fbpx

Sestanek v tajnosti: Kaj sta skupaj počela sindikalistka Lidija Jerkič in Luka Mesec?

Luka Mesec in Lidija Jerkič sta se po naših informacijah sestala. (Foto: STA)

Vodstvo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, trenutno je predsednica Lidija Jerkič, je v četrtek obiskala delegacija stranke Levica, smo včeraj izvedeli iz kroga sindikata.

Slovenski sindikati in njihovi vodje so se v preteklosti že večkrat izkazali za podaljšano roko tranzicijske levice, manj pa kot pravi predstavniki delavstva in njihovih pravic. Eden takšnih je vodja sindikata SVIZ in nekdanji zet Milana Kučana, Branimir Štrukelj. Zanj je namreč znano, da povzdigne glas največkrat proti ukrepom aktualne vlade, spomnimo le na ponesrečeno akcijo proti maskam v šolstvu, kasneje pa so podatki pokazali katastrofalno epidemiološko stanje v šolah in vrtcih.

Kot smo izvedeli bi lahko podobno vlogo odigrala predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič. Ta se je po naših zanesljivih informacijah v četrtek sestala z delegacijo Levice, ki jo je vodil njihov prvi mož Luka Mesec, ki te dni skupaj s Tanjo Fajon (SD), Alenko Bratušek (SAB) in Marjanom Šarcem (LMŠ) pod parolo KUL nabira 46 glasov za mandatarstvo Jožeta Damijana, ki ga sicer plačuje Šarčeva stranka.

Bo sindikalistka Lidija Jerkič sodelovala pri podpori rušenja vlade in vzpostavljanju KUL koalicije?

Na ZSSS smo poslali vprašanja o vsebini sestanka, toda odgovora še nismo prejeli.

Sara Kovač