fbpx

Sindikalni šefi policije se spet gredo politiko, namesto da bi svoje člane rajši pozivali k cepljenju

Sindikalist Rok Cvetko (Foto: STA)

“Policijski sindikat Slovenije (PSS) se ukvarja s politiko, namesto da bi se ukvarjal z delovnimi pogoji policistov. Še dobro, da imamo sposobnega ministra Aleša Hojsa, da vsaj on skrbi za policiste,” se je na sporno ravnanje policijske sindikalne organizacije odzvala poslanka SDS Mojca Škrinjar. Sindikalni šefi policije se tako spet gredo politiko, namesto da bi svoje člane rajši pozivali k cepljenju. 

Poslanka vladajoče SDS Mojca Škrinjar se je s svojim zapisom odzvala na izjavo notranjega ministra Aleša Hojsa: Šef Policijskega sindikata Slovenije mirno zapiše, da se z marsikatero odločitvijo Vlade RS in poslancev DZ ne strinjajo in se zoper te trdo borijo. Nerazumljivo! Slovenska policija je del državnega sistema, ki skrbi za varnost vseh nas, ne pa da se njihovi sindikalni šefi borijo zoper odločitve oblasti.”  

Pri Policijskem sindikatu v Slovenije so v sporočilu za javnost med drugim zapisali: “V Policijskem sindikatu Slovenije se tudi sami (policisti) z marsikatero odločitvijo Vlade RS in poslancev Državnega zbora RS ne strinjamo in se zoper te odločitve (trdo) borimo …” Spomnimo: Policijski sindikat Slovenije pri svojih odločitvah pogosto kaže na očitno protivladno politično agitacijo ter tako vse bolj spominja na kakšen sindikat miličnikov, s tem pa se pridružuje spornemu šolskemu sindikatu Branimirju Štruklju, ki že ves čas agitira proti vladi Janeza Janše in se v javnosti udinja kot kriptopolitik. 

Policijski sindikat Slovenije je v svoje sporočilo za javnost vključil protivladno agitacijo. (Foto: Twitter)

Poročali smo že o politikantskih pritiskih znotraj PSS. Marca smo v uredništvo prejeli pismo kriminalistov in policistov, ki so zatrjevali, da jih je Policijski sindikat Slovenije (PSS) izsiljeval. V pismu pošiljatelja A. R. so navedli, da jih je “stavkajoči” sindikat prepričeval, da “morajo napadati vlado Janeza Janše, še posebej notranjega ministra Hojsa, pa tudi stransko SDS, sicer naj bi nova oblast z njimi brutalno obračunala. Anonimni kriminalisti in policisti so med drugimi izpostavili početje Klemna Udovča, tiskovnega predstavnika PSS, Marka Jakca, predsednika OPS (Območni policijski sindikat) obalno-kraške regije, Mitje Tavčerja, predsednika OPS Celje in druge.

Pri tem pa so navedli, da naj bi jih podpirala nekdanja generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar. Do PSS je bil Hojs kritičen tudi v preteklosti, ob čemer je izpostavljal zlasti spolitiziranost te sindikalne organizacije. V PSS so se namreč ob koncu leta 2020, to je v najbolj kritičnem obdobju pandemije, odločili za policijsko stavko, Hojs pa je ob tem zagrozil z razkritjem plač policijskih funkcionarjev. Ob tem je notranji minister še pojasnil: Ta sindikat, in to sem tudi že javno povedal, je skozi celotno obdobje tega časa, odkar sem na ministrstvu, pokazal, da ima izrazito tendenco političnih stališč. Bolj kot za same policiste se zavzema za  neke politične cilje.”

Domen Mezeg