Šef Sove Kozmelj Orbana in Madžarsko posredno obtožuje terorizma – Bi lahko Budimpešta umaknila vabilo za predsednika vlade Šarca?

Foto: STA

“Če recimo Janez sodeluje z Istvanom iz Madžarske in če sumimo, da pripravljata dejanje nasilnega ekstremizma ali teroristični napad, lahko na primeru delamo. Če pa Janez pripravlja teroristični napad skupaj z drugim državljanom Slovenije, o primeru ne moremo zbirati informacij,” je v nedavnem intervjuju za Mladino izpostavil direktor Sove Rajko Kozmelj, medtem, ko je zagovarjal prepričanje, kako bi imela Sova glede pooblastil okrnjen mandat. Prispodoba Janez in Istvan seveda ni naključna in se nanaša na šefa opozicije Janeza Janšo in madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana. S tem je Kozmelj nazorno priznal, kakšne “ekstremiste” preiskujejo, čeprav je splošno znano, da na Madžarskem nimajo težav s terorističnimi napadi, saj so se v času migrantske krize odločno uprli sprejemanju mas nezakonitih migrantov, med katerimi so bili številni teroristi. 

Glede na to, da direktor Sove predstavlja desno roko predsednika vlade Marjana Šarca, je jasno, da pravzaprav Šarec posredno obtožuje Madžarsko terorizma in ekstremizma. S tem je dal vedeti, kako naj bi bili Madžari tisti problematični, ki se sprehajajo po Evropi in nastavljajo bombe.

Glede na to, da na Madžarskem nimajo težav s terorističnimi napadi, so takšne izjave naravnost neverjetne. Namreč, Viktor Orban je z zaprtjem meja za nezakonite migrante, nato pa še z odločnim uporom proti kvotam, poskrbel za to, da je Madžarska varna država. Države, ki pa so nezakonite migrante z odprtimi rokami sprejemale, so kaj kmalu izkusile negativne posledice. Države kot je Švedska, so se soočile s porastom kriminala in drugih kaznivih dejanj, nastajati pa so začele tudi no-go cone, kamor si niti noga policistov ne upa, kaj šele državljana.

Opozicijsko SDS nazorno povezal z ekstremizmom
Še posebej škandalozno pa je, da je Rajko Kozmelj v intervjuju priznal, da “špijonirajo” zgolj za politiki, kar pa je prepovedano. “Če bomo delo dobro opravljali, bomo nevarni za del politike,” je namreč izpostavil in s tem priznal, da se Sova spreminja v zloglasno Udbo, medtem ko trpi nacionalna varnost države. Pri tem je spomnil na predlog o krepitvi pooblastil Sove, ki je bil umaknjen iz resolucije o nacionalni varnosti in omenil, kako naj bi nekdo očitno želel preprečiti, da bi se poostril boj proti ekstremizmom. Povsem po “naključju” je dodal, da ne ve, “ali je bilo zgolj naključje”, da je bil prav član Knovsa tisti, ki je predlagal izbris teh določb. “Šlo je za poslanca SDS Žana Mahniča.” S to izjavo je Kozmelj jasno nakazal kako naj bi bila stranka SDS povezana z ekstremizmom.

Foto: Printscreen

Očitno je, da Kozmelju ni bilo niti malo prav, ko so se zaradi nasprotovanja opozicije končale njegove inspiracije v vladnem predlogu, v skladu s katerim bi preiskovali in sledili državljanom Slovenije, ki naj bi po njihovi lastni presoji predstavljali nevarnost za ustavno ureditev. Nastopi Kozmelja in Šarca v javnosti ter sestava Šarčevega kabineta, kjer ne manjka državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec, jasno kažejo, kdo je tisti, ki bi ga radi opredelili kot tistega, ki je nevaren za ustavno ureditev. Stranka SDS jim več kot očitno predstavlja pravi trn v peti, saj ta konstantno opozarja na nepravilnosti in nedelo Šarčeve vlade.

V primeru prisluhov in afere Jernej Sekolec – Simona Drenik se je pokazalo, da se Sova preveč ukvarja s političnimi tekmeci, nato pa ji zmanjkuje časa, da bi bila pozorna na resne mednarodne grožnje. Očitno je Šarcu pač v prioriteti, da se obdrži na oblasti in vohuni za vsakomur, ki bi mu bil lahko nevaren. Posledično imamo v roku enega leta pred sabo Sovo, ki se je preoblikovala v Udbo, kar pa nas odmika stran od držav zahodno-civilizacijskega kroga.

Hana Murn
 • tomven

  Sova… Only fools and horses!

 • Stajerka

  ….naše sosednje države nas bodo z veseljem potisnile v drek…..in hermetično zaprle meje…..če imate takšne bedake, pa imejte še džihadiste……bodo rekli v opravičilo!!

 • centurion

  Levi psihič.
  Najbolj varen bi bil v Lj.Polje.
  Še bl pa na Žalah.
  Nekega dne ne bo več direktor sove,
  pa tut kurčana ne…..

 • Antonius

  Izjava Kozmelja, da bo Sova nevarna za del, njemu opozicijske politike, cepca do konca razgalja, kakšnemu vohunskemu retardirancu so zaupali vodenje Sove.
  Po njegovem javnem nastopanju pride človek do zaključka, da vodenje tajne službe Sova lahko zaupajo tudi Maši Kociper. Tako Kozmelju kot Kociprovi se pamet ne izide. Klobasanje Kozmelja in krogci Kociprove so vendarle obema enak intelektualni domet..

  • Janez Mayer

   Saj to že vemo. Tisti, ki pa ne vedo, pa tudi zdaj ne bodo zvedeli. Osrednji mediji o tem modro molčijo.

  • Vera

   Še ena nova “cvetka ” je od Maše Kociper .Pravi,da so poslanci “simbol države ” .Oh ljubi Bog odpusti ji,saj ne ve kaj govori.

   • Amerikanc

    Ona se še vedno s krogci igra, vendar ji ta velki ne gre v tamalega.

    • Vera

     :) :) :)

   • Artur

    Šarčeviki so jo povabili na tekmovanje v skakanju na glavo v prazen bazen in posledice tega so tu.

   • von Rhein

    Ona je “institucija”.

 • mginko

  Žalostno, da poslanci šele sedaj govorijo o udbaški navezi “državnih organov”. To je že vse od osamosvojitve, samo da je zdaj, ko je večina vse ugrabljeno in pokradeno privrelo na dan. Je pa res, da se mlajša in srednja generacija sploh ne zavedata, kaj je stara udba s svojim podmladkom.
  Ne bije se zastonj borba na zob za Telekom, kjer ima podmladek udbe 48 ur na dan ušesa in oči nad vsem kar se premika po ukradeni državi – tudi pardon, mravlje. Pa še naprej ostanite na dan volitev doma, da bo zopet izvoljena ta ….., zasledovale vas bodo celo mravlje.

 • Vera

  ” Ko mačkonu stopiš na rep, zacvili “.To sedaj dela Kozmelj,ker so ga dobili z rokami globoko v kozarcu marmelade . Podatki iz SOVE ne smejo uhajati preko neke N.H. in novinarke POP TV-ja !

  • Janez Mayer

   Seveda smejo, celo morajo.
   Zakaj pa imamo Poop TV?

   • Vera

    POP TV = LMŠ !

 • macon

  Kaj bi levi skrajneži brez sovraštva, ki ga načrtno gojijo, medtem, ko v isti sapi vreščijo o namišljenemu sovraštvu drugih. Za druge so zadosti kar levičarske miselne projekcije, dejanja in besede skrajnih levičarjev pa so zmeraj v kontekstu in za razumet, tudi če grozijo z ubijanjem.

  Sovražijo vse, ki jim ne kimajo, kriminal jim pa itak pripada in potem sovražijo tudi tiste, ki bi radi samo urejeno družbo in državo.

  Tole se ne bo dobro končalo, po mojem bo množično nasilje z uboji “sovražnikov” levice.

 • RATATA

  SOVA, sicer nimam navade špecat, vam pa vseeno povem, tako v vednost, da se v osamosvojeni socjalistični Republiki Sloveniji pripravlja večje število terorističnih napadov!

 • xtc

  Da je Kozamelj IQ žabe ne dvomim več,kajti nobeden pameten šef obveščevalnih služb v normalni državi,ne bi upal izjavljati takih neumnosti,ki ga lahko stanejo ne samo službene marveč še kake glav,saj je zmerjanje opozicije z ekstremisti in predsednika sosednje države isto in s teroristi ni enostavna zadeva.
  Seveda pa je nekaj jasnno,Kučanova druščina se je zaplezala in padec z oblasti je vprašanje časa,kajti kriza jih bo odnesla,zato hočejo še v času ,ko imajo nekaj denarja za podkupovanje volilcev in njih utišanje obračunati z opozicijo in novinarji ki jih razgaljajo in uvesti dsiktaturo,seveda pa afere postajajo tako velike,da silijo tudi v mednarodno javnost,kar jim ne gre na roke,definitivno,pa se skuša vzpostaviti izredne razmere in zatreti in prepovedati SDS ,pa četudi nezakonito-z US,seveda se stvar lahko hitro ob udarcu krize spreobrne kot bumerang levim v glave.
  Ne nazadnje tole kar pomaga kuriti Kučan po Španiji je identično tistemu kar so njegovi politični predkodniki tam počeli 56 in vsem je jasno ,da bo v EU počilo zdaj zdaj.Seveda kučan govori o političnih zapornikih tam,sam pa jih je ustvaril doma,vendar ni stvar v tem,stvar je v tem,da Kučan 6 Co vse bolj vonjajo ,da se njih oblast izteka in da prihaja neizbežno in ne zadržno,čeprav so mislili ,da so si popolnoma prigrabili oblast,jih bo tokrat dokončno dotolkla kriza in ostalo kar pride z njo in računi iz preteklosti,ki jih bo treba plačat
  Definitivno netijo izredne razmere na vsakem koncu in skušajo zanetiti obračun ,dokler je še denar za podkupovanje,ko ga ne bo se bo zadeva obrnila proti njim.
  In nenazadnje,kaj levaki skrivajo-tuje firme pospešeno umikajo večje naložbe ostajajo le tiste,ki hitro in sorazmerno nizkim vložkom finančno hitro povrnejo vložek in dobičke,predvsem trgovine in sorazmerno zahtevni izdelki,ki jih lahko delajo v SLO z minimalci,pa še to se umika.
  Laži okrog Leka in Krke se bodo kmalu razčistile in nalile butastim Slovencljem čistega vina-definitivno skoraj nobena EU firma ,ki ima generičen oddelek ni več rentabilna,predvsem Indijci,deloma Kitajci so zapečatili usodo vseh teh tovarn tudi Krke pa naj vas še levi tako prepričujejo tudi Krka,kot tovarna generikov se bo sleje kot preje zaprla zaradi konkurence,kajti Indijci isti izdelek ali boljši naedijo za 30% cene Krkinega izdelka zato ni čudno ,da velike firme pospešeno ukinjajo oddelke za generiko saj prinašajo izgubo.

 • Unikatna

  Ta res hodi po tankem ledu…Zaradi takšnih se nas potiska v drek, ker bodo sosedski odnosi nični, glede obtoževanj in bomo postali kot nekakšen samotni otok sredi EU….

  • Vera

   Smo žal že komunistična oaza sredi Evrope . :(

  • montyamp

   Ne samotni , ampak sramotni .

 • IZBIRA

  SOVA s svojimi UDBAškimi kadri deluje v smeri ustvarjanja konfliktov in direktno s ciljem rušenja ustavne ureditve. Da ne bo pomote, ustavne ureditve iz 1991 leta. Nimajo nadzora in delujejo izven sistema po nalogih Foruma 21, in njegovega glavnega komunističnega botra.

 • Black_hawk

  Če drži članek o g. Antonu iz Tuhinja, sploh ne rabim vedeti več ničesar o tem kdo je marjan šarec.

  • Vera

   Je bilo tudi na TV.

 • Le kaj je prišlo nad Slovenijo, da se med seboj več ne razumemo. Da se, kot kuga širijo laži, kraje, poneverbe, …….in v takšnem stanju smo spodrinili Boga in začeli služiti – komu že ? Kam je odšla naša lepa domača pesem, poštenje, ljubezen do bližnjega, do domovine…. zaupanje v Boga, ki edini rešuje in odrešuje.
  V tistih težkih časih, ko se je rojevala naša mlada država Slovenija, je vsa Slovenija molila Rožni venec pred Najsvetejšim…. pa tudi sicer – celo ponoči.
  Marija na Kureščku, je že pred mnogimi leti napovedala duhovno temo, ki bo zajela vso Slovenijo.
  Smo mogoče zdaj na tem, ko ima človek večkrat občutek, kot da govorimo različne jezike…., ko je zavladalo preveč sovraštva med nami namesto ljubezni in medsebojnega spoštovanja ???
  Vzemimo spet v roke Rožni venec in prosimo Boga, da nam pomaga prebroditi to krizo v katero smo nevede in nehote zašli, da bomo spet dobri med seboj – ENOTNI in SREČNI !

  • Edinost, sreča, sprava
   k nam naj nazaj se vrnejo;
   otrok, kar ima Slava,
   vsi naj si v roke sežejo,
   da oblast
   in z njo čast,
   ko pred,
   spet naša boste last!

   “France Prešeren”

 • Artur

  Eeeej pa ti idoti res in to dejansko skačejo na glavo v prazen bazen, posledice so dramatične kmalu bodo našli teroriste v vseh tistih državljanih, ki niso na njihovi zblojeni komunajzlski liniji vse naše sosednje države so že na njihovi listi teroristov kmalu sledijo kar naši državljani. Moj bog keri idioti nam “vedrijo in oblačijo”.

 • Amerikanc

  Kozmelj je navaden Šarkotov politkomisar, ki ga oskrbuje s podatki porednih državljanih.

  • Vera

   Nezvestim LMŠ-ju .

 • skorpijon93

  Na Madžarskem po podatkih pew research centera živi le dobrih 0,4 % muslimanov, madžarska ni sprejela migrantskih kvot, madžarska ni podpisala migracijskega pakta v marakešu , madžarska si ne uvaža muslimanov, tveganje za terorizem pa posledično ni, omenjeno velja za VSE države višegrajske četverice, saj imajo skupno lastnost, ki sem jo napisal
  Najnižji delež revščine med evropskimi državami ima Češka 9,6 % in ostaja najuspešnejša država , tudi med časom gospodarsko- finančne krize so ohranili najnižji delež revščine, tudi evra niso sprejeli, javni dolg države pa je 4. najnižji v EU, znaša 32,7 % BDPja po podatkih leta 2018, to ti je uspešna država v pravem pomenu

 • skorpijon93

  ponovno se dokazuje kakšna rdeča greznica postaja Slovenija, saj nimamo niti zaveznikov nikjer več , vse so zapravili, imamo 3,6 % delež muslimanov in mošejo z minaretom sredi Lublane, pa srečno ! zadnjih 10 let kaj imamo ?? drek ! to so večinski volivci izvolili

 • xtc

  Če se bo tempo odkrivanja afer nadaljeval enako hitro kot zadnje dni je izguba živcev Šiptarja le še vprašanje časa,padec pa itaq,Šiptar Xaracx dela napako za napako,sedaj bi zapiral poslance in novinarje,ki ne trobijo v režimski rog,napaka na napako kar kaže na izgobljanje živcev,bo pa zanimivo videti,kaj se bo zgodilo z Kurami pod novim lastnikom upam ,da čistka,kot na Delu,ki je pred bankrotom.

 • montyamp

  Hehehe , “” zmagovalcev “” kastrirani mladiči nam vodijo državo , stari partijski reptili pa medtem kradejo z drugo ekipo mentalno kastriranih kleptomanov , ki so produkti politkomisarskih orgij , križanci med rdečimi morilci in zvezdaškimi kurbami.
  Zunanja politika ni za demokratično nepismene ideološke naslednike totalitarnih zločincev , to je samo za pametne , zato se Slovenija utaplja v svinjaku majskega partizanstva in ropotarnici murglosrbske koka-industrije .

 • xtc

  Očitno se bo Šipcu na glavo zvrnila še Afera Telekom in nezakonita zaposlovanja tam,a bo Šipac zopet zavrnil dokumente,ki jih je državna firma dolžna z zakonom posredovati javnosti?
  Poglejte bebavo anketo o Šipto Xarachu,ki naj bi bil po anketi “Invalidskega časopisa” ,po aferah še bolj popularen.

 • Olga101

  Totalitarni režimi vedno rabijo notranje in zunanje sovražnike! Če jih ni, si jih
  ustvarijo!

 • Jana Novak

  Kozlo-mejni ima hude probleme sam sabo on svojim obstankom, zato išče zunanje sovražnike, ker so vse ostale že obdelali, je tokrat na vrsti Madžarska.

 • lena

  Stric je prepotenten, ne bo vec smel jemati vijagre!

 • Wizeman

  Butalci polpismeni. Janez je prispodoba za Slovenca (verjetno zato, ker je najpogostejše ime, kdo bi vedel), kot je Hans za Nemca, Mujo za Bosanca, Ištvan za Ogra ipd. Nobenega namigovanja tu ni razbrati, če je človek količkaj razgledan, samostojno razmišljajoč in neobremenjen. Ampak, saj se ve, zakaj so plačani “novinarji” tega skrpucala od medija….