fbpx

Severnokorejski diktator Kim Jong Un in poslanec Levice Miha Kordiš imata očitno več skupnega, kot si mislite!

Severnokorejski diktator Kim Jong Un in poslanec Levice Miha Kordiš (Foto: Twitter)

Skoraj nikogar ni, ki ne bi poznal severnokorejskega diktatorja Kim Jong Una. Njegova unikatna pričeska, ki je postala njegov zaščitni znak, je za mnoge tarča posmeha. Če v Severni Koreji obstajajo tisti, ki ga občudujejo zgolj zato, da bi se prikupili diktatorju in se hkrati izognili smrti, pa pri nas očitno obstajajo takšni, ki jim je tovrstni stil preprosto zlezel pod kožo. Gre za ime iz slovenskega političnega prostora in sicer za poslanca Levice Miho Kordiša. 

Podobnost med Jong Unovo in Kordiševo pričesko je opazil eden izmed uporabnikov na družabnem omrežju Twitter in ob objavi fotografiji obeh moških, ki nazorno prikazuje podobnost frizur, pripisal: “Isti frizer, iste ideje.”

Kaj si glede omenjene primerjave frizur mislijo ljudje najbolj pričajo kar komentarji sami po sebi, ki so se usuli pod objavo: “… ne samo frizer, tudi krojač. Da se iste ideologije sploh ne dotaknem…; Še kakšno kilco gor pa bo zgledal kot firer Severne Koreje; “In tudi režim bi imel enak, če bi prišel na oblast, v tem primeru bi ga bilo potrebno takoj eliminirat.”; “Isti frizer za oba, razumljivo.”; “obema je stilist MAO, dobra izbira, premoderno…”; “Zgleda tudi isti stililst???”; “Čakam da se Kordiš v stilu MAO-Mladinske aktivistične organizacije oglasi da je to bila provokacija njegovega frizerja.”

Podobnosti je očitno še več
Sodeč po komentarjih je očitno, da ljudje med dvojico ne vidijo podobnosti le v frizuri, ampak tudi v modnem stilu in v idejah, ki jih oba zagovarjata. Zaradi revolucionarnih idej, ki jih Kordiš mnogokrat izraža na ves glas, nekateri verjamejo, da bi imel Kordiš v primeru, če bi se zavihtel na oblast, enak režim kot Jong Un. Nedvomno pa je med dvojico velika razlika, ko gre za odnos do vojske, namreč tej je Kordiš za razliko od diktatorja izrazito nenaklonjen.

Image

V Severni Koreji imajo predpisane frizure za moške in ženske.

V Severni Koreji je Jong Un edini, ki lahko nosi takšno unikatno pričesko, moškim je namreč na voljo le 15 različnih pričesk, ki jih je odobril diktator sam. Ker pa Kordiš ne živi v Severni Koreji ima privilegij, da lahko posnema videz diktatorjeve pričeske, njegov doseg namreč ne seže v Slovenijo. Ali je šlo za namerno kopijo pričeske ali pa se je nenamenoma tako “posrečila” konec koncev vesta le Kordiš in njegov frizer.

Image

Nina Žoher