fbpx

Škandal! Franc Kangler v času odprtega sodnega procesa med “obiskovalci” sodnega spisa našel kar uslužbenca KPK Darka Stareta!

Darko Stare (levo) in Goran Klemenčič (Foto: STA)

Novim nepredstavljivim odkritjem v povezavi z okoli 20 zadevami v pravosodju, v katerih je bil žrtev pregona nekdanji mariborski župan Franc Kangler, a so na koncu vse propadle, ni videti konca. Izkazalo se namreč je, da je v času odprtih sodnih procesov zoper Kanglerja na mariborskem sodišču spise tam pregledoval kar Darko Stare, vodja službe za nadzor in preiskave pri Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) v času, ko jo je vodil Goran Klemenčič. “Žalostno je, da je KPK posegel v odločitev mariborskega sodišča,” okoliščine komentira Kangler in dodaja, da bo parlamentarni preiskovalni komisiji, ki preiskuje njegove sporne sodne primere, dostavil dokumente, ki jasno kažejo na koruptivno delovanje zaposlenih na KPK. 

Ne mine dan, da ne bi preiskovalni novinarji prišli do informacij o spornih praksah slovenskih sodišč, še posebej mariborskega, ki je po številu kršitev človekovih pravic daleč najslabše. Tudi tokrat ni nič drugače, vse skupaj pa se nanaša na najbolj bizarne sodne procese zadnjih let, primere zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Proti njemu je namreč z namenom osebne diskreditacije potekalo več kot 20 politično motiviranih procesov, ki pa so vsi po vrsti propadli, razen enega še odprtega sodnega primera, kar jasno dokazuje, da globoka država svoj vpliv na slovenskih sodiščih izkorišča za obračun s svojimi političnimi nasprotniki.

Nekdanji mariborski župan Kangler je celo ugotovil, da je nekdanji namestnik predsednika KPK in bivši zaposleni na Sovi Darko Stare pregledoval spis v času odprtih sodnih procesov zoper Kanglerja na mariborskem sodišču, kar je Kangler opozoril na Twitterju, kjer je med drugim zapisal: “Pišem odprto pismo Štefanecu, v vednost Slo političnemu vrhu. Naletim, da je uslužbenec KPK D. S., bivši agent Sove, v času odprtih postopkov na MB sodišču pregledoval sodni spis! Halo?

V nadaljevanju pa je Kangler v pogovoru z nami razjasnil še več podrobnosti, povezanih z omenjenim zapisom. Zaupal nam je, da je oseba, ki je spis pregledovala, nihče drug kot Darko Stare. Ta je spis pregledoval v času, ko je bil zaposlen na KPK pod vodstvom Gorana Klemenčiča, s katerim sta sodelovala tudi po tem, ko sta oba zapustila omenjeno institucijo. V času, ko je bil Klemenčič minister za pravosodje, je bil namreč Stare tam državni sekretar.

KPK želi parlamentarno preiskovalno komisijo v zadevi Kangler preprečiti zaradi svoje vpletenosti v sporne sodne procese
Da je Stare pregledoval spis, sem ugotovil čisto preprosto in enostavno, po spisovnem seznamu sodišča,” nam je zaupal Kangler, ki je obenem opozoril, da je Stare leta 2007 na Sovi nadomestil ravno Janeza Žirovnika, sodnika, ki je sodeloval v montiranih sodnih procesih zoper njega. Kangler je sicer zgrožen, ker se je v času sodnih procesov zoper njega v sodno vejo oblasti vmešaval KPK.

Franc Kangler (Foto: STA)

Žalostno je to, da je KPK posegel v odločitev mariborskega sodišča s tem, ko je preiskoval koruptivnost sodnika Zlatka Dežmana v času, ko je bil predsednik senata v zadevi Dom pod Gorco in je ta ugotovil, da ne gre za kaznivo dejanje. Zaradi njegove odločitve oziroma odločitve senata se je KPK spravil na sodnika, kar je sramotno in žalostno,” nam je zaupal Kangler. Ob tem je obrazložil, da se KPK očitno ravno zaradi svoje vpletenosti v sodne procese proti njemu na različne načine trudi, da bi preprečil parlamentarno preiskovalno komisijo v zadevi Kangler. “Od tu jim interes, da želijo preprečiti to komisijo, ki bi razkrila resnico o tem, kar so nekateri zaposleni na KPK počeli v času, ko ga je vodil Klemenčič,” je povedal.

Preiskovalni komisiji bo dostavil dokumente, ki jasno kažejo na koruptivno delovanje zaposlenih na KPK
Pišem pismo predsedniku države, predsedniku državnega zbora in predsedniku državnega sveta, v katerem bom poudaril, da to ni dopustno ravnanje državnega KPK,” je o zadevi še povedal Kangler. Ob tem je poudaril, da bo, če bo na njeno sejo povabljen kot priča, preiskovalni komisiji dostavil dokumente, ki jasno kažejo na koruptivno delovanje zaposlenih na KPK, ki ga zdaj vodi Boris Štefanec. Tudi slednjemu je, kot je zapisal že na Twitterju, poslal odprto pismo, v katerem je poudaril, da se mu zdi nedopustno, da KPK raziskuje ozadje ustanavljanja parlamentarne komisije, saj bodo prav nekateri njegovi zaposleni predmet preiskovanja omenjene komisije.

Boris Štefanec (Foto: Nova24TV)

Rajko Golob