fbpx

Šikaniranja sodnika Radonjića se nadaljujejo: Pogačnikovo sodišče mu je odvzelo še parkirno kartico

Marjan Pogačnik in Zvjezdan Radonjić (Foto: STA)

Marjan Pogačnik in Zvjezdan Radonjić (Foto: STA)

Slovensko pravosodje je zelo občutljivo na kritiko svojega dela. Kritika je toliko bolj boleča, če jo razkrije sodnik s 23-letnimi izkušnjami v sodstvu, kot je to storil Zvjezdan Radonjić. Veliko neverjetnih resnic je razkril v oddaji Intervju z Jožetom Možino. Sedaj mu njegovi nadrejeni nagajajo z bizarnimi zadevami, kot je preklic njegove parkirne kartice za parkiranje osebnega vozila na parkirišču ob železniški postaji. Vodstvu sodišča Radonjić očita, da je še vedno ujetnik miselnosti, da lahko počne dobesedno, kar si zaželi, in to v škodo tistih, ki mu niso po volji. Pri tem cilja na privilegirane pripadnike njihovega omrežja. 

Sodnik Zvjezdan Radonjić se je po oprostilni sodbi v zadevi Novič in javno izrečenih kritikah slovenskega sodstva v nekaterih medijih znašel v nemilosti svojih nadrejenih. Najnovejši napad na njegovo integriteto je resnično bizarne narave, saj vodstvo ljubljanskega okrožnega sodišča pod vodstvom Marjana Pogačnika zahteva, da vrne svojo parkirno kartico. Novico mu je neuradno sporočila vodja njegovega oddelka, sodnica Deja Kozjek. Sodniku Zvjezdanu Radonjiću pa vodstvo sodišča krši neposredne pravice kot delovnemu invalidu.

Zvejzdan Radonjić je zaradi svojih zdravstvenih težav od 1. septembra na sodišču zaposlen za 4-urni delovni čas. Sodnik je na bolniškem dopustu, ki se sicer podaljšuje, vendar ne posega v status opravljanja dela v polnem delovnem času 8 ur. Razlog za odvzem pravice po mnenju sodnika Radonjića ne obstaja, zato od vodstva ljubljanskega okrožnega sodišča zahteva, da mu izda pisno obrazloženo odločbo, kajti gre za poseg v z delom pridobljene pravice, za zmanjšanje delovnega standarda, kar mu mora biti po zakonu o delovnih razmerjih specifično obrazloženo, s pravico do pravnega sredstva. Radonjić se glede na zapisano v svojem elektronskem sporočilu vodstvu sodišča ne misli predati in bo še naprej delal, kot je doslej.

Intervju z Jožetom Možino. Prav ta intervju je bil posledica žaljivega obračuna Vezjaka s Radonjićem. (vir Intervju RTV SLO)

Intervju z Jožetom Možino. (Vir: Intervju, RTV SLO)

Zvjezdan Radonjić piše, da se bo vsak dan še naprej vozil na delo iz Domžal. V svojem elektronskem sporočilu opozarja na status določenih sodnikov in sodnic iz Ljubljane, ki imajo pravico celo parkirati na območju sodnega parkirišča, pa čeprav prebivajo v Ljubljani in torej nimajo nikakršnih pravic do uporabe ne le kartice za parkiranje, temveč še manj sodnih prostorov.

Luka Perš