dogodka znašel tudi pri hiši, za pse pa je obdukcija pokazala, da so imeli poškodbe, ki so kazale na zlorabo. Vavpotič je, beremo na njegovem profilu na omrežju LinkedIn, delal tudi kot svetovalec nekdanjega predsednika kinološke zveze Blaža Kavčiča, ko je kot politik pokojne stranke LDS opravljal funkcijo predsednika državnega sveta.

In prav Žiga Vavpotič je na fotografiji, ki smo si jo v neki Facebook skupini, ki spremlja kraljeve dame, izposodili pretekli teden, ko smo razkrili, da skuša Franjo Bobinac, dolgoletni predsednik uprave Gorenja, o katerem je predstavnik kitajskih kupcev Gorenja pretekli ponedeljek razkril, da so v času njegovega vodenja Gorenja s tako imenovanim kreativnim računovodstvom prikazovali boljše rezultate od resničnih, zdaj nadomestiti Boruta Jamnika v nadzornem svetu Cinkarne Celje. Kako sta povezana tudi zasebno, pišemo na povezavi. In prav Kitajci so točka, ki poleg fotografiranja s kraljevimi damami povezuje Vavpotiča in Bobinca. Vavpotič je v času pred kitajskim nakupom podjetja Outfit7 opravljal vidno funkcijo v podjetju. A kaj točno je počel, ni bilo nikoli razkrito, smo pa na Nova24TV lani objavili povezave, ki od Vavpotičeve funkcije v nekdanjem podjetju zakoncev Login, vodijo skozi državni Telekom do udbomafije, in jih lahko preberete na povezavi.

Je pa v poslu Vavpotič poskusil že velikokrat, kažejo javno dostopne evidence.

Za sabo ima zavode in podjetja v stečaju. Predvsem pa znatne količine proračunskega denarja.

A edino res Vavpotičevo podjetje, Globaldreamvision d.o.o., katerega stoodstotni lastnik je, je vse prej kot gazela. Tabelo finančnih podatkov si lahko ogledate v nadaljevanju, razkriva pa, da je dolga leta tolkel minus, lani pa je le zlezel na zeleno vejo.

Vavpotičev nastop v Odmevih nekaj pomeni
In zdaj, ko vemo, kaj Žiga Vavpotič je in kaj je bil, še o tem, kaj bi želel biti oziroma kje se lahko po napovedih insajderjev kmalu pojavi. V krogih, po katerih se poleg že omenjenega Bobinca sprehaja tudi Marko Voljč, ki je v Gorenje v Bobinčevem času pripeljal uničevalce slovenskih delovnih mest, kar smo razkrili na povezavi, sam pa je na takrat še državno podjetje prisesal svojo (od konca posla sicer) bivšo ženo, se vse bolj glasno omenja Vavpotiča kot naslednjega predsednika vlade. Z Marjanom Šarcem so, zlasti odkar je jasno, da z Gregorčičeve odhaja njihov glavni zaveznik Vojmir Urlep, ki se na spletni strani Kabineta predsednika vlade RS predstavlja kot “Trenutno je predsednik nadzornega odbora Gospodarske zbornice Slovenije, član upravnega odbora Univerze v Ljubljani in član častnega razsodišča Združenja Manager”, že povsem nezadovoljni.

Kaj počnejo v takih primerih, pa se verjetno Marjan Šarec, ki ga je v preteklosti javna RTV Slovenija pogosto spustila pred mikrofon, z njim pa se je rada pogovarjala prav Tanja Starič, ki se ji je zdelo primerno Vavpotiča z eno samo delnico povabiti v Odmeve komentirati dogajanje na skupščini Petrola in tam pogrevati Vavpotičeve stare piarovske štose s Simbiozami in ipsiloni, s katerimi je iz proračuna potegnil na tisoče evrov, pa se Marjan Šarec najbrž še spomni.

Tik-tak, tik-tak …

Andrej Žitnik

 

 • tomven

  Iz čigave danke so pa zdaj rdeckarji potegnili tega bleferja in nastopača.. Kakšen žiga vavpotič, ne se norčevati iz ljudi prosim. Malo več domišljije bi pa rdeči po vseh teh letih res lahko imeli!

 • šmentanamuha

  Stare paradigme “novih” obrazov. Komunjare pač drugače ne znajo. To je vse.
  Da je Šarcu potekel rok trajanja, pa se vidi z Lune.

  • pupa

   Ta žiga mi deluje kot, da je Milanove rasti. Morda bo prav zaradi tega potencialni kandidat. Milan se visokih mož zelo boji.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Izdelku, ki mu je potekel rok trajanja vsak odvrže. Kumunajarjem, pa v tej deželi ni potrebno biti da so inovativni. Recept deluje.

 • šmentanamuha

  Meni je samo žalostno gledati servilnost RTV-jevskih novinarjev. Po eni strani jih razumem, pa vendar …

  • VERZIFIKATOR

   Koga razumeš?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Delajo predstave za butale.

 • althar

  Udbomafijski in košermafijski kapital sta se očitno skregala: starosocialisti (ki vlečejo ven zmedenega Žiga) in mladosocialisti (glej čivk kroparske sorošoidke) se tudi javno ne marajo več tako zelo.

  To je v redu.

 • Andrej

  Luka Dončić se je poškodoval. Šarcu zdaj zelo slabo kaže.

  • tohuvabohu

   Vsaka primerjava šepa.

   • Andrej

    Ja, Luka zdaj šepa. Šarec je pa že od nekdaj šantav.

 • Ivan Ivanovič

  Kdo je to, Žiga Vavpotič? Je vreden te reklame?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ne!

 • lauraas

  To je samo finta, tokrat bo Kučan Janšo sjebal na neki nov, še neuporabljen (inovativen) način, kot že večkrat do zdaj! Je korak pred JJ.

  • JANEZ GUS

   Udbovc žvepleni lahko samo popuši JJ.

  • pupa

   Predvsem ima milan celo garnituro udbovskih upokojenih svetovalcev v svojem ožjem krogu, ki jih moti pojava JJ in ti skrbijo za anti Janša propagando.

 • Antonius

  Torej, Šarec nam dopoveduje, da je leva vlada, ki jo vodi in ga podpira, sama sebi opozicija.
  Zdaj je mogoče šele spoznati, kakšna politikantska beda odmeva v njegovi glavi. Najprej skakanje v bazen brez vode, zdaj pa še debilna o koalicijski opoziciji, ki ga podpira.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kaj češ. Šarčizmi na pohodu. To je “intelekualni” potencijal P.R. Slovenije, RTV SLO pa gledališče za butale.

 • Garbage man

  Žiga ima lepo danko, ne ga zasmehovat.Milči ima rad Žigo, Zorangutan tudi…..

 • Garbage man

  Žiga ni kriv, milči ga je poslal.Seveda je kriv.Prasec.Cela družina bo odgovarjala

 • milanček

  edina rešitev za Slovenijo in zavedni del Slovencev je edino državljanska nepokorščina, “granitne kocke” morajo leteti, da ša muha v zraku ne preživi! to kloako je treba odstraniti, koto, pripravi se za kadavre!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Socializem v zadnjih izdihljajih.