Ko so še sestavljali levo vlado: Tudi trčeni dobili priložnost, poglejte, kakšne je pisal poslanec Levice Franc Trček

Franc Trček (Foto: STA)

Člani Levice so se prejšnje dni odločali, ali želijo nadaljevati pogajanja o sestavi vlade skupaj s peterico levih in levosredinskih strank. Medtem ko je Šarčev mandatarski položaj iz dneva v dan na bolj trhlih nogah, pa poslanec Levice Franc Trček nadaljuje z objavami na socialnih  omrežjih, ob katerih se človek dodobra zamisli, koga vse izvolijo v državni zbor.

Stranke LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so težko pričakovale odločitev, ki jo je včeraj sprejelo članstvo Levice o morebitnih nadaljnjih pogajanjih za sestavo vlade, čeprav se je vedelo, da bi bil vstop neokomunistične stranke v vlado tvegan, bodo pa vseeno podprli Marjana Šarca za mandatarja. Kljub temu poslanci Levice nadaljujejo po starem. Miha Kordiš nosi majice, okrašene s podobo zločinskih diktatorjev, in razlaga o zadrugah za zelenjavo, medtem ko se Franc Trček ne more zadržati in vprašati, ali imajo stvari, ki jih objavlja na socialnih omrežjih, vsaj trohico smisla.

Vprašamo se lahko, ali se leve in levosredinske stranke, ki Levico vabijo v vlado, sploh zavedajo, s kom gredo v posteljo. Namreč, če bi skupaj oblikovali koalicijo, bi se nedvomno Trčkove izjave odražale tudi na preostalih koalicijskih strankah. Če k temu dodamo še dejstvo, da se predsedniki trenutne koalicije v odstopu že tako ne prebavljajo, si je zamišljati funkcionalno koalicijo, sestavljeno iz kar šestih strank, naravnost nemogoče.

 

“Tete gremo v pogajalsko klavzuro. Da ne bi slučajno smetili po tem FB! Odklop!” je tako na Facebooku v sredo zapisal Trček. Njegovo stanje se je z nadaljevanjem pogajanj samo še slabšalo.

A. B.