Škandal! Franc Kangler v času odprtega sodnega procesa med “obiskovalci” sodnega spisa našel kar uslužbenca KPK Darka Stareta!

Darko Stare (levo) in Goran Klemenčič (Foto: STA)

Novim nepredstavljivim odkritjem v povezavi z okoli 20 zadevami v pravosodju, v katerih je bil žrtev pregona nekdanji mariborski župan Franc Kangler, a so na koncu vse propadle, ni videti konca. Izkazalo se namreč je, da je v času odprtih sodnih procesov zoper Kanglerja na mariborskem sodišču spise tam pregledoval kar Darko Stare, vodja službe za nadzor in preiskave pri Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) v času, ko jo je vodil Goran Klemenčič. “Žalostno je, da je KPK posegel v odločitev mariborskega sodišča,” okoliščine komentira Kangler in dodaja, da bo parlamentarni preiskovalni komisiji, ki preiskuje njegove sporne sodne primere, dostavil dokumente, ki jasno kažejo na koruptivno delovanje zaposlenih na KPK. 

Ne mine dan, da ne bi preiskovalni novinarji prišli do informacij o spornih praksah slovenskih sodišč, še posebej mariborskega, ki je po številu kršitev človekovih pravic daleč najslabše. Tudi tokrat ni nič drugače, vse skupaj pa se nanaša na najbolj bizarne sodne procese zadnjih let, primere zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Proti njemu je namreč z namenom osebne diskreditacije potekalo več kot 20 politično motiviranih procesov, ki pa so vsi po vrsti propadli, razen enega še odprtega sodnega primera, kar jasno dokazuje, da globoka država svoj vpliv na slovenskih sodiščih izkorišča za obračun s svojimi političnimi nasprotniki.

Nekdanji mariborski župan Kangler je celo ugotovil, da je nekdanji namestnik predsednika KPK in bivši zaposleni na Sovi Darko Stare pregledoval spis v času odprtih sodnih procesov zoper Kanglerja na mariborskem sodišču, kar je Kangler opozoril na Twitterju, kjer je med drugim zapisal: “Pišem odprto pismo Štefanecu, v vednost Slo političnemu vrhu. Naletim, da je uslužbenec KPK D. S., bivši agent Sove, v času odprtih postopkov na MB sodišču pregledoval sodni spis! Halo?

V nadaljevanju pa je Kangler v pogovoru z nami razjasnil še več podrobnosti, povezanih z omenjenim zapisom. Zaupal nam je, da je oseba, ki je spis pregledovala, nihče drug kot Darko Stare. Ta je spis pregledoval v času, ko je bil zaposlen na KPK pod vodstvom Gorana Klemenčiča, s katerim sta sodelovala tudi po tem, ko sta oba zapustila omenjeno institucijo. V času, ko je bil Klemenčič minister za pravosodje, je bil namreč Stare tam državni sekretar.

KPK želi parlamentarno preiskovalno komisijo v zadevi Kangler preprečiti zaradi svoje vpletenosti v sporne sodne procese
Da je Stare pregledoval spis, sem ugotovil čisto preprosto in enostavno, po spisovnem seznamu sodišča,” nam je zaupal Kangler, ki je obenem opozoril, da je Stare leta 2007 na Sovi nadomestil ravno Janeza Žirovnika, sodnika, ki je sodeloval v montiranih sodnih procesih zoper njega. Kangler je sicer zgrožen, ker se je v času sodnih procesov zoper njega v sodno vejo oblasti vmešaval KPK.

Franc Kangler (Foto: STA)

Žalostno je to, da je KPK posegel v odločitev mariborskega sodišča s tem, ko je preiskoval koruptivnost sodnika Zlatka Dežmana v času, ko je bil predsednik senata v zadevi Dom pod Gorco in je ta ugotovil, da ne gre za kaznivo dejanje. Zaradi njegove odločitve oziroma odločitve senata se je KPK spravil na sodnika, kar je sramotno in žalostno,” nam je zaupal Kangler. Ob tem je obrazložil, da se KPK očitno ravno zaradi svoje vpletenosti v sodne procese proti njemu na različne načine trudi, da bi preprečil parlamentarno preiskovalno komisijo v zadevi Kangler. “Od tu jim interes, da želijo preprečiti to komisijo, ki bi razkrila resnico o tem, kar so nekateri zaposleni na KPK počeli v času, ko ga je vodil Klemenčič,” je povedal.

Preiskovalni komisiji bo dostavil dokumente, ki jasno kažejo na koruptivno delovanje zaposlenih na KPK
Pišem pismo predsedniku države, predsedniku državnega zbora in predsedniku državnega sveta, v katerem bom poudaril, da to ni dopustno ravnanje državnega KPK,” je o zadevi še povedal Kangler. Ob tem je poudaril, da bo, če bo na njeno sejo povabljen kot priča, preiskovalni komisiji dostavil dokumente, ki jasno kažejo na koruptivno delovanje zaposlenih na KPK, ki ga zdaj vodi Boris Štefanec. Tudi slednjemu je, kot je zapisal že na Twitterju, poslal odprto pismo, v katerem je poudaril, da se mu zdi nedopustno, da KPK raziskuje ozadje ustanavljanja parlamentarne komisije, saj bodo prav nekateri njegovi zaposleni predmet preiskovanja omenjene komisije.

Boris Štefanec (Foto: Nova24TV)

Rajko Golob

 • antimur

  Da je ves državni aparat v rokah zločinskih kučanistov, je jasno kot beli dan. Vsi so nastavljeni s pomočjo udbo srbijanskega lobija, nad katerimi pa bedi s svojimi vampirskimi kremplji Kučan in njegova golazen.

  • yoni 269

   To je lahko povsem zakonito naredil. Jao jao, pa toti ko je bil “gotof” je delal v policiji ?

 • pajot

  Zadeva je popolnoma jasna. Ne bomo se jih znebili z volitvami na demokratičen način. Vprašanje za deset evrov: Na kakšen način pa?

  • me

   tako da se preseliš ali streljaš…….torej zakaj se slovenci odseljujejo, ni zdravnikov, policije, vojske……..vsem se hebe za zlovenijo in prav imajo

  • anzek

   Na kakšen način pa….. večkrat sem že tudi sam spraševal, ampak namigi so vedno v smeri puškine cevi. Jaz pa vseeno menim, da je rešitev možna tudi po pravni, civilizacijski poti.
   Ker riba smrdi pri glavi, mafija pa ima svojega botra, ki je glava te kriminalne družbe, je potrebno to mafijo obglaviti. Ne sicer dobesedno ampak po pravni poti.

   SDS se hvali kako ima dobre odnose v EU, torej naj poskrbi pomoč iz EU, saj ima mafijski boter v SLO vse represivne organe pod kontrolo.

   Namesto, da svetnica izvoljena iz SDS kvote v Radencih diha za ovratnik Leljaku, naj SDS organizira in plača uslugo zbiranja dokumentacije za pregon Kučana, Leljaku!!
   Če SDS nima denarja za ta namen, naj pove in bomo s donatorskimi sredstvi, tudi sam sem pripravljen donirati v ta namen, zbrali potrebna sredstva.

   Zakaj Lelak, zato, ker je pred časom izjavil na twitterju, da obstaja dokumentacija, ki Kučana direktno bremeni, kot naročnika umorov, izvajalec je bila UDBA, za umore 53 nedolžnih ljudi.

   • totex39

    Škoda, da se je vse to, tako dolgo čakalo in bilo tiho, če bi se pri nas vse pravočasno odvijalo, sigurno ne bi bili v takem d*reku kot smo.

   • Vid Pustoslemšek

    Ti si humorist. Misliš, da je Janša pozabo Leljaku ono okol Drobniča?

   • pajot

    se strinjam s tabo absolutno. Najprej je treba po pravni poti. če obstajajo dokazi,zakaj se jih ne izkoristi? Nekdo mora začeti. Recimo,da naj bi bil to prvak opozicije. Zakaj tega ne stori?

    • SIMON ROZIC

     …ker bi bil Janša že drugi dan po vložitvi mrtev, on in njegova družina!
     To, kar predstavlja vlado je mafija, to je partijska komunistična mafija !

    • anzek

     Nekje je vendar potrebno začeti. Volitve lahko ponovimo še 100 krat pa bo rezultat vedno isti, ker je država ugrabljena!! Kučan kontrolira vse zvode oblasti!!
     SDS je trenutna edina parlamentarna stranka, ki je kolikor toliko vredna zaupanja, vendar je preveč pasivna.

     Vodstvo SDS, to je JJ osebno, se je sprijaznil, da nič ne morejo, tako vsaj kaže. Zadovoljni so že s poslansko plačo.
     Stranki, ki bi ji bila lahko zaveznica, DOM, pa mečejo polena pod noge!!

     Meni je pa tega dovolj!!

    • samotoje

     Janša ima družino in bi bilo skrajno neodgovorno, da bi dal glavo na tnalo. Dokler so barabe preganjale njega, je bilo v redu, obratno pa bi bilo enako samomoru. Bi ti upal sam proti udbovski mreži (ki je ostala nedotaknjena!) ob vedenju, da si določen za naslednjega Krambergerja?

 • RATATA

  Habsburžani se niso med seboj tolk fukal, kot se današnji akterji v vladajočih partijah nastalih iz bivše Partije!

 • Franc Šink

  Na žalost Kangler ni edina žrtev preganja slovenskih sodišč.

 • soc

  Doklej boste Kanglerja, ki zanesljivo ni ravno vzor političnega poštenja, tule postavljali na piedestal velikega demokrata in nedolžne žrtve zgolj zato, ker je danes blizu SDS? Človek, ki je od Farmadenta zahteval natanko izbrane izvajalce za projekt idiotske gradnje farmacevtske tovarne in ki je uspel, da so obremenilne materiale iz prisluškovanj zavrgli zaradi procedrualnih napak, je objektivno natanko toliko pošten kot Janković. Pika.

  • pajot

   Ne gre za Kanglerja. Žrtve krivosodja smo mi vsi.

  • rabbit

   Kot prvo ni res, da so za Kanglerja zavrgli dokaze, ker so jih brali na sodišču.Se pravi to ne drži. Kaj jaz ali ti misliva o določenem politiku je to samo mnenje. Na sodišču pa štejejo samo in edino le dokazi. Če jih imaš v primeru Kangler si jih dolžan predložiti, ker če ji ne si enako kazensko odgovoren. Kaj si pa misliš o Kanglerju je pa samo tvoje MNENJE in nič drugega.

   • soc

    Nedvomno. Pa misliš, da je moje mnenje manj vredno in kvalificirano od tvojega in da ga ne bi smel imeti? V čem se potem razlikuješ od zagovornikov novega 133. člena?

    In šel si direkt mimo poante. Zakaj SDS pokončno stoji za človekom, ki je daleč od poštenjaka? Arsenovića kot človeka pa trga na koščke zaradi skuterja…

    Vidiš, sem kartezijanski desni intelektualec. Ne vernik v eno in edino resnico, dogmo, človeka. Zato težko prebavljam kakršnokoli apriorno navijaštvo in skrivanje glave v pesek, “ker je naš”.

    • rabbit

     Ti si trdil, da so dokaze v procesu Kangler uničili enako kot pri Jankoviću, kar ni res ker so jih lepo brali.To ni nobeno moje mnenje ampak trdno dejstvo.Ti mešaš malo pojme a ne. V primeru Kangler so se posnetki brali v primeru Janković so jih pa še pred kakršno koli obravnavo uničili. Je tako ali ni.
     Na sodišču štejejo le dokazni ne pa kaj ali jaz ali ti meniva o komerkoli. Je tako ali bi ti to rad spremenil. Lahko se pa gremo divji zahod.

     • Vid Pustoslemšek

      Bluziš. Kanglaru je uspelo, da so prisluhe izločli iz dokazov in je potem to isto izkoristil Jankovič.
      Tožilec Boris Marčič je po obravnavi, ki so jo nadaljevali s poslušanjem telefonskih prisluhov, povedal, da je pričakoval manever obrambe, s katerim se bodo sklicevali na pokojnega Škofa. Ob tem pa ga čudi, da tega niso povedali že na policijskih zaslišanjih v času, ko je bil Škof še živ.
      ————
      Vir: Regional

     • rabbit

      Vir: Večer, ki sigurno ni naklonjen Kanglerju.

      Da so v spisu nezakonito, je Kanglerjeva obramba opozorila že zdavnaj. V zadevi Astrid Bah je nekdanji župan Maribora prvič na zatožno klop sedel 15. novembra 2013, ko ga je zagovarjal še odvetnik Marko Bošnjak, danes sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu. Bošnjak je že na pred obravnavnem naroku terjal izločitev prisluhov iz kazenskega spisa in s sklicevanjem na zakon o kazenskem postopku poudaril, da je tožilstvo izsledke prikritih preiskovalnih ukrepov v konkretnem primeru uporabilo po preteku dveletnega zakonskega roka. Policija je Kanglerju prisluškovala od februarja do novembra 2009, tožilstvo pa je v zadevi Astrid Bah obtožni akt vložilo šele 10. julija 2013, torej po poteku dveh let od prenehanja izvajanja prikritih ukrepov, je navajal Bošnjak. Vendar mariborsko sodišče zahtevi za izločitev prisluhov ni sledilo, ker je presodilo, da zadostuje, da je tožilstvo na podlagi istih prisluhov zahtevo za preiskavo zoper Kanglerja v dveh letih po koncu izvajanja prikritih ukrepov vložilo v več drugih primerih.
      Jankovića so prej brisali šele potem je prišla sodba Vrhovnega sodišča, ki je potrdilo, da se dokazi, ki so stari več kot 2 leti ne smejo uporabiti piše v zakonu. Baje sedaj pa spet po starem.

     • Vid Pustoslemšek

      Tudi jaz sem potlej bojda nezakonito objavil zgoraj del prisluhov. Objavil sem jih, ne oziraje se na sodbo Vrhovnega sodišča, ker nisem stranka v postopku. Na spletni strani, ki prisluhe objavlja, ni opozorila, da je kopiranje in nadaljna objava nezakonita. Kdor prisluhe prebere, mu je koj jasno, da so bili Kanglarovi posegi nezakoniti. In to že po prebranih dveh odstavkih prisluhov. Kako je zdaj s tem, se mi ne sajna.

     • rabbit

      Nezakonit je sodba, ki jo je sodišče izdalo na podlagi dokazov, ki niso bili v skladu z zakonom. Zato jaz ne bluzim ampak prisluhe so javno predvajali na sojenju zato jih ti lahko tudi razpečuješ, je pa odvisno od Kanglerja, če se mu ljubi tebe tožiti in ti bi bil kriv ker razpečuješ nezakonite prisluhe. Se pravi kdo je imel prav jaz ali ti. Prisluhi so se predvajali pri Jankoviću pa so bili uničeni.

     • Vid Pustoslemšek

      Če je kaj nezakonito, ne bi smelo biti objavljeno na spletu. Kanglar naj potlej toži spletno stran, ki prisluhe objavlja. Kaj imam jaz s tem???

     • rabbit

      Razpečuješ jih okoli. Se pravi enako kriv kot spletna stran ampak najbrž se Kanglerju ne ljubi zajebavati z enim Vidom. Lahko pa .

     • Vid Pustoslemšek

      Nea jih jas raspečujem, anpak Nova portal… LOL

     • rabbit

      Tudi jaz sem potlej bojda nezakonito objavil zgoraj del prisluhov. Objavil sem jih, ne oziraje se na sodbo Vrhovnega sodišča, ker nisem stranka v postopku.

      A niso to tvoje besede.

     • Vid Pustoslemšek

      Sevea so. Saj pa lahko pišem, kaj čem… po spleti. Od gdaj je to prepovedano?? Kaj pa svoboda pa tako???

     • rabbit

      Ni res, lahko pišeš, ne smeš pa storiti kaznivega dejanja.

     • Vid Pustoslemšek

      Ja kak te naj jas to vem, gdaj je kaznivo dejajne ono, kaj pišem po spleti? Vem edino, kaj se naj nebi spodoblo in se temu izogibam. Kaj si ti neki sudja al kaj??? Če si, te mi pa referiraj, s kerimi členi nekega zakona sn se skrego, da bom za drugič vedo.

     • rabbit

      Nisem nobena sodnica imam pa zdravo kmečko pamet, ki pravi lahko napišeš karkoli to je svoboda govora ne smeš pa napisati nekaj, kar je kaznivo dejanje. Lahko napišeš svoje mnenje, da je nekdo bedak cepec itn. Ne smeš pa reči, da je nekaj ukradel, ker če to res ni s sodbo dokazano je to kaznivo dejanje.

     • Vid Pustoslemšek

      No, te pa vredi. Jas sn že mislo, da sn objavo nekaj, kaj ni res.

     • rabbit

      Če bi imel Kangler kakšen motiv proti vam , bi vas lahko tožil, ker razpečujete dokaze, ki so z sodbo Vrhovnega sodišča postali nezakoniti in tako če po domače povem vredni za en drek. Ker pa jih vi razpečujete limate na različne spletne strani vas lahko toži po zakonu, glede dobrega imena. Se pravi, če bi imel Kangler motiv bi lahko tožil.

     • Vid Pustoslemšek

      Nea se mantraj, ker me neboš prestrašla. Kanglara pa si lahko domu otpelaš, če češ.

     • rabbit

      Samo potem ne jokaj. Velja. Kangler pa je zame politik, ki mu ne verjamem. Ampak to je moje mnenje. Ti pa mešaš svoje mnenje in zakone, ki jih kršiš saj jih lahko, ko ti bo pa en na prste stopil boš še pameten. Poglej primer Kunstelj tip misli, da je pameten ko faše pa zapor pa spet stoka in joka da so drugi krivi.

     • soc

      Read my lips. In piši v svoji ligi. Zbogom.

     • rabbit

      Kaj je argumentov zmanjkalo.

    • Kapodistrias

     Sodišče ni moglo v več kot 20 zadevah ničesar dokazati Kanglerju, ti pa vehementno trdiš, da je on daleč od poštenjaka. Tipična levičarska logika!

     • Vid Pustoslemšek

      To je privlečeno za lase. Kanglar je bil pravnomočno obsojen v primeru stanovanja vedeževalke Karin Ježovita. Sodba je bila pozneje razveljavljena, ker je prišlo do procesne napake. Ne glede na to, da je Kanglar dokazano preko prisluhov, deloval nezakonito, so prisluhe morali izločiti iz dokazne materije, ker je potekel nek dveletni rok. Zdaj pa mene zanima, kako nekoga sploh obsoditi za nečednost, če ne tožilstvo in ne policija ne smeta sodišču predstavit dokazov?

     • Kapodistrias

      Ravnanje tožilstva in sodišča je bilo v več smereh manipulativno, pristransko. Dve leti so zbirali dokaze, pa jim v tem roku ni uspelo spisati obtožnice. Ko pa so končno jo, so natančno vedeli, da bodo dokazi po preteku roka nezakoniti. In to je moralo vnaprej vedeti tudi sodišče, pa je kljub temu sprejelo nezakonito sodbo. Vnaprej so vedeli, da bodo stvari padle, pa so oboji vseeno vztrajali. Edini namen je očitno bil zastraševati Kanglerja, pravo gor ali dol.
      Po drugi strani pa je bilo v primeru Jankovič vse dokazano, vse zbrano zakonito in v rokih, pa se mu nič ne zgodi in se mu tudi ne bo. Ker je pač “naš”. Tako pač deluje z levičarsko politiko prepleteno naše sodstvo.

     • Vid Pustoslemšek

      No, no. Saj se tudi Kanglaru nič ne zgodi. Je to tudi zato, ker je “naš”???

     • soc

      Čuj, Koprčan, si pač živ dokaz, da neumnost ni v celoti zbrana na levici. Za razliko od tebe sem se osebno izpostavil na volitvah v stranki, ki jo mainstream po svoji presoji opisuje za skrajno desničarsko (čeprav zagovarja stališča Kohl &Thathcher & Reagan & Wojtyla). Z en malo pameti bi vsaj nekaj mojih postov poskusil prebrati, preden prideš ven z bebavim komentarjem “levičarske logike”. Pa morda tudi konkretne stvari o temi poznam rahlo bolje kot kak klavrn nergač ali dva v tem threadu…

     • Kapodistrias

      Koga si volil na zadnjih volitvah, je tvoja čisto zasebna stvar, v katero se jaz nisem vtikal in mi v odgovoru tega ni treba podtikati. In v ničemer se nisi izpostavljal na tajnih volitvah. In na kakšni osnovi presojaš, da se jaz nisem. Da pa vehementno obsojaš človeka, ki mu ni nič dokazano, da je daleč od poštenjaka, bi moral na dan privleči vsaj kakšen dokaz. Nakladanje po šankarsko! S tem se pridružuješ ljudem, ki ga hočejo uničiti za vsako ceno, samo zato, ker ne sodi v favorizirani ideološko-politični krog. Podobno kot našega Popoviča – pa ni nobene potrebe, da ga branim, in prav je, da se je poslovil, vendar ne na tako podel način. Bistvo levičarske logike pa je, da je vsakdo, ki ni za njih, njihov sovražnik.

   • šmentanamuha

    Kaj je zajkla, si srečna zdaj, ko streljajo medvede?

    • rabbit

     Še premalo.

  • samotoje

   Na primeru Kangler bi se morala začeti temeljita lustracija v sodstvu, vsi sodniki bi morali še enkrat skozi postopek dodelitve trajnega mandata, sodniki na mariborskih sodiščih pa bi morali v disciplinskih postopkih pojasniti navedbe o koruptivnosti in kršenju zakonodaje. Enako bi se moralo zgoditi v primeru Janković s tožilci in sodniki. Absolutno je nepomembno, kaj si mislim o Kanglerju (ni mi prida simpatičen) ali Jankoviću ali Klemenčiču ali Staretu jaz ali kdorkoli. Gre za zakonitost in enakost pred zakonom. Kot porotnik sem videl marsikaj. Samo to pravim- najbolj se bojim priti v kolesje slovenskega pravosodja. Pika.

 • IZBIRA

  Naj bo emkrat jasno. Delitev oblasti na 3 neodvosne veje pač ne obstaja v komunizmu! Radi pa pamet solijo kaj je demokracija. The end!

 • Antonius

  PKK so Kučanovi kleptomanski levičarji različnih strankarskih imen, ustanovili predvsem zato, da bodo s to komisijo rendgenizirali, zajebavali in onemogočali predvsem Janšo in opozicijsko SDS. Njen podli namen sta najbolj javno dokazala, kasneje koruptivno poplačana, Klemenčič in Praprotnikov *gadafi. Gadafi z odlično plačano službo v NLB, Klemenčič pa z ministrstvom krivosodja.
  Če bi bila PKK res namenjena temu, za kar ni bila ustanovljena, potem bi se morala najprej spraviti prav nad slovenske sodnike. Na slovenskem krivosodju je uslugarstava in korupcije za izvoz, če bi imela kaj vrednosti v sebi in cene.
  Noben sodnik-ca ne dela krivosodnih uslug zastonj in na lepe oči.

  • pajot

   Miki bi moral biti v normalni državi že zdavnaj sankcioniran,da o pavlički niti ne govorim.
   O prascu,ki meri manj kot meter in pol,pa sploh ne.

   • zokispoki

    Za ta malega je dober samo kandelaber !

  • zokispoki

   Tej debili so navajeni delovati po komunajzarskih, kriminalnih metodah, kenede !

 • montyamp

  Gošarska folklora se vleče in vleečee in vleeeeečeeee …………………………….

  • SIMON ROZIC

   …vse dokler ne bomo iz hoste naredili posek do korenin, bo ta gošarska
   folklora nadaljevala svoj uničujoč pohod ! In mi gledamo, gledamo in se
   žalostim in čudimo kam smo prišli in kam gremo!!!!

 • montyamp

  GORJE NARODU KO PRIDEJO MARIONETE NKVD HLAPČEVSTVA NA OBLAST

 • Ehnaton

  Posledica afere Watergate v ZDA je bila prvi odstop ameriškega predsednika v zgodovini. Pri nas je bil do sedaj inkriminiran in odstranjen z oblasti, na nezakonit način in ob naravnost kretenski interpretaciji “naravnega prava” vredni skrajnega levega anarhista Brgleza pa še iz parlamenta, le Janez Janša, ki mu je bila izrečena kasneje razveljavljena obsodilna sodba zaradi ponujene neugotovljive vsote denarja na neznanem kraju v neznanem času. Brez dokazov skratka. Kdaj bo zaradi nezakonitega dela padel kateri od ključnih nastavljencev tranzicijske kontinuitete, kar je mogoče trditi tudi za opisani primer, kajti tu ne gre le za koruptivno dejanje, saj ima PKP natančno določene pristojnosti mimo katerih je delovala, verjetno ne samo v tem primeru. In tako ravnanje članov PKP se mora že zaradi velikega tveganja kršitve pravic posameznikov, ki podležejo njenim postopkom tretirati kot nezakonito. Seveda se je takratni šef KPK Klemenčič, po opravljeni nalogi zrušitvi vodje največje opozicijske stranke, ki je edina resno ogrožala nemoteno ropanje državne blagajne še pravočasno umaknil s tega položaja. Do sedaj smo videli le odstope raznih za potrebe kontinuitete na hitro nastavljenih drugorazrednih politikantov iz (po Požarju) bizarnih razlogov, kot so ponarejene ali prepisane diplome, izplačevanje nezakonitih dodatkov, nenavadni družbeni eksperimenti in podobno, za zabavo ljudstvu.

  • RATATA

   Saj pri nas ne potrebujemo inkriminiranih ampak REINKARNIRANE
   Poštene,
   Bistre,
   Korajžne,
   Podivjane pse ali Panterje tipa ALFA SAMEC!!
   Geslo: ŠUS PA DOUGE LAME
   OZ. natančneje
   ŠUSUHLAUWO!

 • Vid Pustoslemšek

  Zadne cajte po Mariboru čujem, da je Kanglar grato zopet ful popularn. Ko ga ludi vidijo met špancirajem po Partizanski, ga kuj ustavlajo, tišijo mu taco in treplajo po rami. S tega še nekaj bo…

  • wert

   Ka si to gledo sa rašpetlinam ?

   • Vid Pustoslemšek

    Ne. Poslušo sn…

  • Lisjak

   Se še spomniš,da je Kangla hotel prepovedat vožnjo po mestu starejšim avtomobilom več kot 10 let.Torej si Mariborčani želijo zdravo živet vse v stilu”Vsi na kolo za zdravo telo”.

   • Vid Pustoslemšek

    Kanglar je vedno, anpak vedno poslušo in pol ta prvo fprašo, če mu je keri ponujo kaki biznis z opčino… “Ka pa te mam jas ot tega?”

 • Vid Pustoslemšek

  To je is Hitlerovega Majn kanf. Leti to na Kanglara in jegovo knigo??

 • macon

  Nosferatu je bil bogato nagrajen za svoje odvratno KPK laganje in gonjo proti Janši. Se še kdo spomni, kako so ga levi mediji slikali kot velemoralno avtoriteto, KPK pa kot nadinštitucijo nad tožilstvom in policijo?

  Tako je to v režimskih državah, zabite ovce pa beketajo dalje in jih ovčarji strižejo.

 • Franjo Trojner

  Če je temu res tako, ni nobenega dvoma več, da je politična levica dejansko izvedla državni udar! Zdaj se ve, kdaj je z nasilnimi protesti padla USTAVNA demokracija v Sloveniji. Torej se nam ni treba več čuditi zakaj leva Šarčeva vlada, oblast tepta USTAVO! Nezakonito so levičarji vseh vrst stopili na oblast in nezakonito vodijo vlado, državo, ker drugače pač ne znajo, ker so otroci komunistične revolucije!
  Upam, da pa je res zdaj vsakomur jasno, da je bila leva Cerarjeva vlada neligitmna in neligitimna je tudi zdajšna Šarčeva leva vlada. Jasno je tudi, da Slovenija ni demokratična in ne pravna država, temveč približek nekdanji totalitarni Titovi YU. Zaradi umanjkanja lustracije Slovenijo še dandanes vodijo kadri, ki so že v Titovi ex YU svojemu in tujim narodom delali razmorazne svinjarije. Dokler Titoistom za vse svinjatije, ki so jih zagrešili med svojo vladavino ne bo pravično sojeno, o vladavini prava v Sloveniji ne more biti niti govora! Soditi je potrebno tem partijskim tolovajem in takoj podreti vse partijske spomenike, ki še tudi danes, prav iz vsakega eka strašijo ljudi. Državo, vladavino prava, demokracijo, napredek in civilizirano, etično in moralno družbo, ne moreš graditi na kupih trupel, izvensodno zverinsko pobitih ljudi! Žal tako ne gre, kar vedo v parlamentarnih demokracijah stare Evrope, pri nas pa to še vedno ni jasno vsem sortam levičarjev na oblasti in žal tudi dominatnim, politični levici servilnim medijem ne. Tako pač danes izgleda Kučanova Slovenija, pa ne bi smelo biti tako! Danes bi Slovenija že morala biti samo še kak korak do Švice, mar ne?
  Zdaj vam pa naj Kučan pove zakaj ni tako in zakaj vsaj 400 000 sodržavljanov živi v revščini človeka nevredno živlenje in zakaj nas na novo ustanovljene države nekdanjega vzhodnega bloka prehitevajo, kot za šalo. Ne bi bilo slabo, če Kučan odgovori, zakaj so plače in penziji v državi mizerne, zakaj so po večini crknila velika državna podjetja, zakaj je država prezadolžena in zakaj se iz države Slovenije pospešeno izseljujejo mladi?????? Naj pove Kučan zakaj je danes tako? On bo ravno pravi za odgovor, glede na dejstvo, da njegovi tovariši, leva obcija že skoraj ves čas naše samostojnosti vodi državo. Torej naj pove Kučan, zakaj so zafurali tranzicijo in z njo vso državo, z vsemi državljani vred.

  • SIMON ROZIC

   …in sprevrženi, pokvarjeni Kučan nam bo vsem odgovoril: vprašajte Janšo!!!!

   • Franjo Trojner

    Janša razen borih 4 let ni bil na oblasti in podrobnosti ne pozna!
    Kot pravilno ugotavljaš je Kučan tisti tapravi, pri katerem je potrebno iskati odgovore in krivdo!

    • Vid Pustoslemšek

     Keri po tvojo, pa bi zaj lahko naredo red??

    • macon

     Kot je dob napisal: kučan nima pojma, kaj sploh hoče. Nekaj potuhnjeno mevžlja in laže, poanta je pa samo, da se nič ne spremeni in se čez isto sranje kot pred 1991 nadene razne videza in maske.

     Na ven moramo biti bolj papeški od papeža, na noter pa se zganja najtežji kriminal in uničuje talent, delo in vsako moralnost.

  • yoni 269

   Živimo v prelepi in zelo urejeni državi, kjer je šolstvo in zdravstvo na visokem nivoju in zato ker je javno dostopno vsakomur.

   • Franjo Trojner

    Znova ti je tema ušla! A si čisto zakajen al kaj? Daj se malo vzami v roke, saj si čisto raztresen. A morda slabo dojemaš prebrano?

    • yoni 269

     Kdor seje nestrpnost, slabo žanje. Tudi Janezova vlada je pustila slabo žetev.

     • Franjo Trojner

      Kaj ti sploh veš o Janezovi vladi? Kaj ti spolh veš o žetvi?
      Ti pišeš v prazno, brez navedenega enega samcatega argumet, kar je itak vam vsem levičarjem lastno.

     • yoni 269

      Največji del bančne luknje je nastal v času vldavine Janeza črnega.

     • Franjo Trojner

      Uuuaaaahahaha, ti si pa res zabaven papagaj, ki ponavlja naučeno, misliti s svojo glavo pa ne zna.
      Fante, te mi pa zdaj ti povej, zakaj so bankirji in vse stranke politične levice z sodniki vred na vse načine zaustavljale, blokirale Logarjevo komisijo???
      Daj mi ne piši več, saj sam vidiš, da pišeš o zadevah o katerih si ti niti sanja ne!

     • macon

      Če bi bančno velekrajo zakrivili ljudje Janeza črnega, bi bili že davno po zaporih, vendar se nikomur nič ne zgodi. Niti sodni procesi se ne začnejo. Tvoji levi so namreč pokradli milijarde, zato se nič ne zgodi in čim manj govori.

      Greste se otročje izgovore za levi kriminal. Takrat ste vreščali, da se Janez črni vtika v vse, danes vreščite, da se takrat ni vtikal v banke, čeprav ni imel nobene direktne pristojnosti za to.

      Kaj bi sploh radi, bedniki levičarski, a vsaj to veste?

     • yoni 269

      Zato se je pa treba vprašat kakšen vpliv na sodstvo ima Janez, na ni za nič obsojen?

     • pajot

      Butelj. Pejd nazaj v osnovno šolo.

     • pesjanar

      Zakaj pa bi bil obsojen,ti si res pravo režimsko budalo!!!!

   • šmentanamuha

    Bunkelj, si tudi ti Tunekov derivat?

   • Janez

    Kdo ti je pa to napisal

 • Miki Miška

  Antonius ….lepo napisano

 • SIMON ROZIC

  Samo eno vem zagotovo: “boj se kmeta, ki pride v mesto in Srbina, ki želi vladati celemu svetu!”
  (no,ta je še iz Yuge, pa kar drži, a ne?)

  • wert

   Jaz pa kmeta spoštujem.

   • samotoje

    Jaz tudi, kmetavzov v pisarnah pa ne in ti drugi so bistvo rekla.

 • Amerikanc

  Sramota. Najpoštenakarski udbovc do vratu v dreku. Pričakujemo njegov odstop z vseh funkcij, najkasneje do večera.

  • wert

   Hmmm, ne vem če bo šlo ? Amerika ni tamle za vogalom.

 • Olga101

  Ukiniti KPK in očistiti sodstvo udbomafije!

 • Janez Kepic-Kern

  KAJ PA – TA STRANKA – EX KP, ZK “MRLIČEV”,
  KI SE BAJE PRIPRAVLJA. Ali kdo kaj ve o tem ?

  ŠALA

  Sliši se, da ex KP, ZK provokatorji s tega OK E-PORTALA NOVE24TV
  USTANAVLJAJO
  ENO ŠPASNO POKOMUNISTIČNO STRANKO
  Z IMENOM
  “STRANKA ČASTILCEV EX KPS, KPJ IN ZK STALINISTIČNIH IN TITOISTIČNIH – M R L I Č E V ” !?
  Baje
  bo imela kar nekaj še živečih članov, ki bodo
  seveda VSI STARI PREKO 6O LET.
  “MRLIČEV”, PIPADNIKOV STALINIZMA IN TITOIZMA
  PA
  BO IMELA V REZERVNEM “ČLANSTVU” – NA TISOČE T.I. “MRTVIH DUŠ”
  Čudna stranka se nam obeta?
  Upajmo, da ne dobimo še kake STRANKE “ŽIVIH STALIN – TITO MRLIČEV” ?
  V naši R. SLOVENIJI – JE – SE ZDI – VSE MOŽNO:
  npr. imamo stranko UPOKOJENCEV T.I. DESUS,
  KI PRAKTIČNO NIČ NE NAREDI ZA – NAS UPOKOJENCE ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  BOLJ SLABE ŠALE

 • Big Dick Tony

  Franc Kangler ne more in ne sme biti župan nikoli več. Manjka mu namreč tista povprečna inteligenca, ki bi jo naj vsak normalen človek imel. Kangler paše na tiste kmečke vrtne veselice…ker igra npr. Fredi Miler, Werner, Natalija Kolšek itd. Tam lahko on trosi svoje “inteligentne kanglarizme”… Folk ki hodi na takšne veselice (pretežno desničarji) ga bo spoštoval.

  • wert

   Te razumem. Ti še nisi tako visoko.

   • Big Dick Tony

    Aha…vidim, da ti tudi hodiš na vrtne veselic. Zabit desničar pač :)

    • wert

     Nismo vsi tako odprte glave, kakor si ti, kadar zijaš.

 • zamaškar

  Nevem,če je vso to krivosodje v ponos predsednku države?Zato predlagam,da spremenimo ustavo in izvedemo volitve za predsednika države vsako leto, tako bomo vsaj en mesec pred volitvami poslušali zavzemanje za pravno državo in še vse druge všečne floskule.ki so eno samo blefiranje.Ko so volitve mimo se pa začne znanstena fantastika…smo napravi poti!

 • Slovenka

  Mimogrede, se mariborska sodišča zavedajo celotnega obsega svoje sramote, ko jim je bilo prepovedano še karkoli soditi Kanglerju zaradi njihove z neba vidne pristranskosti?

  Je mogoče doživeti hujšo sramoto?

  • Vid Pustoslemšek

   Sramoto??? Srečni so, da so se ga rešli…

   • xtc

    Česa so se rešili svoje sramote -bebo?

 • Janko Gedlicka

  Nasi nevolivci ter večina volivcev očitno ljubi oblast UDBE.

 • Imperial Commando

  Spizdi Kordiš.

 • xtc

  Mislim ,da bi zoper te morali biti sproženi katenski in drugi postopki.

 • Janez Kepic-Kern

  IZBIRČNEMU – najbolj verjetno

  ŠALA
  – “BIG” VAMP” TONYIJU” – KONEC ŠALE
  POSREDUJEM
  IZJEMNO PEVSKO UMETNINO,
  KI PA JE
  NI NAVDIHNIL – KOMUNIZEM.
  GLEDE GLASBE
  NI KOMUNIZEM PRISPEVAL – PRAKTIČNO NIČ OMEMBE VREDNEGA.
  VELIKO
  OMEMBE VREDNEGA
  – PA JE V GLASBI VZPODBUDILA – VERA.
  ZATO S – KORZIKE.
  “DAVIDOV PSALM” – OD PEVKE BATTISTE ACQUAVIVE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  DAVIDOV PSALM,
  V IZVEDBI PEVKE S KORZIKE.

  https://www.youtube.com/watch?v=U9bK4tOAIQs

 • Silka

  Polna usta so jih o neodvisnosti sodne oblasti, so pa čvrsto v navezi s prokomunističnim odpadom, katerega delno so tudi sami.

 • Vid Pustoslemšek

  Nekaj malega prisluhof Kanglaru iz leta 2013, kere še vedno najdemo na interneti oni, kaj se na internet malo bol spoznamo.

  Vir: PRISLUHI: Franc Kangler, citati iz prisluhov v primeru Karin
  March 25th, 2013
  ———-

  Tanja V. Furman: “Poslušaj, zaj bo še tak Jeclova prišla v službo. Te bomo pač sami vse delali.” Franc Kangler: “Mi lahko rečeš, saj bojo tak sami delali, če si ti direktorca! Ti moraš za to poskrbet!” Tanja V. Furman: “Prej so izvršbe vse dajali ven delat, zdaj jih elektronsko vlagajo, pa sami delajo. Samo tiste, ki so težje zadeve, delajo ti odvetniki. Jaz ne vem, če bo ta vse zmogel, kolko mamo tega.” Franc Kangler: “Keri ta?” Tanja V. Furman :”Polšek/Kolšek” (opomba: slabo se je slišalo). Franc Kangler: “Sn ti povedo da bo zmogo! Si se že zmenla z njim?” Tanja V. Furman: “Ni mi še dvigno telefona. Na bolniški je baje.” Franc Kangler: “Si mu poslala mesiđ? Nisi.. Ta vidiš, pa delajte tak u pičku materno. Saj več ni pomembno kej Kangler reče. Samo jas mam pun kurac vsega. Nej samo na stanovanjskem skladu, še občini, seposod.”

  Franc Kangler: “Ti bom ze tak povedo. Vsi se za mano skrivajo, po meni pada, jaz ne bom več, mir držo, ne nič. Za nobenga več. Ker mam pun kurac vsega. Resno ti povem. Se bom jaz jebo, pol pa se mente z novim županom, pa si rešujte riti kak vete in znate. Zaenkrat sem do vas bil korektn, pa po sili in poštenim sem vam pomago kolko sn vam lahko. Nazaj pa dobivam tako. Ker mi nekaj ni prav pa to rečem. In mam, resno ti povem, mam pun kurac vsega. Čisto vse. Povrh mi to ni potrebno več. Ne izpostaljam se za nobenga več in se ne bom. Niti mi ni več potrebno, da sem župan. In ti veš da sem dovolj nor, kaj bom naredo. In bom naredo v kratkem, resno ti povem. Pizdo materno, bom jaz vse sam delo, pa nekaj rečem enkrat in ni nareto. Pa dvakrat pa ni nareto, pa petkrat pa ni nareto. Pa sedemkrat, pa pizdomaterno, še zaj mi še tote kurce zagovarjate. Al Milici rečem, al tebi, al Duško napizdim, pa vse isto. Je zmano nekaj narobe? Pa jaz nisem več dober za vas?! Pa si noviga najte!”