Padale so težke besede: Seja odbora za zunanjo politiko se je sprevrgla v zmerjanje sosednje Madžarske in poglabljanje slabih odnosov s sosedami!

Branislav Rajić (Foto: STA)

V zmerjanje sosednje Madžarske (pa tudi drugih sosed) se je precej predvidljivo sprevrgla skupna nujna seja odbora zunanjo politiko, ki jo je vodil Matjaž Nemec (SD), in odbora za kulturo, ki jo je vodila Violeta Tomić (Levica), na kateri so vladajoči poslanci branili svobodo političnega tednika Mladina pred diplomatsko noto veleposlanice Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi. Veleposlanica je pred tem protestirala pri zunanjem ministru Miru Cerarju, ker je Mladina njihovega premierja Viktorja Orbana na naslovnici naslikala kot nacista. Ob njem so na podoben način upodobili predsednika opozicijske SDS Janeza Janšo. Kar je običajna praksa Mladine. Cerarja je veleposlanica prosila za pomoč, da bi se v prihodnje izognili takšnim incidentom.

Vatovec: Cerarjev predvolilni dogodek
Z zunanjega ministrstva so veleposlanici odgovorili, da ne morejo nič, ker na politični tednik Mladina vlada ali zunanje ministrstvo nimata vpliva. A za zaščito svobode tiska po oceni vladajočih to ni zadoščalo. Noto in odziv je razbobnala Mladina, vladajoče LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB pa so zahtevale celo razpravo zunanjepolitičnega odbora parlamenta in odbora za kulturo. Vladajoče poslance je kot prvi predlagatelj danes z izjemno laskavimi ocenami o Mladini in ostrimi ocenami o sosednji državi kot diktaturi zastopal poslanec Cerarjeve SMC Branislav Rajić, ki je opozoril tudi na nezaslišane pritiske na svobodo naših medijev iz Hrvaške in nevarne izjave italijanskih politikov.

Branislav Rajić, SMC (Foto: DZ/Matija Sušnik)

Da je skupna seja obeh odborov predvolilni dogodek SMC Mira Cerarja, se je nekoliko presenetljivo na seji z Brankom Grimsom (SDS) strinjal Matej T. Vatovec (Levica). Grims je ocenil, da vlada v času pred volitvami namerno sproža in ustvarja vtis konfliktov z vsemi sosedami, povsod so sami fašisti, da bi se ljudje počutili ogroženi in bi na ta način spregledali, da vlada v resnici nič ne dela. Vatovec je ocenil bolj določno, da gre tokrat za Cerarjevo predvolilno igro, in Cerarju očital sodelovanje z Orbanom pri drugem tiru v preteklosti in podobno politiko, kot je bila Orbanova do beguncev, ker je mejo zavaroval z žico. Cerarju je očital tudi mlahavo zunanjo politiko, ker se med drugim ni odzval na oceno britanskega zunanjega ministra, da je bila Slovenija vazal Sovjetske zveze. Cerar je priznal, da je bil res manjši spodrsljaj, ker ni javno takoj ugovarjal, da je bila država vazal le nekaj let po drugi svetovni vojni, pozneje pa ne več, a tega ni storil, ker gosta ni želel prekinjati med nagovorom, ga je pa pozneje opozoril. Vatovcu in njegovi stranki pa je Cerar vrnil, da samo kritizira, ne upa si pa prevzeti odgovornosti in priti v vlado. “Te vaše komentarje zato štejem za nekorektne komentarje nekoga, ki nima dovolj poguma, kritizira pa vse povprek, da bi pridobil politične točke,” je zunanji minister zabrusil Vatovcu.

Rajić: Na Madžarskem diktatura v duhu prednikov
Presenetil je pozneje poslanec SMC Branislav Rajić, ki je v imenu vladnih poslancev, ki so zahtevali skupno sejo odborov, da bi zavarovali svobodo Mladine pred pritiski iz Madžarske, ki so potekali preko Cerarja, oblasti sosednje države obtožil tistega, kar je bilo naslikano na naslovnici Mladine: nazadnjaštva, diktature. Celoten Rajićev nastop v tem delu je bil takšen: “Ministrstvo za zunanje zadeve, kot tudi druge ustanove republike Slovenije ne posegajo in ne ocenjujejo uredniške politike medijev, to je splošno znana resnica v vseh demokratičnih državah, kjer ekstremizem in populizem nista prevzela vajeti. Zato noto Madžarske veleposlanice vidim le kot eno logično delovanje diplomatke, ki je v misiji, ki hoče obdržati službo, ni pa nič več in nič manj kot jasen pokazatelj, da prihaja od politike, ki sicer v novi preobleki, pa vendarle izkazuje nazadnjaštvo in diktaturo v duhu svojih prednikov od pred pol stoletja.”

Naslovnica Mladine je bila takšna:

Po daljših nastopih predvsem poslancev SMC se je oglasil še Andrej Šircelj (SDS) in vprašal predstavnike vlade, kakšen vpliv bodo imele nenavadne ocene (ne le Rajićeve) na zunanjepolitični položaj Slovenije, ker so bile izrečene trditve, ki ne držijo glede odnosov z Madžarsko in Italijo. Predsednika odbora Nemca je opozoril, da iz zunanjega ministrstva ni nikogar, ki bi mu sploh lahko odgovoril, ker je zunanji minister Miro Cerar zaradi drugih obveznosti odšel. Nemca je pozval, naj zagotovi prisotnost predstavnikov vlade ali pa prekine sejo. Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič se je na opozorilo, da iz ministrstva, ki ga vodi predsednik njegove stranke in ki je razpravo sprožilo, ni nikogar, da bi kaj odgovoril opoziciji, odzval tako: “Če je vas strah, prav. Jaz si pa dovolim, da povem, kar mislim. To ne more bit razlog, da tega ne bi končali, ker se vi bojite, kako bo vplivalo na status Slovenije. Vsi se vsega bojite, se tresete …”

Šircelj je protestiral, ker je Nemec Zorčiču pustil, da laže, kako se kdorkoli boji. “Pustili ste nespoštljiv pogovor, govor o zadevah, ki bi naj jih nekdo rekel, pa jih ni,” je opozoril Šircelj in Nemca pozval, naj začne voditi sejo tako, da bodo vsi v enakem položaju, tudi opozicija. “To, kar si je kolega privoščil, presega kulturno komunikacijo,” je še ocenil.

Nemcu je potem, ne da bi Šircelj dobil kak odgovor, uspelo izpeljati glasovanje, na katerem je koalicija potrdila že prej pripravljene sklepe v obrambo Mladine pred noto z Madžarske, ki je menda ogrozila njihovo svobodo, ubranila pa bo po teh sklepih svobodo medijev s svojo politiko v bodoče vlada Marjana Šarca.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • pajot

  Človeku zavre kri,ko vidi kaj se grejo tile cepci butasti,primitivni in zmeraj bolj boljševiške miselnosti. Ni čudno,da vam pri takem vladanju bežijo intelektualci v tujino,ostaja pa samo gnoj. Sramotno.

  • Nata

   Saj to vendar želijo !! Gnoju je najlažje vladati.

   • lili pili

    Torej sds je gnoj ker ostaja doma…hooo

  • lili pili

   Vcasih so takim puscali kri, da so se umirili… malo novzeka bi kosto

 • pajot

  Branislav Rajić? Srbine,bre…

  • wert

   Od kje se je vzel tale Ićić ….. in, kaj poćne na tem sestanku ? ? ? Je Ćerarju zmanjkalo Slovencev ?

   • Stajerka

    …tudi v totem Maribori imamo predstavnika poslanske skupine LMŠ iz KAMNIKA……za kozlat – dobesedno…….kamničan bo zastopal in delal v dobro občanov mesta Maribor…….tik, tak!

    • Boco

     Kamničani so okupirali MB potem ko je štajerce zajebal kamničan Maister.
     Kje je štajersko-mariborski ponos!

 • Anton

  levičarji se zopet zatekajo k iskanju zunajega sovražnika,že “neštetokrat” videno,slšano, s ciljem, da stem zamegljujeo bistvene probleme,vprašanja, ki jih s svojo radikalno nesposobnostjo kajpak ne zmorejo premosti.

  sarkazem press

 • soc

  Zlobni palček je s svojimi baroni in začasnim šarcem-komedijantom na premierskem mestu v zadnjih mesecih uspešno vsilil velikemu delu državljanov koncept nevarnih zunanjih sovražnikov, ki stegujejo kremplje po naši ljubi zemljici. Strahovito nas ogrožajo Italijani, Madžari in Hrvati, Avstrijci pridejo še na vrsto. Kakšen beden déjà-vu stalinistični trik. Horde migrantov so v primeri s temi mogočnimi sovragi seveda povsem irelevantne za naš vsakdan…

  A klavrno je, da se tudi na desni najdejo pepčki, ki ponavljajo to murgelsko mantro. Recimo ex-vodja viol in zdaj evrokandidat Šiško v intervjuju za Reporter nedolgo nazaj. Razlika je le v tem, da ta pepček vidi rešitev neposredno v Rusiji, Murgle pa v Rusiji preko Srbije.

 • Antonius

  Zadostuje pamet, ki za malenkost presega svoj ego, da se človek sramuje kmetavzov, ki furajo našo politiko in državo. Povprečno vzgojen otrok ve, kje je meja in kaj se spodobi in kaj ne.
  V najbolj odgovorna mesta naše politike se je zažrla neotesana politikantska golazen, ki premore manj pameti, kot mariborske razgrajaške *vijole*.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++++++++

 • branči

  če je orban pameten bo odpoklical madžarskega veleposlanika, pa pol da vidimo jokcanje politikov, mi nismo nić krivi!

  • lili pili

   Jebes madzare, pol je ciganov…

 • Stajerka

  …nič novega…..26.5. ima narod možnost, da levake zabije na realna tla!!!…..naslednjič pa naslednjo pomlad, ob predčasnih volitvah……

  • Mojca pokraculja

   Ni tako enostavno draga štajerka, kot vidiš so prav štajerci volili LMŠ da je ta srbijanski izmeček prišel v parlament !

   • Stajerka

    e – nekaj mi ne štima……ta je prišel v parlament iz SMC, zmagovalka volitev vemo kdo je, ne vem če je v Slo volilni okraj, kjer bi zmagala LMŠ……zato so vsi v koalicijo in v vlado prišli pri stranskih vratih, lahko bi rekli tako kot Levica…..

    • Mojca pokraculja

     seveda ne štima, sem spregledala, da je iz SMC, ampak v končni fazi pa štima, saj ni nobene razlike, vse to je ista politika , SMC, LMŠ, Levica ,SD…Pri katerih stranskih vratih pa ne razumem. Mislim da kar direktno na podlagi tistega goljufivega računanja glasovs 4 kratno vrednostjo.
     Je kar dobro rekel tale srbin:”…. prihaja od politike, ki sicer v novi preobleki, pa vendarle izkazuje nazadnjaštvo in diktaturo v duhu svojih prednikov od pred pol stoletja.” Menda ja ne misli, da diktaturo lahko zganja nekdo, ki ni na oblasti. Vemo pa kdo je na oblasti od 45. dalje, kar pomeni da je ta politika jugoslovanski socializem in komunizem. V novi preobleki se razume.

  • Mojca pokraculja

   Saj veš, da se to ne bo zgodilo. Partijska zvestoba je neizmerna, poglej Šoltesa, ta je že izvoljen, brez nadaljnega. Borci in upokojenci-kvizlinška postrojba partije, bodo zanj glasovali po ukazu !

   • 10mile30

    šoltes ne bo izvoljen

    • Mojca pokraculja

     On je že izvoljen ! Ne dvomi v to !

     • 10mile30

      jst vem da ne bo izvoljen. spomni se po volitvah :-)

     • Mojca pokraculja

      Ok. velja.

 • antimur

  Dokler nam bodo usodo krojili, idioti in pokvarjenci kot so Šarec, Nemec, čefurski smrdljivci kot je Rajić, Tomićka, Bratušca, Erjavec…., bo v Sloveniji diktatura in zaničevanje svobode in domoljubja.

 • Franjo Trojner

  Nujno potrebnih reform od nikode, iz fsranih ust luzerskih levičarjev na oblasti pa že lep čas prihajajo same sovražne besede uperjene proti drugorazrednim državljanov doma in po novem padajo tudi težke sovražne besede uperjene proti prav vseh vladah sosednjih demokratičnih držav.
  Levici na oblasti, torej Šarcu, Cerarju, Židanu, Rjavcu, Mescu in Bratuškovi smo sovražniki prav vsi doma in v tujini, ki nismo levičarji, za njih smo vsi sami fašisti.
  A levica s takšnimi sovražnimi sporočili domači in tuji javnosti napoveduje vojno?? Si levica na oblasti želi državljanske vojne, ali vojaško napasti Madžare, Avstrjice, Italijane in Hrvate??? Verjetno jih je sam fsran gobec, ker so SV sami tako osiromašili, da SV še za šuse nima in kot takšna nima prav nikakršnih možnosti v vojni odbraniti državo, kaj šele katero nam sosednjo napasti ali celo vse 4 sosede hkrati.
  Nov Nemčev bebav zakon o PRIKLJUČITVI Primorske Sloveniji, ki ga je izglasovala ekstremna, fanatična leva koalicija ima ozemeljske težnje do nam sosednje države, kar si lahko Italijani hitro narobe razložijo in bo zelo slabo vplivalo na medsoseske odnose.
  Tudi sam Državni svet je zavrnil
  predvolilno in ideološko obarvano temo in da z uzakonitvijo poimenovanja zgodovinskega dogodka s terminom »priključitev« zakonodajalec implicitno dopušča možnost, da slovensko primorsko ozemlje pred združitvijo ni bilo del slovenskega narodnega prostora. Prepričani so, da lahko uveljavitvi zakona v takšni obliki sledijo neugodne mednarodno – pravne in politične posledice. Prav zato Državni svet zahteva, da Državni zbor ponovno odloča o tej spremembi zakona in pri vnovičnem odločanju z maksimalno odgovornostjo upošteva obrazložene argumente s strani državnih svetnikov.
  A morda SLOVENCI po letu 1991 znova korakamo v vojno?? A bomo zasedli Trst z zaledjem??? Morda bodo levičarji priključili Železno županijo v kateri živijo danes SLOVENSKI PORABCI k Prekmurju in s tem Sloveniji? Morda levica na oblasti razmišlja o priključitvi celotne Istre in Medžmurja Sloveniji in tako rezrešiti problem na naši južni meji???
  Ma norci nam vladajo, vam rečem!

 • xtc

  Po zaslugi Kučana,AB,Cerarja,Pahorja in sedaj Šarca smo Slovenci v EU najmanj zaželjena država in nekateri nas že podijo ven,ker veljamo za komuniste,rusofile in prepirljivce in špilferderberje in Hrvatje so nas krepko prehiteli po priljubljenosti.
  Vsa ta prepiranja z sosedi že imajo mednarodne posledice Šarca preprosto ignorirajo,EIB noče dat denar za drugi tir,ker je predrag in ni več aktualen,ker imajo Avstrijci domala že gotovo hitro železnico iz Trsta do Graškega terminala in Mažari,kot Avstrijci bodo z Italijani in kitajci sodelovali preko Trsta.,ko pa bo povezana še Rijeka z Madžarsko pa tam tudi.
  Kot so nas že nekaj krat opozorili ,da je treba tretji pas na relaciji Sežana -Lendava- in še kje so se naši uprli,da tega ne bodo zato se vse bolj govori ,da se bo tranzit premaknil severneje čez Avstrijo SLO pa bo postala prometno slepo črevo in kreganje z sosedi pelje ravno na to.

 • Boco

  Edina tuja grožnja za Slovenijo so srbski rdečuharji. Ti so nas okupirali.
  Dokler se jih ne rešimo ni svobode v Sloveniji.

  • lili pili

   Se malo pa bodo siptarji vse prevzeli…

 • Drago

  Pes na ketni nima ksihta. Kratek opis odnosa med Orbanom in Janezovimi mediji…

  • šmentanamuha

   Ma ne, se pravkar gledaš v ogledalo in v samozanikanju vidiš sebe?

   • Drago

    Ne, zgrešili ste, poskusite ponovno.

  • Andrej

   Iz katerega kibica si se pa ti preimenoval?

 • Janez Kepic-Kern

  KDO PA SPLOH JE – TA SMC – Rajič iz razpadle SMC –
  da bo nam Slovencem – zunanjo politiko . “rihtal”.
  Meni se zdi nekdo, ki se po sistemu “znajdi se” prisline tja – npr. k propadlemu politiku dr. Cerarju, ki nima ali ima premalo “uporabnih” ljudi.
  Ači je ta človek SMC Rajić v njega življenju že kaj
  – bolj pomembnega dosegek, storil – v dobro – drugih ! ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • macon

  “Ministrstvo za zunanje zadeve, kot tudi druge ustanove republike Slovenije ne posegajo in ne ocenjujejo uredniške politike medijev,..”

  Režimci se seveda spakujejo, ker to velja samo za NJIHOVE medije, drugače se vtikajo v vse, ki niso na njihovi liniji.

 • šmentanamuha

  Totalen amaterizem slovenske vladajoče politike. Kdo naj spoštuje take politike?

 • Mojca pokraculja

  Pritepenec srbijanski, kaj sploh dela Rajić v parlamentu. Kdo to voli, pa kaj so ljudje res čisto nori. Nek propadli arhitekt in srbijanc, ki še dobro slovensko ne govori, čeprav je tukaj že dolga leta, se bo ukvarjal z zunanjo politiko. Lepo prosim, je kakšen slovenc v Srbskem parlamentu, da bo Srbom sral na glavo kot tale izmeček nam !?!

 • Janez Kepic-Kern

  ZANIMIVO
  BI BILO VEDETI – NA KATERE ŠTEVILKE
  IN
  NA KATERE LJUDI SE OBRAČA – TA
  NIKOMUR ZNANI
  SMC – RAJIĆ.? Se zdi, da je v “službi nekoga iz ozadja” ? L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Mojca pokraculja

  Nehajmo se pretvarjati, to kar gledamo, slišimo in doživljamo je čisto navadna diktatura. Razmišljajmo tako kot pritiče dejstvu, da se diktatura in demokracija izključujeta.

 • garfi

  kućanova Banda nas bo sprla z vsemi sosedi in civiliziranimi državami s svojimi lažmi
  spet en primitiven balkaNIĆ v akciji
  kolk jih Banditi še imajo na zalogi poleg cele kriminalne zalege jankoviĆ
  vse bolj očitna kućanova tretja jugoslavija na ozemlju Slovenije

 • von Rhein

  1990–1991 Unico ltd. Lusaka, Zambija
  .Potem se je za eno leto zavlekel v Zimbabwe in ,ko je ugotovil,da v Sloveniji ni treba v borbi za banane skakati z drevesa na drevo se je privlekel v Slovenijo.

 • Borut Stari

  Slovenija je postala uboga komijevska enklava v EU. Režimski presstituti imajo odprto pot v lovu na čarovnice.

 • Zdenko

  Ne gre se čuditi, ko gledaš te polpismene poslance.

 • if

  Nesposobnost, nekultiviranost, nedržavotvornost, nespametnost, nedemokratičnost in norost so uzurpirale krmila samostojne republike Slovenije.
  Tako je, ker je velik del volilnega telesa politično nekomeptenten.

 • PLavi-mil

  Spet sami ići, tem je v veselje, da smo skregani z vsemi sosedi, ker smo jim jugo uničili, danes nam pa vračajo, bedaki jih pa volijo.

 • Igor Kodelja

  vidi bre rajćice brani o mladino

 • Andrej

  Mladina ima v tej deželi poseben, nedotakljiv status.

 • Hribouc

  Kaj pa so Madžari pričakovali od rdečih balkanoidov brez kulture, etike in poštenosti?

  Ostane jim samo pod na Krivosodje , kjer pa je še vse po starem, kot na kočevskem procesu 1943, ko
  so farsično, po komunajzarsko obsodili po partijskem boljševiškem pravu že vnaprej obsojene po pravu institucije in države, ki je nikjer ni bilo. Skratka, komunistična Vukojebina.

  • lili pili

   Ne pozabit tako jajo kot viki sta bila komunista, viktor do konca…

 • Franjo Trojner

  Pozor Šarec, Cerar, Rjavec, Nemec in Rajić na gumenjaki veslajo v Trst priključit Primorsko Sloveniji. Nato bodo po Muri veslali še na Madžarsko v Železno županijo, da Prekmurji priključiko še PORABSKE SLOVENCE, na koncu bodo priključili še Jorasa, pol Medžmurja in pol Istre. Hvala Bogu, da jih Štajerci nea zanimamo, sicer pa mi kolko vem tak odhajamo v Avstrijo, z Štajersko vred, da ne bo pomote.

  • lili pili

   In kaj bodo domoljubinz jajotom ta cas poceli…

 • svatne

  Žanjemo, kar SO sejali osamosvajači in osvobajači, ki so poskrbeli zase, državo in dokončanje osamosvojitve pa gleda mandi.

 • Franc Šink

  ¸Ker so pač komunisti, je nemogoče da so kar koli krivi.Dokler bodo vladali oni so spremembe nemogoče.

 • Janez Kepic-Kern

  In ?
  Kaj za en človek – sploh je – ta SMC Rjić?
  Koliko časa – pa je v Sloveniji ?
  In?
  Koliko članov – pa sploh še ima – SMC ?
  DR. CERARJA in koliko deset ljudi ?
  TAK
  NAČIN JE – ABSOLUTNO – NERESEN IN ŠKODLJIV ZA NAS Slovence in za našo državo – R. Slovenijo !
  Nujno
  MI SLOVENCI IN
  R. SLOVENIJA – POTREBUJEMO – NOV – Z A K O N O VOLITVAH !
  In
  NOV ZAKON
  O – POLITIČNIH STRANKAH.
  Te razpadle “klapice” , ex ” stranke”
  – NISO
  – ČISTO NIČ – RESNA REČ IN
  – ČISTO NIČ – UPOŠTEVANNJA POTREBEN JAVNI DEJAVNIK,!
  “SMC” je “politično truplo”. Dejstvo.
  KOLIKO
  IMAJO PODPORE – MED PREBIVALSTVOM – JASNO – POKAŽEJO
  – VOLITVE
  IN
  – RAZNE RESNE RAZISKAVE JAVNEGA MNENJA.
  Ta
  SMC – nima nikakršne podpore več
  ali – povsem ZANEMARLJIVO PODPORO
  – MED NAMI SLOVENCI. Dokazljivo. LR. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Miran Pavličič

  Modus operandi zafiksane koalicije se še kar nadaljuje. Točka preloma je ob tako mirni opoziciji žal le iluzija. Dojler boste v Dz dopustili, da vas ti nesposbneži ala Nemec, Židan, … vozijo žejne preko vode bo tako še naslednjih nekaj mandatov. Žalostno res… :(

  • Janez Kepic-Kern

   Ja?
   In – kakšen je tvoj predlog – za izboljšanje ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • totex39

  Srbin Rajić bo raje navijal za komunistično diktaturo katera mu je dosti bližja. Tako dolgo bodo provocirali, da nas bodo še bolj skregali z sosedi, kar je mogoče to tudi njihov namen.

 • Janez Kepic-Kern

  KOT JE RAZVIDNO Z INTERNETA
  STA
  TA SMC B. Rajić in TADIĆ – glavna akkterja povezovanja Srbov, ki živijo v Sloveniji.
  Jaz
  osebno nimam nič proti temu – če so kSrbi v Sloveniji – kako društveno povezani.
  Sem
  pa odločno proti temu,
  da bi se nam Slovencem – kakorkoli vmešavali v – politiko naše R. Slovenije.
  Od
  vsiljene nam
  POVEZAVE Z EX KRALJEVO YU
  SMO
  IMELI SLOVECI – VELIKO ŠKODE.
  Da o tem, koliko smo utrpeli škode
  ZARADI PRISILNE VKLJUČENOSTI NAS SLOVENCEV –
  V
  EX KP, ZK TITO YU
  – NITI NE PIŠEM, ker to takointako – vsi dobro vemo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   S TEM,
   KAR NAVAJAM V ZGORNJEM E-POSTU NAJ SE – UKVARJAJO
   – predvsem stranke naše r. Slovenije !
   Jaz
   OSEBNO – JANEZ KEPIC-KERN – KOT – SLOVENEC
   TA
   ČAS
   USTANAVLJAM – POPOLNOMA
   NOVO
   – D O M O Z N A N S K O , DOMAČNOSTNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”,
   KI
   GA BOM POIZKUSIL – NAREDITI – ČIMBOLJ – ŠTEVILČNEGA !
   VSE
   PODATKE DOBITE
   NA MOJEM E-ŠPRTALU “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si.
   Vsi,
   ki bi vas sodelovanje v takem fdruštvu veselilo,
   SE MI KAR BREZ ZADREGE – JAVITE – PO E-POŠTI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Joško

  Od kod je prišel ta Rajić?Naj gre pametnjačit tja, od koder izvira.

 • Janez Kepic-Kern

  GLEJTE
  PRISPEVKE V REVIJI SLOVENIANA

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !

  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !

  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
  Himna Združenja katoliških telovadno-kulturnih društev “ORLI”, 1908 – cca 1940.
  L.R.
  Slovenci
  smo
  NARAVNOST ” S R A M O T N O” NEAGILNI – V SAMOORGANIZACIJI, V POZITIVNE
  SLOVENSKE
  OBLIKE – ZDRUŽEVANJA.
  Večina ali veliko nasplošno sicer OK nas sedanjih Slovencev – je nagnjena le
  – v JAMRANJE,
  – ZABAVLJANJE NAD BOLJ AGILNIMI – SRBI ITD.
  Maokdo
  bi pa – se zdi – naredil kaj več
  – KOT DAJAL – PRIPOMBE,
  – ZABAVLJAL
  IN NERGAL ALI TARNAL.
  Nehajmo
  s
  tem. PRIDRUŽITE SE MI V – D O M O Z N A N S K O
  DOMAČNOSTNO DRUŠTVO – “SLOVENIANA”.
  Vseh korekt in resnih ljudi – bom vesel. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Olga101

  Vse kar tovariši levičarji (komunisti) pakirajo Madžarski, velja za njih! Laž je nesmrtna duša komunizma!
  Tovariši vodijo Slovenijo z goljufijo, izključevanjem, krajo in ustvarjanjem zunanjih in notranjih sovražnikov! Vse zato, da preusmerjajo pozornost ljudi z dejanskih problemov (nedelovanju sodstva, zdravstva, gospodarstva…ogrožanja Slovenije z NEZAKONITIMI migracijami in dodeljevanja nezakonitih azilov in kraje davkoplacevalskega denarja).
  Za vse to morajo utišati svobode govora, kar jim je naročil udbomafijec iz Murgel na Ilovi gori!
  Mladina je udbomafijsko kučangoebelsov agitprop trobilo, ki krade denar iz zdravstva, zato jo murglske marionete zagovarjajo!
  Komunizem=fašizem=nacizem=islamizem!

 • Janez Kepic-Kern

  MOJE MISLI
  V MOJI REVIJI “SLOVENIANA” OB LANSKIH VOLITVAH – 2018 ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  Ker do sedaj, do septembra 2018 – še ni minilo veliko časa od volitev v DZ R. Slovenije, ki so bIle 3. 6. 2018 – pri “SLOVENIANI”ne bomo na široko in v tej številki
  – nič konkretno – pisali o sedanjih povolilnih dogajanjih. Bolj po “smislu” – ne v
  vseh podrobnostih jih bomo podali – v naslednji, v 4., v oktobrski številki “SLOVENIANE” : kaj pozitivnega se je morda – že izcimilo iz teh volitev v DZ 2018!?
  Kar velik dosežek skoraj 25% glasov za SDS in njene odlične poslance: to zagotovo je nekaj pozitivnega!
  Sedanja povolilna razna t.i. “koalicijska usklajevanja”
  – ŠIBKE, MANJŠINSKE “LMŠ” POKOMUNISTIČNE “VLADNE” KOALICIJE,
  KI O SEBI GOVORI, DA JE “ LEVA” PA JE REALNO GLEDANO- PAČ LE :
  – SAMO POKOMUNISTIČNA ( po ex KP, ZK ) “ZASILNO SKRPANA LMŠ” KOALICIJA, KI
  PRAVA “DELAVSKA, SOCIALNA, PO EVROPSKO SOCIALNO DEMOKRATSKA – PAČ – NI !
  “ SAMOZVANO – LEVA “ KOALICIJA “FAKE LEVIH STRANK” – ŽE – SO !
  – “LEVI” – V KLASIČNEM POMENU TE BESEDE – PA – NIKAKOR – NI, NISO !
  Ta LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB, s “priveskom LEVICA” t.i. usklajevanja – v praksi verjetno
  “izgledajo prav klavrno, revno”?! Nam v stranke nevčlanjenim in verjetno tudi večini od
  Vas beročih – so “znana” le preko TV, kjer pa je strankarsko dogajanje v pokomunističnih
  strankah verjetno podano na formalističen in na zelo “ocvetličen”način.
  Bolj zanimivo bi bilo več vedeti o raznih
  – “nenaravnih vzdrževanjih pri življenju” že realno, člansko zelo šibkih pokomunističnih
  strank”, z verjetno veliko članstva v zelo visoki starosti: zunanji opazovalci imamo
  pogosto vtis, da so taki starejši člani le še že zelo “trhlo” ogrodje že močno razpada
  jočih “strankarskih pokomunističnih hiš”,
  – v katerih verjetno “gospodarijo” jih (tako se zdi) praktično tvorijo le skupinice, le po
  nekaj mlajših, “znansko” in verjetno “konkretno osebno koristnostn interesno
  motiviranih in “tako-povezanih” strankarskih ljudi ? Zdi se, da je v pokomunističnih
  strankah precej pripadnikov konkretne stranke “bolj iz iz navade”,
  – nekakšnih “inercijskih pripadnikov”: precej pokomunističnih strank je (se zdi) že
  – precej: “že postaranih” – delovno-programsko in po starosti članstva, podpornikov.” .
  Tak vtis dajejo oz. tak vtis imamo mi, zunani opazovalci, ki jih vidimo le preko TV.
  V strankah,ki nimajo več močne baze res zavzetih podpornikov (tako se zdi)
  in jih tvorijo in ( se zdi) “obvladujejo” le med seboj “znansko” in “ kdovekako” še
  povezana, nam, javnosti bolj prikrita, domnevna “ ozadja” – je zagotovo veliko “čudnega” dogajanja, ki pa je verjetno bolj “groteskno” kot ša – kaj “zelo nevarno”.
  Koristno za našo R. Slovenijo in za nas Slovence – pa zagotovo – ni !
  Taka nakazana in verjetno realna dogajanja v t.i. koalicijskih usklajevanjih imajo za
  posledico tak “rezultat” kot ga vidimo !
  Sicer formalno korektno so prišli na ministrske položaje
  – “še preveč dobro poznani strankarski ljudje”, ki niti dovolj glasov, da
  bi bili uvrščeni med poslance – niso dobili!? “Umetniški vtis” pri takih
  “skokih na visoka javna mesta” – izvedenih s strani v slovenski politiki
  aktivnih “pokomunističnih politikov”, katerih stranke so pravzaprav
  “poraženke” volitev v DZ 2018 – je seveda tudi – povsem – porazen !
  Ko jaz, Janez K. Kern, ki sem 40 let prizadevno opravljal svoje strokovno knjižničarsko
  delo, si ob opazovanju takih ne ravno “krepostnih” pač pa bolj “klovnovskih”- akrobacij – pri skakanju na visoka mesta sekretarjev, ministrov s strani pokomunističnih ljudi,
  ki se doslej ne v kaki stroki, ne v sami politiki – niso – dokazali, niso bili deležni javnih
  priznanj – si pač mislim:
  “Zakaj se ti, za politiko čisto netalentirani ljudje – tako krčevito oklepajo politike, strank,
  položajev”? “Ali se res ne znajo samostojno zaposliti privatno, sami sebe”? “Ali sploh
  obvladajo kak poklic, bi bili izven politike nezaposleni”? “So izven politike res čisto – nezaposljivi”? itd., itd.
  Veliko mojih znancev, priznanih strokovnjakov na področju prava, gospodarstva je
  odločno mnenja, da bi bilo v naši R. Sloveniji nujno dpolniti, poostriti pravila o primernosti, o pogojih – pri kandidaturah na volitvah, pri kandidaturah – za poslance !
  Dostikrat je tudi slišati mnenje, da naj bi politika, biti poslanec itd. – ne smela
  biti prva zaposlitev – za nikogar !
  No – morda nam bo pa ta “šibka” LMŠ vlada – prinesla tudi – kaj pozitivnega?”
  V skladu z določili o t.i. “svobodi govora, misli” itd. iz “Ustave” naše R. Slovenije Vam spodaj
  zapisujem moje, čisto osebne misli, vtise – o temi: “IZID VOLITEV V DZ – 2018” !
  S

 • Janez Kepic-Kern

  SRBI V SLOVENIJI
  SO SVOJ
  NACIONALNI SVET SRBOV V SLOVENIJI – ORGANIZIRALI
  MI
  SLOVENCI,
  NISMO
  ORGANIZIRALI – NIČ – PODOBNEGA !
  Nekaj starih v SLOVENSTVO – orientiranih ORGANIZACIJ KOT STA
  – SLOVENSKA MATICA,
  – SAZU,- SVETOTOVNI SLOVENSKI KONGRES ITD.
  SICER
  DELUJEJO – A SO ČISTO – APOLITIČNE !
  TUDI
  V OBLIKI – DRUŠTVA
  SE DA IZRAZITI – SVOJE OSNOVNE
  – NARODNOSTNO KULTURNE
  IN
  POLITIČNE INTERESE !
  Ii
  moje “SLOVENIANE”
  ZLASTI MOČNA VZPODBUDA ZA PRIPRAVO IN JAVNO OBJAVLJANJE MESEČNE
  REVIJE “SLOVENIANA” PA JE DANES, LETA 2018 ŠE VEDNO PRISOTNO:
  VPRAŠLJIVO, ŠE TUDI DANES OBSTOJEČE JAVNO VSILJEVANJE “ČUDNEGA
  POKOMUNISTIČNEGA ČREDNEGA KOLEKTIVIZMA“!? ČEPRAV JE VSAKEMU
  KOLIČKAJ RAZUMNEMU SLOVENCU – OČITNO,- DA SODOBNI SVET KAR VISOKE RAZVITOSTI INFORMATIKE, VISOKO TEHNOLOŠKE PROIZVODNJE ,
  TRGOVINE IN STORITEV – TERJA PREDVSEM: VISOKO POZITIVNO INDIVIDUALIZACIJO POSAMEZNIKOV, OSEB, MLADIH IN STAREJŠIH SLOVENCEV !?
  SODOBNO UPORABNO IZŠOLANOST POSAMEZNIKA-KOV. TER NJIH UTEMELJENOST V PREVERJENIIH KULTURNIH VREDNOTAH – TUDI NARODA, IZ
  KATEREGA SEDANJI MLADI – PRIHAJAJO, IZHAJAJO ! IN – DA JE OMENJENO
  “POLITIČNO-IDEOLOŠKO V S I L J E V A N J E” POVSEM ODVEČ IN MOTEČE !
  5. .”ŽAL – NAŠE” POKOMUNISTIČNE STRANKE “LEVICA, SD, SMC, DESUS, ITD.” –
  TUDI ŠE ZDAJ, V LETU 2018 – NAM ŠE KAR NAPREJ VSILJUJEJO NEKAKŠNO
  RAZOSEBLJENO “NEINDIVIDUALNO, ČREDNO KOLEKTIVNOST”, “ČREDNO”
  BAJE – PRAVIČNOST – SOCIALNOST! ZA “NEZNANO KOLIKO DELA”, BREZ JASNIH OZ. S POMANJKLJIVIMI PRAVILI, KONCEPTI “PRAVIČNOSTI” !?
  6. DA – NITI NE PIŠEM – O ZDAJ, LETA 2018 – VERJETNO NADALJUJOČEM SE
  “SLIKANJU” NEGATIVNE PODOBE SLOVENSKE RKC. TER RAZNIH “PODOB”
  POLPRETEKLIH SPORNIH ( ZLASTI POLITIČNIH ) DOGAJANJ V 20. ST. – “UBOGIM” ŠOLAJOČIM SE MLADIM ! OTROKOM – V R. SLO ZDAJ, LETA 2018 ! V
  VERJETNO PRECEJ “KOMUNISTIČNO-SOCIALISTIČNIH”, “DRŽAVNIH” ŠOLAH?!
  Letu evropske kulturne dediščine 2018 – navklljub – se to 2018. leto zdi –
  le še eno leto več – zdi, se: relativno majhne javno-državno promocije in
  gojenja naše lastne slovenske kulturne dediščine in njenih dosežkov zlasti
  v javnih, državnih šolah. Z nedvomno veliko vprašljivosti in tudi dokajšnje
  “skromnosti in pomanjkljivosti” ter verjetno kar veliko krivičnosti v odnosu
  “ČAS JE ZA SLOVENIJO“ – IN KONČNO – ČAS JE TUDI ZA NAS, ZA NAS – SLOVENCE !
  “NE PRIČAJ
  PO
  KRIVEM”!
  iz
  Sv. pisma
  “NE PUSTITE SE ZAVESTI KRIVIM PRIČEVALCEM”
  mnogokrat
  objavljeno
  IZ NA OSNOVI POZITIVNE NAŠE, SLOVENSKE PRETEKLOSTI, DEDIŠČINE
  IN POZITIVNEGA TRUDA NAŠIH SLOVENSKIH PREDNIKOV USTVARIMO
  BOLJŠO SLOVENSKO SEDANJOST IN PRIHODNOST – NAS SLOVENCEV !
  PAMET JE
  BOLJŠA KOT ŽAMET
  LJUBO
  DOMA, KDOR GA IMA !

  UVODNI NAGOVOR
  ENA ZVEZDA
  ZDAJ NAM SVETI,
  PAZIMO,DA NAM NE UGASNE !
  “ČAS JE ZA SLOVENIJO”!
  do pozitivne kulturne vloge slovenske RKC za kulturno raven naših prednikov,
  prebivalstva – od Brižinskih spomenikov do danes. Naša, slovenska RKC vsaj
  že tisoč let goji trud za ohranjanje le našega slovenskega jezika pri ljudeh vseh
  preteklih rodov naših prednikov – do nas – današnjih Slovencev.
  7. V R. SLO ŠOLAH JE ZELO VPRAŠLjIVO IN EVIDENTNO! – TUDI – BREZSMISELNO
  IN Z VIDIKA VZGOJE MLADIH V SAMOSTOJNE POSAMEZNIKE – VERJETNO TUDI
  ŠKODLJIVO – “OHRANJANJE, PROMOVIRANJE” V NAŠI R. SLO 2018, HVALABOGU –
  BIVŠEGA, EX KP, ZK KOMUNIZMA-SOCIALIZMA – KOT DA JE BIL “NEKAJ POPOLNOMA POZITIVNEGA”.!? Ker tak – docela pozitiven, zagotovo – nikoli – bivši KP; ZK
  komunizem, socializem – ni bil ! To vemo – napamet – vsi mi,ki smo bili primorani
  v njem živeti!
  8. Zato se – kritika – spornega polpreteklega “KP, ZK komunizma, socializma”- meni osebno- Janez Kepic-Kernu – nikakor ne zdi podobna “BRCANJU
  V MRTVEGA KONJA”! Kot se je pred kratkim na RTV SLO izrazil “znani” dr.
  J. Mencinger. Leto 2018 je v tem – tudi leto, žal še ne prekinjene, ne prav pozitivne “tradicije” ohranjanja javno politično in medijsko, žal tudi šolsko – nekorektno
  prebivalstvu – pristransko “reklamno predstavljanega” bivšega totalitarnega “Tito-Kardelj stalinističnega kom-socialiizma”. Torej: nam Slovencem tako nesodno
  politično morilsko-nasilno vsiljenega nam “Stalin, Tito, Kardelj” komunizma, oz.
  t.i. “socializma”. Nekaj “pozitivnih pridobitev” iz tega časa ( npr. javni zdravstveni
  sistem itd.) pri “Sloveniani” seveda – priznavamo kot nekaj v osnovi – pozitivnega.
  Večina ostalega ( KP. ZK šolstvo, institucije “KP; ZK prava”, KP, ZK “gospodarstvo” v času KP; ZK “kom-socializma 1945-1990” – pa so bile ?
  Nas Slovence zavirajoče itd. – negativnosti. Nedvomno ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • MEFISTO MODRI

  MIHA

  Madžarska
  Italija
  Hrvatska
  Avstrija,

  naše sovražnice po volji Šarca in koalicije.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • lokec

  Mene v tem mandatu zelo preseneča mirna samozadovoljna opozicija s SDS na čelu.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  SRBI V SLOVENIJI
  SO SVOJ
  NACIONALNI SVET SRBOV V SLOVENIJI – ORGANIZIRALI
  MI
  SLOVENCI,
  NISMO
  ORGANIZIRALI – NIČ – PODOBNEGA !
  Nekaj starih v SLOVENSTVO – orientiranih ORGANIZACIJ KOT STA
  – SLOVENSKA MATICA,
  – SAZU,- SVETOTOVNI SLOVENSKI KONGRES ITD.
  SICER
  DELUJEJO – A SO ČISTO – APOLITIČNE !
  TUDI
  V OBLIKI – DRUŠTVA
  SE DA IZRAZITI – SVOJE OSNOVNE
  – NARODNOSTNO KULTURNE
  IN
  POLITIČNE INTERESE !
  Ii
  moje “SLOVENIANE”
  ZLASTI MOČNA VZPODBUDA ZA PRIPRAVO IN JAVNO OBJAVLJANJE MESEČNE
  REVIJE “SLOVENIANA” PA JE DANES, LETA 2018 ŠE VEDNO PRISOTNO:
  VPRAŠLJIVO, ŠE TUDI DANES OBSTOJEČE JAVNO VSILJEVANJE “ČUDNEGA
  POKOMUNISTIČNEGA ČREDNEGA KOLEKTIVIZMA“!? ČEPRAV JE VSAKEMU
  KOLIČKAJ RAZUMNEMU SLOVENCU – OČITNO,- DA SODOBNI SVET KAR VISOKE RAZVITOSTI INFORMATIKE, VISOKO TEHNOLOŠKE PROIZVODNJE ,
  TRGOVINE IN STORITEV – TERJA PREDVSEM: VISOKO POZITIVNO INDIVIDUALIZACIJO POSAMEZNIKOV, OSEB, MLADIH IN STAREJŠIH SLOVENCEV !?
  SODOBNO UPORABNO IZŠOLANOST POSAMEZNIKA-KOV. TER NJIH UTEMELJENOST V PREVERJENIIH KULTURNIH VREDNOTAH – TUDI NARODA, IZ
  KATEREGA SEDANJI MLADI – PRIHAJAJO, IZHAJAJO ! IN – DA JE OMENJENO
  “POLITIČNO-IDEOLOŠKO V S I L J E V A N J E” POVSEM ODVEČ IN MOTEČE !
  5. .”ŽAL – NAŠE” POKOMUNISTIČNE STRANKE “LEVICA, SD, SMC, DESUS, ITD.” –
  TUDI ŠE ZDAJ, V LETU 2018 – NAM ŠE KAR NAPREJ VSILJUJEJO NEKAKŠNO
  RAZOSEBLJENO “NEINDIVIDUALNO, ČREDNO KOLEKTIVNOST”, “ČREDNO”
  BAJE – PRAVIČNOST – SOCIALNOST! ZA “NEZNANO KOLIKO DELA”, BREZ JASNIH OZ. S POMANJKLJIVIMI PRAVILI, KONCEPTI “PRAVIČNOSTI” !?
  6. DA – NITI NE PIŠEM – O ZDAJ, LETA 2018 – VERJETNO NADALJUJOČEM SE
  “SLIKANJU” NEGATIVNE PODOBE SLOVENSKE RKC. TER RAZNIH “PODOB”
  POLPRETEKLIH SPORNIH ( ZLASTI POLITIČNIH ) DOGAJANJ V 20. ST. – “UBOGIM” ŠOLAJOČIM SE MLADIM ! OTROKOM – V R. SLO ZDAJ, LETA 2018 ! V
  VERJETNO PRECEJ “KOMUNISTIČNO-SOCIALISTIČNIH”, “DRŽAVNIH” ŠOLAH?!
  Letu evropske kulturne dediščine 2018 – navklljub – se to 2018. leto zdi –
  le še eno leto več – zdi, se: relativno majhne javno-državno promocije in
  gojenja naše lastne slovenske kulturne dediščine in njenih dosežkov zlasti
  v javnih, državnih šolah. Z nedvomno veliko vprašljivosti in tudi dokajšnje
  “skromnosti in pomanjkljivosti” ter verjetno kar veliko krivičnosti v odnosu
  “ČAS JE ZA SLOVENIJO“ – IN KONČNO – ČAS JE TUDI ZA NAS, ZA NAS – SLOVENCE !
  “NE PRIČAJ
  PO
  KRIVEM”!
  iz
  Sv. pisma
  “NE PUSTITE SE ZAVESTI KRIVIM PRIČEVALCEM”
  mnogokrat
  objavljeno
  IZ NA OSNOVI POZITIVNE NAŠE, SLOVENSKE PRETEKLOSTI, DEDIŠČINE
  IN POZITIVNEGA TRUDA NAŠIH SLOVENSKIH PREDNIKOV USTVARIMO
  BOLJŠO SLOVENSKO SEDANJOST IN PRIHODNOST – NAS SLOVENCEV !
  PAMET JE
  BOLJŠA KOT ŽAMET
  LJUBO
  DOMA, KDOR GA IMA !

  UVODNI NAGOVOR
  ENA ZVEZDA
  ZDAJ NAM SVETI,
  PAZIMO,DA NAM NE UGASNE !
  “ČAS JE ZA SLOVENIJO”!
  do pozitivne kulturne vloge slovenske RKC za kulturno raven naših prednikov,
  prebivalstva – od Brižinskih spomenikov do danes. Naša, slovenska RKC vsaj
  že tisoč let goji trud za ohranjanje le našega slovenskega jezika pri ljudeh vseh
  preteklih rodov naših prednikov – do nas – današnjih Slovencev.
  7. V R. SLO ŠOLAH JE ZELO VPRAŠLjIVO IN EVIDENTNO! – TUDI – BREZSMISELNO
  IN Z VIDIKA VZGOJE MLADIH V SAMOSTOJNE POSAMEZNIKE – VERJETNO TUDI
  ŠKODLJIVO – “OHRANJANJE, PROMOVIRANJE” V NAŠI R. SLO 2018, HVALABOGU –
  BIVŠEGA, EX KP, ZK KOMUNIZMA-SOCIALIZMA – KOT DA JE BIL “NEKAJ POPOLNOMA POZITIVNEGA”.!? Ker tak – docela pozitiven, zagotovo – nikoli – bivši KP; ZK
  komunizem, socializem – ni bil ! To vemo – napamet – vsi mi,ki smo bili primorani
  v njem živeti!
  8. Zato se – kritika – spornega polpreteklega “KP, ZK komunizma, socializma”- meni osebno- Janez Kepic-Kernu – nikakor ne zdi podobna “BRCANJU
  V MRTVEGA KONJA”! Kot se je pred kratkim na RTV SLO izrazil “znani” dr.
  J. Mencinger. Leto 2018 je v tem – tudi leto, žal še ne prekinjene, ne prav pozitivne “tradicije” ohranjanja javno politično in medijsko, žal tudi šolsko – nekorektno
  prebivalstvu – pristransko “reklamno predstavljanega” bivšega totalitarnega “Tito-Kardelj stalinističnega kom-socialiizma”. Torej: nam Slovencem tako nesodno
  politično morilsko-nasilno vsiljenega nam “Stalin, Tito, Kardelj” komunizma, oz.
  t.i. “socializma”. Nekaj “pozitivnih pridobitev” iz tega časa ( npr. javni zdravstveni
  sistem itd.) pri “Sloveniani” seveda – priznavamo kot nekaj v osnovi – pozitivnega.
  Večina ostalega ( KP. ZK šolstvo, institucije “KP; ZK prava”, KP, ZK “gospodarstvo” v času KP; ZK “kom-socializma 1945-1990” – pa so bile ?
  Nas Slovence zavirajoče itd. – negativnosti. Nedvomno ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • janko

  Nujna je lustracija! Takšni rdeči negativci SE NE SMEJO NIKJER VEČ POLITIČNO UDEJSTVOVATI!

 • Amerikanc

  Ovaj, kako da kažem, ovaj Branislav loše prića na strani jezik – slovenački !

 • Janez Kepic-Kern

  LJUDJE !
  ALI SE SPLOH ZAVEDATE !
  SE
  SLOVENCI – SPLOH – ZAVEDAMO !
  V NAŠI SLOVENIJI – SRBI IMAJO – NARODNI SVET – SRBOV – V SLOVENIJI !
  NI
  SLOVEMBI
  PA NIMAMO – NARODNEGA SVETA – NAS – SLOVENCEV V NAŠI – SLOVENIJI !
  DAJMO
  SE MI – SLOVENCI
  ŽE
  ENKRAT – OZAVESTITI IB UREDITI – NAŠE – NARODNE INTERESE ! L.R. JANEZ K, KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   TUDI TUKAJ,
   PONOVIM – ZA LAHKO NOČ.
   TI “SD” – SE ZDI – PRAV IŠČEJO – KATASTROFALEN – POLOM !
   PRAV
   NIHČE OD SPODNJIH – NE BO IZVOLJEN !
   Z EX KP, ZK – KANDIDATI ZA – EU poslance – BO PA UPAJMO -TAKO !
   Kot pišem – spodaj.
   UPAM, DA BO TAKO
   KOT SEM NAPISAL, ZATO
   PONAVLJAM
   ŠALA,
   KI NITI
   NI ŠALA

   GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
   bo pa takole:!
   NE BODO IZVOLJENE
   POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

   1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
   zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
   iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
   ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

   2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
   kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
   LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

   3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
   gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
   trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
   “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
   kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

   Tako se meni osebno vidi:

   – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
   – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
   Nikakor
   pa –
   NE BODO IZVOLJENI

   – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

   – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
   NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
   OZ. NE
   MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
   Moj
   osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE,
   KI NITI NI ŠALA

 • lili pili

  Nova tv je v madzarski lasti, novinarji so madzarski hlapci zato je clanek taksen kot je

  • Janez Kepic-Kern

   “LILI PILI!
   JE V EX KP, ZK bogvečigavi lasti – zato – piše kot – piše.
   “LILI PILI!-JA
   NIHČE NE JEMLJE – RESNO.
   Njegove zapise je treba jemati kot – šale male ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • lili pili

    Resnica te bo osvobodila , tudi ti si madzarski hlapec hoooo

   • lili pili

    Ti si kepec cepec madzarski podrepnik….

  • Imperial Commando

   Rtv je v komunajzarski lasti, novinarji so komunajzarski prostituti, zato takih člankov tam ni. Adijo.

   • lili pili

    Rtv je v drzavni lasti, nova pa v lasti madzarskih tajkunov se kaj….

    • Imperial Commando

     Drzavni lasti ja, zato je toliko neopredeljena in nepristranska. Bimbo

     • lili pili

      Ves kaj je vazno, da tudi ti placujes narocnino cetudi je ne gledas a ni hecnooo

  • Janez Kepic-Kern

   “LILI PILI! – JE “SUŽENJ”
   – V LASTI NJEGOVIH LASTNKOV-PLAČNIKOV.. Ni “svoboden! človek.
   ZATO
   SO NJEGOVI ZAPISI – TAKŠNI – KOT SO. Se zdi. LR. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • lili pili

    Samo resnica te bo osvobodila pa tudi ce ti ni vsec

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBNO,
  ZATO PONAVLJAM,

  SNS – Z. Jelinčiča – je potvorjena – “FAKE” – NARODNA STRANKA EX KP, ZK NOSTALGIKOV.
  NE
  PA –
  PRAVA – NARODNA STRANKA – NAS SLOVENCEV ! LE SDS – JE PRAVA – SLOVENSKA STRANKA !

  NSI – dokler sta v njej – L. NOVAK in M. TONIN – NI PRAVA SLOBENSKA NITI BARODNA, NITI – KRŠČANSKA STRABKA
  NSI – JE EN – “POKOMUNISTIČNI ZMAZEK”

  SLS – NAJ SE PROFILIRA – BOLJ ODLOČNO – SLOVENSKO
  IN
  SE RES POVEŽE Z LJUDMI – SLOVENCI IZ SLOVENSKIHKRAJEV –
  NA
  NAČIN
  “ORLOV” DR. J. E. KREKA, 1908-1830.

  LJUDJE !
  ALI SE SPLOH ZAVEDATE !
  SE
  SLOVENCI – SPLOH – ZAVEDAMO !
  V NAŠI SLOVENIJI – SRBI IMAJO – NARODNI SVET – SRBOV – V SLOVENIJI !
  MI
  SLOVENCI
  PA NIMAMO – NARODNEGA SVETA – NAS – SLOVENCEV V NAŠI – SLOVENIJI !
  DAJMO
  SE MI – SLOVENCI
  ŽE
  ENKRAT – OZAVESTITI IB UREDITI – NAŠE – NARODNE INTERESE ! L.R. JANEZ K, KERN KOMENDA

 • svatne

  primitivizem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!