fbpx

Sindikat MORS od Pahorja in Tonina zahteva ukrepanje zoper neznane storilce, ki so na proslavi pripadnike častne čete SV zmerjali z “izdajalci”

Foto: SMO

V petek je na Boruta Pahorja, predsednika Republike Slovenije in vrhovnega poveljnika Slovenske vojske ter na Mateja Tonina, ministra za obrambo, Sindikat Ministrstva za obrambo naslovil oster protest zoper neznane storilce, ki so gardiste, pripadnike SV, na proslavi državnosti zmerjali z »izdajalci«. Pahorja in Tonina tako pozivajo, da javno obsodita takšna sprevržena in nedopustna ravnanja, da po uradni dolžnosti sprožita vse postopke zoper neznane storilce, ki so s svojimi dejanji razžalili tako Slovensko vojsko kot tudi vse njene pripadnike in, da se ugotovljeni storilci javno opravičijo vsem pripadnikom SV.

V Sindikatu Ministrstva za obrambo (SMO) so bili s strani članov obveščeni tudi o video posnetku, ki je zaokrožil na socialnih omrežjih in prikazuje omenjen incident.

Sindikat MORS od Pahorja in Tonina pričakuje ukrepe zoper neznane storilce
V SMO močno obsojajo in so zgroženi nad takšnimi nerazumnimi, žaljivi ravnanji neznanih posameznikov in v zvezi s tem Pahorja in Tonina pozivajo:

-da javno obsodita takšna sprevržena in nedopustna ravnanja;

-da po uradni dolžnosti sprožita vse postopke zoper neznane storilce, ki so s svojimi dejanji razžalili tako Slovensko vojsko kot tudi vse njene pripadnike ;

-da se ugotovljeni storilci javno opravičijo vsem pripadnikom SV.

Še toliko bolj jih žalosti dejstvo, da so morali takšen poziv posredovati ravno na dan, ko obeležujejo pripadniki Garde Slovenske vojske svoj praznik. Pripadniki Garde Slovenske vojske, ki častno in ponosno predstavljajo Slovensko vojsko, domovino Slovenijo tako doma in po svetu.

Od Tonina in Pahorja SMO pričakuje ukrepe (Foto: STA)

“Naj vaju ob tem spomnimo, da Slovenska vojska ni politično usmerjena organizacija, vendar v vsakem razdvojenem obdobju pride do največjih pritiskov prav na pripadnike Slovenske vojske. Gardo sestavljajo pripadniki SV, ki so delavci, sinovi, možje in očetje, katerih srca in ponos so bili v tem napadu zelo zaznamovani, vendar so z dvignjeno glavo svoje poslanstvo opravili profesionalno.

Naj za konec dodamo, da smo v SMO na vse pripadnike SV ponosni in da bomo storili vse, da bo pravici zadoščeno in to pričakujemo tudi od vaju,” še piše sindikat.

“Za koga? – Za Slovenijo!” sklenejo svoj poziv.

Rok Krajnc