Mesec si je s svojimi lažmi na soočenju nakopal kazensko ovadbo!

Luka Mesec se je na soočenju debelo zlagal. (Foto: STA)

Stranka, ki ima za predsednika takšnega lažnivca kot je Luka Mesec, predsednik Levice, nima kaj iskati v državnem zboru. Je sramota za politiko,” se je na Twitterju odzval generalni direktor Finančne uprave RS Ivan Simič na obtožbe Luke Mesca, da se je dobil z Igorjem Bavčarjem in Francijem Matozem z namenom odpisa dolga. Simič je proti Mescu že napovedal kazensko ovadbo. 

Soočenje na POP TV ni presenetilo zgolj s fizično prisotnostjo Roberta Goloba, temveč tudi agresivnimi in lažnivi izpadi leve opozicije na delo vlade. Koordinator Levice Luka Mesec je razpravo celo preusmeril na Igorja Bavčarja in predsednika Finančne uprave RS Ivana Simiča, češ, da se je dobil še odvetnikom Francijem Matozom, da bi Bavčarju odpisali več kot 2 milijona evrov davčnega dolga.

Simiča je izjava Mesca izjemno pogrela in je na Twitterju napisal oster odziv. Simič trdi, da nikoli ni sedel skupaj z Bavčarjem in Matozom, prav tako nekdanjemu ministru LDS nikoli ni bilo ničesar odpisanega. “Laže že nekaj dni in ne predloži nobenega dokaza, ker ga tudi ni. Večjega lažnivca težko najdeš.”

Simič je šel še dlje: “Stranka, ki ima za predsednika takšnega lažnivca kot je Luka Mesec, predsednik Levice, nima kaj iskati v državnem zboru. Je sramota za politiko” je bil oster in dodal, da obstaja resna nevarnost obtoževanja in zapiranja, če bodo skrajneži kot je on, kdaj v vladi. “Če bi lahko ubijali, bi ubijali z lažmi. Tega ne rabimo.”

To pa niso bile edine laži, ki jih je izrekel Mesec. Celo pristranski 24ur ni mogel prikriti tako grda zavajanja. Koordinator Levice Luka Mesec je izjavil, da je predsednika stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba nadomestil Blaž Košorok. Pri dejstvih so izjavo preverili in ugotovili, da ta ne drži.  Robert Golob je bil dolgoletni predsednik uprave Gen-i. Blaž Košorok je bil imenovan na čelo podjetja Gen energija, ki pa je polovični lastnik Gen-i.

Peter Truden