Sindikatu vojakov Slovenije prekipelo zaradi zavajanj Karla Erjavca: Zahtevajo javno opravičilo pripadnikom SV in preklic razrešitve brigadirja Mihe Škerbinca!

Foto: STA

Sindikatu vojakov Slovenije (SVS) je več kot očitno prekipelo zaradi zavajanja s strani ministra za obrambo Karla Erjavca. V izjavi za javnost sindikat poleg obsodbe štirih ključnih neresnic vztraja in ponovno poziva Erjavca k javnemu opravičilu pripadnikom Slovenske vojske in k preklicu razrešitve brigadirja Mihe Škerbinca, ki je sicer v petek podal ugovor zoper razrešitev. “V SVS razumemo, da je minister v neugodnem položaju, pričakujemo pa, da bo do pripadnikov Slovenske vojske, do slovenske javnosti in volivk ter volivcev vsaj spoštljiv,” so jasni.

“V potrjenih dokumentih na vladi ni opredelitev glede streljanja s težkimi kalibri,” poudarjajo v sindikatu, kjer jim kljub večkratnemu branju ni uspelo najti dikcije, ki bi vsaj približno lahko veljala kot usmeritev za streljanje z “najtežjimi kalibri”. Minister pa je kljub temu navajal, da v dokumentih, ki so bili na začetku leta potrjeni s  strani vlade z namenom potrditve vaje, ni bilo navedeno, da se bo streljalo s težkimi kalibri. “V dokumentih ni nobenih opredelitev o streljanju s težkimi kalibri, je pa navedeno dolžno ravnanje ministra in generalštaba. V  potrjenem načrtu vaj obrambnega sistema je jasno navedeno, da ministrstva (minister) ter službe (generalštab) za izvedbo posameznih vaj po potrebi določijo podrobnejše usmeritve in preverjanje dejavnosti,” navajajo.

Preberite več: Marjan Šarec se naravnost norčuje iz slovenskih vojakov: Vojaki, ki varujejo državno mejo pred migranti, dobili kar 19 odstotkov nižjo plačo, MORS molči?!

Ob tem v sindikatu, katerega predsednik je Gvido Novak, zagovarjajo prepričanje, da bi po odpovedanem dogovoru z ministrstvom s strani Občine Postojna lani decembra poveljstvo sil moralo dobiti jasne usmeritve glede streljanja na vadišču Poček. Poveljstvo sil pa tako s strani ministrstva kot tudi s strani generalštaba ni prejelo nikakršnih usmeritev glede streljanja s težkimi kalibri ponoči v povezavi z odpovedjo dogovora. Usmeritve poveljstvu sil so bile, da se strelja v skladu z dogovorom, kar je načelnica generalštaba na eni izmed tiskovnih konferenc tudi povedala. “Slovenska vojska, kljub temu, da je odstop od dogovora bil enostranski med ministrstvom za obrambo in Občino Postojna, izvaja določila tega dogovora tako, kot je zapisan.

Izsek načrta vaj obrambnega sistema, ki ga je vlada sprejela s sklepom.

SVS: Erjavec ni dal pisnih usmeritev poveljniku sil Slovenske vojske
Čeprav je minister Erjavec večkrat navedel, da naj bi glede časovne omejitve streljanja podal usmeritve na kolegijih in ob drugih priložnostih, pri sindikatu še vedno vztrajajo, da minister poveljniku sil Slovenske vojske ni dal prav nikakršnih usmeritev. Ob tem poudarjajo, da celo verjamejo, da pisne usmeritve niso bile podane niti s strani Generalštaba Slovenske vojske. V sindikatu opozarjajo, da jih lahko minister le z objavo zapisnika kolegija, kjer naj bi to povedal, prepriča v nasprotno, drugače pa ne. “Mi pa še vedno trdimo in pri tem vztrajamo, da brigadir Škerbinc ni niti član kolegija ministra niti mu minister ne more zakonito dajati takšnih usmeritev. Če je na kaki novinarski konferenci morda to res omenil, pa verjamemo, da tudi minister Erjavec verjetno tega ne pojmuje kot usmeritev za delo Slovenske vojske, do katerih ima zakonito pravico, vendar pisno preko generalštaba po liniji vodenja in poveljevanja.”

Foto: STA

Erjavec trdi, da s streljanjem z “najtežjimi kalibri” na vaji naj ne bi bil seznanjen
Erjavec je po navedbah sindikata zamolčal, da je 17. decembra lani, torej mesec dni pred sejo vlade, podpisal pooblastilo za podpis Načrta skupnega usposabljanja med Slovensko vojsko in oboroženimi silami ZDA. Iz priloge pooblastila je bilo razvidno, s čim se bo na vaji streljalo. V dokumentu, pod katerega se je podpisal Erjavec, je navedeno, da se bo streljalo z minometi 60 mm, 81 mm in 120 mm,  z avtomatskim bombometom Mk19, z mitraljezi 12,7 mm in protioklepnimi raketami Javelin.

“Zagotovo ni res, ko minister pravi, da ni vedel za streljanje z ‘najtežjimi kalibri’,” poudarjajo v sindikatu. Erjavec je namreč 17. decembra lani podpisal pooblastilo za podpis načrta skupnega usposabljanja, ki je vseboval prav te podatke. 18. marca letos pa je celo podpisal naslednji dokument, t. i. TAP, to je načrt vadbenih aktivnosti na vaji Sokol. Tudi ta načrt je vseboval identične podatke, da se bo na vaji streljalo z minometi 60 mm, 81 mm in 120 mm, kot tudi z avtomatskim bombometom Mk19, z mitraljezi 12,7 mm in protioklepnimi raketami Javelin. “Vaja Sokol je bila tudi v vseh načrtih SV in predvidene aktivnosti na njej so bile objavljene (minister bi to moral vedeti), vključno z vrstami streljanja, časom streljanja in kalibri, na javnih spletnih straneh ministrstva,” izpostavlja sindikat.

Vir: SVS

Erjavec trdi, da je z nočnim streljanjem s “težkimi kalibri” prišlo do kršitve sklepa vlade
Generalmajorka Alenka Ermenc naj bi po besedah Erjavca predlog za razrešitev brigadirja Mihe Škerbinca argumentirala z razlogom, da je prišlo do kršitve sklepa vlade. “To ni res. Gre za popolno izkrivljanje dejstev,” poudarjajo v sindikatu in Erjavca javno sprašujejo, če je sploh prebral poročilo Ermenčeve, ki ga je 30. marca izdelala na podlagi njegove zahteve. “Če bi ga, potem bi prebral, da kršitev med streljanjem ni bilo, kar je načelnica tudi javno pojasnila (citirano v 1. točki). Krivde brigadirja Škerbinca in enot Slovenske vojske v nočnem streljanju ni, razen če minister ne zaupa načelnici in ima drugačne podatke.” V sindikatu ob tem izpostavljajo, da imajo to poročilo v rokah in ga bodo tudi objavili, ko bo to potrebno. Do takrat pa poudarjajo, da načelnica Generalštaba Slovenske vojske ni podala predloga za razrešitev brigadirja Škerbinca iz krivdnih razlogov, prav tako pa ni, kot je navajal Erjavec, v predlogu razrešitve omenjala domnevnih kršitev sklepa vlade.

Foto: STA

Sindikat vojakov Slovenije je sicer od ministrstva za obrambo že zahteval informacijo javnega značaja, konkretneje, zahteval je predlog načelnice za zamenjavo brigadirja z obrazložitvijo, odstop ugovora brigadirja Škerbinca z mnenjem načelnice in zapisnik kolegija ministra, na katerem je načelnici generalštaba podal ustne usmeritve v zvezi s streljanjem na vadišču Poček, ki se jih ta očitno ni držala. V sindikatu poudarjajo, da izredno težko razumejo, kako je mogoče, da podpredsednik Vlade RS, mož na tako odgovornem položaju, kot je minister za obrambo, človek, ki so mu Slovenci zaupali, v teh kritičnih in nestabilnih časih na takšen način skrbi za našo obrambo in varnost. “Ni nam jasno, kako ne zmore v celoviti izjavi za javno televizijo povedati niti ene same resnice. Štiri ključne stvari je povedal in prav nobena od njih NI RESNIČNA. Ne glede na to, koliko se sedaj v ministrovi ekipi trudijo najti kakršen koli razlog, kakršen koli dokument, stavek ali še tako šibek dokaz, na podlagi katerega bi lahko zvalili krivdo na brigadirja Škerbinca, v SVS z veseljem in neizmernim zadovoljstvom ugotavljamo, da jim to ne uspeva in se vedno bolj zapletajo.”

H. M.

 • Anton

  evo Erjavec Savudriji:

  https://www.youtube.com/watch?v=r6ezPHng9Ok

  sarkazem press

 • Janez Pavel Kanc

  Oj, ti naš Korln. . . .
  Tudi brez tebe bi šlo. Boljše.

 • JANEZ GUS

  Ta kljukec še smeti ni znal rihtat,pa bo vojsko.Reši nas o Gospod.

 • Joško

  Korl, še z kantami nisi znal, pa boš s Slovensko vojsko? Mislim,da je čas za upokojitev!

  • tomven

   Zadnji čas je, če že ne prepozno, da tega krjavlja nekdo nasuva v rit!!

  • Luiggi

   Ja,s 400 ojrotu penzije,to je vse kar si je bedak zasluzil!

 • Common Sense

  Ne razumete. Levica je stisnila koalicijo. Korl pa noče izgubiti službe tri leta pred penzionom. V tem oziru bo naredil karkoli, samo da se ta koalicija obdrži. Prst na sprožilcu pa imata Lukec in Mihec. Tako simpl je to. V najslabšem primeru boste torej morali počakati še tri leta.

 • Franjo Trojner

  Rjavec še z smetišnimi kantami ni znal, zdaj pa znova vodi vojsko. Prav vsepovsod, kjer je Rjavec ministroval je vladala zmeda in kaos, zajebo je vse kar se je zajebati dalo na :
  – ministrstvu za okolje in prostor, kjer so ga odstavile smetiščne kante
  – na obrambnem ministestvu, soudeležen pri nabavi Patrij, a baje ediono on od vseh nič kriv
  – na zunanjem ministrstvilu, zminiro arbitražo, nas skrego z ZDA in porivo v objem Putinu
  – in danes znova na obrambnem ministrstvu, šari po SV in jo še bolj slabi

  Predsednik stranke upokojencev edino ministrstvo za socialo, delo in enake možnosti noče, kot minister nikoli prevzeti. Kar je po eni strani dobro, saj upokojenci še totih mizernih penzij okoli 500€ več ne bi vsak mesec prejemali, če bi Rjavec minister za delo, socialo in enake možnosti nekim čudom nekoč postal.
  Bil bi pa Rjavec dober predsednik kakšne bodoče leve vlade, tako kot Cerar ali Šarec se rad nastavlja kameram, pogosto dosti v prazno blebeče in nikoli nič pametnega ne naredi.

  • JANEZ GUS

   Tudi 1000e penzije še čakamo.Saj ni bil izvoljen,pa je zbluzil.

 • alojz

  Generalštab je dal razpis za črne preveze prek oči. Uporabljali jih bodo naši artilerci, da bodo izvajali nočno streljanje podnevi. Takrat bodo evakuirali celotno območje ker je Korl (minister za obrambo) napovedal (na konferenci za novinarje) tudi streljanje na Postojno.

  • jugaXD

   Mi je ušeč da ste tle usi neki pametni, pole kdr je pa kej za nrdit se userjeste (^:

 • Vince Blake

  Za Kahla so v VVFaktorju rekli, da je za slovensko politiko to, kar je koloradski hrošč za krompir. Škodljivec. Bo kar držalo.

  • Franc Šink

   Kahl je svojevrstno biološko orožje.

 • Branko Jadran

  Kaj kricite, gospod Korl ima sposobnosti, za pet Ansteinev. Ker mu nismo dorasli, seveda mu zavidamo. On je lahko vzojiteljica v vrtcu, kakor astronavt, pa seveda, vse umes, biti, kaj biti, no za nas opranoglavce, si zamislite potrebno je kaj, kdo.Nasmeh je tudi nekaj, kar steje

 • Branko Jadran

  In Korel razmislja dobro, ne rabimo vojske, ali skoraj.nic vojske ne rabimo, juzna meja je varovana z ograjo, in to nepropustno ograjo, kaj se, koga se moramo bati, invazija kobilic, se ne unicuje z tankovskim granatam. Korl ima prav, da je vedno nasmejan, saj je penzionistom dal penzijo tisocaka, je reku.v treh mascih. Smesni Korl je dober politik.

 • Olga101

  Bravo vojaki! Vsi na evropske volitve in naženimo levičarje, ki uničujejo Slovenijo in z njo slovensko vojsko!

  • jugaXD

   haha! Partizani so sovobodili Slovenijo!!! Kje so bli desničarji takrat????

 • Franc Šink

  Vojaki pa taki, ki jim mora ženska poveljevat in biti obenem pod komandom nesposobnega ministra.

 • Stric iz ozadja

  On pa ne sme biti brigadni general?

 • Duhec

  Najbolš, da si SDSovce ustanovite svojo vojsko. Vojsko Janeza Janše.

  • pajot

   Saj si jo bomo. Slejkoprej.

   • Mojca pokraculja

    To bo vsaj vojska kot se šika! Ampak duhica naj ne računa na njeno pomoč,ko se bo skrivala v najtemnejši luknji.

    • Duhec

     Mokre sanje.

     • Mojca pokraculja

      Tvoje mokre plenice !

  • macon

   Najboljše, da Duhljo in podobne umske siromake admin redno briše.

   Admin, prosim…

 • pajot

  Mrš,ti,u kurac usran. Imej jajca,pa se srečajva. Direktno. Iz oči v oči.

 • lokec

  Pa ta nova generalka. Edina v Nato paktu. Ženske so kuhale moški so hodili na lov in branili svoje pleme.

 • lokec

  Kaj misliš, da se bodo borili za tebe spaka. Po p….i bodo tebe.

 • Antonius

  Ermenčevo je treba zaradi laganja odstaviti in degradirati, bleferskega Erjavca pa s kriminalno vlado vred *odstreliti*.
  Če vojska nima ne orožja, municije in ustrezne obutve, naj pokaže, da ima vsaj *jajca*.
  Slovenski mednarodni ugled je bos, posran in do vratu in prek kriminaliziran. Celo za odkritje pranja iranskega denarja, bolj kot ne, krivdo valijo na tiste, ki so bančno svinjarijo spravili v javnost.
  Nekoč nazaj je bil človeku slovenski pasoš ponos, danes pa v tujino s seboj vlači sramoto.

  • jugaXD

   da

 • totex39

  Kahla in vse, ki jih je on nastavil in ostale izdajalce Slovenije je potrebno v vojski zamenjati, kajti to je nedopustno in sramotno, da se vojska tako obravnava.

 • Mojca pokraculja

  Fantje vsaj vi pokažite, da se ne bojite teh parazitov. Dost je tega slepomišenja. Kriminalci so za v zapor ne pa za ministra.

 • Duhec

  Če bi resno mislil, bi že napisal v zgornjem komentarju. Tko da, ne bo nič.

 • RATATA

  Saj ni treba streljat. Dobro opozorilo je že s kundakom v čelo!

 • Duhec

  Prepričani so, da se jim godi krivica. Kakšna, kje pa še sami ne vejo. Reveži so žrtve pritlehnih, grozljivih manipulacij.

 • Duhec

  Kako lohk vojak od svojih nadrejenih karkoli zahteva?! On je vojak, vojak, ki mora izpolnjevat ukaze, slepo sledit, brez vprašanj. Zato je vojak.

 • totex39

  Vlada se ne zaveda, da se je nevarno “igrati” na tak način z lastno vojsko.

 • PLavi-mil

  Kjer se pojavi koloradski Erjavec gre kmalu vse po zlu, on je največji škodljivec samostojne Slovenije.

 • montyamp

  Kantakorl je murglosrbski izdajalec slovenskega naroda .
  Ko bo takih idiotov manj v politiki , se bo država pobrala , do takrat pa :
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU .

 • Get Smart

  koloradski … Wat the FAK? V redu, koloradski hrošč je škodljivec, toda, kaj zdaj to pove nekemu nevednemu? Joj, koloradski, sej veš, tist, krompir pa to, sej veš…
  Koloradskost bo gotovo pripeljala do OSVOBODITVE izpo MURGL JUGOKOMUNISTIČNE okupacije, kajne.
  .
  Karel-Viktor-Erjavec je v belgijski garaži za SERBUSA narejen SERBUS. Je murgl jugokomunistični aparatčik, SKOJ-evec (LDS), ki ga je MURGL KOMI JUGA še kot člana LDS (LDS je le preimenovan SKOJ =Savez komunističke omladine Jugoslavije) nastopila na mesto predsednika »novega obraza« DeSUS, kjer je še zdaj.
  Torej, ja, je škodljivec, za trditev »največji škodljivec« pa ni kakih stvarnih dokazov, tako da je milorečeno bulšit.
  Je pa Karel-Viktor ČLAN enega in EDINEGA (in s tem tudi največjega) škodljivca v teh krajih, ki je MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA stranke KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  znak ” >>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”:

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= Združena lista SOCIALNIH demokratov >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji, zato so ga »likvidirali«, kot temu radi rečejo),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   1. Predno si spremenijo ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali »ZLSD – Združena lista socialnih demokratov«.
   2. Predno si spremenijo ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD se kakor združijo s “Semulićevo SZDL”,* ki je postala SSS – SOCIALISTIČNA stranka Slovenije in DeSUS-om, ki ga naredijo iz par starih MURGL prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bo začel MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop pumpat na polno šele po koncu t. i. »LDS zgodbe o uspehu«, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela-Viktora.
   * – Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠČINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
   3. Predno si spremenijo ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali »SDP Slovenije–Socialdemokratska prenova Slovenije«.
   4. Predno so si spremenili ime v »SDP Slovenije«, so se imenovali »SDP – Stranka demokratične prenove«.
   5. Predno si spremenijo ime v »SDP«, so se imenovali »ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove«.
   6. Predno si spremenijo ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
   https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
   7. Predno si spremenijo ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

    LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: SmS – Stranka mladih srbo-rvackih MURGL JUGOKOMIJEV, Zeleni, Socialno zeleni, združeni SmS-Zeleni, GGolubić ZARES (GGolubić je pred tem 10 let sekretar sekreta LDS in vsa leta MURGL JUGOKOMI t. i. »zgodbe o uspehu«, beri MURGL JUGOKOMI ROPANJA Slovenije pod oznako LDS nosi kahlo DRTY DRNOVŠEKU (1992–2004), PS – POZITIVNA Slovenija, ZaAB – Zavezništvo Alenke Bratušak, SAB – SOCIALISTI Alenke Bratušak, VERJAMEM Šoltesu (vnuku kaviaržidoKOMINTERNACIONALCA Kardalyja in sinćetu beograjskega kaviaržida Šoltesa), SMC – Stranka Mire Cerara ml., SMC – Stranka Modernega Centra, LMŠ – Lista Marjanke ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
    Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …
    Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
    t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
    LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
    Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Preimenovanja LDS-a = SKOJ-a v času KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE:
     med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
     SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
     Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
     ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
     ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
     na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
     –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
     –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
     –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.
     Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
     PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

 • von Rhein

  Tega butlna Ehjafca so Hrvatje izdelali s 3D printerjem.

 • mapu

  Pri nas je dober vsak teliček za ministra, samo da je iz levousmerjene opcije…

  • tohuvabohu

   Ampak Ehjavec še za med ljudi ni dober, kako bo potem dober za politika. Ali pa je prav v tem point, da v politiko sodijo zverine, ki jih sicer nihče ne mara, kdo ve?

 • RATATA

  EhRjauc se o kalibRih nikakoR ni mogel veRbalno izjasniti.

  • Ana Job

   On je sam, en malopriden kaliber.

 • tohuvabohu

  To škodljivo vlado je treba čimprej nagnati. Najprej Šarca, pol pa Rjavca.

 • jugaXD

  lmao delu čast in vsa oblast! am i right?

 • milanček

  erjavec je rak rana za Slovenijo in slovenski narod!

 • pesjanar

  Ti si ziher pri kakšnem privatnem ustaškem majorju vojsko služil……..

 • mginko

  Večni blefer, zagovornik prvorazrednih, rusofil pod patronatom udbomafije. Še bolj naj vas blefira in vozi za nos v s kučanom v Moskvo.